Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

O Moggi δίνει δίκαιο στο συνήγορο της Juve

Eπανήλθε, μετά τις χθεσινές του δηλώσεις, ο Moggi με παρέμβαση υπέρ της γραμμής που ακολούθησε στο δικαστήριο της Νάπολη ο Pino Vitiello, συνήγορος της Juventus και ειδικά εκείνο το σημείο όπου επισημαίνει πως ακόμα και αν υποτεθεί ότι ο Moggi διέπραξε αδικήματα, αυτό δεν επηρρεάζει τη Juventus μιας και ο Moggi δεν ήταν νόμιμος εκπρόσωπος του συλλόγου: "εγώ δεν είχα την εκπροσώπηση της Juventus γιατί η εκπροσώπηση σημαίνει να προεδρεύεις στο Συμβούλιο της Lega και στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (σ.σ. αιχμές για τον Galliani). Εγώ δούλευα στον τεχνικό τομέα, έκανα τις μεταγραφές. Την εκπροσώπηση είχαν ο Giraudo με τον Bettega" είπε ο πρώην γενικός διευθυντής στη Radio Sportiva.

"Σίγουρα η Juve δεν έκανε ό,τι ο Facchetti"

"Στη δίκη της Νάπολη, όλες οι υποκλοπές που φέραμε εμείς στη δημοσιότητα θα έρπεπε να ανατρέψουν όλη την πορεία που ακολουθήθηκε. Ο καθένας έριχνε νερό στο μύλο του. Η Juventus στα σίγουρα δεν έκανε αυτό που επέτρεπε στον εαυτό του ο Facchetti, όπως όταν ζητούσε τον Collina για το Juventus-Inter. Με κοροϊδεύαν για την griglia (σ.σ. τον κατάλογο των διαιτητών που θα έμπαιναν στην κληρωτίδα) που έγινε με τον Bergamo και την οποία μετά ο ίδιος δεν ακολούθησε καν. Εγώ είχα προτείνει 5 διεθνείς διαιτητές, όλους φορμαρισμένους, για το καλό του ποδοσφαίρου. Αντίθετα, έτυχε ο Rodamonti, που μετά βρέθηκε σε μια υποκλοπή με τη Milan όπου ο Meani έλεγε "έβαλα να σου βάλει 7 έναν δημοσιογράφος". Η Juve είχε μια ισχυρότατη ομάδα, θα είχε κυριαρχήσει για πάρα πολλά χρόνια και αυτό ενοχλούσε τις άλλες που ξόδευαν τόσα χωρίς να νικάνε: έτσι, την πιο αδύανμη στιγμή, όταν πέθανε ο avvocato Agnelli, αποφάσισαν να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση και τα κατάφεραν. Το πρόβλημα των αρχιδιαιτητών (σ.σ. των συνομιλιών μαζί τους) ήταν μια κοινή πρακτική που δεν απαγορευόταν (σ.σ. όπως αποδείχθηκε στο δικαστήριο)", είπε ο Moggi που στη συνέχεια αναφέρθηκε στις ελβετικές τηλεκάρτες που χρησιμοποιήθηκαν όταν έγιναν γνωστές οι παρακολουθήσεις για να μπορεί να κινείται στη μεταγραφική αγορά. Τηλεκάρτες "που μπορούσαν να υποβληθούν σε υποκλοπή", όπως αποδείχθηκε ήδη στο δικαστήριο.
"Θα έπρεπε να δοθεί απάντηση σε μια ερώτηση: γιατί δεν μπήκαν ποτέ στο Coverciano (σ.σ. το προπονητικό κέντρο των διαιτητών) για να κατάσχουν αυτές τις τηλεκάρτες για να δουν από πού έρχονταν; Γιατί δεν έστειλαν τους carabinieri κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης των διαιτητών; Κια μετά γιατί ο (αθλητικός εισεγγελέας) Palazzi σταμάτησε το 2006; Τα στοχιεία δεν έπρεπε να μείνουν στο συρτάρι, το Ανώτατο Δικαστήριο είχε πει να υπάρξει επικαιροποίηση. Γιατί δνε το κάνουν;", αναρωτήθηκε.

Θετικές και αρνητικές κρίσεις
για τις μεταγραφικές κινήσεις της Juve.
Βλέπει ισχυρότερη για 2-3 χρόνια τη Milan

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, ο Moggi μίλησε για τις μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου ως τώρα: "ο Matri και ο Quagliarella είναι δυο καλοί παίχτες και είναι σωστό να εξαγοραστούν. Ο Pepe δεν έχει μεγάλες τεχνικές αρετές αλλά έχει τόση αγωνιστικότητα, για τον Motta δεν ήταν για εξαγορά. Ο Lichsteiner θα ήταν μια καλή αγορά. Μέσα σε 3-4 χρόνια η Juve θα μπορούσε να επιστρέψει ανταγωνιστική, τώρα η Milan είναι ανώτερη από τις άλλες. Ο El Shaarawy υπήρξε μια εξαιρετική αγορά, πιστεύω ότι οι rossoneri μπορούν να κερδίσουν για άλλα δυο ή τρία χρόνια. Το πολύ πολύ η Inter να μπορεί να παρενοχλήσει τη Milan".

Πηγή: Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: