Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Αποζημίωση από τη Figc διεκδικεί ο Moggi

Προπαρασκευαστική κίνηση από τους συνηγόρους του πρώην διευθυντή της Juventus. Ήδη έχει κινηθεί κατά της Ομοσπονδίας το Arezzo, ετοιμάζεται να κινηθεί κατά του Υπουργείου Δικαιοσύνης ο διαιτητής Dondarini. Έφεση κατά της διαγραφής από τη Figc από Moggi, Giraudo
Καθώς συμπληρώνεται η πενταετία από τις αποφάσεις που έστειλαν τη Juve στη Β και έβγαλαν εκτός παιχνιδιού Moggi, Giraudo (που διαγράφηκαν οριστικά, αμ και εκκρεμεί η σχετική έφεση, μόλις τώρα χάρη σε μια νέα ρύθμιση που φτιάχτηκε επί τούτου), οι συνήγοροι του Moggi, Prioreschi και Tedeschini κινήθηκαν νομικά κατά της Ιταλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (Figc) ασκώντας μια διαδικασία προπαρασκευαστική της αίτησης αποζημίωσης για τη ζημιά που υπέστη ο πελάτης τους από τις αποφάσεις εκείνες της αθλητικής δικαιοσύνης που στο ποινικό δικαστήριο της Ναπολη αναδεικνύονται αβάσιμες. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να προλάβουν την παραγραφή του αιτήμαος αποζημίωσης.
Υπενθυμίζεται πως αίτημα αποζημίωσης από την Figc έχει υποβάλλει ήδη το Arezzo (εδώ).
Αποζημίωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης
ετοιμάζεται να ζητήσει ο πρώην διαιτητής Paolo Dondarini

(Update) Υπάρχει και άλλος που κινείται στην κατεύθυνση της αποζημίωσης: ο διαιτητής Paolo Dondarini, που απαλλάχθηκε στη δευτεροβάθμια κρίση της αθλητικής δικαιοσύνης αλλά παρέμεινε κατηγορούμενος στα ποινικά δικαστήρια. Επέλεξε, όπως κιαι ο Giraudo, τη συντετμημένη διαδικασία όπου καταδικάστηκε αφού, βάσει της δικονομίας, το δικαστήριο εξετάζει απλώς το κατηγορητήριο χωρίς νέα στοιχεία. Ο συνήγορός του επισημαίνει, ενόψει της έφεσης στα μέσα Νοεμβρίου, ότι "είναι εξωφρενικό να έχουν βγει τηλεφωνήματα υπέρ του Dondarini και ο δημόσιος κατήγορος να μην τα λαμβάνει υπόψη" (εκτός των άλλων κατηγορήθηκε, με βάση το κατηγορητήριο του Auricchio, για ακύρωση γκολ που δεν υπήρξε ποτέ!) και κινεί τις διαδικασίες για να ζητήσει αποζημίωση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Έφεση Giraudo, Moggi, Mazzini για τη διαγραφή

(Update 28/7) Mπορεί να μην έχει εκδοθεί ακόμα το σκεπτικό της απόφασης οριστικής διαγραφής τους, αλλά ο Giraudo κατέθεσε ήδη έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο με επιφύλαξη να συμπληρώσει το σκεπτικό μόλις εκδοθεί εκείνο της Επιτροπής της Figc. (Update 29/7) Aπό το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώθηκε ότι έφεση, εκτός από τον Giraudo, κατέθεσαν και οι Moggi, Mazzini.

Πηγή: Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: