Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Καλωσόρισμα Conte στον Vidal. Marotta: αγοράζουμε στην τιμή που θέλουμε εμείς

Με αφορμή την παρουσίαση του παίχτη -που τόνισε ότι ήρθε να κερδίσει σημαντικά τρόπαια- ο διευθυνων σύμβουλος της Signora έστειλε μήνυμα αποφασιστικότητας για τις επόμενες μεταγραφές "παιχτών ποιότητας" που θα γίνουν "με ηρεμία και μετριοπάθεια"


(Update 24/7) Ο Vidal στο νέο γήπεδο

Το καλώς όρισες, με θερμά λόγια, έστειλε από την Αμερική ο Conte στον Vidal ο οποίος, από το Τορίνο αυτοπροσδιορίστηκε κατά τη σημερινή επίσημη παρουσίασή του (λίγες ώρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ως το 2016) ως "Πολεμιστής" που ήρθε να κερδίσει σημαντικά τρόπαια και να βοηθήσει τη Juve να επιστρέψει εκεί που της αρμόζει. Την ίδια ώρα, ο Marotta έστελνε μήνυμα διευθύνοντος συμβούλου της Signora προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι στις μεταγραφές που σχεδιάζει και πραγμαυτοποιεί ο σύλλογος "αγοράζουμε στην τιμή που θέλουμε εμείς". Παράλληλα, τόνισε ότι τώρα θα δοθεί έμφαση στις παραχωρήσεις.

Το καλωσόρισμα του Conte στον Vidal
Σύστημα; Σημασία έχει η νοοτροπία
Μιλάω καθημερινά με το σύλλογο για τις μεταγραφές

"Ένας πλήρης μέσος, πολύ δυναμικός που συνενώνει τρέξιμο και ποιότητα στο παίξιμο. Έβαλε 10 γκολ στη Bundesliga και έρχεται να μας δώσει ένα πολύτιμο χέρι. Στη συνέχεια θα εκτιμήσουμε όλες τις καταστάσεις που μπορεί να παρουσιαστούν από τακτική άποψη, μη λησμονώντας πως ήδη τώρα υπάρχουν έξαιρετικοί παίχτες σε αυτή τη γραμμή": με αυτά τα θερμά λόγια καλωσόρισε ο Antonio Conte από την Αμερική την άφιξη του Arturo Vidal επισημαίνοντας ταυτόχρονα, ενόψει του φιλικού με τη Sporting ότι "το σύστημα παιχνιδιού είναι σχετικό, είναι μόνο νούμερα ενώ πολλά εξαρτώνται από τον τρόπο ερμηνείας. Στο βάθος πρόκειται για ένα 4-4-2, το ότι οι ακραίοι παίζουν λίγο πιο μπροστά ή λίγο πιο πίσω, δεν αλλάζει απολύτως τίποτε".
Αναφερόμενος συνολικότερα στα μεταγραφικά θέματα, ο Conte σημείωσε πως "τώρα δουλεύουμε με τους παίχτες στην διάθεσή μας που για μένα εκπροσωπούν το παρόν και μέλλον. Είναι φυσικό, όμως, σε αυτή την περίοδο της χρονιάς να αναζητούνται ενισχύσεις και για μεταγραφές μιλάω καθημερινά με το σύλλογο και καθημερινά με ενημερώνουν ως προς τις διάφορες καταστάσεις και την εξέλιξή τους. Θα δούμε μετά πώς θα εξελιχθούν".
Marotta: είναι ο παίχτης που θέλαμε,
είμαστε περήφανοι για τη μεταγραφή του
Όταν έβαλε τη φανέλα, δεν ήθελε να τη βγάλει...

Κατά την παρουσίαση του χιλιανού στο Τορίνο, ο Marotta τόνισε πως "ο Vidal είναι ένας σημαντικός παίχτης που ανταποκρίνεται στο προφίλ του αθλητή που αναζητούσαμε. Τον θέλαμε πάρα πολύ και καταφέραμε να τον πάρουμε. Μας έπεισαν οι τακτικο-τεχνικές του ικανότητες, η επιμονή του αλλά και η στάση του. Η θέλησή του να έρθει εδώ αλλά και η σωστή συμπεριφορά της Bayer Leverkuzen επέτρεψαν να κλείσει μια μεταγραφή διόλου εύκολη", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus χωρίς να θελήσει να κατονομάσει τους ανταγωνιστές: Bayern M., Chelesea...
Στη συνέντευξη τύπου ο Marotta στάθηκε στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά του Vidal, που έπαιξαν ιδιαίτερο ρόλο για να αποφασίσει ο σύλλογος να στηριχθεί πάνω του: "μετά την υπογραφή μου έδωσε την αίσθηση ενός παιδιού που είχε μόλις πραγματοποιήσει ένα όνειρο. Όταν έβαλε για πρώτη φορά τη φανέλα, δεν ήθελε πια να τη βγάλει. Είναι μικρά πράγματα που σημαίνουν πολλά, όπως το γεγονός ότι (σ.σ για να έρθει) είπε όχι στο Champions League. Είμαστε πεισμένοι ότι μπορεί να δώσει πολλά σε αυτή την ομάδα, έχει ό,τι χρειάζεται για να τα πάει καλά και η απόκτησή του μας κάνει περήφανους".
Όμως ο Marotta δεν στάθηκε εδώ αλλά μίλησε και για τη συνέχεια των μεταγραφών: "πρέπει να σκεφτούμε κυρίως τις παραχωρήσεις, αυτή τη στιγμή έχουμε πολύ ευρεία, μεγάλη, ομάδα. Τα παιχνίδια της τουρνέ θα μας δώσουν μια πρώτη εντύπωση για την ομάδα. Όταν ο Conte θα επιστρέψει στο Τορίνο θα συνοψίσουμε την κατάσταση. Θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε και άλλο την ομάδα αλλά μόνον με παίχτες ποιότητας και στην τομή που θέλουμε εμείς. Θα κάνουμε τα πάντα με ηρεμία και μετριοπάθεια", κατέληξε -μια δήλωση που προφανώς αφορά και τη Villareal όπου, κατά τον Tuttosport, o Giuseppe Rossi φρόντισε ήδη να διαμηνύσει: "θέλω τη Juve".
Vidal: ενδιαφέρονταν και άλλοι αλλά εγώ ήθελα
μόνο τη Juve, στην οποία ονειρευόμουν πάντα να παίξω!
Φωνάξτε με Πολεμιστή! Ήρθα να κερδίσω τρόπαια


Στο Juventus Channel έδωσε την πρώτη του συνέντευξη και διαμήνυσε και από εκεί ότι θέλει να κερδίσει όλες τις μάχες. Μάλιστα, αφού επισήμανε πως γι' αυτόν το να φορέσει τη φανέλα bianconera είναι υλοποίηση ενός ονείρου σημείωσε ότι, μιας και αυτά είναι τα χρώματα της Colo Colo απ' όπου ξεκίνησε, ελπίζει "να του φέρουν τύχη: με την Colo Colo υπήρξα τρεις φορές πρωταθλητής και ελπίζω να κερδίσω πολύ και εδώ". Η συνέντευξη κλίνει με ένα χαιρετισμό στους tifosi: "ελπίζω να χαρίσω στον κόσμο πολύ χαρά με νίκες, τίτλους και με το να είμαι ένας πολεμιστής στο γήπεδο".

