Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Απρρίφθηκε η ένσταση κατά της Casoria

Απέτυχε η τρίτη προσπάθεια της Εισαγγελίας, η δίκη για την calciopoli/farsopoli συνεχίζεται κανονικά με στόχο την έκδοση απόφασης Σεπτέμβριο με Οκτώβριo. H Gazzetta παραδέχεται την farsopoli!
To έβδομο τμήμα του Εφετείου της Νάπολη απέρριψε την -τρίτη στη σειρά (κάτι που αποτελεί ρτεκόρ) ένσταση κατά της προέδρου του ποινικού δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση calciopoli/farsopoli, Teresa Casoria. Έτσι, ξεπεράστηκε και ο τελευταίο διαδικαστικός σκόπελος που επιχείρησαν οι εισαγγελείς Νarducci (τώρα πιά εκτός δίκης αφού πήγε στο δημο της Νάπολη) και Capuano και η δίκη, που ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου 2008, μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί κανονικά με την έκδοση απόφαση -υπολογίζεται για το Σεπτέμβιο. Η σύνθεση του Εφετείου αναγνώρισε ότι η Casoria είναι μια σωστή δικαστής που κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά της.

Aύριο, στην Ομοσπονδία η συζήτηση για το 2006
Και η Gazzetta παραδέχεται πως αν τότε είχαν βγει
και τα τηελφωνήματα Facchetti, Moratti, "η
ενδεχόμενη δίκη θα μπορούσε να τους έχει ααπλλάξει όλους"

(Update) Σε ένα άλλο μέτωπο, αυτό της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αύριο συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο για να εξατάσει την αναλυτική αναφορά του αθλητικού εισαγγελέα Stefano Palazzi που συνοδεύει την πρότασή του να τεθεί στο αρχείο λόγω παραγραφής η υπόθεση calciopoli όσον αφορά στην Inter (αναλυτικά εδώ). Σύμφωνα με ότι έχει εοπωθεί ως τώρα, στην επόμενη συνεδρίαση, της 18ης Ιουλίου, θα πρέπει να ληφθεί απόφαση για την ανάκληση (ή μη) του scudetto 2006 από την Inter. Έχει ενδιαφέρον λοιπόν ότι ακόμα και η Gazzetta dello Sport επισημαίνει (προετοιμάζοντας την κοινή γνώμη;) ότι με την εισήγησή του -για ύπαρξη πράξεων παραγεγραμμένων- ο αθλητικός εισαγγελέας στην πραγματικότητα λέει πως αν αυτά τα τηλεφωνήματα, της Inter (και άλλων) είχαν βγει το 2006, "θα υπήρχε παραπομπή. Και έπειτα, η ενδεχόμενη δίκη θα μπορούσε ακόμα και να τους απαλλάξει όλους"! Είναι η πρώτη φορά που η Gazzetta παραδέχεται ότι η απόκρυψη των συνδιαλέξεων Facchetti, Moratti γλύτωσε την Inter από την παραπομπή και απέτρεψε την απαλλαγή της Juventus, δηλαδή: οδήγησε στην farsopoli!

Πηγή: Tuttosport, Gazzetta dello Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια: