Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Η Ομοσπονδία... διέγραψε τον Moggi αρνούμενη να εξετάσει τα στοιχεία που ήρθαν στο φως μετά το 2006

Ετοιμάζεται η έφεση εντός 7 ημερών. Moggi: θα πληρώσουν!
Μια πενταετία μετά την απόφαση της calciopoli και ενώ πλησίαζε στο τέλος της η 5ετής ποινή που του είχε υποβληθεί, ο Luciano Moggi (μαζί με τους Giraudo, Mazzini) διάβασαν απόψε το βράδυ την απόφαση οριστικής διαγραφής τους που εξέδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Figc) μένοντας κολλημένη στο κλίμα του 2006 και αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση του αθλητικού εισαγγελέα Palazzi ο οποίος αρνήθηκε να ληφθούν υπόψη τα νέα στοιχεία.
"Δεν μπορούσε να γραφεί καλύτερη άποφαση για να ασκηθεί έφεση", ήταν η πρώτη αντίδραση του δικηγόρου Tortorella -η έφεση θα υποβληθεί εντός 7 ημερών.
"Δεν πρέπει να μένουμε έκπληκτοι, πρόκειται για την κατάληξη μιας δίκης φάρσας που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια" δήλωσε ο Piero Ostellino προσθέτοντας: "εγώ θα διέγραφα αυτούς που έδωσαν για δυο παράδες το Giovinco και τον Palladino και τώρα προσπαθούν να τους ξαναγοράσουν σε ακριβή τιμή"... "Έγιναν όλα εκτός από δικαιοσύνη", σχολίασε από την πλευρά του ο Mazzini.
Μoggi κατά Figc, Palazzi

(Update) Καμιά διάθεση να καταθέσει τα όπλα δεν δείχνει ο Luciano Moggi που επέκρινε την Ομοσπονδία και τον Palazzi ότι "έχουν κάποιο σκελετό στη ντουλάπα") και ότι έμειναν στο 2006 ("θα χάλασαν τα ρολόγια τους"): "προφανώς δεν μας θέλουν στο ποδόσφαιρο, αλλά όποιος τα κάνει αυτά μετά θα πληρώσει τις επιπτώσεις", είπε προαναγγέλοντας -αφού τόνισε ότι η προσοχή του είναι στραμμένη στο δικαστήριο της Νάπολη- έφεση και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Τελευταία ατάκα: "έτσι όπως είναι το ποδόσφαιρο σήμερα, καλύτερα να μένεις μακριά".
Capezzone: να επανεξεταστεί η αθλητική δίκη

Παρέμβαση υπήρξε, "προσωπική" όπως τόνισε, και από τον εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος, Daniele Capezzone που σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το χτύπημα "αποκλειστικά κατά του Moggi και της παλιάς διοίκησης της Juventus έγιναν για να συσκοτισθούν αποτελεσματικότερα οι ευθύνες πολλών". "Είναι προς το συμφέρον όλων των φιλάθλών να ξανανοίξει και να επανεξεταστεί συνολικά η αθλητική δίκη υπό το φως των νέων στοιχείων που προέκυψαν", κατέληξε αναφερόμενος σε όσα αναδείχθηκαν στη δίκη της Νάπολη.

Πηγές: Ju29ro.com, Tuttosport, Απόφαση της Figc

3 σχόλια:

bianconera είπε...

Και μετά λέμε για την Ελλάδα, φοβερή η απονομή δικαιοσύνης και στην Ιταλία!!!! Α ρε Silvio...

Ανώνυμος είπε...

Προσωπικα πιστευω πως η δικαιοσυνη και η απονομη της -σε ευλογο χρονικο διαστημα- δικαια ειναι το μεγαλυτερο προβλημα στις συγχρονες δημοκρατιες... Καιρος να καταλαβουμε οτι και στην Ελλαδα, πριν και πρωτα απο ολα τα αλλα, βαδιζουμε ασχημα, γιατι δεν εχουμε δικαιοσυνη. Η οποια ειναι το βασικο προβλημα της χωρας...

dimitris

Ανώνυμος είπε...

Καλά εννοείται...

Τότε η Γιουβέντους δεν πήγε στο CAS...

Τώρα ο Μότζι θα πάει; Δεν γνωρίζω φυσικά εάν προβλέπεται.

_Elvis