Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Moggi: αστειότητες η πρόταση διαγραφής μου. Δεν ζητάμε επιείκια αλλά δικαιοσύνη

Σε περίπου 15 μέρες η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας. Ο αθλητικός εισαγγελέας αρνήθηκε να δεχτεί τα στοιχεία που προέκυψαν στο ποινικό δικαστήριο της Νάπολη... "Ιό δολοφόνο που σταματά το χρόνο στο 2006" στηλίτευσε ο συνήγορος του Moggi.
"Στη θέση μου θα έπρεπε να βρίσκεται ο Meani": μ' αυτή τη φράση έκλεισε ο Moggi τη συνεδρίαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας η οποία μετά από 5 χρόνια εξετάζει την ...οριστική διαγραφή του έχοντας ακούσει τον αθλητικό εισαγγελέα Palazzi (φωτογραφία) να ...αρνείται να λάβει υπόψη του τα νέα δεδομένα -τηλεφωμήματα και στοιχεία- που προέκυψαν στο δικαστήριο της Νάπολη! Και τούτο παρ' ότι το Ανώτατο Δικαστήριο, υελευταία βαθμίδα που έχει δικαίωμα να κρίνει οριστικά, είχε υποδείξει τα νέα στοιχεία. Σα να λέμε: να σε ξαναδικάζουν μετά από 5 χρόνια για φόνο και να αρνούνται να συνυπολγίσουν στοιχεία άλλης δίκης που δείχνουν άλλους φονιάδες...

Βολές Moggi σε Meani, Collina, Figc
"Η Juve ήταν δυνατή και κέρδιζε μόνη στο γήπεδο"

Ο συνήγορος του Moggi, Prioreschi εγκάλεσε τον αθλητικό εισαγγελέα που επιμένει στα 21 τηλεφωνήματα βάσει των οποίων καταδικάστηκε ο πελάτης του και η Juventus ("7 με δημοσιογράφους, 5 που αφορούν τον Paparesta, ένα με τη γυναίκα του, 2 με τον Della Valle, ένα με τη γραμματέα του, ένα με τον Giraudo και ένα με τον Bergamo") και αρνείται όλα τα υπόλοιπα 180.000 που βγήκαν και έδωσαα πλήρη εικόνα σαν αυτή που υπέδειξε ο πρώην γενικός διευθυντής της Juve για τον Meani (Milan) που, όπως τόνισε, "είχε τόσους επόπτες και διαιτητές στην διάθεσή του". Ο Moggi φρόντισε να θυμίσει και το ρόλο του Collina "που ήξερε τα πάντα για τα πάντα". "Ας συγκρίνουν ό,τι έκαναν όλοι αυτοί με ό,τι εκανα εγώ, δεν υπάρχει ιστορία", είπε χαρακτηρίζοντας αστειότητα την πρόταση για διαγραφή του.
Ο Moggi αναφέρθηκε στις ελεβετικές τηλεκάρτες επισημαίνοντας ότι τις χρησιμοποίησε ο σύλλογος για να προστατευθεί από την κατασκοπεία της Inter που αποδείχθηκε στη δίκη Telecom: "μπορούμε να ζητησουμε αποζημίωση για ό,τι έκαναν", προειδοποίησε επισημαίνοντας ότι εκείνη η Juventus που είχε μια ενδεκάδα στον τελικό του Μουντιάλ ήταν πολύ δυνατή για να χρειάζεται τους διαιτητές: "η Juventus ήταν δυνατή, κατέβαινε στο γήπεδο και νικούσε από μόνη της. Ενοχλούσα γιατί η ομάδα του κέρδιζε και αν δεν την καταστρέφανε, θα κέρδιζε για πολλά χρόνια ακόμα", είπε τονίζοντας ότι δεν έκανε καμιά παρανομία, δεν μίλησε με διαιτητές, δεν ζήτησε βοήθεια, δεν ζήτησε να τιμωρηθεί αντίπαλος. "Λένε ότι αυτή η συμμορία είχε αρχίσει να λειτουργεί από το 1999-2000. Εμείς εκείνη τη χρονιά χάσαμε το scudetto ενώ είχαμε προβάδισμα 9 βαθμών 7 αγωνιστικές πριν το τέλος, επομένως πρέπει να είμασταν ερασιτέχνες της κακιάς ώρας", σημείωσε για να τονίσει ότι οι αρχιδιαιτητές "μιλούσαν με όλους".

Prioreschi: ιός δολοφόνος σταματά το χρόνο
στο 2006 για τον Palazzi όπως έγινε με τον Narducci...

"Πρέπει να υπάρχει ένα ιός δολοφόνος που σταματά το χρόνο. Όπως ο εισαγγελέας Narducci στη δίκη στη Νάπολη, και ο αθλητικός εισαγγελέας της Figc έμεινε στο 2006" σημείωσε από την πλευρά του ο συνήγορος του Moggi, Prioreschi καταγγέλοντας επίσης ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που επικαλείται "υπήρχαν το 2006 αλλά αντικειμενικά συσκοτίστηκαν. Συσκοτίστηκαν σχετικότατα για την υπεράσπιση αποδεικτικά στοιχεία και οι ετυμηγορίες του 2006 υποστήριζαν ότι δεν υπήρχαν παρά τηλεφωνήματα του Moggi", τόνισε στηλιτεύοντας τη στάση του Palazzi και υπογραμμίζοντας πως η ανάδειξη αυτών των στοιχείων στη Νάπολη "δεν μείωσε τη σημασία των γεγονότων αλλά μείως τα ίδια τα γεγονότα. Ο Moggi δεν σκέφτηκε ποτέ να ζητήσει χάρη γιατί θεωρεί τονε αυτό του αθώο. Δεν ζητάμε επιείκια αλλά διακιοσύνη. Ο Moggi διαγράφηκε άδικα για 5 χρόνια και τώρα θέλουν να του επιβάλλουν ισόβια".
Στο ίδιο μήκος κύματος ο άλλος συνήγορος του Moggi, καθηγητής D'Onofrio σημείωσε ότι η ετυμηγορία του 2006 στηρίχθηκε σε ένα γεγονός που αποδείχθηκε ανύπαρκτο (το δήθεν εγκξλεισμό Paparesta) όπως και στη θεώρηση ότι o Moggi είχε προνομιακές σχέσεις με τους αρχιδιαιτητές όταν από τα ηλεφωνήματα που βγήλαν προέκυψε πως όλοι μιλάγανε μαζί τους και κάποιοι (σ.σ. εννοεί τον Facchetti) ζητάγανε το 5-4-4 στον διαιτητή Bertini... Ο D'Onofrio επισήμανε ακόμα ότι η διαδικασία πάσχει νομικά και αντιβαίνει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς που επιβάλλουν δίκη εντός έτους.

Πηγές: Tuttosport, blog.ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: