Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

20 Σεπτεμβρίου ξαναξεκινά η δίκη

Οι συνήγοροι υπεράσπισης έδειξαν πόσο μονομερής ήταν η προανάκριση
Στις 20 Σεπτεμβρίου θα ξαναξεκινήσει η δίκη για την υπόθεση calciopoli στο ποινικό δικαστήριο της Νάπολη -οι αγορεύσεις των συνηγόρων του Moggi, Prioreschi και Trofino αναμένονται για τις 27 Σεπτεμβρίου. Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία (ανεπίσημα πρακτικά, στα ιταλικά, από το Ju29ro.com, εδώ), οι συνήγοροι διαιτητών και του αρχιδιαιτητή Pairetto κονιορτοποίησαν το κατηγορητήριο δείχνοντας πόσο μονομερής και ελλιπής ήταν η προανάκριση του Auricchio και των εισαγγελέων.

Το μοναδικό τηλεφώνημα όπου ο Moggi
συζητά για griglia γίνεται αφού έχουν πάρει άλλοι
και οι εφημερίδες έχουν δημοσιεύσει σχετική πρόγνωση!

Ισχυρό χαρτί στον Moggi και τη Juventus έφτασε από το συνήγορο του τότε αρχιδιαιτητή Pairetto, Sena ο οποίος αναφέρθηκε στο μοναδικό τηλεφώνημα του Moggi (ενώ για τον Facchetti υπάρχουν αρκετά τέτοια) όπου συζητά για τη σύνθεση των διαιτητών που θα έμπαιναν στις φάσεις της κληρωτίδας, τις περίφημες griglie που σχηματιζόταν λαμβάνονατς υπόψη μια σειρά από προϋποθέσεις: "ποτέ πάνω από δυτο συνεχόμενες φορές, ποτέ περισσοτερες από 6, όχι σε ματς της ίδιας επαρχίας και λοιπά. Ε λοιπόν, το τηλεφώνημα όπου Moggi και Bergamo συνομιλούν για griglie γίνεται ενώ έχουν περάσιε τα τρία τέταρτα του πρωταθλήματος και εκείνη τη στιγμή οποιοσδήποτε μέσος παρατηρηρτής του πρωταθλήματος θα ήταν σε θέση να προβλέψει την griglia. Εμείς αναπαράξαμε άλλα τρία τηλεφωνήματα όπου ο Governato του Brescia (σ.σ. που είναι πολιτική αγωγή!) και δυο δημοσιογράφοι ρωτάνε τον Pairetto ποιές θα είναι οι griglie. Ε λοιπόν, το τηελφώνημα στη μία τη νύχτα του Moggi έρχεται μετά από άρθρα εφημερίδων της ίδιας μέρας που είχαν δημοσιεύσει τις προγνώσεις για τη griglia! Και παράξαμε μόνον αυτές τις τρεις γιατί δεν είχαμε χρόνο να τις ακούσουμε όλες και γιατί δεν μας δόθηκαν τα συνοδευτικά των τηλεφωνημάτων που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι γραμμένο: μη σημαντικό. Μα για ποιον μη σημαντικό;"...

Τι παραμύθι της κλήρωσης την οποία οι αρχιαιδιαιτητές
επέβαλαν μόνο στο διάστημα λειτουργίας της οργάνωσης,
πριν και μετά ορίζανε απευθείας τους διαιτητές: Τρελό!

Απολαυστικές υπήρξαν και οι αναφορές Sena για την κλήρωση που ο εισαγγελέας θεωρούσε στημένη: "να κάνω μια διευκρίνιση: οι κληρώσεις γίνονταν μόνον την περίοδο που ήταν ενεργή η "οργάνωση". Πριν και μετά υπήρχε απευθείας ορισμός. Είναι τρελό! Γιατί άραγε η οργάνωση θα έπρεπε να εισάγει αυτόν τον παράγοντα για να αναζητήσει μετά τρόπο να τον παρακάμπτει; Δεν ήταν πιο απλό να διατηρήσει τον απευθείας ορισμό;", αναρωτήθηκε.
Στη συνέχεια ο Sena θύμισε πως την κλήρωση παρακολουθούσε πάντα δημοσιογράφος μετά από συμφωνία με την Ένωση Συντακτών που πρόβλεπε δημόσιες κληρώσεις και το αποφασιστικό μπαλάκι, με το όνομα του διαιτητή, να το βγάζει ο δημοσιογράφος. Πώς θέλησε να δείξει ο εισαγγελέας ότι στηνόταν η κλήρωση με τις δυο γυάλες σε απόσταση δυο μέτρων και έναν υπεύθυνο από τον Ομοσπονδία στη μέση; "Πηγαίνετε να το ξαναδιαβάσετε γιατί είναι κατπληκτικό. Ο Manfredi Martino μιλά για παύσεις του Pairetto που είχε μπροστά του τα μπαλάκια με τα παιχνίδια (και όχι με τους διαιτητές όπως λανθασμένα λέει ο εισαγγελέας) και στην άλλη πλευρά ήταν ο Bergamo που είχε τα μπαλάκια με τους διαιτητές που ο δημοσιογράφος περνούσε στο notaio. O Pairetto υποτίθεται πως καθυστερούσε με το μπαλάκι του ματς, περίμενε ο δημοσιογράφος να βγάλει το μπαλάκι με τον διαιτητή και μετά έβγαζε το ματς. Ε λοιπόν θα ήθελα να φανταστείτε τη σκηνή όπου ανοίγεται μια σακούλα με 12 μπαλάκια που ρίχνονται στη γυάλα, ο Pairetto τις καρφώνει προσεχτικά με το βλέμμα. όπως λέει ο εισαγγελέας! Μετά παριστάνει ότι ανακατεύει αλλά δεν ανακατεύει, ακουμπά ένα μπαλάκι και κοιτά προς την άλλη γυάλα στα δυο μέτρα απ' όπου, όταν τραβιέται το μπαλάκι, ξέρει με ακρίβεια ππιον διαιτητή περιέχει και αστραπιαία παίρνει το μπαλάκι και ανακοινώνει το ματς. Μα, σας φαίνεται αληθοφανές; Και όμως, αυτό μας αφηγήθηκαν οι carabinieri".
Ο άλλος συνήγορος του Pairetto, Bonatti ζήτησε την παραπομπή του Nucini, του διαιτητή που όντας εν ενερφεία συνεργαζόταν με τον Facchetti, για ψευδομαρτυρία.

Πηγή: Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: