Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ta sites θεωρούν το Vucinic της Juventus

Λείπει η υπογραφή και μερικές λεπτομέρειες. Έφυγε από την προπόνηση της Roma. O Moggi ευλογεί την απόκτηση Vucinic έναντι Rossi και θεωρεί καλή ενίσχυση την ενδεχόμενη απόκτηση Lugano. Amauri για Vargas;
Την ώρα που η ομάδα επέστρεφε από την αμερικάνικη τουρνέ και οι παίχτες ετοιμάζονταν για ένα διήμερο με τις οικογένειές τους, τα sites των τριών αθλητικών εφημερίδων της Ιταλίας, Tuttosport (που έβαλε το photoshop μα δουλέψιε και τον εμφάνισε με τη φανέλα δίπλα στον Marotta), Corriere dello Sport (οι δυο εφημερίδες το θεωρούσαν βέβαιο και στην έντυπη έκδοση) και Gazzetta dello Sport αλλά και το Sky Sport εδώ και λίγη ώρα συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι ο Mirko Vucinic είναι πλέον παίχτης της Juventus, λείπει μόνον η υπογραφή και μερικές λεπτομέρειες (update 4) που αναμένεται να τον φέρουν στο Τορίνο για ιατρικές εξετάσεις ως τη Δευτέρα..
Έφυγε από την προπόνηση...

(Update) Οι παίχτες της Roma επέστρεφαν σήμερα από διακοπές και στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας ήταν προγραμματισμένη προπόνηση για την προετοιμασία φιλικού που θα δοθεί στις 3 Μαϊου: σε αυτήν ο Vucinic δεν εμφανίστηκε και μάλιστα, κατά το Romanews.eu εθεάθη να απομακρύνεται με το αυτοκίνητό του από το προπονητικό κέντρο μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο.
Εξάωρη τριμερής συνάντηση

Η κατ' αρχήν συμφωνία κλείστηκε μετά από μια εξάωρη τριμερή συνάντηση του Marotta με τον αθλητικό διευθυντή της Roma, Sabatini και τον ατζέντη του μαυροβούνιου, Lucci. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η Juve πρόσφερε 14 εκ. συν 1 bonus και άλλοι πως η Roma ζήτησε 15 εκ. συν 1 και μένει να διευθετηθεί η διαφορά ενώ άλλοι, όπως η Gazzetta, γράφουν πως η συμφωνία έκλεισε στα 18 εκ. Όταν υπάρξει η επίσημη ανακοίνωση θα ξέρουμε. Όλοι ωστόσο συμφωνούν ότι ο 28χρονος -τα κλίνει την 1η Οκτωβρίου- Mirko Vucinic θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο για 3,5 εκ. αλλά και αυτό θα φανει: αν είναι καθαρό ποσό ή παίζει με τα διάφορα bonus. Η επισημοποίηση της μεταγραφής αναμένεται σε 48 ώρες ή κάτι παραπάνω, σύμφωνα με ό,τι μεταδίδεται ως τώρα τουλάχιστον...
Τον παίχτη φέρεται να ήθελε πολύ ο Conte εκτιμώντας την τακτική ευελιξία του: μπορεί να τον χρησιμοποιήσει ως αριστερό εξτρέμ αλλά και στις υπόλοιπες θέσεις της επίθεσης, κάτι άλλωστε που έχει κάνει με τον Spalletti στη Roma. Τώρα απομένει ο κεντρικός αμυντικός που όλες οι διαρροές δείχνουν να είναι ο Lugano -(update 4) η Juve, πάντως, αναμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία καθώς αν η Fenerbahce υποβιβαστεί για τα παράνομα στοιχήματα, ο αρχηγός της Oυρουγουάης θα μπορεί αν απελευθερωθεί και η Juve, που φέρεται να έχει συμφωνήσει μαζί του, να γλυτώσει τα 3,5 εκ. της ρήτρας του συλλόγου του.
Προτίμηση Moggi σε Vucinic έναντι Rossi
Θετικός για Pirlo-Vidal, αιχμηρός κατά F.Melo
Θεωρεί καλή ενίσχυση, όχι εξαιρετική αγορά, το Lugano

(Update 2) Mπορεί ο Moggi να έχει καταφερθεί πολλές φορές κατά του Marotta πέρυσι αλλά τώρα εμφανίζεται να αντιμετωπίζει θετικά τις μεταγραφικές κινήσεις της Juventus. Μιλώντας στο calcionews24.com, πριν τις τελευταίες εξελίξεις, o πρώην γενικός διευθυντής του συλλόγου ξεκίνησε απαντώντας για τον Lugano: "πρόκειται για ένα παίχτη που μπορεί να δώσει σίγουρα μια σημαντική συνεισφορά γιατί έχει μεγάλη εμπειρία, αν και δεν θα πρόκειται για εξαιρετική αγορά. Είναι μια καλή ενίσχυση για αυτή τη Juve και θα μπει σε ανταγωνισμό με Bonucci και Barzagli για το ρόλο του κεντρικού αμυντικού, μαζί με τον Chiellini", είπε.
Η δεύτερη ερώτηση ήταν "αν με Pirlo και Vidal η μεσαία γραμμή είναι σε καλά χέρια". "Ναι, χρειάζεται όμως ο χιλιανός να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Pirlo. Κανείς από τους δυο δεν είναι κλασικός ανασταλτικός, αλλά έχουν και οι δυο καλά πόδια. Αυτό είναι μια βελτίωση, λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρυσι στη μεσία γραμμή έπαιζε ο Felipe Melo και η Juve ήταν σε δύσκολη θέση όταν έπρεπε να κάνει το παιχνίδι. Αυτό συνέβαινε κυρίως όταν αγωνιζόταν εντός έδρας, τόσο που είναι αλήθεια ότι έχανε την ισορροπία και έτρωγε γκολ. Τώρα η ομάδα είναι πιο συμπαγής και είναι επίσης σημαντικό ότι αγόρασε από τη Lazio τον Lichsteiner Που είναι ένα καλό στοιχείο", απάντησε.
Τελευταία ερώτηση: "Giuseppe Rossi ή Vucinic: ποιον θα παίρνατε για την επίθεση της Juventus;". "Είμαι σύμφωνος ως προς την ενδεχόμενη αγορά του Rossi. Πρέπει όμως να ληφθεί υπόψη ότι δεν είναι προικισμένος από φυσική άποψη και δεν είναι κατάλληλος για το παίχνίδι από τα άκρα του Conte. Παραμένει πάντως ένας καλός επιθετικός στα δεκάξι μέτρα. Ο Vucinic, αντίθετα, θα προσαρμοζόταν σίγουρα περισσότερο", απάντησε.
Σενάριο ανταλλαγής Amauri-Vargas
και απόκτησης του Storari από τη Fiorentina

(Update 3) H παραχώρηση του Frey στη Genoa και η σχεδόν σίγουρη απόκτηση του Stekelenburg του Ajax από τη Roma (που ειχε ρωτήσει για το Storari) ενίσχυσαν ένα σενάριο που θέλει τη Fiorentina να ενδιαφέρεται για τον Storari. Αλλά στον άξονα Juve-Viola υπάρχουν και άλλες κινήσεις: εκτός από το ενδεχόμενο να σταλεί στον Mihajlovic o Martinez, παλιός του παίχτης στην Catania, o Marotta εξετάζει προσχετικά το ενδεχόμενο να φύγει τελικά ο Gilardino οπότε ο Corvino θεωρείται πιθανό να συζητήσει για τον Amauri στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής με τον Vargas...

Πηγές: Tuttosport, Corriere dello Sport, Gazzetta dello Sport, Romanews.eu, Tuttojuve.com