Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Juve: 43 εκ. παθητικό, προ των θυρών η ανακεφαλοποίηση προαναγγέλει η Stampa

Σύγκρουση στη Lega για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ο Andrea Agnelli προεοδοποιεί ότι θα μεταφέρει την ομάδα στο εξωτερικό-Η Siena προσφέρει τον Conte και ο Villas Boas παραπέμπει στον πρόεδρό του...
Την παραίτηση του Jean-Claude Blanc από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου και γενικού διευθυντή (και την αντικατάστασή του από τον Aldo Mazzia) έφερε η συνεδρίαση του Σιοικητικού Συμβουλίου της Juventus όπου ανακοινώθηκε παθητικό 43 εκ. με αποτέλεσμα ανεπίσημα να προαναγγέλεται ανακεφαλοποίηση. Παράλληλα κορυφώνεται η σύγκρουση στη Lega για τη διανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την Milan να απειλεί με δικαστικές προσφυγές και τον Andrea Agnelli να επισείει το ενδεχόμενο να μεταφέρει τη Juventus στο εξωτερικό!
Adieu Monsieur Blanc
Στη θέση του προβιβάζεται ο Aldo Mazzia

Στο τέλος της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Jean-Claude Blanc κατέθεσε την παραίτησή του από διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής και το Συμβούλιο του ανέθεσε έναν ειδικό ρόλο για το νέο γήπεδο ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2011 ορίζοντας διευθύνοντα σύμβουλος τον Aldo Mazzia, ήδη μέλος του οργάνου και Chief Financial Officer από την 1η Απριλίου -ο Mazzia ήταν συνεργάτης του πατέρα του προέδρου, Umberto και την είσοδό του σρο Συμβούλιο είχε χαιρετίσει θερμά ο Andrea Agnelli (εδώ).
La Stampa: προ των θυρών η ανακεφαλοποίηση
Στις 23 Ιουνίου θα εγκριθεί το νέο μεσοπρόθεσμο Σχέδιο

Παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2011 που ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση και δείχνουν παθητικό 43 εκ., η εφημερίδα των Agnelli La Stampa θυμίζει πως "τις προηγούμενες μέρες ο John Elkann είχε αναγγείλει ότι η Exor, βασικός μέτοχος της Juve, θα παρέμβει προς υποστήριξη του club. Μοιάζει λοιπόν να είναι προ των θυρών μια ανακεφαλοποίηση". Το γεγονός ότι δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση σχετικά πρέπει να αποδοθεί στο γεγονός ότι ο σύλλογος είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ανακοίνωσε επίσημα ότι "εξέτασε τις κατευθύνσεις του νέου μεσοπρόθεσμου Σχεδίου που θα προετοιμαστεί και θα υποβληθεί για έγκριση στις 23 Ιουνίου 2011".
Σύμφωνα με το ανακοινωθέν, τα συνολικά οικονομικά στοιχεία μετά το πρώτο τρίμηνο του 2011 δείχνουν παθητικό 43,4 εκ. € (έναντι θετικού 14,7 εκ. την ανάλογη περυσινή περίοδο) ενώ αρνητική είναι και η χρήση του πρώτου τριμήνου φέτος (3,9 εκ. έναντι 0,5 θετικό της ανάλογης περιόδου της προηγούμενης χρήσης). Πάντως η Juventus επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα αυτά "δεν μπορούν να αποτελέσουν βάσεις για προβολές που αναφέρονται στη συνολική χρήση" και εξηγεί ότι το συνολικό αρνητικό αποτέλεσμα οφείλεται από τις απώλειες εσόδων από την Uefa και από τη μείωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όπως και των εσόδων από παιχνίδια.

