Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Παιχνίδια με τους φιλάθλους

Έχουμε πάντα τους περισσότερους, σχολιάζει η Juventus δείχνοντας τις έρευνες κοινής γνώμης που διαψεύδουν μια που μας εμφάνισε... δεύτερους μετά την Inter!
Την ώρα που μαίνεται η μάχη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα (υπάρχουν 200 εκ. που πρέπει να μοιραστούν και ο αριθμός φιλάθλων είναι ένα κριτήριο), παρουσιάσστηκε έρευνα στην πολύ γνωστή εφημερίδα Il Sole 24 ore που εμφάνιζε τη Juve να έχει χάσει τόσους φιλάθλους που να έρχεται 2η πίσω από την Inter που δεν εμφαμνίζεται να έχει αυξήσει τη δημοσικότητά της: είμαστε, λέει, 7 εκ. έναντι 7,5 εκ. nerazzurri!
Με επίσημη ανακοίνωσή της η Juventus, εδώ και δυο μέρες, θύμισε ότι είναι πρώτη στην Ιταλία και μάλιστα με 4 εκ. φιλάθλους διαφορά, αριθμός που προκύπτει από έρευνες της Eurisko και CRA που επισημαίνουν ότι οι tifosi bianconeri αποτελούν το 28% του συνόλου (η έρευνα της CRA είχε δημοσιευτεί στην Gazzetta dello Sport στις 27 Απριλίου).
Πώς βγήκε το εξωφρενικό νούμερο (η Juventus δεν έχει εμφανιστεί ποτέ με λιγότερους από 10 εκ. φιλάθλους) στην έρευνα; Προέκυψε από δημοσκοπική έρευνα της Ipr Marketing, εταιρείας με έδρα τη Νάπολη, σε δείγμα χιλίων ιταλών άνω των 15 οι οποίοι ρωτήθηκαν δυο πράγματα: "παρακολουθείτε ποδόσφαιρο; Ποιον παρακολουθείτε περισσότερο στη Serie A;"... Η ίδια έρευνα έβγαλε ότι η Milan έχει τον ίδιο αριθμό φιλάθλων με τη Napoli: 5 εκ....

Πηγές: Juventus.com, Ju29ro.com

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Giati den tous Rwthsan K ti Xrwma tous Aresi?

Tragiko apla!!!!

Nik Thess..
FORZA JUVE!!!

yotaras είπε...

Προπαγανδιστες μια ζωη...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα μεγαλύτερη γελοιότητα από αυτή την «δημοσκόπηση» είναι η επίσημη ανακοίνωση(!) της Juventus η οποία υπενθύμισε(!!!) ότι είναι πρώτη στην Ιταλία... Έλεος με αυτά τα αστέρια που μας διοικούν. Δηλαδή τι νομίζουν, ότι είμαστε πρόβατα και μας έχει στην ιδιοκτησία της; Αυτά τους μάραναν.

Συγχαρητήρια επίσης και στο τμήμα μάρκετινγκ που κατάφερε και έφτιαξε σελίδα στο facebook το 2011(!). Μέχρι στιγμής, η Μίλαν έχει 3.7 εκατ. "likes", η Ρεάλ Μ. 12.8 εκατ. και η Juve 60. Χιλιάδες...

_Elvis

Un Gobbo ad Atene είπε...

Προσωπικά δεν ένιωσα ποτέ πρόβατο επειδή μετριέμαι ως οπαδός της Juventus. Τιμή μου!

Και πολύ σωστά έβγαλε ανακοίνωση στο site για να θυμίσει το αυτονόητο: τα λεφτά των τηλεοπτικών δικαιωμάτων πάνε να μοιραστούν και με κριτήριο τον αριθμό φιλάθλων και γι' αυτό βγαίνουν κάτι τέτοιες δημοσκοπήσεις.

Όσο για το facebook (υπόθεση του νέου υπεύθυνου που προσελήφθη πριν μερικούς μήνες στις Δημόσιες Σχέσχεις και όχι στο μάρκετινγκ, είχα γράψει σχετικά), δεν έχω ιδέα από facebook και έτσι δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι παραπάνω από το καλύτερα να γίνει παρά να μη γίνει επειδή αργήσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Το έχουμε ξαναπεί, έχουν μερικά προβληματάκια με τα μαθηματικά, δεν πειράζει, μικροι είναι ακόμα θα μάθουν..

Bianconera