Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Ο Andrea Agnelli παρουσιάζοντας τη φανέλα για την Ενότητα της Ιταλίας: είμαστε ενωμένοι

και έχουμε συναίσθηση των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας μας, το καλοκαίρι
Tη "συναίσθηση ότι υπάρχουν ακόμα αλλαγές να γίνουν το καλοκαίρι" εξέφρασε ο Andrea Agnelli στο περιθώριο της ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα για την παρουσίαση της ειδικής φανέλας που θα φορέσει στο ματς με τη Milan η Juventus συμμετέχοντας στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια από την Ένωση της Ιταλίας: "150 χρόνια πριν γεννιόταν η Ιταλία και 36 χρόνια μετά γεννιόταν η ομάδα που καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη θα εκπροσωπούσε αυτή την ενότητα: η Juventus που από το βορρέα ως το το νότο ενώνει εδώ και πάνω από έναν αιώνα τους φιλάθλους κάτω από τη σημαία της", σημειώνει εύστοχα το site του συλλόγου δίνοντας έμμεσα απάντηση στον Berlusconi που χαρακτήρισε το ματς Milan-Napoli ως μάχη Βορρά-Νότου! "Είμαστε περήφανοι που μέσω αυτής της πρωτοβουλίας μετέχουμε στους εορτασμούς για τα 150 χρόνια της Ένωσης της Ιταλίας", είπε ο Andrea Agnelli για να επισημανει στη συνέχεια: "η Juventus είναι 114 και μου αρέσει να αναλογίζομια πως η ιστορία μας συνόδεψε την ιστορία της χώρας μέσω του πάθους εκατομμυρίων προσώπων που σε όλη την Ιταλία υποστηρίζουν Juve".
Μερικές φανέλες σε πλειστηριασμό για αγαθοεργίες
Η φανέλα θα πωλείται σε όλα τα εξειδικευμένα μαγαζιά


Δυο βδομάδες πριν τον εορτασμό, που έχει ως επίκεντρο το Τορίνο, πρώτη πρωτεύουσα της χώρας, στη Juventus παραχωρήθηκε η τιμή να συμβολίσει αυτή την ενότητα στο ματς με τη Milan φορώντας το σήμα της Esperienza Italia στη φανέλα της που παρουσίασαν στο Lingotto, στην Πινακοθήκη "Giovanni e Marella Agnelli", ο πρόεδρος του συλλόγου, ο Buffon και ο Matri μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες του Piemonte, Michele Coppola και Alberto Cirio -την εκδήλωση άνοιξε η αντιπρόεδρος της Πινακοθήκης, Ginevra Elkann. Οι φανέλες που δημιούργησε η Nike και θα πωλούνται σε όλα τα εξειδικευμένα ιταλικά καταστήματα, θα χρησιμοποιηθούν από τη Juventus και την Επιτροπή Italia 150 για αγαθοεργίες -οι πόροι θα μαζευτούν με πλειστηριασμό στο Juvestore.com και θα πάνε στη Fondazione Crescere Insieme al Sant’Anna Onlus και στην Piccola Casa della Divina Provvidenza - Cottolengo ενώ ένα μέρος θα προστεθεί στα έσοδα του ντέρμπυ SLAncio di Vita της 23ης Μαρτίου.
"Είμαι περήφανος που μπορώ να γιορτάζω αυτό το γεγονός ως capitano της Εθνικής", σημείωσε ο Buffon και πρόσθεσε: "πιστεύω πως οι εορτασμοί για την Ένωση της Ιταλίας μπορεί να είναι ένας ακόμα τρόπος να ξανανακαλύψουμε τις ρίζες μας και να ξαναβρούμε εκείνη την ενότητα, εκείνη την ταυτότητα και εκείνο το πνεύμα συμμετοχής που πρέπει να φροντίζουμε πάντα". "Ένιωσα τιμή μου που φόρεσα τη φανέλα της Εθνικής πριν από μερικές βδομάδες, συμπλήρωσε από την πλευράς του ο Matri, και νιώθω άλλη τόση τιμή που συμμετέχω σε αυτή την πρωτοβουλία που επιπλέον συμπίπτει με ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι όπως το Juventus-Milan".

Οι δηλώσεις του προέδρου για την ομάδα, η παρουσίαση της εορταστικής φανέλας, οι δηλώσεις των παιχτώn και ένα μικρό ρεπορτάζ για την προετοιμασία της ομάδας: ο Chiellini προπονήθηκε χωριστά αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμος για το ματς με τη Milan ενώ για το Salihamidzic επιβεβαιώθηκε ότι θα απουσιάσει αφού δόθηκε πρόγνωση 3-4 ημέρων...

