Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Agnelli προς Figc: παίζεται η αξιοπιστία του συστήματος, θα χρησιμοποιήσουμε κάθε νομικό μέσο αν δεν μπορέσετε να εγγυηθείτε ισοτιμία και αξιοπρέπεια

Απάντηση στην πρόθεση της Ομοσπονδίας να δηλώσει ...αναρμόδια για το scudetto 2006 επειδή ...δεν υπάρχει διοικητική πράξη απονομής!
Νέα, αυστηρή προειδοποίηση για νομικές ενέργειες από πλευράς Juve, από τον Andrea Agnelli, τηλεφωνικά από τις ΗΠΑ αυτή τη φορά, λίγη ώρα αφότου επιβεβαιώθηκε ότι στους προέδρους των ενώσεων και ομοσπονδιών που συναντήθηακν σήμερα στην Ομοσπονδία για να συζητήσουν για το scudetto 2006, μοιράστηκε εισήγηση των νομικών της Ομοσπονδίας που κρίνει "αναρμόδιο" το Συμβούλιο για να αποφασίσει (αναλυτικά εδώ). Η δήλωση του πρεοέδρου ξεκινά με αναφορά στη χθεσινή διαμαρτυρία της Fiorentina (ολόκληρη εδώ) που ζητά εξηγήσεις από τον Auricchio αλλά και τους εισαγγελείς και την Ομοσπονδία και προτείνει συζήτηση όλων των "ενδιαφερόμενων" συλλόγων:
"Η Fiorentina και οι βασικοί της μέτοχοι έχουν σωστά υπογραμμίσει την ανισοτιμία έναντι ορισμένων ποδοσφαιρικών εταιρειών το 2006. Μια ανισοτιμία που κινδυνεύει να διαιωνιστεί αν τυχόν επιβεβαιωθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της δευτέρας 18 οι ακριτομύθιες αυτών των ημερών.
Ο διάλογος ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές στον κόσμο του ποδοσφαίρου (σ.σ. που πρότεινε η Fiorentina) είναι φυσικά ευκταίος αλλά οι συνθήκες ισοτιμίας ανάμεσα σε αυτά τα υποκείμενα πρέπει ακόμα να τύχουν εγγυήσεων, ή μάλλον να αποκατασταθούν, μετά από 5 χρόνια δυο μέτρων και δυο σταθμών.
Επαναλαμβάνω πως κάθε νομική ενέργεια θα χρησιμοποιηθεί για την προστασία της Juventus, αν οι αθλητικές αρχές αποδείξουν ότι δεν είναι σε θέση πλέον να εγγυηθούν στα μέλη τους ίση αξιοπρέπεια και ισότιμη συμπεριφορά. Αυτός δεν είναι καιρός για γραφειοκρατία, τώρα είναι η ώρα της ουσίας. Ο διάλογος θα μπορέσει να σταθεί μόνον όταν αυτές οι εγγυήσεις τύχουν εγγυήσεων.
Εδώ δεν παίζεται η τιμή των προσώπων, που σε ορισμένες περιπτώσεις δεν είναι σε θέση να επιχειρηματολογήσουν, εδώ παίζεται η αξιοπιστία του συστήματος".
Άριστος: απάντησε όπως έπρεπε στην Ομοσπονδία, στην Inter και στη Fiorentina... Και έριξε στο τραπέζι το χαρτί και της τακτικής δικαιοσύνης...


(Update) Το blog.ju29ro.com έφτιαξε μια πολύ όμροφη εικόνα για τους κυρίους της Ομοσπονδίας: "είμαστε αναρμόδιοι, δυστυχώς" λέει ο σακουλοφόρος με το σήμα της Ιταλίας, αυτό με τα τέσσερα αστέρια που κατακτήθηκαν χάρη στους παίχτες της Juventus, στο βάθος να σβήνει... "Στο banner μπορείτε να δείτε αποθανατισμένο έναν σύμβουλο κατά την έξοδο από το άτυπο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο σήμερα το απόγευμα", εξηγεί η σύνταξη του Ju29ro...

Conte: να κάνουμε
ένα πρωτάθλημα ως Juventus

(Update) Παράλληλα με τον αγώνα στο θεσμικό-δικαστικό επίπεδο, η Juventus ετοιμάζεται και για τους αγώνες στο γήπεδο -το νέο στάδιο θα εγκαινιαστεί επίσημα την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, αφού έχει προηγηθεί το πρώτο εντός έδρας ματς. Ενόψει του αυριανού πρώτου φιλικού της σεζόν, με μια Αντιπροσωπευτική ομάδα της Val Susa, της περιοχής της Bardonecchia, στο πάλκο του Summer Village ανέβηκε ο Antonio Conte με το staff του. Και αφού αποκάλυψε ότι προτιμά την προετοιμασία ως προπονητής παρά όταν ήταν παίχτης, μίλησε για το όνειρό του που ήταν να γίνει προπονητής αυτής της ομάδας: "ξέρω τι σημαίνει να εκπροσωπείς αυτό το σύλλογο και αν δεν είχα τη βεβαιότητα ότι είμαι στο ύψος της, δεν θα είχα αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση", είπε.
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις των φιλάθλων που τον αποθέωναν, ξεσήκωσε το πλήθος με δυο ειδικά αναφορές: "σ εποιον παίχτη με ξαναβλέπω περισσότερο; Για τα χαρακτηριστικά, θα έλεγα Marchisio αλλά πιστεύω ότι ο Claudio είναι πιο δυνατός από όσο ήμουν εγώ" και: "Τι θέλουμε να πετύχουμε στο τέλος της σεζόν; Μ' ενδιαφέρει μόνο να κάνουμε ένα πρωτάθλημα ως Juventus".

Πηγή: Juventus.com

1 σχόλιο:

Pericles είπε...

Φοβερή η εικόνα από το blog.Ju29ro.com!!!
Πραγματικά η στάση του προέδρου είναι εξαιρετική… Σε μεγάλη φόρμα ο Andrea, καλύτερος από ποτέ!!!