Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

O Del Piero ανανέωσε στο νέο στάδιο!

Agnelli: "ενσαρκώνει τη juventinità. Θέλει να κερδίσει το scudetto στο νέο στάδιο". Del Piero: ωραίο και σημαδιακό να υπογράφεις στο νέο στάδιο την 5η Μαϊου, με στόχο το τρίτο αστέρι...
H Juventus ανακοίνωσε επίσημα ότι "ανανέωσε το συμβόλαιο του Alessandro Del Piero. To νέο συμβόαλιο που υπογράφηκε σήμερα από τον πρόεδρο Andrea Agnelli και τον παίχτη, ισχύει ως τις 30 Ιουνίου 2012. Η συνάντηση για την υπογραφή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Νέο Στάδιο", καταλήγει το ανακοινωθέν στο Juventus.com δίνοντας συμβολικά (και πρακτικά, όπως δείχνει η φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα) στον capitano τη δυναντότητα από τώρα να κάνει το πρώτο βήμα στο νέο γήπεδο.

Όλοι μαζί στην αίθουσα τροπαίων


Ο Alessandro Del Piero, μαζί με τον αδελφό του και ατζέντη του Stefano, τον Marotta και τον ίδιο τον πρόεδρο Andrea Agnelli βρεθήκαν στη συνέχεια στην αίθουσα τροπαίων του συλλόγου (που ο capitano φρόντισε να πλουτίσει με τα γκολ, τις εμφανίσεις και τη στάση του) ενώ οι τηλεοράσεις ετοιμάζονται για τις καθιερωμένες δηλώσεις.

"Ενσαρκώνει τη juventinità"


(Update) Με μια δήλωση που απευθύνεται στο συναίσθημα όλων μας (και μακάρι να γίνει πράξη με συγκεκριμένα έργα) ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του Capitano o Andrea Agnelli στους δημοσιογράφους: "θέλει να κερδίσει το scudetto στο νέο στάδιο", είπε εξηγώντας πως ο capitano του εκμυστηρεύτηκε ότι "θέλει να βγει από το νέο στάδιο με ένα scudetto στο στήθος". Τονίζοντας μάλιστα πως ο Alex "ενσαρκώνει τη juventinità" υποσχέθηκε πως η επόμενη χρονιά θα είναι αυτή της ανάτασης.
Και μια λεπτομέρεια: καθώς από το πρωί είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά η υπογραφή, δεν θεωρείται τυχαίο ότι ο Francesco Totti εμφανίστηκε στη σημερινή προπόνηση της Roma φορώντας ένα παπούστι άσπορο και ένα μαύρο...
Del Piero: "ωραίος συμβολισμός η 5η Μαϊου"
Δεν τα νιώθω τα 37. Πέστε ότι είμαι λιγότερο,
έτσι θα κερδίσω το τρίτο αστέρι...

(Update 2) Το συμβολισμό της 5ης Μαϊου επισήμανε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Alessandro: "είμαι ικανοποιημένος που αυτό το συμβόλαιο είναι ένα αθλητικό συμβόλαιο κάτω από κάθε άποψη. Είναι σωστό αυτή η ομάδα να στοχεύει στο μάξιμουμ. Είναι ωραίο να υπογράφεις στο νέο στάδιο και να το κάνεις στις 5 Μαϊου, είναι σημαδιακό", είπε λέγοντας και αυτός με τον τρόπο του ότι το scudetto είναι το όνειρό του όπως και όλων μας. (update 3) "Δεν ήταν δύσκολο να συμφωνήσουμε γιατί δεν υπήρχαν και πολλά να συζητήσουμε", είπε ο capitano (που θα παίρνει 1 εκ. που θα γίνουν 2 αν κερδίσει το πρωτάθλημα) και ενθουσιασμένος συμπλήρωσε: "νιώθω λιγότερο από τα 36 κοντά 37 μου χρόνια: ξεκινήστε να λέτε ότι είμαι λιγότερο έτσι θα κερδίσω το τρίτο αστέρι", τόνισε δίνοντας τον τόνο της συνολικής διεκδίκησης από τη Juventus της ιστορίας της.

Με την ίδια πένα που θα μπει στο μουσείο μας

(Update 4) Ο capitano και ο πρόεδρος έφτασαν στο νέο γήπεδο στις 17.30 (ώρα Ελλάδας), τα αυτοκίνητα πήγαν κατευθείας σε αυτόν που θα είναι ο αγωνιστικός χώρος και σρήθηκαν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες ενώ τα μάτιά τους επιθεωρούσαν (και ονειρεύονταν)... Μετά, ξεκίνησε ένα γύρος στο εργοτάξιο. Τους συνόδευε ο Marotta, διευθύνων σύμβουλος και γενικός δοευθυντής υπεύθυνος για τον αθλητικό τομέα, ο Stefano Del Piero, o Dario Toserri, πρόεδρος του Damily Office και σύμβουλος του capitano εδώ και δεκατρία χρόνια και ο διευθυντής Real Estate της Juventus, Riccardo Abrate, που τους ξενάγησε στα αποδυτήρια, στο χώρο για τα media και στην εξέδρα "Giovanni e Umberto Agnelli". Πουθενά δεν αναφέρεται παρουσία του Jean-Claude Blanc και ενδεχομένως αυτό να έχει τη σημασία του δεδομένου ότι είναι (ακόμα) διευθύνων σύμβουλος με αρμοδιότητα το γήπεδο...
Και τότε έφτασε η ώρα της υπογραφής: Alex και Andrea έπιασαν στο χέρι εκείνη την ίδια Mont Blanc με την οποία ο capitano είχε υπογράψει το προηγούμενο συμβόλαιο, πριν δυο χρόνια στο Pinzolo και την οποία στη συνέχεια ο Alessandro είχε βγάλει σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικούς σκοπούς -την είχε αγοράσει η Juventus και, όπως ανακοινώθηκε μέσω του Juventus.com, "θα είναι ένα από τα κειμήλια του Museo buanconero".
O Alex έβαλε τις υπογραφές στην προμετωπίδα του site του σε ασπρόμαυρο φόντο και μέσα αρκέστηκε στο λιτό και αμφίσημο: "τα πρώτα μου 18 χρόνια" που συνοδέυεται από μια φωτογραφία του στα 18...

Οι πρώτες δηλώσεις


Και μετά ήρθαν οι δηλώσεις. Πρώτος, ο Andrea Agnelli: "αυτή η υπογραφή έχει μια μεγάλη σημασία. Εγώ και ο Alessandro γνωριζόμαστε εδώ και πολύ καιρό, πρακτικά μεγαλώσαμε μαζί. Θυμάμαι ακόμα τα πρώτα του τρία γκολ στην Parma, όπου ήδη έδειξε χάρισμα ως προς το πώς ευχαρίστησε το συμπάικτη του που του έδωσε την άσιστ. Αυτά τα χρόνια πέρασε από τον τραυματισμό στην αναγέννηση, εκείνος ενσαρκώνει την αληθινή juventinità και θα τη φέριε στο νέο φήπεδο. Είμαι περήφανος που αυτή η υπογραφή έγινε ακριβώς εδώ, όπως και για το γεγονός ότι είμαστε οι πρώτοι στην Ιταλία που θα έχουμε μια ολοδική μας εγκατάσταση, ανοιχτή εφτά μέρες τη βδομάδα και που, την κυριακή, θα είναι ο 12ος παίχτης μας".
Σειρά του Alex: "Είμαι χαρούμενος. Θα μείνω εδώ και τον επόεμνο χρόνο και επομένως για μένα σήμερα είναι μια όμορφη μέρα. Αλλά από αύριο επιστρέφουμε αμέσως να σκεφτόμαστε το παιχνίδι της δευτέρας με το Chievo. Θα συνεχίσω να φοράω αυτή τη φανέλα με την ίδια θέληση και το ίδιο πάθος. Ο Andrea Agnelli θα ήθελε να με δει νικητή στο νέο στάδιο; Στο μεταξύ είμαι ικανοποιημένος που θα μπορέσω να παίξω εκεί. Και εγώ ελπίζω να τα καταφέρω. Διαφορετικά θα χρειαστεί άλλο ένα συμβόλαιο"...
Τελείωσαν με τις απαντήσεις που διαβάσαμε πιο πάνω και μεταδόθηκαν πρώτες από τα media. Καλή πορεία σε όλους μας.

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport, La Stampa

3 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Επιτέλους! Κάτι που έπρεπε να συμβεί εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καιρό έγινε στην καταλληλότερη (ημερολογιακά) στιγμή! Να ζήσεις Αλεκάρα μου και να μας προσφέρεις για χρόνια ακόμα μαγευτικές στιγμές στους αγωνιστικούς χώρους! Σε ευχαριστούμε για όλα μέχρι στιγμής και για όλα όσα αναμένονται! Σε ευχαριστούμε που είσαι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ αρχηγός αυτού του συλλόγου. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ BIANCONERO!!!

FINO ALLA FINE, FORZA JUVENTUS!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Βλέποντας εκ των υστέρων όλο το επικοινωναικό στήσιμο που υπήρξε από το πρωί, νιώθω ότι η συμφωνία είχε επέλθει εδώ και καιρό και είχαν αποφασίσει να υπογράψουν σήμερα για να συμπέασει με τον συμβολιμσό της ημέρας.

Και βέβαια, νιώθω ότι φρόντισαν να έχουν βγάλει ήδη το ανανεωμένο site, το facebook και το Twitter ώστε σήμερα να παίξουν όλα μαζί εκμεταλλευόμενα -και σωστά- το γεγονός.

Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο σύλλογος (και να αρχίσει να κερδίζει φυσικά) για να ξανακερδίσει καρδιές!

Vero Juventino είπε...

Ante mwre oneiro!!! Se 3 mhnes 8a einai etoimo...kai 8a eimaste ekei...mesa sto neo mas spiti!