Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 9 Σεπτεμβρίου η προσφυγή της Juventus στο Διαιτητικό Δικαστήριο

Inter και Figc θεωρούν αναρμόδιο και το Διαιτητικό Δικαστήριο που φέρεται να προσανατολίζεται να δεχθεί την αίτησή τους.Έτοιμη για τα διοικητικά δικαστήρια η Juventus.
O Πρόεδρος του TNAS (Εθνικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό), όπου προσέφυγε η Juventus στις 10 Αυγούστου κατά της απόφασης της Ομοσπονδίας να θεωρήσει εαυτόν αναρμόδιο για τη λήψη απόφασης για το scudetto 2006, κάλεσε τα μέρη, τη Juventus και τις Figc, Inter κατά των οποίων η προσφυγή, στις 15.00 (16.00 ώρα Ελλάδας) της 9ης Σεπτεμβρίου. H κλήση γίνεται δεδομένου του γεγονότος ότι, ενώ στο TNAS έχει παραδοθεί η τεκμηρίωση της Juventus που συντάχθηκε από το νομικό σύμβουλο του συλλόγου Michele Briamonte, Inter και Ομοσπονδία έστειλαν αιτήσεις εξαίρεσης του οργάνου ως αναρμοδίου. Προφανώς, αναφέρει το Ju29ro.com που αναμεταδίδει (εδώ στα ιταλικά) τη χθεσινή ανακοίνωση της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Inter και Figc προσανατολίζονται να θεωρήσουν πως η διαφορά πρέπει να εκδικαστεί από το Ανώτατο Δικααστήριο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (CONI) όπου θα προσέφευγε στη συνέχεια η Juventus.

Το σκεπτικό Inter, Figc: προσπαθούν,
ιδίως η Ομοσπονδία, να μπλοκάρουν τη διαδικασία...
Η Juve έτοιμη να απευθυνθεί στο Tar

(Update 2/9) O Alberto De Roberto, νομικός, πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου του Κράτους (κάτι αντίστοιχο με το Συμβούλιο Επικρατείας) και σημερινός πρόεδρος του TNAS, θα είναι αυτός που θα κληθεί να κρίνει την αίτηση αναρμοδιότητας που υπέβαλλαν Inter και Figc υποστηρίζοντας, όπως αναφέρει η Gazzetta dello Sport, ότι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου της 18ης Ιουλίου επί της οποίας έγινε η προσφυγή, συνιστα διοικητική πράξη που δεν μπορεί να υπαχθεί σε διαιτησία. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι μιας και η πράξη αφορά ανάκληση scudetto της Inter και όχι ανάδειξη της Juventus, οι bianconeri δεν έχουν έννομο συμφέρον! Παραμένει, βέβαια, το γεγονός ότι αν δεν αφαιρεθεί το scudetto από την Inter, η Juventus δεν μπορεί να το ξαναζητήσει. Επιπλέον, Inter και Figc φέρεται να υποστηρίζουν, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα που αναμεταδίδει το Ju29ro (στα ιταλικά εδώ), ότι μιας και εγείρονται θέματα ιδιαίτερης σημασίας, το αρμόδιο όργανο θα ήταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Coni). Ο Tuttosport όμως υποστηρίζει ότι η Ιταλικη Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Figc) πάει ακόμα παραπέρα υποστηρίζοντας ότι ούτε καν το πέρασμα της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Coni είναι εφικτό, αν το TNAS κηρύξει εαυτόν αναρμόδιο και ότι η υπόθεησ θα τελείωνε εκεί. (update 2/9, 2) Μάλιστα, στη σημερινή έκδοση μεταδίδει ότι το TNAS ετοιμάζεται να αποδεχθεί το αίτημα αναρμοδιότητας των αντιδίκων της Juventus...
Σε κάθε περίπτωση, το νομικό τμήμα της Juventus, με επικεφαλής τον Μichele Briamonte, αν το TNAS αποδεχθεί την αίτηση, είναι έτυιμο να παυεθυνθεί απευθείας στο TAR (το Περιφερειακό Διοικητικό Δικαστήριο του Lazio), θέτοντας απευθείας θέμα αποζημίωσης, όπως είχε προαναγγείλει ο Andrea Agnelli στη συνέντευξη τύπου της 10ης Αυγούστου όπου είχε παρουσιάσει τη στρατηγική του συλλόγου.

Ο Moggi ετοιμάζεται για το Ανώτατο Δκαστήριο
έχοντας στο μυαλό του την αναθεώρηση της αθλητικής δίκης
καθώς αναμένεται η ετυμηγορία της ποινικής δίκης

Αυτός, πάντως, που θεωρείται δεδομένο ότι θα φτάσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, είναι ο Moggi (με Giraudo και Mazzini) για την υπόθεση της οριστικής διαγραφής του. Ήδη, η συνήγορος Flavia Tortorella έχει καταθέσει τα σχετικά στοιχεία, συμπεριλαμβάνοντας μάλιστα και όλα τα ντοκουμέντα, που πέτυχε να της δώσουν επιτέλους μετά από τόσα χρόνια, για την υπόθεση του ιδιοκτήτη της Genoa, Preziosi (αυτού που πιάστηκε με τη βαλίτσα με τα χρήματα αλλά του χάρισαν τη διαγραφή στα κρυφά). Ανάλογη κίνηση αναμενόταν, ίσως και χθες, από πλευράς Giraudo και Mazzini οπότε το μένει που απομένει είναι το Ανώτατο Δικαστήριο να ορίσει τη δικάσιμο που υπολγίζεται μεταξύ τέλος επτεμβρίου και αρχών Οκτωβρίου, μέρες κρίσιμες για τη δίκη στη Νάπολη αφού στις 27 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η ακρόαση της υπεράσπισης τουMoggi και μετά η ετυμηγορία που θα μπορούσε να ανοίξει για τον Moggi έναν άλλο δρόμο: την επίκληση του άρθρου 39 (που άφησε ανοιχτή και ο Agnelli) για την αναθεώρηση της δίκης.

Πηγή: Ju29ro.com, Coni

Δεν υπάρχουν σχόλια: