Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Juventus-Brescia 2-1 με Krasic, Del Piero

Με ένα φανταστικό, προσωπικό, γκολ του capitano η Juve επέστρεψε στις νίκες...

(Update 3) Ας απολαύσουμε το γκολ του capitano σε περιγραφή του Claudio Zuliani

Με πανό αποδοκιμασίας για Del Neri ("φύγε") αλλά και για την διοίκηση και την ιδιοκτησία, υποδέχθηκαν την ομάδα στο γήπεδο οι curve απ' όπου ακούστηκαν συνθήματα για τον Moggi αλλά και για τους Trezeguet και Nedved.
Στο γήπεδο, γκολ του Krasic από μπαλιά του Matri, ισοφάριση για τη Brescia και νίκη χάρη στην προσωπικότητα του capitano. Τώρα, στις 3 Απριλίου το βράδυ, στη Ρώμη με τη Roma που είναι 5 βαθμούς μπροστά, καταλαμβάνοντας μια θέση στη ζώνη Εuropa League.


JUVENTUS-BRESCIA 2-1
Τέρματα: 23' Krasic, 67' Del Piero - 41' Eder
Κίτρινες κάρτες: 26' Mareco (B)
Κόκκινη κάρτα: 70' Mareco (Β, δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Domenico Celi (Bari). Επόπτες: Roberto Carrer (Conegliano), Riccardo Di Fiore (Aosta). Τέταρτος διαιτητής: Luigi Nasca (Bari).

JUVENTUS: 1 Buffon, 43 Sorensen, 19 Bonucci, 3 Chiellini, 17 Traorè (66' 15 Barzagli), 27 Krasic, 8 Marchisio, 14 Aquilani, 23 Pepe, 10 Del Piero (87' 25 Martinez), 32 Matri (81' 20 Toni). Αναπληρωματικοί: 30 Storari, 21 Grygera, 7 Salihamidzic, 37 F.Boniperti.
Προπονητής: Luigi Del Neri.
BRESCIA: 1 Arcari, 16 Mareco, 20 Accardi, Zoboli, 15 Zambelli, 33 Kone (75' 17 Baiocco), 11 Cordova (57' 36 Lanzafame), 8 Vass, 15 Daprelà, 32 Diamanti (76' 30 Jonathas), 7 Eder. Αναπληρωματικοί: 22 Sereni, 27 Kamalu, 19 Lasik, 18 Possanzini.
Προπονητής: Giuseppe Iachini.

(Update 3)
Φάσεις και γκολ

Del Piero: γκολ αφιερωμένο σε μας!


(Update) "Το γκολ το αφιερώνω σε μας γιατί το έχουμε ανάγκη", δήλωσε ο Del Piero που σημείωσε ότι η ομάδα ήθελε να βγει από αυρή την αρνητική κατάσταση: "ας ευχηθούμε να αποτελέσει έναν καλό οιωνό για να συνεχίσουμε", είπε ο capitano (update 4) που σημείωσε πως "τα παιχνίδια τα κερδίζουν έντεκα και σήμερα ήταν σημαντική η συνεισφορά όλων. Σε κάθε παιχνίδι, από εκεί και πέρα, μπορεί να έρθει η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις τη διαφορά και σήμερα συνέβη".
Ο capitano ρωτήθηκε αν, βλέποντας και την καλή του κατάσταση, η παρουσία του από το 1ο λεπτό στα τελευταία παιχνίδια θα μπορούσε να έχει οδηγήσει σε άλλα αποτελέσματα: "αυτό δνε ξέρω να το πω. Σίηουρα θα μποτ άρεσε να παίξω αλλά σε μια ομαδική δουλειά είναι σωστό να δέχεσαι τις αποφάσεις όποιου είναι πάνω από σένα και εγώ το έκανα με τη μέγιστη ηρεμία, κάνονατς χαρά μεγάλη όταν νικούσαμε, υποφέροντας όταν χάναμε, και ας μην ήμουν στο γήπεδο. Σήμερα, βέβαια, είμαι χαρούμενος που έπαιξα και σκόραρα".
Τέλος, όσον αφορά την ανανέωση του συμβολαίου του, απάντησε: "η σχέση μου με τον πρόεδρο και το σύλλογο είναι εξαιρετική αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω άλλες σκέψεις που να μην αφορούν το γήπεδο και την προσπάθεια να πετύχουμε σημαντικά αποτελέσματα".

Krasic: σήμερα μετρά μόνο η επιτυχία της ομάδας

(Update 2) "Είναι μια νίκη που χρειαζόταν για να βάλουμε τέρμα σε αυτή την όχι θετική στιγμή. Οι τρεις βαθμοί, αν και υποφέραμε, πρέπει να μας δώσουν ώθηση για να τερματίσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν", δήλωσε ο Krasic και πρόσθεσε: "με ικανοποιεί που κατάφερα να ξαναβρώ το γκολ, εδώ και λίγο καιρό έλειπε. Αλλά σήμερα αυτό που μετράει είναι μόνον η επιτυχία της ομάδας".

Εγκώμια Del Neri για Del Piero


Ανακουφισμένος εμφανίστηκε στις κάμερες ο Del Neri που εγκωμίασε ιδιαίτερα τον ψαπιταno τον οποίο, άλλωστε, άλλαξε λίγο πριν το τέλος ακριβώς για να του δώσει την ευακιρία του standing ovation: "είναι σύμβολο και αυτή τη στιγμή είναι και πολύ σημαντικός στο γήπεδο. έχει σπουδαίες αρετές και τώρα που είναι καλά καταφέρνει να κάνει ενέργειες σαν τη σημερινή. Τον κρατάμε στενά", είπε ο mister.
Αναφερόμενος στο ματς, και αφού θύμισε ότι η Brescia τελευταία είχε πάει καλά και με ομάδες όπως η Inter (σ.σ. στο 90' έχασε το πέναλτυ που θα της έδινε τη νίκη) ή η Napoli, o Del Neri σημείωσε: "σήμερα δεν παραχωρήσαμε τίποτε, έβαλαν γκολ από μαι απροσεξία μας. Δημιουργήσαμε σημαντικές ευκαιρίες και ξεμπλοκάραμε το αποτέλεσμα με μια προσωπική ενέργεια του Del Piero", συμπλήρωσε για να επαναλάβει ότι αυτή η ομάδα, αν δεν είχε τους τραυματισμούς που δεν επέτρεψαν το δέσιμο της ενδεκάδας, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε: "με τους σοβαρούς τραυματισμούς δεν μπορέσαμε να παράξουμε όσο μέσα στο 2010", είπε. Αναφορικά με το ματς με τη Roma, μετά τη διακοπή για τα ματς των Εθνικών, ο Del Neri ευχήθηκε να γυρίσουν όλοι καλά από τις Εθνικές "για να παρουσιαστούμε στη Roma με την ίδια θέληση να κερδίσουμε που είχαμε σήμερα".
Tέλος, όταν ρωτήθηκε αν θα μείνει και του χρόνου, ο Del Neri έκλεισε την κουβέντα δίνοντας τη μόνη λογική απάντηση, ότι έχει συμβόλαιο.

Aquilani: στο μάξιμουμ κάθε ματς
από εδώ
και πέρα. Και με τη Roma...

(Update 4) "Τρεις βαθμοί που χρειαζόταν", είπε ο Aquilani και εξήγησε: "ήταν σημαντικό να επιστρέψουμε στη νίκη, μετά από μια δύσκολη περίοδο για την οποία ειλικρινά δεν μπορώ να βρω εξηγήσεις. Τώρα ας προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο χωρίς να βάλουμε στόχους αλλά παίζοντας στο μάξιμουμ κάθε ματς". Και μιας και το επόμενο ματς είναι με τη Roma "του", ο Aquilani αναγνώρισε ότι αυτό "θα είναι ένα ιδιαίτερο ματς, μιας και μεγάλωσα in giallorosso. Τώρα σκέφτομαι μόνο στα ασπρόμαυρα και στο καλό της Juve και θα προσπαθήσω, μαζί με τους συμπαίκτες μου, να κάνουμε ένα μεγάλο παιχνίδι".

Matri: στόχος να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια

Όταν παρατήρησαν στον Alessandro Matri ότι κατά την αντικατάστασή του χειροκροτήθηκε "όπως ο capitan Del Piero", ο νεαρός απάντησε μετρημένα και χαμογελαστά: "ε, σαν τον Del Piero όχι. Είναι σωστό να τιμάται ο Alex για όσα έκανε και όσα εξακολουθεί να κάνει με αυτή τη φανέλα. Και έπειτα σήμερα έβαλε ένα υπέροχο γκολ", είπε επισημαίνοντας πως η νίκη σήμερα "ήταν σημαντική για το ηθικό και τη βαθμολογία. Τωρα έχουμε δυο βδομάδες για να δουλέψουμε καλά και να προετοιμάσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο τις προσεχείς αναμετρήσεις. Ο στόχος Champions; Ο στόχος πρέπει να είναι να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια και να μαζέψουμε όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται. Μόνον μετά θα δούεμ αυτή η στάση που θα μας οδηγήσει".

9 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

Grande Alex!!!
Grande JUVE!!!
La JUVE siamo noi!

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τι θα γίνει; Θα παραιτηθεί ο Ντελ Νέρι ή θα μείνει εάν πιάσει τον μεγάλο στόχο της εξόδου στο Γιουρόπα Λιγκ;

_Elvis

Un Gobbo ad Atene είπε...

ΚΑΝΕΙΣ, Elvis, δεν θα σου δώσει απάντηση. Λείπουν 8 αγωνιστικές, η ομάδα πρέπει να κάνει τη δουλειά της και ό,τι και αν γίνεται στο παρασκήνιο, στο προσκήνιο επισήμως θα σου απαντάνε όλοι ότι η Juve έχει προπονητή όπως και ο ίδιος ότι έχει συμβόλαιο και του χρόνου.

Δηλαδή, φαντάζεσαι πως αν αληθευει ότι ο Del Neri έχει προσύμφωνο αλλού, θα βγει να το δηλώσει; Ή ότι θα βγει οποιοσδήποτε να πει, κλείσαμε αυτόν ή κάναμε εκείνον; Αυτά είναι πράγματα που ΔΕΝ λέγονται, ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ (ο Benitez απομακρύνθηκε και μερικές ΩΡΕΣ πριν δήλωνε ότι μένει, όπως το δήλωνε και η Inter). ΕΤΣΙ είναι οι κανόνες παντού, επομένως ας αφήσουμε τις ίδιες ερωτήσεις κάθε φορά.

Παναγιώτης είπε...

Επιτέλους νίκη με μεγάλη δυσκολία. Ένα έχω να πω: ΑΛΕΚΟ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...

Fino alla fine FORZA JUVENTUS!

mike_bianconero είπε...

Αχ ρε μεγαλε Αλεξ τεραστιε!!!τι να πει κανεις για σενα με μαυρο δακρυ θα κλεμε οταν θα σταματησει το παλικαρι μας η αρχηγαρα μας να ξεπατωνεσε εσυ για κατι γατακια που σερνονται....Τιποτα αλλο μονο "επιτελους νικη"...Στα αγωνιστηκα,πολυ μετρια εως κακη η ομαδα μου αρεσε ο Σορενσεν το αμυντικο διδυμο δε μου αρεσε καθουλο που ασταθεια και αυτος ο Κιελο εχει αρχισει να κανιε αρκετα λαθη οπως και ο Μπουφον....στα χαφ καλος ο Κρασιτς ανεβασμενος μετα απο καιρο και μπορουσε να βαλει ενα-δυο γκολακια ακομα τραγικος ο Ακουιλανι εχει δωσει αμετρητες λαθος πασες ο Μαρκιζιο πολυ καλος ετρεχε συνεχεια Πεπε κλασικα στην μετριοτητα ετσι κι αλλιως εχει δειξει πως ειναι μετριος παικτης και λιγος για Γιουβε....

kevez είπε...

όπως είχα γράψει και μια προηγούμενη φορά, ευτυχώς υπάρχει ο αρχηγός και θυμίζει λίγο Γιουβέντους η ομάδα... το γκολ αυτό είναι το 281ο του άλεξ??? αυτό λέει κι ο τζουλιάνι στην περιγράφη, αλλά έχω την εντύπωση πως έχει 1 ή 2 παραπάνω. άντε να φτάσει τα 300, να έχουμε και κάτι να πανηγυρίσουμε σαν τίτλο.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Kevez, υπάρχει πάντα μια διχογνωμία 1-2 φκολ για τον Alex. Φαίνεται πάντως ότι είναι το Νο 281.

yotaras είπε...

GRANDE CAPITANOOOOOOOOO!!!!
TI ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ???!!!

Πολυ καλος και ο Σορενσεν επισης.

Ανώνυμος είπε...

Δεν γίνεται να παίζει μέχρι τα 40;;;
Alex Del Piero Capitano vero!!!
Delpi