Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Οριστικό: αναβολή της 1ης αγωνιστικής της Serie A

Πρόταση των ποδοσφαιρσιτών για υπογραφή συλλογικής σύμβασης γέφυρας για ένα χρόνο είχε δημιουργήσει ελπίδες αλλά απορρίφθηκε από τη Lega. Η Figc ανακοίνωσε επίσημα την αναβολή ενώ ο Abete εξέφρασε φόβους για τις επόμενες αγωνιστικές. Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου. Ανησυχία Platini για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.
Το περιθώριο συνεννόησης που είχε φανεί κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των τριών μερών του προβλήματος (Ομοσπονδία Ποδοσφαιριστών, σύλλογοι της Lega Serie A και Ομοσπονδία) κατά τη χθεσινοβραδινή εκπομπή στη Rai Sport (αναλυτικά έχει καταγραφεί από χθες εδώ), παίρνει σάρκα και οστά τις τελευταίες ώρες μετά από πρόταση των ποδοσφαιριστών να υπογραφεί μια σύμβαση γέφυρα.
To πρωί ο Τommasi, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών (Aic) τηλεφώνησε στον πρόεδρο της Lega Serie A, Beretta προτείνοντας την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας ως τις 30 Ιουνίου 2012 με βάση ό,τι είχε συμφωνηθεί το Μάιο συν την ερμηνεία του σημείου 7 (προπονήσεις) που συνεισέφερε ο Abete ώστε να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα και μετά να υπάρξει χρόνος για συζήτηση. Διαφορετικά, είπε ο Tommasi, "δεν θα φτάσουν 15 μέρες (σ.σ. η 2η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για τις 11 Σεπτεμβρίου) αλλά μήνες". Να σημειωθεί ότι υπέρ της προοπτικής μιας "σύμββασης γέφυρας" είχε ταχθεί ο πρόεδρος της Napoli, De Laurentis, που είχε ακολουθήσει μαζί με τους άλλους 17 την σκληρή στάση.
Ο Beretta ζήτησε λίγο χρόνο για να κάνει επαφές και να απαντήσει, χρόνο που έδωσε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Giancarlo Abete που είχε εξουσιοδοτηθεί να ανακοινώσει την αναβολή της 1ης αγωνιστικής: "πήρε μερικές ώρες ακόμα για να συνεννοηθώ με Tommasi και Beretta. Ως το μεσημέρι θα έχουμε την ανακοίνωση", είπε ο Abete.
Απαισιοδοξία Tommasi 15' πριν...

(update) Θετικά έκρινε την πρόταση, σήμερα, και ο Zamparini< αφεντικό του Palermo αλλά ο Tommasi στις 11.45 (ώρα Ιταλίας) έδειχνε απαισιόδοξος καθώς δεν υπήρχαν νεοτερα από τη Lega: "θα περιμένουμε ως τις 12.15", είπε παρατείνοντας κατά ένα τέταρτο το χρόνο που έδωσε ο Abete...
Αναβολή και επίσημα...
Aic: οι ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονται

(Update 2) H απαισιοδοξία του Tommasi βγήκε αληθινή. Ο Beretta έκανε δηλώσεις στο πρακτορείο ANSA με τις οποίες απέρριψε την πρόταση: "γιατί θα έπρεπε να υπογράψουμε μια συλλογική σύμβαση εργασίας γέφυρα που μας επαναφέρει σε εκείνη που οδήγησε σε διαφωνία. Η πρότασή μας είναι σαφής: εμείς μπορούμε να υπογράψουμε μια σύμβαση μόνον αν περιλαμβάνει τα δυο σμεία, για την έκτακτη εισφορά και για τις προπονήσεις των εκτός ομάδας". "Δεν θα παίξουμε", δήλωσε ο πρόεδρος των ποδοσφαιριστών. Οπότε το μόνο που αναμένεται είναι η επίσημη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.
(Update 3) "Η Ομοσπονδία των Ποδοσφαιριστών λαμβάνει υπόvη την μη υπογραφή συλλογικής σμβασης εργασίας από τη Lega Nazionale Professionisti Serie A, κοινοποιεί ότι οι ποδοσφαιριστές δεν θα κατέβουν στο γήπεδο για τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος 2011/12 τις ημέρες σάββατο 27 και κυριακή 28 Αυγούστου 2011". Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε η Aic και με τη σειρά της η Lega Serie A ανακοίνωσε στο site της ότι αναβάλλεται η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Κυβέρνηση: η πιο ανώμαλη απεργία
Abete: ρίσκο και για τις επόμενες...

(Update 4) Ως "την πιο ανώμαλη απεργία στην ιστορία της χώρας, στα μάτια των ιταλών" χαρακτήρισε την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής ο Rocco Crimi, γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου με αρμοδιότητα τον αθλητισμό. "Είναι απαραίτητο να εγκαταλειφθούν οι προσωπικες στρατηγικές και κάποιοι τόνοι αντικειμενικά απαράδεκτοι", συμπλήρωσε.
(Update 5) "Η υπόθεση μιας απεργίας με κάθε κόστος είναι ένα από τα προβλήματα που τίθενται", δήλωσε ο πρόεδρος της Figc, Giancarlo Abete προειδοποιώντας ότι "παραμένει το ρίσκο αν σκεφτούμε τις επόμενες αγωνιστικές".
Figc: αναβάλλεται η 1η αγωνιστική,
η Lega θα ανακοινώσει πότε θα παιχτεί

(Update 6)
Mε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Figc τονίζει πως "σε συνέχεια της απεργίας των ποδοσφαιριστών για την μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασιας Lega Nazionale Professionisti Serie A- AIC, η πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Serie A, της σεζόν 2011-12, αναβάλλεται για κατοπινή ημερομηνία που θα οριστεί από τη Lega nazionale Professionisti Serie A".
Lega: ευθύνη της Aic, πλήττονται οι φίλαθλοι

(Update 7) Με δική του ανακοίνωση ο πρόεδρος της Lega Serie A, Maurizio Beretta δηλώνει "πικραμένος" για την αναβολή και κατηγορεί την AIC ότι κάνει "ιδεολογικό συνδικαλισμό" υποστηρίζοντας ότι "οι σύλλογοι επιχειρούν να διαμορφώσουν μια καινοτόμο σύμβαση εργασίας το πλαίσιο της γενικής κατάστασης της χώρας που να μπορεί να διασφαλίσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο ένα μέλλον. Για τώρα δεν τα καταφέραμε αλλά σε αυτή θα πρέπει να φτάσουμε γιατί είναι προς το συμφέρον όχι μόνον των συλλόγων αλλά και των ποδοσφαιριστών". Σε αυτό το πλαίσιο ο Beretta κάνει μια σύγκριση με την Ισπανία επισημαίνοντας ότι εκεί απεργήσαν γιατί δνε πληρώνονταν οι ποδοσφαιριστές, θέμα λυμένο νομικά στηνΙταλία, και αναρωτιέται γιατί η AIC δεν υπογράφει αφού δέχεται ότι θα καταβάλουν οι απίχτες την έκτακτη εισφορά. Επισημαίνει ακόμα ότι με τις μεγάλες συνθέσεις των ομάδων, δεν είναι νοητό να μην έχιε δικαίωμα ο προπονητής να αποφασίζει ποιοί θα προπονηθούν χώρα και επισημαίνει ότι αυτές οι διαφορές δεν είναι προσχηματικές αλλά ουσιαστικές.
"Η συζήτηση μπορούσε να συνεχιστεί και κατεβαίνοντας στο γήπεδο, αγωνιστήακμε ένα χρόνο χωρίς συλλογική σύβαση εργασίας και θέλω να σημειώσω ότι δεν υπήρξε ούτε ένας ποδοσφαιριστής Serie A που να κατέβηκε στο γήπεδο χωρίς προστασία ή χωρίς να πάρει το μισθό που προβλέπεται από τις ελεύθερα υπογεγραμμένες συμβ'ασεις. Η απεργία είναι ευθύνης της AIC και θα δούμε τι θα μας προτείνουν μετά από αυτή την άχρηστη κίνηση, μέχρι τώρα οι μόνοι που πλήττονται είναι οι φίλαθλοι", καταλήγει.
Και να σκεφτεί κανείς, μιλώντας ως juventini, ότι είχε επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις και ο Vucinic...
Η 2η αγωνιστική
με την Parma στο νέο γήπεδο

(Update 8)
Η 2η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 11 Σεπτεμβρίου ((στις 6 η Εθνική παίζει προκριματικά Euro με τη Σλοβενία) με τη Juve να δίνει το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν στο νέο της γήπεδο κόντρα στην Parma ενώ η Milan θα παίξει με τη Lazio και η Inter στο Palermo. Αναλυτικά:
Catania-Siena
Cesena-Napoli
ChievoVerona-Novara
Fiorentina-Bologna
Genoa-Atalanta
Juventus-Parma
Lecce-Udinese
Milan-Lazio
Palermo-Inter
Roma-Cagliari

Platini: δεν μπορεί αν ζεις με ελλείμματα χωρίς συνέπειες

(Update 9) "To μήνυμά μου θα σημάνει συναγερμό, μου ανάβουν κόκκινα φώτα: δεν μπορεί να ζεις με ελλείμματα δισεκατομμυρίων χωρίς να πληρώσεις, νωρίτερα ή αργότερα, τις συνέπειες", είπε ο Platini από το Montecarlo αναφερόμενος στην απεργία στην Ιταλία αλλά και σε εκείνη της Ισπανίας, λίγες ώρες πριν το ματς Barcelona-Porto για το Ευρωπαϊκό Super Cup. "Με στεναχωρεί όταν οι παίχτες στην Ισπανία και στην Ιταλία προκηρύσσουν απεργία γιατί είναι καλοπληρωμένοι από τους συλλόγους τους. Και δεν είναι ένα πρόβλημα μόνον ευρωπαϊκό και της Uefa αλλά του κόσμου" είπε ο πρόεδρος της Uefa ζητώντας να γίνει συζήτηση για την κατα΄σταση του ποδοσφαίρου και την κρίση.

Πηγές: Tuttosport, Gazzetta dello Sport, Lega Serie A, assocalciatori.it

5 σχόλια:

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Επιμενω,η καλυτερη στιγμη για αναβολη του πρωταθληματος!μπας και ξυπνησει ο μαροτα και κανει το αναμενομενο!να κλεισει τους σωστους παικτες στις σωστες θεσεις και να σταματησει τα ημιμετρα επιτελους!συνεχιζουμε να ειμαστε 26 αυγουστου με ενα σεντερ μπακ και με κανενα αριστερο χαφ!

yotaras είπε...

11 Σεμπτεμβρη η δευτερη αγωνιστικη?Γιατι τοσο αργα?

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Τελεια παμε κατευθειαν σε αγωνα με την Παρμα στο καινουριο σπιτι μας!Ασ μην ερθει καθολου η παρμα!ας μεινει στην πολη της!αυτο το ματς πρεπει να ειναι ασος απο τα αποδυτηρια!για τους στοιχηματζιδες προτεινω να ρισκαρουν πρωτο σκορερ φυσικα τον αλεξ,οπου φυσικα ειναι το ματς που πρεπει να ξεκινησει βασικος ακομα και αν ερθει ως τοτε ο μεσι και ο ροναλντο πακετο!
Y.G Ως της 11 του μηνος ειναι πολλες μερες...δυνατο φιλικο οπως και δηποτε!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Στις 6 Σεπτεμβρίου έχει προκριματικό Euro Ιταλία-Σλοβενία

Ανώνυμος είπε...

logia pou ta lene ola auta tou platini...trelokefaloniths