Σύγκρουση των "5" για τα τηλεοπτικά δικαιώματα

Σε αυτό το πλαίσιο, και ενώ το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Coni) έκανε δεκτή την προσφυγή των "5" (Juventus, Milan, Inter, Roma, Napoli) εναντίον της κατακύρωσης της Συνέλευσης της Lega για την κατανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, κορυφώθηκε η σύγκρουση για το θέμα ανάμεσα στους big five και τη Lega Serie A. Και τούτο καθώς, παρά την απόφαση αυτή, στη συνεδρίαση της Τετάρτης 11 Μαϊου, με την αποφασιστική ψήφο του προέδρου της Lega, Maurizio Beretta, το Συμβούλιο αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία 6-5 να ταχθεί με τους μικρούς αναθέτοντας σε τρεις εταιρείες δημοσκοπήσεων την έρευνα για τον καθορισμό των ποσοστών ακροαματικότητας. Juventus, MIlan, Inter, Roma, Napoli ψήφισαν κατά ενώ υπέρ της κατακύρωσης της απόφασης ψήφισαν Parma, Sampdoria, Udinese, Palermo, Catania και ο Berretta με αποτέλεσμα να αντιδράσει αμέσως έντονα ο διευθύνων σύμβουλος της Milan, Adriano Galliani: "ο επόμενος γύρος θα είναι στη συνέλυεση της δευτέρας και έπειτα στα δικαστήρια. Ο Beretta θα αναλάβει την ευθύνη και οικονομικά", προειδοποίησε ο αντ' αυτού του Berlusconi στο σύλλογο.
Επί ποδός πολέμου και η Juventus. Όταν ο Andrea Agnelli ρωτήθηκε σχετικά από τους δημοσιογράφους απάντησε: "συζητάμε και έχουμε μια συμπαγή θέση με Inter, Milan, Napoli και Roma και αξιολογούμε κάθε δυνατότητα. Η έξοδος από τη Lega; Πρέπει να το αξιολογήσουμε και αυτό, δεν πρέπει να θέσουμε κανένα όριο", απάντησε και η Stampa φρόντισε να μεταφράσει: "Agnelli: "Θα πάω τη Juventus στο εξωτερικό""...
"Πρέπει να συλλογιστούμε σοβαρά, είπε ο πρόεδρος. Έχουμε πέντε ομάδες που επενδύουν περισσότερο στο σύστημα του ποδοσφαίρου και που εκπροσωπούν το 75% των φιλάθλων και οι οποίες βρίσκονται κατά τρόπο προκαθορισμένο να υπομένουν πάντα τις επιπτώσεις των άλλων. Βιώνουμε μια στιγμή εξαιρετικής δυσκολίας όπιυ οι σύλλογοι που δεν επενδύουν αποφασίζουν για το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ευτυχώς υπάρχει η Ολυμπιακή Επιτροπή που μας προστατεύει", πρόσθεσε και αφού έδωσε την προαναφερθείσα απάντηση, συμπλήρωσε: "ας θυμόμαστε πως με το πέρασμα από την υποκειμενική διαπραγμάτευση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στη συλλογική, υπήρξε μια αύξηση 150 εκ. που πήγε όλη στους άλλους συλλόγους. Από το περάσμα από το υποκειμενικό στο συλλογικό, εμείς δεν είδαμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Μιλάμε για αντικειμενικά στοιχεία. Αυτοί πήραν ήδη 150 εκ."...

Δεν είναι ικανοποιημένος, όπως όλοι οι φίλαθλοι

"Εκτιμώ ως πρόσωπο τον Del Neri" και την ίδια ώρα
η Siena προσφέρει τον Conte ευχόμενη να γίνουν όλα σε 10-15 μέρες

Τέλος, στους δημοσιογράφους που παρέστησαν στα εγκαίνια της έκθεσης για το νέο γήπεδο, απάντησε και για την πορεία της ομάδας: "έχω συνηθίσει να κάνω εκτιμήσεις στο τέλος της χρονιάς, δεν είναι καλό και σωστό να κρίνεις στην πορεία. Εγώ πρώτος, όπως όλοι οι φίλαθλοί μας, δεν μπορούμε να θεωρηθούμε ικανοποιημένοι", συμπλήρωσε πάντως για να προσθέσει πως "ξέρουμε το είδος της δουλειάς που χρειάστηκε νακάνουμε αυτή τη χρονιά και πιστεύω ότι μέρους αυτής της αφανούς, η καθημερινή δουλειά του Del Neri στο γήπεδο, ήταν εξαιρετική. Είναι ένα πρόσωπο με μεγάλες αξίες που εγώ προσωπικά εκτιμώ πολύ", είπε ευγενικά o πρόεδρος.
Την ίδια ώρα πάντως, ο Antonio Conte προχωρούσε σε ένα σαφές άνοιγμα: "θα έκανε μια σκέψη στη Juventus, δεν θα μπορούσα να πω όχι", είπε ενώ ο αθλητικός διευθυντής της νεοπροβιβασθείσης στην Α, Giorgio Perinetti επανέλαβε με ακόμα μεγαλύτερη σαφήνεια πως ο πρόεδρος της ομάδας έχιε μια θέση: "ο Conte θα συνεχίσει με τη Siena εκτός αν τον καλέσει η Juventus. Εμείς ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε την κατάσταση του Bari, όταν το όνομά του κυκλοφορούσε για πολύ καιρό. Αν η Juve επέλεγε τον Conte για την επόμενη χρονιά, ευχόμαστε αυτή η επιλογή να μπορεί να γίνει σε σύντομο χρόνο γιατί και εμείς έχουμε ένα προγραμματισμό να κάνουμε. Εύχομαι σε 10-15 μέρες η Juventus να μπορέσει να τα ξεκαθαρίσει όλα. Λέγοντας το αυτό, ο Conte έχει ωριμάσει πολύ και είναι ένας προπονητής έτοιμος για ένα σημαντικό πάγκο όπως αυτός της Juventus. Δεν θα μπορούσαμε να στερήσουεμ τον Antonio από μια τεράστια ικανοποίηση όπως το να προπονήσει τη Juve. O ϊδιος δεν θα μπορούσε να πει όχι όπως και εμείς δεν θα μπορούσαμε να πούμε όχι"... Να σημειωθεί ότι το διάστημα των 10-15 ημερών που εύχεται ο Perinetti συμπίπτει με το διάστημα μέσα στο οποίο η Juve θα επιλέξει προπονητή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Marotta μετά το ματς με την Chievo.

Ο Villas Boas λέει ότι μένει στην Porto
αλλά παραπέμπει και τσον πρόεδρό του...

(Update) O 33χρονος τεχνικός της Porto, André Villas Boas χθες προχώρησε σε δήλωση πίστης προς την Porto (με τον οποίο, άλλωστε τον δένει ένα συμβόλαιο ως το 2013 και μια ρήτρα 15 εκ.) αλλά ταυτόχορνα παρέπεμψε όποιον ενδιαφέρεται στον πρόεδρό του για συζήτηση. Και μέσα στους ενδιαφερόμενους, σημειώνει με έμφαση η Stampa., είναι ο Marotta και η Juve που θέλει μια βδομάδα καιρό, όσο χρειάζεται για τον τελικό του Europa League στο Δουβλίνο όπου παίζει η Porto του επονομαζόμενου Special Two... O André Villas Boas είναι στο στόχαστρο της Juve εδώ και μήνες και μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Agnelli που θυμίζουν αποχαιρετιστήριο στον Del Neri, ο στόχος φαίνεται να γίνεται πιο συγκεκριμένος. Οι φίλαθλοι, σε ποσοστό 42% του έδειξαν την προτίμησή τους σε online δημοσκόπηση στο Sky Sport και οι σημερινές εφημερίδες ανεβάζουν τα κονδύλια που θα πέσουν στη Juve ανάμεσα στα 120 με 200 εκ. Εδώ είμαστε και θα δούμε...

Πηγές: La Stampa, Juventus.com, Tuttosport, Ju29ro.com

1 σχόλιο:

bianconera είπε...

Να, αυτά τα κουλά δεν μπορώ. Πού να την πάει μωρέ τη JUVE? Τι είναι η ομάδα να την πηγαινοφέρνει, σακούλα με ψώνια? Δυστυχώς, εκτός από την ομάδα βλέπω έλλειψη ωριμότητας και από τη διοίκηση...