Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Ιστορική πρόκριση των azzurri στο Euro 2012

Δυο αγωνιστικές πριν τη λήξη των προκριματικών, η Italia του Prandelli πήρε την πρόκριση με ρεκόρ βαθμών. Θετική παρουσία των bianconeri
Με το 700ο της γκολ στην Ιταλία, από τον Pazzini στο 84', η Squadra Azzurra κέρδισε μέσα στο Artemio Franchi την πρόκριση στο Euro 2012 χωρίς να χρειαστεί να περιμένει τα δυο τελευταία ματς των προκριματικών. Ρεκόρ βαθμών (22 σε 8 ματς), και μόλις ένα γκολ παθητικό ενώ η επίθεση σημείωσε 16, από τους azzurri που έπαιξαν τα δυο τελευταία ματς χωρίς καν να έχουν παιχνίδια πρωταθλήματος στο ενεργητικό τους.
Καλή παρουσία του Pirlo (και του Marchisio που μπήκε στο δεύτερο μέρος και κόντεψε να σκοράρει) καθώς και των Chiellini και Buffon που δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα. Πάντως, στο 1-0 επί της Σλοβενίας, από την Italia του Cesare Prandelli ξεχώρισε ένας άλλος, πρώην bianconero, ο Balzaretti που για άλλη μια φορά με την εμφάνιση του γέννησε ένα εωρτηματικό: γιατί τον δώσαμε αφού μάλιστα από τότε δεν βρήκαμε αντίστοιχο αντικαταστάτη στο αριστερό άκρο της άμυνας: ο πρώην bianconero είχε μια κυριολεκτικά βιομηχανική παραγωγή από σέντρες προς τους επιθετικούς. Θετικές εντυπώσεις άφησε, στα τελευταία λεπτά που χρησιμοποιήθηκε, και ο Balotelli Προκαλώντας μάλιστα τις επευφημίες του κοινού της Φλωρεντία που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του: "Mario, Mario"...
Η ομάδα που πήρε την πρόκριση: 1 Buffon, 16 Cassani, 15 Ranocchia, 3 Chiellini, 6 Balzaretti, 21 Pirlo, 13 Thiago Motta (46' Marchisio), 5 De Rossi, 18 Montolivo (77' 9 Balotelli), 10 Cassano (62' 7 Pazzini), G.Rossi.

Ρεκόρ των bianconeri στην Εθνική:
πάντα πρώτοι σε συμμετοχές οι bianconeri

(Update) Με τις συμμετοχές των Buffon, Pirlo, Chiellini (δυο ο καθένας) και Marchisio στα δυο τελευταία ματς της Εθνικής, οι συμμετοχές των bianconeri στη Squadra Azzurra -που ξεκίνησαν πριν 91 χρόνια με τον τερματοφύλακα Giovanni Giacone- έφτασαν τις 2005 αφήνοντας κατά πολύ πίσω Inter και Milan (οι παίχτες τους έχουν, αντίστοιχα, 1362 και 1195 συμμετοχές). Τα γκολ που έχουν βάλει οι juventini με την Italia είναι 248.

Πηγές: Rai Sport, Uefa.com, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: