Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οι αποκαλύψεις Pairetto (ότι έτρωγε με όλους) επιτρέπουν επίκληση του άρθρου 39

Η καρδιά του κατηγορητηρίου, που θεωρούσε "αποκλειστικές" τις επαφές Miggi-Giraudo με τους αρχιδιαιτητές καταρρίφθηκε στο ποινικό δικαστήριο της Νάπολη και από μάρτυρες κατηγορίας που ομολόγησαν ότι έτρωγαν μαζί τους
Οι χθεσινές αποκαλύψεις του τότε αρχιδιαιτητή Pairetto (φωτογραφία) για τα πολλαπλά γεύματα και δείπνα με το σύνολο σχεδόν των συλλόγων, από την Inter, τη Mialn και τη Roma ως τη Verona και την Parma, αποκαλύψεις που έρχονται μετά τις αντίστοιχες του άλλου αρχιδιαιτητή, Paolo Bergamo, έχουν ιδιαίτερη σημασία τόσο για την τακτική όσο και για την αθλητική δικαιοσύνη -πόσο μάλλον που κανείς δεν τόλμησε να τις διαψεύσει. Και έχουν ιδιαίτερη σημασία γιατί η θεωρία που ήθελε τους Moggi και Giraudo να είναι αποκλειστικοί συνδαιτυμόνες των δυο αρχιδιαιτητών βρίσκεται στην καρδιά της καταδικαστικής απόφασης του 2006 όπου τονίζεται ως βασικός λόγος καταδίκης οι "επανειλλημένες ιδιωτικές φιλικές και αποκλειστικές συναντήσεις".
Η αποκλειστικότητα αυτών των συναντήσεων -που ο Βergamo έχει εξηγήσει ότι εντάσσοντα στο πλαίσιο των κατευθύνσεων που τους είχαν δοθεί για να διατηρούν χαμηλούς τόνους οι ομάδες- καταρρίπτεται. Και δεν καταρρίπτεται, πανηγυρικά, μόνον από τις χθεσινές αποκαλυπτικές δηλώσεις Pairetto στο δικαστήριο της Νάπολη αλλά και από τις ομολογίες μαρτύρων κατηγορίας (από τον Sacchi μέχρι το γιο του Facchetti), με αποτέλεσμα το ξετίναγμα βασικού πυλώνα της κατηγορίας.
Το ποινικό δικαστήριο της Νάπολη θα εκδώσει την ετυμηγορία του. Αλλά αυτό το στοιχείο, μαζί με τα τηλεφωνήματα του Facchetti, του Meani αλλά και παραγόντων σχεδόν όλων των συλλόγων, δείχνουν ότι υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ζητηθεί η αναθεώρηση της απόφασης του 2006 βάση του άρθρου 39 του Κώδικα Αθλητικής Δικαιοσύνης που προβλέπει την αναθεώρηση αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων εφόσον προκύψουν νέα στοιχεία.

Πηγή: blog.Ju29ro.com

1 σχόλιο:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Για όποιον ενδιαφέρεται να δει το σχετικό άρθρο, εκτός από το link σε παλαιότερο post όπου παραπέμπω μέσα στο κείμενο, μπορεί να δει απευθείας το άρθρο 39 στα ιταλικά από τον Κώδικα εδώ