Αφού επισκέφθηκε το νέο στάδιο, ο νεαρός χιλιανός παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους από τον Marotta και μίλησε έτσι όπως οι φίλαθλοι θα ήθελαν: "η Juventus είναι μια μεγάλη ομάδα στην οποία ονειρευόμουν πάντα να παίξω. Η φανέλα bianconera έχει κύρος και το να μπορέσω να τη φορέσω ήταν πάντα ένας από τους στόχους μου. Όταν ο ατζέντης μου μου είπε ότι υπήρχε η δυνατότητα να έρθω εδώ, δεν είχα αμφιβολίες. Ξέρω ότι υπήρχαν και άλλοι σύλλογοι που ενδιαφέρονταν για μένα αλλά εγώ ήθλεα μόνο τη Juve", είπε επιβεβαιώνοντας έμμεσα τον προπονητή της Bayern M. που διαμαρτυρήθηκε ότι ο παίχτης του είχε υποσχεθεί αν τον ακολουθήσει στο Μόναχο αλλά μετά ήρθε η Juve...
Στην υπενθύμιση ότι είναι ο δεύτερος χιλιανός που έρχεται μετά τον Salas, 10 χρόνια μετά από εκείνον, ο Vidal τόνισε πως "στη Χιλή αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο και η Juventus είναι μεταξύ των ομάδων που παρακολουθούν πιο πολύ, και χάρη στον Salas. Είχα τρόπο να μιλήσω με τον Marcelo και τον έβαλα να μου τα πει όλα. Για τη Juve ξέρω τόσα, γνωρίζω τον Buffon, τον Del Piero, τον Pirlo, όλοι μεγάλοι πρωταθλητές, είμαι χαρούμενος που θα μπορώ να παίξω μαζί τους", είπε.
Τέλος, όταν κλήθηκε να αυτοπαρουσιαστεί, είπε: "μου αρέσει να παίζω με τη μπάλα. Στο γήπεδο είμαι ένας πολεμιστής, ή μάλλον "Πολεμιστής" είναι ένα από τα παρατσούκλια μου. Είμαι ένας που τα δίνει όλα για να νικήσει. Όσον αφορά τη θέση μου στο γήπεδο δεν θα υπάρξουν προβλήματα, προσαρμόζομαι σε ό,τι αποφασίσει ο προπονητής. Βέναια, το να μπορώ να προπονηθώ με άσους σαν τον Pirlo θα μου δώσει τη δυνατότητα να μάθω και να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Ο στόχος μου; Είμαι εδώ για να δουλέψω και να κερδίσω σημαντικά τρόπαια. Ο σύλλογος θέλει πολύ να επιστρέψει σε υψηλά επίπεδα, στη θέση που του αρμόζει. και εγώ θέλω να τον βοηθήσω".

Πηγή: Juventus.com

4 σχόλια:

Κωνσταντινος είπε...

Κι εγω αναρωτιομουν γιατι δεν μπορουμε να κλεισουμε μεταγραφη υψηλου επιπεδου.
Ετσι εξηγειται,δεν μπορουμε να παρουμε κανενα γιατι ο μαροτα τους παιρνει στη τιμη που θελει.
Ποιους πηρε ????
Τωρα θα κοιταξουμε πως θα πουλησουμε παικτες (ειπε)γιατι το υπαρχον ροστερ ειναι ειδη μεγαλο,να υποθεσω πως δεν θα παρουμε αριστερο χαφ και σεντερ μπακ και θα την βγαλουμε με μαρκισιο και πεπε (χαφ) και μπονουτσι παρταλι (σεντερ μπακ),ελπιζω πως οχι.
Εγω περιμενω ακομα 2 τοπ ποδοσφαιριστες (πλην του βινταλ,αντε μετα βιας και του πιρλο,που για εμενα δεν ειναι και αν θελετε πειτε με αμπαλο)που υποσχεθηκαν.
Αληθεια εδωσε ηδη η ομαδα 70-80 ε ευρω οπως ελεγαν και δεν το καταλαβαμε ?
Και αν ναι σε ποιους ?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καμία αντίρρηση, ο καθένας αξιολογεί ελεύθερα. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι η μεταγραφική περίοδος κλίνει την 31η Αυγούστου.

P.S. Ασχέτως αξιολογήσεων, απλώς για να μην παίζουμε με τους αριθμούς: 37 εκ. για την εξαγορά Matri, Quagliarella, Pepe, Motta συν 10 εκ. για Lichsteiner συν 10,5 εκ. για Vidal, σύνολο 57,5 εκ. δόθηκαν ως τώρα.

magica juve είπε...

57,5 σε 3 δοσεις ομως...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Και 60 παθητικό που πρέπει να καλυφθούν