Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Grazie Fabio e buona fortuna!

Την επέτειο της νίκης του τέταρτου Παγκοσμίου τίτλου στην ιστορία της Ιταλίας, αυτή τη φορά στα γήπεδα της Γερμανίας το 2006, επέλεξε ο capitano εκείνης της Ιtal-Juve, Fabio Cannavaro για να ανακοινώσει ότι σταματά το ποδόσφαιρο: "το γόνατό μου δεν άντεχε πιά", εξήγησε και ανακοίνωσε πως θα μιλήσει με τον Andrea Agnelli για να μην ενεργοποιηθεί το συμβόλαιο που τον ήθελε ως παράγοντα στη Juve μιας και έχει πρόταση από την Al Alhi του Dubai όπου αγωνίστηκε, μια πρόταση που θα ήθελε να δεχτεί αφού η οικογένειά του περνά καλά εκεί.
Συνυπογράφοντας το σχετικό κείμενο του Ju29ro, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Fabio Cannavaro: για τον Παγκόσμιο Τίτλο του 2006, για τους τίτλους που σήκωσε με τη Juve και γιατί ήταν ο μόνος που από τότε, στη Γερμανία, υπερασπίστηκε τη Juve και αυτούς τους τίτλους της (πολλοί ζητούσαν την αποπομπή του από την Εθνική). Και ένα μεγάλο ευχαριστώ για εκείνη την υπέροχη ανθρώπινη στιγμή με τον Pessotto...

Ο αποχαιρετισμός των παιχτών της Juventus

Τον Cannavaro αποχαιρέτισαν από το site της Juventus και οι συμπαίκτες του που μποιράστηκαν μαζί του (και μαζί μας) τόσες χαρές:
Gigi Buffon: "περισσότερο και από συμπαίκτης, ο Fabio είναι φίλος. Μαζί παίξαμε και νικήσαμε τόσα. Στο γήπεδο ήταν η ασπίδα μου".
Alessandro Del Piero: "ένας μεγάλος παίχτης. Μας ενώνουν οι αναμνήσεις τόσων νικών με τη Juve και με την Εθνική. Μια αγκαλιά".
Andrea Pirlo: "η πιο ωραία ανάμνηση από το Fabio δεν μπορεί παρά να είναι αυτή πριν 5 χρόνια. Υπήρξε ένας σπουδαίος σύντροφος στην Εθνική και ένας επίφοβος αντίπαλος σε συλλογικό επίπεδο".
Luca Toni: "το Παγκόσμιο που κερδίσαμε μαζί στη Γερμανία θα μας δένει για πάντα. Ο Fabio είναι ένας φίλςο και ακόαμ σήμερα ακουγόμαστε συχνά".
Vincenzo Iaquinta: "υπήρξε τιμή να παίξω και να κερδίσω ένα Παγκόσμιο μαζί του. Στη Γερμανία ήταν ο καλύτερος και άξιζε τη Χρυσή Μπάλα".
Giorgio Chiellini: "για μένα υπήρξε κάτι σαν μεγάλος αδελφός. Ως αμυντικός έμαθα πολλά παίζοντας στο πλάι του. Ένα παράδειγμα για να το ακολουθείς".
Claudio Marchisio: "μαζί του είχα τη χαρά να αγωνιστώ μόνο για μια χρονιά μεταξύ Juventus και Εθνικής αλλά ήταν σημαντικό. Με βοήθησε πολύ".
Fabio Quagliarella: "o Fabio Cannavaro υπήρξε ο capitano dei capitani".

Πηγές: Juventus.com, Tuttosport

9 σχόλια:

Βοκάκιος είπε...

Gobbo να σε ρωτήσω κάτι προσωπικό.Υποθέτω πως ξέρεις ιταλικά,γενικά τα κείμενα σου δεν μου δίνουν την εντύπωση της απλής μετάφρασης των διαδικτυακών μεταφραστών.Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι στα ελληνικά σου ιταλοφέρνεις,αν μπορούσα να το θέσω έτσι,για παράδειγμα το ci sentiamo,το γράφεις ακουγόμαστε,το οποίο είναι η κυριολεκτική μετάφραση,αλλά στα ελληνικά νοηματικά ταιριάζει καλύτερα το μιλάμε,και κάποια άλλα πιο προχωρημένα κυρίως στη χρήση υποτακτικής.Τέλος πάντων νομίζω κατάλαβες τι θέλω να πω΄..
Υ.Γ.1: Ρωτάω από καθαρή περιέργεια και ενδιαφέρον και όχι για κάποιο άλλο λόγο.
Υ.Γ.2: Παρήγγειλα από το juvestore την νέα εμφάνιση του buffon,με νούμερο κανονικά,όπως είχα κάνει και 3 χρόνια πριν,ωστόσο φαίνεται πως η νικε άλλαξε τα νούμερα και το large που ήταν το νούμερο μου στην παλιά τώρα μου είναι αρκετά μεγαλύτερη,ρώτησα και πληροφορήθηκα πως δεν παίζει αλλαγή ή θα είναι ταλαιπωρία,υπάρχει περίπτωση κάποιος από εδώ να ενδιαφέρεται? Η φανέλα όπως μπορεί να δει κανείς στο juvestore με έξοδα αποστολής και όνομα έχει 110 ευρώ..
ελπίζω να μην θίγει κάποιον η ''αγγελία'' μου

Un Gobbo ad Atene είπε...

Αν πρόεσεχες την Guida taglie του juvestore με τα μέτρα για τα ρούχα όσο προσέχεις τα γλωσσικά, μάλλον δεν θα την πάταγες με τη φανέλα του Gigi...

Βοκάκιος είπε...

χαχα,την πρόσεξα..
το θέμα είναι ότι πριν 3 χρόνια που είχα πάρει την τότε φανέλα του σε medium αποδείχτηκε μικρή και αναγκάστηκα να την στείλω πίσω και να ζητήσω large..με το σκεπτικό αυτό και με σκοπό να μην την ξαναπατήσω πήρα το νούμερο που μου έκανε,απλώς απ'ότι φαίνεται κάτι άλλαξε στην διαστασιολόγηση..
εκεί που ήθελα να καταλήξω πριν είναι το εξής: μήπως είσαι Ιταλός?

kevez είπε...

http://www.calcioblog.it/post/647/cannavaro-orgoglioso-di-essere-un-giocatore-della-juventus

"Se necessario giocherò in B per la Juventus, senza problemi.”

http://www.youtube.com/watch?v=lx-vAjhINyA
ποτέ ξανά στη Γιούβε ο προδότης... ας ξεχαστεί η ξεφτίλα της επιστροφής του κι ας μείνουμε στις 2 "σφαλιάρες" στους ομίλους του Τσάμπιονς λίγκ και φυσικά στα συνθήματα που τον στόλισαν σε Τορίνο και Μαδρίτη.

Ανώνυμος είπε...

xaxaxaxaxa 8eos o gobbo!!!

Un Gobbo ad Atene είπε...

kevez, την ξέρω αυτή την άποψη και τη θεωρώ εκτός τόπου και χρόνου, ούτε στη δεκαετία του '50 δεν αντιμετωπίζαμε τους παίχτες σαν να ήταν φίλαθλοι.

Ο Cannavaro είναι επαγγελματίας. Και εκτός του ότι τον ευχαριστούμε για τη τεράστια συμβολή του στον 4ο τίτλο μας καθώς και για τα scudetti, δεν ξεχνάμε πως, όταν άλλοι έμεναν (κάποιοι με το ζόρι, άσε τι έλεγαν μετά) και δεν άνοιγαν το στόμα τους, αυτός ήταν ο μόνος που, αν και capitano των azzurri, αρνήθηκε να τα βάλει με το Moggi και τόνιζε συνεχώς ότι αυτά τα scudetti είναι δικά μας.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Βοκκάκιε, σπανιότατα μεταφράζω ολόκληρα κείμενα, ίσως καμιά δήλωση και καμιά σημαντική ανακοινώση. Όλα τα άλλα είναι κείμενα δικά μου από το διάβασμα περισσότερων κειμένων (γι' αυτό αναφέρω πηγές), από απομαγνητοφωνήσεις, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές. Πρωτότυπη δουλειά που θέλει ώρες.

P.S. Ποιος είμαι; Un gobbo qualunque η ταυτότητα του οποίου δεν έχει σημασία.

kevez είπε...

όλοι οι παίχτες της Γιούβε μίλησαν για τα σκουντέτι... ακόμη κι ο Ζλάταν που πήγε στην Ίντερ, η οποία έπαιρνε το χάρτινο! το θέμα με τον Καναβάρο είναι οι δηλώσεις του κατά τη διάρκεια του μουντιάλ. Αν δεν είχε μιλήσει για πίστη στην ομάδα και μείωση αποδοχών δε νομίζω να τον αντιμετώπιζε έτσι μεγάλη μερίδα του κόσμου της ομάδας. Απέδειξε πως είναι λιγόψυχος και μισθοφόρος και η επιστροφή του στη Γιούβε για μένα αποτελεί ντροπή και ασέβεια για την ιστορία του συλλόγου.

υγ: όταν αναφέρεσαι σε "άλλους" που έμεναν προφανώς αναφέρεσαι στον Καμορανέζι ο οποίος εξέφρασε απ' την 1η στιγμή την επιθυμία να αποχωρήσει τονίζοντας φυσικά πως τα 2 σκουντέτι ανήκουν στη Γιούβε και τα θεωρεί δικά του και στο κάτω κάτω δε βρίσκω καμία μεγάλη αξία στα όσα είπε ο Καναβάρο... άξιος θα ήταν αν τηρούσε τις "υποσχέσεις" του κι έμενε πιστός στην ομάδα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Είναι φανερό ότι διαφωνούμε, συν τοις άλλοις γιατί παραγνωρίζεις τόσο τον 1ο λόγο (Παγκόσμιο) όσο και τη διαφορά -και τη βαρύτητα- μιας δήλωση του capitano της Εθνικής και μάλιστα εκείνη την ώρα (και όχι μετά, όπως έκαναν άλλοι) η οποία ξεσήκωσε οργή εναντίον του.

Επίσης είναι φανερό ότι διαφωνούμε ως προς το πώς αντιμετωπίζουμε τους παίχτες: ως επαγγελματίες ή ως φιλάθλους; Εγώ τους θεωρώ επαγγελματίες που οφείλουν να ξέρουν τη θέση του συλλόγου και να μην τοποθετούνται ενάντια σε αυτή.

Τέλος πάντως, άποψή σου και άποψή μου, δεν σε πείθω, δεν με πείθεις, δεν έχει νόημα να συνεχίζουμε.

P.S. Δεν έχω στο μυαλό μου τόσο τον Camo όσο κάποιους άλλους αλλά γι' αυτό δεν σκοπεύω να πω παραπάνω: κάποιες πληγές καλό θα είναι να μην ανοίξουν.