Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Επανάληψη του 2006 (και παραγραφή λόγω του θανάτου του Facchetti) επιδιώκει ο Moratti με όσα είπε μετά τη "συνάντηση" με τον Palazzi...

Στα γραφεία της πετρελαϊκής του εταιρείας Saras -και όχι στην έδρα της Inter όπως είχε γραφτεί και αυτό, όπως θα δούμε, μπορεί να έχει σημασία για την υπερασπιστική στρατηγική του- πραγματοποιήθηκε τελικά η "συνάντηση", όπως την αποκάλεσε ο ίδιος, του Massimo Moratti με τον ομοσπονδιακό αθλητικό εισαγγελέα Stefano Palazzi (και δυο συνεργατες του) για το υπόμνημα της Juventus που ζητά κατ' αρχήν την ανάκληση του scudetto di cartone που απονεμήθηκε στην Inter το 2006 από τον έκτακτο επίτροπο της Ομοσπονδίας (και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Inter) Guido Rossi. Διαρροές δεν υπάρχουν (ακόμα) οπότε μένουμε στις δηλώσεις του ιδιοκτήτη και προέδρου της Inter:
-"Πρόεδρε, πώς πήγε η συνάντηση με τον εισαγγελέα Stefano Palazzi;"
-"Το σημαντικό ήταν ότι υπήρξε, αυτή η συνάντηση. Τώρα πρέπει να ρωτηθεί εκείνος και να δούμε τις επιπτώσεις αυτής της συνάντησης. Μου φάνηκε πολύ ήρεμος και ήταν μια συνάντηση πολύ καθώς πρέπει από αμφότερες τις πλευρές".
-"Πιο ήρεμος ή ανήσυχος σε σχέση με πριν δεδομένου ότι την είχατε αποκαλέσει "γελοία" συνάντηση;" (σ.σ. για την ακρίβεια, ο Moratti είχε πει: "Είναι γελοίο να καλείται η Inter για την υπόθεση που συνδέεεται με το scudetto 2006"...).
-"Δεν ήμουν ανήσυχος αλλά πρέπει να μπείτε στην ψυχική μου κατάσταση: μου φαινόταν καφκική σαν κατάσταση για μας. Όμως, για εκείνο το χαρακτηρισμό, για τον οποίο μετάνιωσα αμέσως, ζήτησα συγγνώμη. Τη σημερινή συνάντηση τη βρήκα ενδιαφέρουσα, ως συνήθως, παρόμοια με εκείνη που είχα μερικά χρόνια πριν με τον dottor Borelli".
-"Πώς θα εξελιχθεί σε αυτό το σημείο η κατάσταση; Πιο αισιόδοξη η Inter ή η Juventus;"
-(χαμογελάει συγκρατημένα) "Δεν ξέρω να σας το πω, επειδή αυτό θα σήμαινε να υπεισέλθω σε μια κατοπινή απόφαση και τα διάφορα βήματα που θα επέλθουν. Φυσικά, από την πλευρά μου, είμαι πεισμένος, θα έλεγα μάλιστα πολύ πεισμένος, αλλά αυτό δεν αφαιρεί το ότι η ελευθερία της κρίσης παραμένει δική τους".
-"Ακούσατε μαζί κάποια τηλεφωνήματα;"
-"Όχι, δεν υπήρξε ακρόαση. Υπήρξε μια ανάγνωση μερικών πραγμάτων, αλλά ειλικρινά δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε αυτά".
-"Μόνον για να ξέρουμε κάποιες λεπτομέρειες: πόσο κράτησε η συνάντηση;"
-"Δεδομένου ότι υπήρχε γράψιμο στη γραφομηχανή, μερικές ώρες".
-"Πρόεδρε, το ντέρμπυ είναι προ των θυρών: περισσότερο συγκεντρωμένος σε αυτή την υπόθεση για την οποία μιλήσατε με τον Palazzi ή στο παιχνίδι;"
-"Εδώ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλα στη ζωή. Παραμένει στην καρδιά, βεβαίως, το γεγονός ότι το σάββατο μας περιμένει ένα παιχνίδι σημαντικό, αναμφίβολα".
-"Πιστεύω ότι αυτή η συνάντηση με τον Palazzi αφαίρεσε ηρεμία στην Inter ή σε σας;"
-"Όχι, δεν το πιστεύω καθόλου".
-"Θα τη χαρακτηρίζατε συνάντηση άκαιρη;"
-"Όχι, καθόλου άκαιρη. Παραμένει πάντα το γεγονός ότι κάποιος δεν νιώθει μέρος μιας κατάστασης, αλλά ήταν σωστό να θέλουν να με ακούσουν γι' αυτό. Τέρμα, το πράγμα τελειώνει εκεί, αφορά εμένα, όχι την Inter".
-"Αυτό το πράγμα δεν σας κάνει να σκεφτείτε πως αυτό το scudetto που απονεμήθηκε έγινε λίγο βάσανο, κι όμως το αξίζατε ανεξάρτητα..." (σ.σ. η ερώτηση έγινε από δημοσιογράγο της κρατικής Rai που πληρώνουν όλοι οι φορολογούεμνοι).
-"Εκείνο του 2006; Όχι, δεν είναι βάσανο. Πολύ ειλικρινά".
Εδώ τελειώνουν οι δηλώσεις που ακούσαμε και τις οποίες παρουσιάζει και το επίσημο site της Inter. To site του Tuttosport μεταφέρει μια ακόμα δήλωση που όμως δεν ακούγεται ούτε στο δικό του βίντεο: "Δεν θα αποποιηθώ ποτέ το scudetto του 2006, δεν είναι κάτι που μου μένει στο στομάχι. Εξακολουθώ να το θεωρώ ένα είδος αποζημίωσης για τις αδικίες που υποστήκαμε εκείνα τα χρόνια" -ενδεχομένως να την έκανε ο Massimo Moratti μετά την απομάκρυνση από τις κάμερες. Πάντως, η Gazzetta dello Sport δεν τη μεταδίδει (αρκείται στη μετάδοση των επίσημων δηλώσεων) ενώ ο Corriere dello Sport μεταδίδει μέρος της (δεν έχει το κομμάτι περί "αποζημίωσης...")...
Τι φαίνεται να επιδιώκει ο Moratti
πίσω από τις καφκικές κορώνες...


i. ο Moratti προσπαθεί να εμφανίσει την υπόθεση -των συνδιαλέξεων- ως προσωπική του και όχι του συλλόγου επειδή, η Inter προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θάνατο του Facchetti για να μην αποδοθούν ευθύνες στο σύλλογο...
ii. ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Inter, εμφανιζόμενος μετρημένος και όχι επιθετικός όπως συνήθιζε, παρομοιάζει τη "συνάντηση" με εκείνη που είχε το 2006 με τον Borelli, τον δικαστικό που είχε οριστεί επικεφαλής των ερευνών στην Ομοσπονδία για την υπόθεση calciopoli/farsopoli. Εκείνη η ακρόαση οδήγησε στη συνέχεια τον Palazzi να κλείσει την υπόθεση της παρακολούθησης σε βάρος του Vieri και του διαιτητή De Santis θεωρώντας ότι λόγω θανάτου του Facchetti εκείνα τα γεγονότα δεν μπορούν να οδηγήσουν σε δίκη και παραγράφονταν...
iii. H αναφορά του Moratti στον Kafka και την "Δίκη" του (ένας αθώος σύρεται σε ένα εφιαλτικό δικαστήριο χωρίς να κατανοεί γιατί και χωρίς να του εξηγείται γιατί) αποτελεί πάσα στα media για να τονώσουν το αίσθημα του μονίμως αδικημένου των intertristi.
Abete: ως τον Ιούνιο να κλείσουμε

Ο Giancarlo Abete, πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Figc) δήλωσε σχετικά ότι παραμένουν δυο οι πυλώνες: "πρώτον , η ισχυρή ευχή μέχρι τον Ιούνιο η κατάσταση να οριστικοποιηθεί και δεύτερον, η αυτονομία των οργάνων της δικαιοσύνης και της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας. Η Ομοσπονδία έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές της για να κλείσει ο κύκλος στο πλαίσιο της αθλητικής σεζόν Όλες οι δράσεις στις οποίες προχωρά η Ομοσπονδιακή Εισαγγελία είναι συνδεδεμένες στην αυτόνομη αξιολόγηση που κάνει στο άνοιγμα μιας έρευνας στη βάση υπομνημάτων (σ.σ. ένα υπάρχει και έχει χρονίσει, εκτός αν εννοεί και αυτό του Vieri) ή υποδέιξεων διακστικών πράξεων, της συμπεριφορικής ορθότητας των υποκειμένων που έχουν δελτίο. Πρέπει να υπενθυμίζεται ότι η εμβάθυνση της Εισαγγελίας γεννιέται από τη θέληση να αξιολογηθούν καταστάσεις που ήρθαν σε συνέχεια της calciopoli και που μετά είχαν ενημέρωση στη δικαστική έδρα. Η ενεργοποίηση της συνάντησης δεν ξεκινά για το υπόμνημα της Juve αλλά από τις αυτόνομες αξιολογήσεις της Εισαγγελίας".
Στρεψόδικη δήλωση, που προσπαθεί να αφήσει ανοιχτά κάποια παράθυρα (διότι πότε δεν ξέρεις) αλλά δείχνει να βιάζεται να κλείσει την υπόθεση ποντάροντας στο catenaccio των εισαγγελέων που μπορεί να οδηγήσει το δικαστήριο της Νάπολη να μην βγάλει απόφαση ως τον Ιούνιο. Βέβαια, ό,τι και να λέει, η δυνατότητα προσφυγής στο άρθρο 39 για αναθεώρηση της δίκης παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Juventus εφόν η Νάπολη εκδώσει απαλλακτική απόφαση...

O Palazzi παρουσίασε
στον Moratti
και τα 38 τηλεφωνήματα του Facchetti


(Update 1/4) H Stampa γράφει ότι ο Palazzi συζήτησε με τον Moratti τόσο για τα δικά του τηλέφωνα με τον Bergamo (ιδίως εκείνο όπου προαναγγέλει ότι θα συναντηθεί με τον διαιτητή πριν το ματς Κυπέλλου Bologna-Inter) όσο και για τα 38 τηλεφωνήματα του Facchetti με αρχιδιαιτητές και διαιτητές (αυτό απαγορευόταν και απαγορεύεται ρητά). Ο Tuttosport από την πλευρά του εκτιμά ότι στην Inter, μετά τη χθεσινή συνάντηση, είναι όλο και περισσότεροι εκείνοι που, πέραν των όσων δηλώνουν δημόσια, ετοιμάζονται να ξηλώσουν το scudetto 2006, αυτό που στο γήπεδο κέρδισε η Juve και μάλιστα τη χρονιά για την οποία δεν υπήρξε καμιά δικαστική διερεύνηση και καμία κατηγορία...

Πηγές: inter.it, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, La Stampa

1 σχόλιο:

Pericles είπε...

Κάποιες δίκες μου σκέψεις επί του κειμένου.

Η τελευταία ερώτηση που αναφέρει ο Gobbo του Ιταλού δημοσιογράφου προς τον Moratti πραγματικά είναι όλα τα λεφτά για το πώς αντιμετωπίζουν τα media τις ομάδες του Μιλάνου και πως την JUVENTUS…

Ο Moratti μου φαίνετε ότι είναι η πρώτη φορά που βγάζει κάποια ανησυχία και δεν έχει αυτό το αλαζονικό ύφος που μας έχει συνηθίσει…

Είναι φανερό πλέον ότι δουλεύουν για να κουκουλώσουν τις βρομιές τους όπως είναι φανερό μετά από όλα αυτά που έχουν βγει, ότι τέτοια συνωμοσία για να σπιλώσουν, αμαυρώσουν και εν τέλει να αποδυναμώσουν ένα τόσο μεγάλο αθλητικό και αν θέλεις και κοινωνικό μέγεθος όπως είναι η ομάδα μας δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα αθλητικά δρώμενα περά από κάθε οπαδικοτητα!!!

ΥΓ1 Πραγματικά νιώθω οργή για το ποσό εύκολα πιαστήκαμε όλοι μας κορόιδο το 2006!!!
ΥΓ2 Περισσότερο οργισμένος όμως νιώθω με την ιδιοκτησία της ομάδας μας….