Η ομάδα είναι ενωμένη και συμπαγής,

γνωρίζει τις δυνατότητές της και θέλει να τις δείξει


O Andrea Agnelli προχώρησε και σε μια αποτίμηση της κατάστασης της Juventus ξεκινώντας από μια αναφορά στον προπονητή: "στον κόσμο του ποδοσφαίρου υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες ο διάλογος γίνεται πιο έντονος και στιγμές που ο διάλογος είναι λιγότερο έντονος και υπό το φως των αποτελεσμάτων στο γήπεδο. Αυτή είναι φανερά μια στιγμή κατά την οποία ο διάλογος, η κουβέντα είναι πιο έντονη αλλά εκείνος που θέλω να επαναλάβω έχοντας δίπα, μου και τα δυο παιδιά (σ.σ. Buffon, Matri) είναι πως η ενότητα της ομάδας είναι εντελώς άθικτη. Είναι μια δύσκολη στιγμή, το γνωρίζουμε και πιστεύω πως εκφράζω τα συναισθήματα όλων των παιχτών όταν λέω πως τα δυο τελευταία αποτελέσματα δεν ήταν με τίποτε στο επίπεδο των προσδοκιών. Έχω επίσης απόλυτη συναίσθηση ότι υπάρχουν εκείνες οι αλλαγές που πρέπει ακόμα να πραγματοποιήσει η Juventus, μιλάω για μια δεύτερη φάση της πρωτοβουλίας επομένως, από το καλοκαίρι, και τα προβλήματα στο βάθος είναι τα ίδια. Βρισκόμαστε να διαχειριζόμαστε μια φάση επικαιρότητας πιο δύσκολη αλλά η ιστορία που γράφουμε δεν αλλάζει από το αποτέλεσμα ενός ή δυο παιχνιδιών. Υπ' αυτή την οπτική σας λέω να μείνουμε ήσυχοι, αυτή είναι μια ομάδα ενωμένη, συμπαγής, που ξέρει ποιές έιναι οι δυνατότητές της και θέλει να τις εκφράσει στο γήπεδο κάθε φορά", συμπλήρωσε ευχόμενος στο ματς με τη Milan "να γιορτάσουμε με όλους τους δυνατούς τρόπους".

Περήφανοι για τον Del Piero


Ο πρόεδρος κλήθηκε να απαντήσει και για την ανανέωση του συμβολαίου του Del Piero, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει πως υπογράφει εν λευκώ: "ο Del Piero εκδήλωσε τη θέλησή του να παραμείνει με το βίντεό του, σε μένα προσωπικά και στους φιλάθλους. Είμαστε ικανοποιημένοι και περήφανοι γι' αυτό και υπάρχει χρόνος για να συγκεκριμενοποιήσουμε τη δουλειά του μαζί μας για την προσεχή χρονιά" είπε προαναγγέλοντας εξελίξεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες.
Τέλος, ο Andrea Agnelli ρωτήθηκε για ενδεχόμενες εταιρικές εξελίξεις με αφορμή τις εξελίξεις στη Λιβύη: "έχουμε όλοι μας την προσοχή τεταμένη στις εξελίξεις αυτού που γίνεται σε εκείνο το μέρος του κόσμου, που υπόκειται σε διάφορες γεωπολιτικές μεταβολές. Το ποσοστό του 7,5% των μετοχών μας είναι στα χέρια της Lafico, αν ήταν να έρθει ένα πάγωμα θα το λάβουμε υπόψη μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάτχουν πολλά να γίνουν", είπε με περισσή και ψυχρή διπλωματικότητα.

Πηγές: Juventus.com, juventusfcspa, Tuttosport

4 σχόλια:

mike_bianconero είπε...

Αντε να σας δουμε το καλοκαιρακι τι αλλαγες θα κανετε κυριε προεδρε...περιμενουμε με ανυπομονεσια......

Κωνσταντινος είπε...

Να 'ταν μονο τα 2 τελευταια αποτελεσματα...
Εγω δεν πιστευω πως θα δουμε αλλαγες το καλοκαιρι κι αυτο γιατι δεν πιστευω πως θελουν να κανουν το κατι παραπανω (γιατι αραγε ?).
Θα μας φερουν ξανα 1 προπονητη χαμηλου επιπεδου (κοντε,γκασπερινι, η καποιον αλλο απο το πανερι) και θα κανουν ξανα 2-3 χαμηλου επιπεδου μεταγραφες.
Μακαρι να κανω λαθος αλλα αν δεν δω 1 μεγαλο προπονητη στο παγκο της ομαδας (μουρινιο,βενγκερ,καπελο)θα γνωριζω ξανα τι θα περιμενω απο την ομαδα μου.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καλώς ήρθες στα σχόλια, Κωνσταντίνε. Προφανώς ένας μεγάλος προπονητής είναι εγγύηση (προσωπικά δεν θέλω τον Mou αλλά αυτό είναι άλλο θέμα). Ως προς το τι θέλουν, τι μπορούν (οικονομικά) και τι θα κάνουν, εδώ είμαστε και θα το δούμε

Dimitris είπε...

Για να κανεις αλλαγες...
Πρωτα πρεπει να αποφασησεις τι φταιει... Προσωπικα πιστευω οτι οι αλαγες που εγιναν το καλοκαιρι επρεπε να ειχαν γινει πριν απο 3-4 χρονια... Επρεπε δηλ να φυγουν οι μεγαλοι σε ηλικια παικτες, αλλα και οι μονιμα τραυματιες... Με αυτη την εννοια η γραμμη που ακολουθηθηκε το καλοκαιρι με βρισκη απολυτα συμφωνω (εν αντιθεση με τον Moggi ? ).

Τωρα αν θα πετυχει το εγχειρημα αυτο εχει να κανει με το ποσα λεφτα θα διατεθουν, την ικανοτητα του Μαροττα αλλα και -φυσικα- αλλους παραγοντες οπως ο προπονητης, η δυνατοτητα της διοικησης να θωρακισει την ομαδα κτλ.

Θα ηταν λοιπον ολεθριο λαθος να αλλαξουν ξανα κατευθυνση το καλοκαιρι, πρεπει να συνεχισουν οι αλλαγες, να γινουν σωστες μεταγραφες και οταν φτιαχτει ενα αξιομαχο συνολο να ερθει ο παικτης ηγετης που θα απογειωσει την ομαδα...