Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Scudetto 2006: η αντίστροφη μέτρηση για την Ομοσπονδία ξεκίνησε

Άτυπη σύγκλιση των θεσμικών εκπροσώπων στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μόλις ο Abete πάρει στα χέρια του τη γνωμοδότηση των νομικών για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί
Η S-Day (Scudetto-Day) θα ξημερώσει στις 18 Ιουλίου αλλά στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Figc) η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε: γνωρίζοντας πλέον ότι τόσο η Juventus όσο και η Inter ετοιμάζονται να μπουν στον αγωνιστικό χώρο με όλο τους το νομικό οπλοστάσιο, ο Giancarlo Abete ετοιμάζεται, σήμερα ή αύριο, να παραλάβει τη γνωμοδότηση των νομικών όσον αφορά τη δικαιοδοσία του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου που καλείται να ανακαλέσει το scudetto από την Inter -να το σβήσει για την ακρίβεια αφού το scudetto εκεινο απονεμήθηκε με μια ανακοίνωση του εκτάκτου επιτρόπου που είχε οριστεί στην Figc το 2006, Guido Rossi, πρώην μέλους του Δ.Σ. της Inter...
Μόλις παραλάβει τη γνωμοδότηση, ο Abete θα συγκαλέσει μια άτυπη συνεδρίαση των θεσμικών εκπροσώπων στο Συμβούλιο, δηλαδή των προέδρων Beretta (Lega seria A), Abodi (Lega serie B), Macalli (Lega Pro), Tavecchio (Dilettanti), Nicchi (Associazione arbitri), Tommasi (Associazione calciatori) και Ulivieri (Associazione allenatori). Στόχος; Όπως μεταδίδει η Stampa, να αναζητηθεί μια "πολιτική" συνεννόηση που να απομακρύνει το ενδεχόμενο μιας θορυβώδους διάσπασης στο Συμβούλιο. "Πρέπει να δούμε ποιος θα σταυρωθεί...", εκμυστηρεύεται κάποιος που βλέπει τα πράγματα από μέσα ενώ άλλοι αναρωτιούνται γιατί ο Abete δεν είχε φροντίσει να πάρει νωρίτερα τη γνωμοδότηση αφού το πού θα κατέληξε το πρόσμα του αθλητικού εισαγγελέα Palazzi -αυτό που βγάζει βαρύτατα υπόλγη την Inter η οποία γλυτώνει μόνον χάριν της παραγραφής- θα μπορούσε να υπολογιστεί...
Ο Abete έχει κάνει μια δήλωση: ότι "η ηθική δεν παραγράφεται". Και όσο και αν έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί δεν έδωσε εντολή να ξεκινήσει αμέσως μετά το 2006 η ακρόαση των άλλων τηλεφωνημάτων, διευκολύνοντας έτσι να τρέξει ο χρόνος της παραγραφής, σήμερα πρέπει να λάβει μια πραγματική απόφαση αποφεύγοντας την επιλογή της μη απόφασης που προωθούν οι φίλοι της Inter. Αυτό αίνεται ότι επιλέγει και απο εκεί και πέρα μένει να φανεί τι απόφαση θα ληφθεί. Η Juventus, πάντως, έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να καταφύγει και στην τακτική δικαιοσύνη όπως και ότι διατηρεί το δικαίωμα να εγείρει θέμα αποζημίωσης... Έτσι κι αλλιώς, αναμένεται δικαστικός μαραθώνιος...

Στη δίκη στη Νάπολη, οι νομκοί της Fiorentina
επισημαίνουν ότι δεν υφίσταται αδίκημα
και κατηγορούν τον συνταγματάρχη Auricchio
για πράξεις και παραλείψεις με μοναδικό σκοπό
να στηριχθεί μια αστήρικτη κατηγορία...


Στη Νάπολη, στο μεταξύ, συνεχίζεται η ποινική δίκη για την υπόθεση calciopoli/farsopoli. Σήμερα είναι η προτελευταία συνεδρίαση πριν τις θερινές διακοπές. Το απόγευμα αναμένεται να πέσουν τα ισχυρά χαρτιά από την υπεράσπιση του διαιτητή De Santis ενώ η πρωινή συνεδρία αφιερώνεται στην υπεράσπιση των Della Valle, ιδιοκτητών της Fiorentina.
O συνήγορος των Della Valle επισήμανε πως η εισαγγελία ήταν υποχρεωμένη να αποδείξει την κατηγορία συγκεκριμένα, να αποδείξει δηλαδή ότι είχε στηθεί η κλήρωση για κάθε μεμονωμένο υπό έρευνα παιχνίδι, κάτι όμως που δεν έγινε και επομένως, κατέληξε, το αδίκημα δεν υφίσταται.
(Update) Oι συνήγοροι των Della Valle, όμως, προχώρησαν παραπέρα: ζητώντας την πλήρη απαλλαγή των πελατών τους κατηγόρησαν ευθέως τον συνταματάρχη Auricchio, επικεφαλής των carabienieri που έκαναν την προανάκριση, για τον τρόπο που δούλεψε και για όσα δεν έκανε (όπως την απευθείας υποκλοπή των συνομιλιών της συνάντησης Della Valle-Bergamo), υποστηρίζοντας ότι οι πράξεις και παραλείψεις του είχαν ως μοναδικό στόχο να κρατήσουν όρθια μια θεωρία, αυτή της εισαγγελίας, που δεν επιβεβαιωνόταν από τα γεγονότα -ειδικά, είπαν, αν είχε προχωρήσει στην μαγνητοφώνηση του διαλόγου στη συνάντηση Della Valle-Bergamo που γινόταν σε δημόσιο χώρο, θα είχε φανεί πως η κατηγορία ήταν αστήρικτη. Σε αυτό το πλαίσιο οι δικηγόροι κατηγόρησαν και τους εισαγγελείς ότι επέμειναν να διαβάζουν τα τηλεφωνήματα που έφτασαν στο κατηγορητήριο με εντελώς ιδιαίτερο τρόπο ώστε να στηρίξουν την προαποφασισμένη κατηγορία.

Στις εντολές της Inter από το 2002, εντόπισε ο συνήγορος
του De Santis τη γέννηση της θεωρίας που έστησαν οι εισαγγελείς

(Update 2) Ακόμα πιο σκληρός εμφανίστηκε ο συνήγορος του τότε διαιτητή De Santis που συνέδεσε ευθέως το θεώρημα της εισαγγελίας με την -παράνομη- έρευνα (παρακολουθήσεις, υποκλοπες) που έκανε η Inter κατά Moggi, De Santis. Επικαλούμενος έγγραφα από τη σχετική δίκη, ο δικηγόρος Gallinelli τόνισε: "θα βρείτε εκεί όλα τα στοιχεία που χρησιμοποίησαν οι εισαγγελείς της Νάπολη, κυρίως σε σχέση με μια συνάντηση που έγινε το 2002 στην έδρα της Saras (σ.σ. πετρελαϊκής εταιρείας του Moratti) ανάμεσα στον Facchetti και τον Tavaroli (σ.σ. που ανέλαβε τις παρακολουθήσεις), συνάντηση κατά την οποία αποφασίστηκε να ανατεθεί μια διαταγή με αντικείμενο την παρακολούθηση των De Santis, Moggi και άλλων. Αυτό πρέπει να σας κάνει να αναλογιστείτε ως προς την πραγματική γένεση αυτής της διαδιακσίας", είπε για να σημειώσει πως το κάστρο που έχτισε η κατηγορούσα αρχή "δεν είναι ακρπός της δραστηριότητας των carabinieri της Ρώμης αλλά προϋπήρχε ήδη σε αυτές τις δικαστικές πράξεις, της δίκης Relecom".
Ο Gallinelli αναφέρθηκε αναλυτικά στα περιστατικά για τα οποία κατηγορείτε ο πελάτης του και αφού τα ανέτρεψε, εστίασε στην περίφημη ελβετική sim που του αποδόθηκε για να επισημάνει πως αυτή εμφανίζεται ενεργή στη Ρώμη ακόμα και σε ημέρα που ο πελάτης του βρισκόταν αποδεδειγμένα στο εξωτερικό.
Καθώς ο εισαγγελέας Capuamo προανήγγειλε ότι θα θελήσει να αντικρούσει κάποιες τοποθετήσεις, δημιουργείται η αίσθηση ότι το τέλος της δίκης μετατίθεται για 4 ή 11 Οκτωβρίου.

Πηγές: La Stampa, Tuttosport, blog.ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: