Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

H Radio Vaticana στιγματίζει τη διεξαγωγή αγώνων Μ.Παρασκευή και Μ.Σάββατο

Την απόφαση της Lega Calcio να διεξαχθούν ποδοσφαιρικοί αγώνες τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο (ειδικά το Juventus-Catania επισημαίνεται ότι θα διεξαχθεί λίγο πριν ξεκινήσει η Θεία Λειτουργία) στιγμάτισε η Radio Vaticana σημειώνοντας ότι "δεν σέβεται τη θρησκευτική λαϊκή παράδοση ενός λαού, προκρίνοντας τις μηντιακές και διαφημσιτικές business που συνδέονται με το ποδόσφαιρο". Η Radio Vaticana στιγμάτισε επίσης την παράλειψη να εξεταστεί η πιθανότητα τα παιχνίδια να διεξαχθούν σε άλλες ημερομηνίες, και ειδικά τη Δευτέρα μετά το Πάσχα. Μιλώντας στο ραδιοσταθμό, ο διευθυντής της Lega Pro, Grancesco Ghirelli πρότεινε ένα στρογγυλό τραπέζι τον Ιούνιο ανάμεσα σε όλους τους ενδιαφερόμενους ώστε στο μέλλον να αποφευχθούν ανάλογες καταστάσεις.

Πηγή: it.eurosport.yahoo.com, radiovaticana.org

4 σχόλια:

yotaras είπε...

Ελα τωρα το Βατικανο να πουμε,που ειναι πρωτο στις μπιζνες θα μιλησει και για μπαλα.Οσοι θελουν εκκλησια και οσοι θελουν γηπεδο.

Un Gobbo ad Atene είπε...

To ότι η Αγία Έδρα έχει εμπορευματοποιήσει την πίστη, δεν σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να μιλά, πόσο μάλλον όταν αναφέρεται σε business: αυτές των media που καταστρέφουν τη μπάλα...

Επιπλέον, η Radio Vaticana αναφέρεται σε ένα εξαιρετικά πολυπολοκο θέμα: το σεβασμό του θρησκευτικού συναισθήματος, κάτι πολύ προσωπικού που θα δημιουργήσει αρκετά διλήμματα το Σάββατο το βράδυ..

Επιπλέον, μην παραβλέπετε ότι ο λόγος του Vaticano είναι κοινωνικό και πολιτικό γεγονός και μιας και αυτό το blog προσπαθεί να μεταφέρει το κλίμα μέσα στο οποίο ζει η Juventus, είχε νόημα η αναμετάδοση της είδησης.

Forza Juventus είπε...

Πολυ πιεση εχει η ομαδα παιδια..εχει δικιο ο gobbo..και διοικητικα οπως και προπονητικα δεν παμε καλα..προσωπικα η μονη μου ελπιδα ηταν, ειναι και θα ειναι η εξοδος στο Champions League(ειναι ουτοπικο το ξερω)!

Dimitris είπε...

Κατ'αρχην να σημειωσω οτι ο ορισμος του παιχνιδιου Μ.Σαββατο βραδυ ειναι μια κινηση κατα του club μας, του
gruppogreco :-)). Οπως περυσι ετσι και φετος Μ.Σαββατο βραδυ θα ειναι το μονο βραδυ που ο συλλογος en Elladi φιλων Juventus θα παραμεινει κλειστος, απο ακρη σε ακρη σε ολη την Ελλαδα...
Τωρα ως προς την Juve: δυο χρονιες απανοτα τετοια μερα και ωρα ορισμος παιχνιδιου ειναι πραγματικα περιεργος... Ιδιως οταν γινεται σε μια χωρα σαν την Ιταλια που η θρησκευτικη παραδοση ειναι πολυ δυνατη...
Φιλε μου yotara, μην βαζουμε τετοια ψευτοδιλημματα, δεν θα μπορουσε καποιος να θελει να παραβρισκεται και γηπεδο και εκκλησια ? Τοσο αντιφατικο ειναι?

Τελος να πω οτι τετοιες κινησης επιβαλλονται απο κυκλους που ισχυριζονται οτι η θρησκεια δεν θα πρεπει να παιζει καποιο ρολο στη ζωη μας... Οι οποιοι κινουνται με καθαρα θρησκευτικα κριτηρια, λεω και τελειωνω, μην με βαλλετε να το αναλυσω, δεν ειναι το σωστο blog :-))