Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Calciopoli: ένσταση του εισαγγελέα κατά της προέδρου του δικαστηρίου και κωλυσιεργία!

Είχε δοκιμάσει ήδη μια φορά -όταν η πρόεδρος του δικαστηρίου, ακούγοντας έναν μάρτυρα είπε ότι υπάρχουν σοβαρότερα θέματα να απασχολήσουν τη δικαιοσύνη- τώρα ο εισαγγελέας Giuseppe Narducci και ο συνάδελφός του Stefano Capuano επανέρχεται καταθέτοντας ένσταση στο Εφετείο κατά της προέδρου του ποινικού τμήματος του δικαστηρίου της Napoli, Teresa Casoria (φωτογραφία) και των συναδελφισσών της στην έδρα, Maria Pia Gualtieri και Francesca Pandolfi -σύμφωνα με ό,τι έγινε γνωστό στον Tuttosport, οι εισαγγελείς αμφισβητούν την ήρεμη κρίση της έδρας... H πρώτη ένσταση της εισαγγελίας κατά της έδρας, το 2009, είχε απορριφθεί...
Δεν περνάει, φυσικά, απαρατήρητο το γεγονός ότι η κίνηση του εισαγγελέα έρχεται λίγες μέρες αφότου δεν του βγήκε η κίνηση να ξανακαλέσει μάρτυρες κατηγορίας η κατάθεση των οποίων μάλλον έδωσε όπλα στην υπεράσπιση παρά στην κατηγορούσα αρχή... Η ένσταση των εισαγγελέων μπορεί να προκαλέσει νέα καθυστέρηση στη δίκη αν και κατ' αρχην δεν φαίνεται να επηρεάζει τη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου όπου αναμένεται να παρουσιαστούν ο Gianfelice Facchetti, o Nucini και ο Zamparini, που δεν εμφανίστηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Moggi: ποιά κατηγορία; Εδώ Bologna,
Parma (Saccgi), Lazio (Carraro), Facchetti...


Όσον αφορά την εξέλιξη της δίκης, ο Moggi έγραψε ότι "αν λάβουμε υπόψη μας ότι η Bologna που είναι πολιτική αγωγή ως έχουσα υποστεί βλάβη, είχε πέντε επαφές με τους αρχιδιαιτητές, ότι η Parma μέσω του Sacchi (που τώρα είναι στην Ομοσπονδία) κανόνιζε επαφές με τους αρχιδιαιτητές και τον πρώην πρόεδρο Tanzi, ότι ο πρώην πρόεδρος της Figc Carraro ζητούσε διευκολύνσεις για τη Lazio, ότι ο Facchetti είχε τηλεφωνικές επαφές με τον Bergamo σαν αυτές για τις οποίες κατηγορούν εμένα... Νομίζω ότι είναι πραγματικά άχρηστο να σχολιάσουμε παραπέρα..."
Figc: ad hoc διαδικασία
για το ενδεχόμενο διαγραφής του Moggi


Στο μεταξύ χθες ο αθλητικός ομοσπονδιακός εισαγγελέας, Stefano Palazzi εξέτασε για τρεις ώρες τον τότε βοηθό αρχιδιαιτητή, Mazzei (που είχε το καυτού περιεχομένου τηλεφώνημα με τον Facchetti) ενώ παράλληλα το συμβούλιο της Ομοσπονδίας απόφάσισε μια ad hoc διαδικασία για τους 42 που είχαν καταδικαστεί -μεταξύ τους και οι Moggi, Giraudo- σε πέντε χρόνια και πρόταση διαγραφής: προτείνονται δυο βαθμοί εκδίκασης (Πειθαρχική και Ομοσπονδιακή Επιτροπή) με δυνατότητα έφεσης για να εξεταστεί το ενδεχόμενο διαγραφής τους. Ο δικηγόρος της Ομοσπονδίας (Figc) υποστηρίζει πως αυτή η διαδικασία δεν συνιστά αναθεώρηση της αθλητικής δίκης του 2006 -"γι' αυτό υπάρχει το άρθρο 39", είπε θυμίζοντας αυτό που λέει η πλευρά των juventini- αλλά απλώς θα κριθεί αν τόσο σοβαρό το θέμα ώστε να εφαρμοστεί μαι τοσο ακραία ποινή εκτός από την 5ετή στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας.

Moggi: από τι να με διαγράψουν;


Μέσω της εφημερίδας όπου αρθρογραφεί απάντησε εν θερμώ ο Moggi: "από τι να με διαγράψουν; Εγώ παραιτήθηκα το καλοκαίρι του 2006, θα ήταν σαν να διέγραφαν κάθε έναν από σας τους αναγνώστες από το Δικηγορικό Σύλλογο παρ΄ότι είσαστε τραπεζικοί. Αντιληπτή η αντίφαση;".

Πηγές: Tuttosport, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: