Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Μια απορία και μια ένσταση.

Μια εντελώς προσωπική ενόχληση μαζί με την ανακοίνωση του νέου στίγματος του blog
H ύπαρξη πολλών φωνών -στη συγκεκριμένη περίπτωση, πολλών blogs για τη Juve- είναι υγεία. Αν μη τι άλλο, για να διατυπώνονται οι διαφορετικές απόψεις ή και απλά προσεγγίσεις στα γεγονότα. Ακριβώς όπως γίνεται και στην Ιταλία. Αλλά, γιατί εδώ υπάρχει ένα "αλλά"...
  1. Τι νόημα έχει η πιστή αναπαραγωγή (με copy paste) της δουλειάς ενός blog από ένα άλλο; Τι νόημα έχει, οι αναγνώστες, μέλη μιας μεγάλης παρέας, να διαβάζουν ακριβώς το ίδιο κείμενο, ενίοτε με τον ίδιο τίτλο, εδώ, και μετά από λίγα λεπτά, λίγες ώρες, άντε την επόμενη μέρα, αλλού;
  2. Όταν μάλιστα μιλάμε για κείμενα που είναι φανερό πως αποτελούν προϊόν πολύωρης (έως πολύμηνης) δουλειάς, κείμενα τεκμηρίωσης, κείμενα που δεν αποτελούν απλώς προσωπική (και όχι google) μετάφραση αλλά συνδυασμό και επεξεργασία πολλαπλών ιταλικών πηγών (που πάντα αναφέρονται) -και, όπως γνωρίζετε, τέτοια είναι τα κείμενα του Un Gobbo ad Atene- η διαδικασία του copy paste (με μοναδική παρέμβαση την απάλειψη των link σε παλιότερες αναρτήσεις που συνηθίζω να βάζω), θεωρώ ότι δείχνει μια έλλειψη σεβασμού ακριβώς σε αυτή τη δουλειά που γίνεται, σε αυτό τον κόπο και στην προσωπική ματιά στα πράγματα: το τι θα προτάξεις, πώς θα το χειριστείς, δεν είναι απλή μεταφορά για να γίνεται copy paste.
Αυτή η κατάσταση δεν θα θεραπευόταν αυτόματα με την αναφορά της πηγής γιατί θα παρέμενε η απορία που αναφέρω στο σημείο 1: γιατί να υπάρχει ακριβώς το ίδιο σε δυο σημεία, σε δυο blogs;
Το γεγονός ότι το blog, κάτω κάτω γράφει: "Επιτρέπεται η ελεύθερη αναδημοσίευση του περιεχομένου με αναφορά στην πηγή και παραπομπή στην αρχική ιταλική πηγή", έχει το εξής νόημα: χρησιμοποίησε ελεύθερα όσα σημεία χρειάζεσαι για να τεκμηριώσεις τη δική σου άποψη, για να εμπλουτίσεις τη δική σου ειδησεογραφική προσέγγιση, για να προβάλλεις τη δική σου οπτική. Τη δική σου όμως, όχι τη δική μου που απλώς αναπαράγεται και μάλιστα πολλές φορές μισή, αφού δεν μπαίνουν τα updates, με αποτέλεσμα να αδικείται. Φρέσκιες, προσωπικές απόψεις χρειαζόμαστε, όχι αναπαραγωγές.
Φιλικά.

P.S. Τα σχόλια θα δημοσιευθούν όλα, ακόμα και αν είναι υβριστικά, την ώρα που θα τα δω. Τυχόν απάντηση όποιου θεωρηθεί ότι θίγεται, θα αναδημοσιευτεί εδώ (εφοσον το επιθυμεί, φυσικά).
P.S. 2 Δημοσιεύω αυτό το σημείωμα τώρα που οι μεταγραφές τελείωσαν και ανοίγει ένας νέος κύκλος για την ομάδα. Θεώρησα ότι ήταν η καλύτερη στιγμή για να ανακοινώσω την αποφασισμένη εδώ και καιρό αλλαγή χαρακτήρα στο blog -οπότε δεν μπορεί να επικαλεστεί κανείς, όσο καχύποπτος και αν θέλει να είναι, ότι το ζήτημα εγείρεται για λόγους... ανταγωνισμού (ποτέ δεν ξέρεις!). Από εδώ και πέρα δεν θα αναφέρομαι πια εκτενώς στην καθημερινή ειδησεογραφία της ομάδας και του αγωνιστικού τομέα (πλην, ίσως, νεανικού τμήματος), σε συνεντεύξεις, διευκρινίσεις, κόντρες, τραυματισμούς. Η καθημερινή ενασχόληση με όλα αυτά είναι εξαιρετικά κοπιαστική και χρονοβόρα. Θέλω να αφοσιωθώ στην ειδησεογραφία που αφορά στην calciopoli, θέμα που δεν καλύπτεται με απλές μεταφράσεις αλλά απαιτεί συνδυασμό στοιχείων που πολλές φορές είναι νομικού χαρακτήρα, επομένως πιο εξειδικευμένου για όποιον δεν έχει σχέση με το αντικείμενο και το οποίο δεν καλύπτεται από τα ελληνικά media οπότε όσοι δεν γνωρίζουν ιταλικά δεν θα μπορούσαν να το πληροφορηθούν. Κατά τα άλλα, λίγα στατιστικά, κανένα βίντεο, κανένα ιστορικό κομμάτι και όποτε νιώσω την ανάγκη, κάποιο σχόλιο της επικαιρότητας.
Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ για την ανταπόκριση και την παρέα. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τα παιδιά του Gruppo Greco που με υποδέχτηκαν και στα οποία, εφόσον πάντα το θέλουν, θα εξακολουθήσω να στέλνω ένα σχόλιο. Forza Juve, sempre e per sempre.

Απάντηση πραγματικού juventinou

(Update 2/9, 19.25) Πριν από λίγο διαπίστωσα ότι αναρτήθηκε η ακόλουθη απάντηση, που όπως είχαν πει, θα έβαζα σε αυτό το σημείο (το πρωτότυπο είναι εδώ):
"Φίλες και φίλοι tifosi Juventini επειδή διάβασα σήμερα για την ενόχληση του Gobbo γιατί ανέβασα κάποια άρθρα από το δικό του blog και τα ανέβασα στο δικό μου blog και νιώθοντας την ανάγκη να δώσω μια απάντηση και να ζητήσω συγγνώμη από όποιον έχω πικράνει λέω τούτο, πρώτα από όλους να ζητήσω συγγνώμη από τον Gobbo (που δεν αναφέρω την πηγή, όλοι πιστεύω ξέρουν ότι το πήρα από το Gobbo και δεν έχω πρόβλημα να το πω γιατί έχω μάθει να αναλαμβάνω τις ευθύνες μου πάντα), αλλά να ξέρετε ότι δεν είναι αυτό του χαρακτήρα μου (να κάνω copy paste) απλώς κάποιες μέρες που δεν έχω χρόνο να γράψω νέα στο blog το έκανα και δεν ντρέπομαι να το παραδεχτώ (λάθος μου που παρέλειψα την πηγή), ιταλικά δεν γνωρίζω και το παραδέχομαι αλλά προσπαθώ να βγάλω άκρη καθαρά και μόνο από την αγάπη μου για την ομάδα (έστω και μέσω του google), επίσης θέλω να πω σε όλους τους φίλους μου να μαθαίνουν τα νέα από το blog του Gobbo διότι και έγκυρο blog και πολύ αξιόπιστο και μας έχει κρατήσει ενωμένους σε δύσκολα χρόνια όπου η ομάδα ήταν στα χειρότερα της, και μαζί με το Gruppo Greco ήταν μια όαση στην απέραντη ποδοσφαιρική έρημο μας, όσο για το δικό μου blog θα σκεφτώ τις επόμενες μέρες τι θα κάνω και αν θα συνεχίσω την προσπάθεια που ξεκίνησα πριν από 4 μήνες, ίσως να το κάνω για όσο θα νιώθω ότι με ευχαριστεί και έχω χρόνο, βλέπεις έκτος από το φόρτο εργασίας έχω και μια οικογένεια που έχει ανάγκες, και θέλω να τους ευχαριστήσω για την υπομονή που κάνουν και με ανέχονται και για το blog και για το ραδιόφωνο.
-Gobbo συγγνώμη και πάλι, δεν ήθελα να σε πικράνω, είσαι χρόνια αυτός που μας δίνεις τα φώτα του, αλλά νομίζω είσαι λίγο υπερβολικός.
-Όσο για κάποιο σχόλιο που είδα στο άρθρο του Gobbo και ανέφερε για το ότι ο κάθε πικραμένος ασχολείται τώρα με τη Juve απλώς θα πω ότι ασχολούμαι με τη Juve από πολύ παλιά και όσοι με ξέρουν καταλαβαίνουν τη λέω, όσο γι’ αυτόν που έγραψε αυτό το σχόλιο του εύχομαι τα καλύτερα.
-Θα σκεφτώ τις επόμενες μέρες πολύ σοβαρά για το μέλλον του blog και του Juve-ntinos Radio και αν αξίζει τον κόπο να σπαταλώ το πολύτιμο χρόνο μου.
-Η ανάγνωση του blog μου είναι προαιρετική και όποιος δεν θέλει η τον ενοχλεί μπορεί ξέρετε να μην ασχολείται και να μην το διαβάζει.
Forza Juve, Forza Gruppo Greco".

Φίλε Juve-ntino, η ανάληψη ευθύνης είναι πράξη πραγματικού juventinou. Η παρεξήγηση για μένα τελείωσε, είχε τελειώσει ήδη συζητώντας με τα παιδιά στα σχόλια.
Όσον αφορά το δικό σου blog και την δική σου προσπάθεια, ΣΥΝΕΧΙΣΕ, είναι κρίμα να τα παρατήσεις, είναι κρίμα να τους αφήσεις όλους χωρίς ειδήσεις. Όσον αφορά το θέμα χρόνου, επειδή το κατανοώ απόλυτα, κάνε επιλογές και βάλε μόνο τις σημαντικότερες ειδήσεις.

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Gobbo αντιλαμβάνομαι απόλυτα την απογοήτευση και την πικρία σου του να αναπαράγεται στείρα η κοπιώδης και συστηματική σου δουλειά την οποία κάνεις χρόνια . Όμως για εμάς,τους juventini που δεν ξέρουμε ιταλικά το συγκεκριμένο blog είναι η εγκυρότερη πηγή για τα νέα της ομάδας αλλά και να πιάσουμε το "σφυγμό" των απανταχού ελλήνων γιουβεντίνων μέσα από τα σχόλια που ακολουθούν τις έγκυρες ειδήσεις ή τα εμπεριστατωμένα άρθρα κάθε είδους που ανεβάζεις.Ως εκ τούτου θεωρώ ότι εμείς, περισσότερο από κάθε έναν που θέλει να παπαγαλίζει,θιγόμαστε περισσότερο από την κίνησή σου να σταματήσεις τις "ανταποκρίσεις" για τα αγωνιστικά και άλλα δρώμενα της αγαπημένης μας ομάδας.

ΥΓ1. Είναι και στο χέρι μας,των juventini αναγνωστών, να επιβραβεύουμε ή να τιμωρούμε το εκάστοτε blog, το εκάστοτε άρθρο ή πρόχειρη δουλειά.Προσωπικά,χρόνια ενημερώνομαι μόνο από τούτο εδώ το blog και από κάποια ιταλικά που έχουν αγγλική μετάφραση.
ΥΓ2. Θα σε παρακαλούσα τουλάχιστον να ξανασκεφτείς την απόφασή σου,με την ελπίδα να αναθεωρήσεις, ειδικά σε μία σαιζόν που η ομάδα έχει όνειρα,φιλοδοξίες και η αγωνία εμάς των οπαδών για τα τεκταινόμενα βρίσκεται στο ζενίθ.
ΥΓ3.Με συγχωρείς για την πολυλογία μου αλλά πραγματικά στεναχωρήθηκα από την απόφασή σου.

Με εκτίμηση
Σωτήρης

Παναγιώτης είπε...

Προσωπικά θεωρώ ότι έχεις δίκιο σε απόλυτο βαθμό Gobbo. Είναι όντως άσχημο να κάνεις εσύ μία πολύ σημαντική και χρονοβόρα δουλειά για όλους μας, απλά και μόνο λόγω της αγάπης σου για την Γιουβεντους και της ιδέας που αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και στην χώρα μας.

Καλό θα ήταν να είχες μία κουβέντα με τις ιστοσελίδες/blogs που παρατηρείς να γίνεται αυτό το γεγονός και να έχεις μία κουβέντα μαζί τους που να επιφέρει ένα αποτέλεσμα καλό για όλους μας.

Θεωρώ ότι δεν επιτρέπεται να βρισκόμαστε σε "διαμάχη" μεταξύ μας για τέτοιους λόγους. Εύχομαι να φτιάξουν όλα εντός των επόμενων ημερών σε αυτό το θέμα.

Βοκάκιος είπε...

Ο μόνος λόγος να γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν η αναδημοσίευση να γίνεται σε κάποιο χώρο πιο δημοφιλή, με μεγαλύτερη επισκεψημότητα από αυτόν εδώ.

Dimitris είπε...

Gobbo, εμεις σε ευχαριστουμε για το συνολικο εργο σου και σου ζηταμε να συνεχισεις να καλυπτεις και τα απλα ποδοσφαιρικα που στην ουσια, ειναι η ουσια του πραγματος :-))
υ.γ. συμφωνω απολυτα με αυτα που αναφερεις για τα blogs και θα ηθελα να σημειωσω οτι αυτη η ξαφνικη ενασχοληση του καθε πικραμενου με την Juve ,σε συνδυασμο με τις πληθωρες αναφορες και επαναλαμβανομενων σχολειων με εχει κουρασει και με εχει φερει και εμενα σε σημειο να μην ασχοληθω ξανα με την Juve διαδικτυακα...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Σωτήρη, Δημήτρη, Παναγιώτη, η διακοπή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ με το θέμα που έθεσα.

Ήταν προαποφασισμένη για τους λόγους που έγραψα ΚΑΙ ΜΟΝΟ: η παρακολούθηση της καθημερινής ειδησεογραφίας είναι κοπιώδης και εξαιρετικά χρονοβόρα. Επιπλέον, τα βασικά (ειδικά φέτος που πιστεύω ότι θα πάμε καλύτερα) θα γίνονται γνωστά. Τώρα, αν δεν βρείτε τι καλό είπε ο Deschamps για τον Conte, ε, δεν χάθηκε και ο κόσμος. Ούτε, βέβαια, αν δεν διαβάσετε την περιγραφή του ματς που έβαζα. Σημασία έχει να δεις το παιχνίδι.

Επαναλαμβάνω: αποφάσισα να διαθέσω χρόνο για τα θέματα της calciopoli που τα θεωρώ πιο σημαντικά και εντελώς χαμένα στα ελληνικά media. Αυτό και τίποτε άλλο.

Το άλλο θέμα το έθεσα για λόγους αρχής και το έθεσα τώρα, ακριβώς γιατί δεν έχω, όπως θα λέγαμε στα νομικά, έννομο συμφέρον.

Βοκάκιε, σωστή παρατήρηση. Γι' αυτή την περίπτωση (media) έχω βάλει τα περί αναφοράς στην ιταλική πηγή.

mike_bianconero είπε...

Με τη σειρα μου και εγω να σε ευχαριστω ρε Gobbo για αλλη μια φορα για την ενημερωσει που μας παρεχεις(αλλα και οι υπολοιποι)ομως εγω μολις "ανακαλυψα" το blog σου επιτελους αρχησα να ενημερωνομαι σωστα για την ομαδα της καρδιας.Οι απαντχου Γιουβεντινοι που δεν σκαμπαζουμε απο Ιταλικα λοιπον οπως ειπε και ο Σωτηρης νιωθουμε ευγνωμονες που υπαρχει ενα blog σαν το δικο σου επιπεδου Γιουβε δηλαδη! ;)

Υ.Γ.Οσο για την δικοπη σε καταλαβαινω απολυτα και σε στηρηζω!Ανυπομονουμε να επιστρεψεις δριμυτερος!Ciao.

Un Gobbo ad Atene είπε...

mike_bianconero (και οι υπόλοιποι): Μην παρεξηγούμαστε και μπερδευόμαστε, ούτε φεύγω ούτε τίποτε παραπάνω από μια αλλαγή χαρακτήρα, μια δραστική αλλαγή δοσολογίας. Έχει ήδη μπει post για θέμα calciopoli, το blog θα προσανατολιστεί εκεί.

mike_bianconero είπε...

Α οκ εγω ειδα τα αλλα παιδια να γραφουν και ετσι καταλαβα.Και οι αλλαγες στο κολπο ειναι!

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ:GOBBO ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕΣ ΣΤ "ΛΕΞΙΔΙΑ" (ΠΙΣΤΕΒΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΣΥ ΕΓΡΑΦΕΣ)ΗΣΟΥΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ Η Η ΠΙΟ ΕΓΓΥΡΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΗΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΗΣ JUVE....KANE OTI ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!!LA JUVE SIAMO NOI....

Ανώνυμος είπε...

Gobbo eisai kai o 1os se euxaristoume gia ola!!!!mia dieukrinhsh thelw:dhladh apo'dw kai pera de tha grafeis gia ta nea ths omadas(traumatismoi,dhlwseis ktlp)?
trelokefaloniths

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ευχαριστώ, Χρήστο. Ας ευχηθούμε να έχουμε καλά νέα από το δικαστήριο να πανηγυρίσουμε επιτέλους.

P.S. Το "Λεξιδια" που λες το είχα δει λίγο πριν κλείσει.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ε όχι, trelokefaloniti! Mέχρι να γράψεις ότι ο Grosso επανεντάχθηκε ή ότι ο Matri έβγαλε μέρος της προπόνησης (πραγματικές ειδησεις σημερινές), πάει η μέρα. Μια ματιά στα sites της Λϊστας ιστολογίων μου, στην πλαϊνή στήλη του blog, και θα έχεις την εικόνα, έστω και με μεταφραστή google. Ευχαριστώ, πάντως.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Εγω ευχομαι ειναι να συνεχισεις οπως διαχειριζοσουν το blog μεχρι τωρα!
Εχεις δικιο σε οσα αναφερεσαι στο αρθρο!το αντιληφθηκα και γω σημερα και μου κανε πολυ αρνητικη εντυπωση!
Μακαρι να συμβει αυτο που λεει ο Πανος!θα ταν το ιδανικο για ολους!

MD είπε...

Gobbo γεια σου,
δεν εχω ξαναστειλει κατι στο blog σου αλλα το παρακολουθω εδω και καιρο και συμφωνω με τον προλαλησανα σωτηρη.Το blog σου ειναι η κυρια πηγη πληροφορησης για πολλους ελληνες γιουβεντινους που δεν γνωριζουν ιταλικα.Κανεις πολυ καλη δουλεια,οι δημοσιευσεις ειναι εγκυρες και αντικειμενικες και μπορω να πω οτι οσο αφορα στα αγωνιστικα θεματα το blog σου ειναι για μενα ο νο1 προορισμος.

Καταλαβαινω οτι κατι τετοιο ειναι χρονοβορο και και ισως να σε κουραζει αλλα δε νομιζω οτι πρεπει να φτασεις στο αλλο ακρο.Οι ανταποκρισεις σου ειναι πληρεστατες κ μαθαινουμε πραγματα που ειναι αδυνατο να μαθουμε απο μη ιταλικα σαιτ.

Προσωπικα δε γνωριζω ποιοι αναπαραγαγουν στειρα τις ειδησεις σου αλλα εδω ειμαστε ολοι οι αναγνωστες του blog σου για να στηριξουμε κ να επιβραβευσουμε τον κοπο σου.

Ειναι 4.30 το πρωι,νυσταζω,μπηκα ετσι για ενα προχειρο σερφαρισμα κ μολις ειδα αυτα που γραφεις ανοιξε το ματι μου γαριδα και αρχισα να σου γραφω αυτο το post.Σε παρακαλω να το ξανασκεφτεις.Ποιος θα μας ενημερωνει αμεσα για τους φετινους τραυματισμους του Ιακουιντα στην προπονηση???

Φιλικα κ γιουβεντινικα
Μανος

Ανώνυμος είπε...

Gobbo mhn xsexnas oti h ellada einai h xwra tou copy/paste (arpa/kolla)! ektimw oti vadizeis pros th swsth kateu8ynsh dedomenou oti apo th stigmh pou xsekinaei h agwnistikh periodos h enhmerwsh gia ta a8lhtika 8emata 8a einai polipoikillh kai systhmikh. Epeidh panta elloxeuei o kindynos na perasei sto paraskhnio h opoiadhpote exelixh sto kommati ths dikhs,h anagkaiothta syn8eshs kai kritikhs skepshs sto en logw 8ema einai dedomenh kai fysika kalodexoumenh!! Proswpika pantws exakolou8w na eimai apaisiodoxos kai poly epifylaktikos gia ta opoia apotelesmata auths (ths dikhs, that is)...

Epekteinontas th syzhthsh, ektimw oti se genikes grammes 8a eimaste kalyteroi apo perisy alla den perimenw 8aumata. O Marrotta sta matia mou exase, mou edwse ths entypwsh atomou pou antilamvanetai to podosfairo pou 8elei na paixei o proponhths alla se diapragmateutiko epipedo einai apogohteutikos, me kinhseis sxedon erasitexnikes. Yposxe8hke paixtes prwths grammhs kai me exairesh ton Pirlo (pou logw periorismenou ari8mou agwnwn fetos ektimw oti 8a einai o kalos Pirlo), oute o Vidal exei dokimastei se ypshlo epipedo, oute o Lichsteiner, oute o Elia. Ektos autou, oi diarroes stis efhmerides xalasan metagrafes opws auth tou Inler, tou Rossi (pou se paliotero sxolio eixa xarakthrisei pio xrhsimo tou Aguero ypo thn ennoia oti 'xwraei' kalytera sto '10' tou 4-2-3-1 pou 8a h8ela na dw me paixnidi katoxhs balas pou eunoei omades me meionekthmata sthn amyntikh leitourgia) kai gia auto to atophma epishs einai ypaitios o Marrotta. Mhn xsexname oti 31 augoustou kapote anakoinw8hke o Ibra kai o Cannavaro kai olh h podosfairikh eurwph psaxnotan...

Epipleon, me thn adynamia tou na poulhsei prwta paixtes kai meta na agorasei xsodeuontas to budget se 3 - 4 paixtes axias 12-20m eloxeuei panta h gkrinia dedomenou oti exoume plh8wra paixtwn pou den apodesmeutikan se 8eseis stis opoies anagkastika oi vasikoi 8a einai 2...anaferomai sthn xeimerinh syllogh paltwn pou lansaroume sthn epi8esh, htoi Iaquinta-Amauri-Toni...Einai eukola antilhpto loipon oti sta 3-4 kollhta asxhma apotelesmata, 8'arxisoume na syzhtame gia 'eukairies se paixtes', gia 'allagh sta sxhmata' kai all that jazz...Einai megalo stoixhma h fetinh xronia...

Prepei na doume oloklhrh thn eikona...Den eimaste antagwnistikoi se epipedo prwths grammhs toso se a8lhtiko oso kai se epipedo marketing, management kai diapragmateutikhs isxyos...apo to 2006 exoun xsodeutei panw apo 300m + euro, sxediasthkan 3 diaforetikes omades [Ferrara-Del Neri- Conte], diwxame tous mikrous mas (to autogoal me ton Giovinco htan apisteuto)kai panw ap'ola syrriknw8hkame. Ena paradeigma peri management?! Edw kai 2,5 mhnes parhggeila to asteri mou sto neo ghpedo kai akomh perimenw...An ekana mia paromoia agora apo to site ths Stoke gia paradeigma kai argouse 2,5 mhnes 8a mou to eferne proswpika o Tony Pullis sto spiti zhtwntas mou syggnwmh gia thn ka8ysterhsh. Auto to paradeigma deixnei oti enw oi pro8eseis tou management einai swstes (neo ghpedo = antagwnistiko pleonekthma enanti OLWN sthn italia), h ylopoihsh akomh einai se nhpiako stadio...

To mono pou me kanei na aisiodoxw einai oti o Andrea Agnelli einai enas pragmatikos Agnelli kai den 8a ta parathsei mexri na petyxoume...Kai 8a petyxoume, apla 8'arghsoume!!!

DD

P.S. Ena geia eipa na pw, kai telika to 'yperfortwsa'...sorry!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Δημήτρη θες, Μάνο (MD) ευχαριστώ αλλά δεν γίνεται! Μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και μια ώρα διαφοράς οπότε πάει 2, 3 και 4 για να δεις ή να ακούσεις εκπομπές και να διαβάσεις και μετά να γράψεις. Και στις 7 αφύπνιση!

Κατανοώ την ανάγκη ενημέρωσης και με τιμά η εμπιστοσύνη αλλά υπάρχουν τρόποι. Και, θα το πω εδώ και μη θεωρηθεί οτιδήποτε: ο Juve-ntino έχει κάνει καλή δουλειά και μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς οργανώνοντας την παρακολούθηση του υλικού και ξεδιαλέγοντας τι θα βάζει για να μην φτάσει και αυτός σε αδιέξοδο.

DD, δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκαιο για την κακή οργάνωση του συλλόγου σε τέτοια πράγματα. Ένας Agnelli δεν φτάνει, ας ελπίσουμε οι αλλαγές στη διοίκηση που κάνει να αποδώσουν.

Mano,

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τώρα που συμπλήρωσα το post για την προσφυγη της Juventus στη διαιτησία, κάτι ακόμα: οι νομικές διαδικασίες που μας περιμένουν είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και επομένως η επεξεργασία τους είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Πόσο μάλλον που φιλοδοξώ να οργανώσω καλύτερα το φάκελο calciopoli στο blog συμπληρώνοντας τον και με αρχειακό υλικό που θα είναι χρήσιμο για να πάψουν να ακούγονται ατεκμηρίωτες ιστορίες, όπως ένα πρόσφατο άρθρο του Espresso για τις δίκες για το ντόπινγκ.

Επιπλέον, ο Penta, ο τεχνικός σύμβουλος του Μοggi που έφερε στο φως τις "χαμένες" υποκλοπές, έχει προαναγγείλει και άλλα χαμένα τηλεφωνήματα ιδιαίτερης σηαμσίας, οπότε δεν θα λείψει η δουλειά -και σας διαβεβαιώ πως η ακρόαση, αρκετές φορές και η απομαγνητοφώνηση (δεν υπάρχει πάντα στα ιταλικά) και η μετάραση/απόδοση στα ελληνικά, δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, δεν ξεποετάγεται σε 5'.

Με δυο λόγια, εδώ θα ειμαστε, δεν θα χαθούμε.

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ συνέχεια για τα 3 blogs που ασχολούνται με τη Γιούβε και γράφω σπάνια. Δε θέλω να πάρω θέση σε αυτό που έγιθνε αλλά διάβασα κάποια σχόλια στο σάιτ του Gobbo που δεν μου άρεσαν. Γιατί βλέπω ότι κάποιοι θέλουν να βγάλουν... γιουβεντόμετρο και να το παίξουν "παλιοί" και "γαμώ". Θα ήθελα να ρωτήσω τον Dimitris τι σημαίνει "κουράστηκε να ασχολείσαι διαδικτυακά" και τι σημαίνει ο "κάθε πικραμένος" που αναφέρει. Δηλαδή ρε φίλε τι έχεις κάνει εσύ περισσότερο απ΄όλους εμάς και κουράστηκες ή ακόμη περισσότερο ποιος είσαι για να μην είσαι κι εσύ ο κάθε πικραμένος ή ο κάθε τυχαίος;
Σόρι ρε παιδιά αλλά δεν μπορώ να βλέπω κάποιους που δε φαίνονται πουθενά να κρίνουν όλους τους άλλους. Λάθος του Juve-ntinos να κάνει "σκληρό" copy-paste χωρίς πηγή αλλά τουλάχιστον ο άνθρωπος προσπάθησε να κάνει κάτι. Το ίδιο; Διαφορετικό; Παραπλήσιο; Την έψαξε πάντως. Ολοι οι άλλοι που κρίνουν τι έχουν κάνει; Και μην ξεχνάμε ότι προσπάθησε να δημιουργήσει και ένα ραδιόφωνο. Ολοι εμείς τι έχουμε κάνει εκτός από σχόλια; Σόρι αλλά έτσι το αντιλάμβάνομαι εγώ, χωρίς να σημαίνει ότι ο Juventinos δεν έκανε λάθος. Και θα συνεχίσω να μπαίνω σε ό,τι γιουβεντίνικο υπάρχει γιατί δεν κουράζομαι. Και αρκούμαι σε ένα forza Juve...

φ.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Συμφωνώ με το πνεύμα της παρέμβασής σου, Φ. τόσο στο ειδικότερο ζήτημα (όντως ατυχής έκφραση το "ο κάθε πικραμένος" αν πήγαινε στο Juve-ntino) όσο και στο γενικότερο, το πως όλοι μας χρησιμοποιούμε τη δυνατότητα του web για ενημέρωση και προβολή της ομάδας μας.

Juve-ntinos.!!! είπε...

Κοίτα Gobbo η ανάληψη ευθύνης είναι πράξη γενναία και έχω μάθει στη ζωή μου όταν κάνω κάτι είτε είναι λάθος είτε σωστό να αναλαμβάνω και την ευθύνη, δεν έχω μάθει να κρύβομαι και δεν έχω πρόβλημα να ζητήσω συγγνώμη από όποιον άθελα μου, άμεσα η έμμεσα ενόχλησα η έβλαψα.

Πρέπει να ξέρεις πως σε εκτιμώ απεριόριστα για το έργο που έχεις προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια μέσω του blog σου, και ας μην σε ξέρω προσωπικά, ίσως να γνωριστούμε σε κάποια από τις συγκεντρώσεις που κάνει η Λέσχη κάθε χρόνο.

Τώρα για το θέμα του blοg μου και του ραδιοφώνου μου, προσπαθώ να τα συντονίσω εδώ και τόσο καιρό αλλά δεν τα καταφέρνω και πολύ καλά, δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, θα δούμε, μετά από ώριμη σκέψη θα πάρω τις αποφάσεις μου και θα τις μάθετε όλοι όσοι ενδιαφέρεστε.

Τέλος θα ήθελα να πω λίγο για κάποια σχόλια του τύπου "η ξαφνική ενασχόληση του "ο κάθε πικραμένος" με τη Juve" και κάτι τέτοια καλό είναι να σκέφτονται πρώτα όσοι τα γράφουν, δεν με ξέρουν και τόσο καλά και δεν ασχολούμαι τώρα τελευταία με τη Juventus μας, ας μην κρίνουν από τους εαυτούς του θα έλεγα εγώ.
Γιατί εγώ είμαι πολύ περήφανος που είναι Juve και δεν νιώθω καθόλου πικραμένος.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Juve-ntino, έτσι όπως το ακούω σκέφτομαι πως το ραδιόφωνο πιθανόν να σε διευκολύνει (έχεις δει τις ειδήσεις και τις αναμεταδίδεις την ώρα που έχεις αναγγείλει), οπότε θα μπορείς να βάζεις στο blog τις σημαντικότερες, ολόκληρη μια συνέντευξη που θεωρείς σημαντική.

Όπως σου έγραψε στο blog σου ο Κωνσταντίνος (σοφά), το κάνεις επειδή το αγαπάς, κάντο όπως και μόλις μπορείς. Και όταν δεν προλαβαίνεις, φτιάξε ένα συνθετικό post του στυλ: "μια ευκαιρία ακόμα έχει ο Μarotta να ελαφρύνει την ομάδα. Ο Ziegeler πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι πηγαίνει στην Τουρκία (η Fenerbahce ήδη ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο ότι πάει να τον πάρει δανεικό) ενώ για την Τουρκία ακούγονται και οι Amauri (Trabzonspor), Toni (Galatasaray). Οι μεταγραφές στην Τουρκία λήγουν στις 5 Σεπτεμβρίου" (σ.σ. η είδηση είναι πραγματική). Σε αυτή τη σύνθεση μπορεί να σε διευκολύνει η μετάφραση του προλόγου που υπάρχει στις περισσότερες ειδήσεις των sites. Κουράγιο (όρεξη έχεις)

Ανώνυμος είπε...

Στο Blog του Juve-ntinu, όπου διεξάγεται παράλληλα ο διάλογος, εμφανίστηκε (στις 9.33) ένα αρνητικά σχόλιο για μένα και αφού ο ανώνυμος που το έγραψε δεν το έστειλε και εδώ, το βάζω εγώ ώστε ο καθένας να μπορεί να κρίνει:

"Αυτά είναι μαλακίες που κάνετε. Δηλαδή ρε καμπούρη και τι έγινε που έκανε κοπι ο άνθρωπος; Πνευματικά δικαιώματα έχεις; Βιβλίο έγραψες η μήπως έκανες κανένα εκπληκτικό ρεπορτάζ και θέλεις τα πρωτεία;
Αντε γιατί στο ιντερνετ έχετε παρεξηγήσει την έννοια κοπι και είναι λες και σας ακουμπάνε στον πισινό. Εγώ αν είμουν bloger σε κάποια συγκεκριμένη κατεύθυνση/ιδέα/ιδεολογία ή οτιδήποτε τέλοσπάντων που πρέπει να διαδίδεται θα χαιρόμουν να με κοπάριζαν για χάρη της διάδοσης. Αντε γιατί κάνετε όλοι λες και σας έκλεψαν το βιβλίο ή την δουλειά σας με το θέμα κοπι. Να μάθετε να ξεχωρίζεται που πραγματικά είναι κατακριτέο το κοπι.".

Σχόλιο; Κανένα, φυσικά.
Gobbo

Παναγιώτης είπε...

Αυτές είναι ακραίες απόψεις και δεν χρειάζεται να χαλάνε την ζαχαρένια σου Gobbo. Χωρίς να έχω κάτι με το παιδί που έκανε τον κόπο να γράψει την άποψη του αλλά προσωπικά την θεωρώ εσφαλμένη. Keep up the good work Gobbo...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Το έβαλα απλά και μόνο για να υπάρχει πλήρης και σφαιρική ενημέρωση, Παναγιώτη. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω.

dimi patrasso είπε...

FORZA JUVE
FORZA GOBBO
FORZA JUVE-NTINE
FORZA GRUPPO GRECO

ANONUMOUS MERDE.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Συμφωνω και συντασσομαι με αποψεις οπως του κωσταντινου,του παναγιωτη του mike και αλλων παιδιων!ολοι μας θελουμε την πολυφωνια(οπως αλλωστε ειπε και ο κωσταντινος ολοι οι καλοι χωρανε)!το οποιο θεμα δημιουργηθηκε ειδα με μεγαλη μου χαρα να το λυνουν οι δυο τους με αψογο και πολιτισμενο τροπο!καποιες ακραιες φωνες πιστευω δεν βοηθουν την ολη κατασταση!
Θερμη παρακληση και στους δυο οσο τους επιτρεπει το προγραμμα τους να συνεχισουν να χουν την ορεξη και να γραφουν!
FORZA JUVE!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Un Gobbo ad Atene είπε...
Το έβαλα απλά και μόνο για να υπάρχει πλήρης και σφαιρική ενημέρωση, Παναγιώτη. Τίποτε παραπάνω, τίποτε παρακάτω.
ΟΧΙ... ΤΟ ΕΒΑΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕΣ:Σχόλιο; Κανένα, φυσικά.
Gobbo
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΥΣΙΚΑ; ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ...

Dimitris είπε...

Φιλοι μου, καθ'οτι εγω ειμαι αυτος που εγραψε για πικραμενους χωρις να ξερω σε ποιο blog-site-whatever αναφερεται ο Gobbo αισθανομαι την αναγκη να απαντησω στον Juve-ntino...
Το μεγαλο προβλημα μας στην Ελλαδα ειναι οτι δεν ξερουμε πως να κτίσουμε κατι... Δεν ξερουμε πως φτιαχνεται μεγαλη ομαδα, δεν ξερουμε πως θα δημιουργηθεί μια μεγαλη εταιρεια, δεν ξερουμε να διαχειριστουμε κονδυλια ΕΕ πρεπον... Οταν δεν ξερεις ολα αυτα παντα περιμενεις εναν "απο μηχανη Θεο"... Ειτε ειναι Αραβας επιχειρηματιας, ειτε ειναι Ιταλος φιλαθλος της Juventus (Gobbo) ...

Ο Gobbo εδώ και καιρο κανει μια δουλεια που δεν τολμησε κανενας στο οπαδικο κοινο: Ενημερωνει για οτιδηποτε αφορα την ομαδα μας, συλλεγοντας πληροφοριες από διαφορες (και όχι μονο μια) πηγες, μεταφραζει, συνταχτεί και δημοσιευει… Αντιλαμβανεστε ότι είναι μια πολύ κοπιαστικη και χρονοβόρα διαδικaσια …Αναρωτιεται κανεις αφου δεν υπαρχει «παραγωγει» προτογενους υλικου για ποιο λογο υπαρχει άλλο Blog (τι θελει να προσφερει δηλ.) , αν αντικειμενικος σκοπος δεν είναι να γινει αντιπελο δεος εφαρμοζοντας την πολύ απλη μεθοδο του copy-paste… Λιγο σεβασμος δεν βλαπτει…

Η λεσχη φιλων Juventus, που ιδρυθηκε πριν 5 και βαλε χρονια, εδρεύει στην Καλλιθεα και διατηρει χωρο στον οποιο μπορουν οι οπαδοι μας να παρκολουθησουν τα παιχνιδια της ομαδας μας. Εκτος από την παρακολουθηση αγωνων προσφερει και αλλα πολλα: Φανελες,περιοδικο,δυνατοτητα εξαγορας εισητηριου για οποιοδηποτε παιχνιδι της ομαδας κτλ, είναι δηλ αναγνωρισμενο απο την Juve, club (συλλογος). Πριν από δυο χρονια περιπου αρχισαμε να σηζηταμε την δημιουργεια καποιου blog που θα εκπροσωπουσε τον συλλογο.Αργησαμε να το κανουμε κυριως επειδη δεν θελαμε να δημιουργησουμε προβλημα στον Gobbo που τοσο πολύ εκτιμούμε. Όταν ωρίμασε η σκεψη μαζι με το μοτιβο που θα ακολουθηθει, το νέο blog ηρθε: http://gruppogreco.blogspot.com/ Παντα με σεβασμο αλλα και συνεργασια στον Gobbo…
Αναρωτιεμαι τωρα που σταματαει την απλη δημοσιογραφεια (όχι Gobbo , per favore) οι απανταχου copy-paste-ητες ποιο ρολο θα παιξουν : Τους απανταχου πικραμενους μηπως?

Υγ : Εχω αλλα πολλα να γραψω, για τον Gobbo , για την λεσχη μας στην Καλλιθεα που κανει εξαιρετικη δουλεια και ας το αναγνωριζουν λιγοι, για το φαινόμενο αναπαργωγης ειδησεων από το Internet χωρις να υπαρχει πρωτογενή πληροφορηση κτλ, αλλα προς το παρον καπου εδώ σταματαω, καθ’ότι γραφω σχεδον μια ωρα !!! ετσι για να καταλαβουμε τι τραβαει αυτος ο καμπουρης που θελει και πνευματικα δικαωματα 

Un Gobbo ad Atene είπε...

dimi-patrasso, τουλάχιστον ας μη βριζόμαστε μεταξύ μας.

Ανώνυμε των 2:09 π.μ. Επαναλαμβάνω ότι το σχόλιο του άλλου ανώνυμου, το έβαλα για να υπάρχει σφαιρική ενημέρωση: 13 "κακό" έχει πάρει αυτό το post και δεν υπήρχε ούτε ένα κακό σχόλιο.

Και για τον ίδιο λόγο, βάζω και άλλο ένα, που επέλεξε να βάλει στις 3/9/2011, 2:01 π.μ. στου Juve-ntino: "Καμπούρη με ειρωνευεσαι; Εκτιμώ το blog σου αλλά μας δείχνεις ότι είσαι κομπλεξικός. Σε χάλασε η γνώμη μου; Όσο για το οτι δεν μπήκα στον κόπο να το βάλω και στο blog σου, θα έπρεπε; Εδώ είδα τον διάλογο εδώ σχολίασα. Χαλάρωσε φιλαράκο... γιατί είσαι πολύ επιθετικός. Και ναι. Η ιστορία για το κοπι είναι όπως στο λέω. Αντίγραψε κανείς αρθρογραφία σου με το όνομα σου; ΟΧΙ. Δεν ισχύει το "κακό κόπι" λοιπόν. Σου ξαναλέω ότι αυτή η υπερβολή με το κοπι δείχνει κομπλεξισμό. Μάθε να ξεχωρίζεις σε ποιές περιπτώσεις είναι αρνητικό το κόπι αγόρι μου. Και να σου πω και κάτι; Σε κράζουν όλοι και μόνο που την είπες για αυτό τον λόγο σε άλλο γιουβεντίνικο blog. Σιγά ρε φίλε, χαλάρωσε. Μακάρι να κάνουν κόπι τα blog και των δυο σας άλλα 5000 blogs κι ας μην βάλουν... πηγες! Να διαδίδονται τα νέα της Γιούβε. Έτσι έπρεπε να το δεις αν ήσουν σωστός. Κόφτο τώρα γιατί εκτίθεσαι περισσότερο με τις υπερβολές σου. "

Δεύτερε Ανώμυμε: μην κάνεις το λάθος να πιστεύεις πως αν ήθελα "να του την πω" (του πρώτου ανώνυμου) θα έγραφα απλώς: "Σχόλιο; Κανένα. Φυσικά". Απλώς εγώ ένα θέμα είχα να πω, ο Juve-ntino απάντησε, το θέμα λύθηκε με το Juve-ntino να παίρνει θέση επί της ουσίας και για μένα έληξε. Από εκεί και πέρα, ο καθένας έχει την άποψή του για το copy paste και τη διάχυση της πληροφορίας και δεν βλέπω για ποιο λόγο να τη συζητήσω, ειδικά με κάποιον που ξεκινά ονομάζοντάς με "καμπούρη" και συνεχίζει να μου επιτίθεται προσωπικά μέσω άλλου blog...

Dima είπε...

gobbo grapse mas kati... gtn juve

Un Gobbo ad Atene είπε...

Dima, μόλις έβαλα ένα post για την calciopoli -η αλλαγή χαρακτήρα του blog που έγγραφα.

Αν εννοείς θέματα αγωνιστικού χαρακτήρα, οι βασικές ειδήσεις υπάρχουν στο blog του Juve-ntino, υπάρχει ενημέρωση.

dimi patrasso είπε...

Εχεις δικιο φιλε " ΚΑΜΠΟΥΡΗ" . Δεν υπαρχει λογος να ασχολουμε με παιδακια και να βριζω. Χαρηκα που λυθηκε αμεσως το θεμα με τον αδερφο " ΚΑΜΠΟΥΡΗ" JUVENTINO. Ειναι πολυ αξιολογος ανθρωπος , και εχει βοηθησει πολυ και το οπαδικο κινημα της ΚΥΡΙΑΣ ΜΑΣ στην Ελλαδα.

FORZA JUVENTUS. FINO ALLA FINE
"ΕΝΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΣΤΗ ΠΑΤΡΑ"

Υ.Γ. Δεν θα ξεχασω βεβαια να πιω , στην υγεια σας ενα καπουτσινο στην piazza San Carlo την Πεμπτη.

Gruppo Greco είπε...

Απαραίτητες διευκρινίσεις καθώς κάποια ιστορικά στοιχεία που αναφέρθηκαν και συνδέονται αποκλειστικά με το Gruppo Greco δεν έχουν την ακρίβεια που θα έπρεπε και επειδή θέλουμε να ακούγονται τα πράγματα όπως είναι κάνουμε αυτή την παρέμβαση…

Ο καθένας είναι ελεύθερος να γράψει ό,τι θέλει. Μπορεί να κατακρίνει, να επαινέσει, να αδιαφορήσει, να ειρωνευτεί, να προμοτάρει το club. Μπορεί να γράψει ελεύθερα θετικά ή αρνητικά. Δεν μας απασχολεί κάτι τέτοιο και ούτε θα απαγορεύσουμε σε κάποιον να εκφραστεί. Ούτε θα βγαίνουμε κάθε τόσο να διαψεύδουμε κάτι που έχει γραφτεί για εμάς. Το κάνουμε όμως όταν περιέχει λανθασμένα ιστορικά στοιχεία και δημιουργεί σύγχυση.

Δεν μπορεί ο καθένας να γράψει ιστορικά στοιχεία για το Gruppo Greco. Όχι γιατί δεν έχει το δικαίωμα αλλά γιατί δεν τα ξέρει κανείς καλύτερα από αυτούς που «τρέχουν» το club εδώ και 6,5 χρόνια. Και το Gruppo Greco εκφράζεται μόνο από το blog του αλλά και από σχόλια που υπογράφονται από το Gruppo Greco, καλή ώρα, όπως τώρα… Όντως, σωστά ο Dimitris είπε ότι το club δημιουργήθηκε πριν 5 χρόνια και βάλε (6,5 για την ακρίβεια) και κάνει όλα όσα ανέφερε. Όλα εκτός από αυτά που ειπώθηκαν για το ίντερνετ. Στα διαδικτυακά τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι…

Το Gruppo Greco διατηρεί σελίδα στο ίντερνετ από το 2005, από τον Απρίλιο εκείνου του έτους συγκεκριμένα. Αρχικά στη μορφή geocities (κάποιοι μπορεί καν να μη γνωρίζουν τι εστί geocities αφού το yahoo κατήργησε την εφαρμογή). Ακολούθησε το δικό μας domain (gruppogreco.gr, juve.gr, juventus.gr κατοχυρωμένα και τώρα και για όσο υπάρχει το club).

Δεν αρχίσαμε να συζητάμε ποτέ, πριν δύο χρόνια, τη δημιουργία κάποιου blog καθώς τότε είχαμε ήδη τη δική μας σελίδα στο ίντερνετ και ο λόγος που το γυρίσαμε από το .gr σε blog (blogspot.com) ήταν γιατί μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα σε πιο σύντομο χρόνο και όπου κι αν είμαστε! Δεν αρχίσαμε να συζητάμε ποτέ, πριν δύο χρόνια, τη δημιουργία κάποιου blog καθώς όσοι παρακολουθούν την πορεία του Gruppo Greco θα θυμούνται ότι για κάποιο χρονικό διάστημα μάλιστα, υπήρχε και το .gr και το blog.

Δεν αργήσαμε να κάνουμε τίποτα (πώς ν’ αργήσουμε δηλαδή καθώς ήμασταν η πρώτη σελίδα αποκλειστικά για τη Γιουβέντους στην Ελλάδα) και ποτέ δεν τέθηκε η λογική «να μην δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα στον Gobbo». Τι πρόβλημα δηλαδή να δημιουργήσουμε; Ο Gobbo είναι ένας φίλαθλος και εμείς ένα club με επωνυμία, διεύθυνση και πλήρη στοιχεία. Παρόλο που υπάρχουν επαγγελματίες δημοσιογράφοι στον πυρήνα του Gruppo Greco, δεν δώσαμε ποτέ ειδησεογραφικό χαρακτήρα. Οπαδοί είμαστε, δεν έχουμε αναλάβει κανένα ρόλο να ενημερώνουμε τον κόσμο.

Εχουμε αναλάβει το ρόλο να τον βοηθήσουμε να πάει στην Ιταλία και να δει τα ματς που θέλει ή να μάθει, εάν φυσικά ενδιαφέρεται κάποιος, και λίγα πράγματα για το συνδεσμιακό κίνημα.
Επίσης, δεν ωρίμασε καμία σκέψη καθώς απλά υλοποιήθηκε ένα project.

Το «πάντα σε σεβασμό και σε συνεργασία με τον Gobbo» που έγραψε ο φίλος μας ο Dimitris δεν μπορούμε να πούμε ότι ως Gruppo Greco το καταλαβαίνουμε. Γράφουμε με σεβασμό για όλους του οπαδούς της Γιουβέντους, το ίδιο όσο σεβόμαστε και τον Gobbo, με τον οποίον έχουμε άριστες σχέσεις αλλά σε καθαρά διαδικτυακό επίπεδο. Η μοναδική συνεργασία με τον Gobbo, συνεχίζοντας να δίνουμε απαραίτητες διευκρινήσεις στα όσα είπε ο Dimitris, είναι να στέλνει όποτε θέλει κείμενα για την αρθρογραφία. Του κάναμε την πρόταση, ο Gobbo την τίμησε και τον φιλοξενούμε με τον ίδιο σεβασμό που φιλοξενούνται οι στήλες V for Vecchia Signora, Z-Ultras, Il Greco και Momentus αλλά και οποιαδήποτε άλλη στο κοντινό μέλλον.

Εξαιρετικά άστοχη τη φράση «πάντα με σεβασμό αλλά και συνεργασία στον Gobbo…» και κάποιος που δε γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις, μπορεί να υποθέσει πολλά. Και όλα να μην έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο,τι άλλο γράφτηκε από τον Dimitris αποτελούν προσωπικές απόψεις του ίδιου και δεν μας πέφτει λόγος. Απλά, επειδή μπλέχτηκε το Gruppo Greco μαζί με τις προσωπικές απόψεις, να ξέρουμε τι λέγεται και κυρίως ποιος το λέει…

Dimitris είπε...

Gruppogreco... Αν και δεν υπηρξα ιδρυτικο στελεχος του club πιστευω οτι εστω ελαχιστα το εχω βοηθησει, καθ'οτι ειμαι ο Δημητρης Ιωαννιδης, μεσα σε πολλους Δημητρηδες ομολογουμενος... Ζητω συγνωμη εκανα λαθος για τα χρονια του club, ποτε δεν ημουν καλος στα μαθηματικα...
Δεν κανω λαθος ομως για το blog, γιατι εγω ημουν αυτος που επεμενε να μετατρεψουμε το site σε blog ή forum και ας ενημρωθηκα τελικα τυχαια καποια μερα απο το internet για την παρουσια του...
Dimi Patrasso, καλα να περασεις αδελφε και μην βιαζεσαι να πεις το καφεδακι σου, αργα και Ελληνικα !

Un Gobbo ad Atene είπε...

Gruppo Greco, Δημήτρη, όπως γράφω εδώ και πολύ πολύ καιρό στο κάτω κάτω μέρος: "Αυτό το blog είναι ανεπίσημο και δεν έχει καμία εξουσιοδότηση ή σύνδεση με τη Juventus F.C. S.p.A. ή με οποιονδήποτε σύνδεσμο οπαδών". Το Gruppo Greco είναι το επίσημο Juventus Club Doc στην Ελλάδα.

Ρόλοι εντελώς διακριτοί και διαφορετικοί: από τη μια ένας μεμονωμένος τifoso που στην Ελλάδα ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με οποιονδήποτε σύνδεσμο οπαδών (ούτε είχε ποτέ στο μυαλό του κάτι τέτοιο) και απλώς γράφει. Από την άλλη, η επίσημη και συλλογική έκφραση των ελλήνων tifosi της Juventus που φυσικά και δεν έχει (δεν θα ήταν καν νοητό να έχει) καμιά συνεργασία και κανέναν σεβασμό (!!!) σε κανέναν μεμονωμένο, πόσο μάλλον μη μέλος της.

Είναι τόσο αυτονόητα όλα αυτά που δεν κατανοώ καν το θέμα της συζήτησής σας.

Το θέμα αυτού του post ήταν άλλο κσι έληξε νωρίς μετά τις διευκρινίσεις με το Juve-ntino. Από εκεί και πέρα όποιος θέλει διαβάζει, όποιος δεν θέλει δεν διαβάζει -αν ήθελα αναγνωσιμότητα, θα συνέχιζα με την ειδησεογραφία που είναι δημοφιλής αλλά, ξέρετε, στα 50 μου και με μια κεριέρα να τρέχει, δεν περιμένω τίποτε από ένα blog. Το μόνο που με νοιάζει είναι να βοηθήσω να σπάσει η συνωμοσία σιωπής για τη Juve σε σχέση με το 2006 διότι, όπως έγραψε πολύ ωραία ο V for Vecchia Signora: "Εάν είχα επιλογή, θα προτιμούσα να πάρουμε πίσω τα δύο πρωταθλήματα και όχι το φετινό. Θυσιάζω μια μελλοντική φιέστα απλά για να μπουν δυο τρόπαια στη θέση τους. Χωρίς πανηγυρισμούς και μαζώξεις στην πιάτσα Σαν Κάρλο".

Οτιδήοτε άλλα, ούτε με ενδιάεφερε ούτε με ενδιαφέρει.

Gruppo Greco είπε...

Δημήτρη, το τελευταίο μας σχόλιο ήταν πάνω-κάτω 600 λέξεις (!!!!) ούτε μια δεν ανέφερε κάτι διαφορετικό από το θέμα του ίντερνετ που έθεσες. Φυσικά και έχεις βοηθήσει αλλά σε καμία περίπτωση δε συζητήσαμε κάτι τέτοιο. Το Gruppo Greco δε ξεχνάει. Μην το ξεχνάς αυτό…

Σχετικά με τα διαδικτυακά θέματα δεν έχουμε να πούμε κάτι παραπάνω…
Καλή συνέχεια σε όλους. Η παρέμβασή μας στα σχόλια ήταν συγκεκριμένη.

Gruppo Greco είπε...

Gobbo, είναι ευνόητο ότι η κουβέντα που δεν κατανοείς (όπως το λες περιφραστικά) δεν προήλθε από εμάς και απλά οφείλαμε να πούμε κάποια πράγματα από την πλευρά μας γιατί κάποια γεγονότα δεν είναι αυτονόητα για όλους τους αναγνώστες. Η πολιτική μας είναι να μη συμμετέχουμε σε γαϊτανάκια σχολίων, όχι επειδή τα υποτιμούμε, το αντίθετο φυσικά καθώς τα διαβάζουμε όλα προσεχτικά, αλλά γιατί δε βγαίνει άκρη με αυτόν τον τρόπο.

Όπως θα έχεις διαπιστώσει και από το blog του Gruppo Greco δε συμμετέχουμε στα σχόλια παρά μόνο εάν υπάρξει κάποια ερώτηση. Ο κόσμος είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του και εμείς να τη διαβάζουμε και να τη σεβόμαστε, ασχέτως εάν συμφωνούμε ή όχι.

Εχουμε τονίσει και στο παρελθόν ότι η άποψη του club βγαίνει αποκλειστικά μέσω των ανακοινώσεων στο blog. Ούτε καν μέσω της αρθρογραφίας μας που εκφράζει αποκλειστικά τους συντάκτες του κάθε κειμένου. Και βέβαια σε τέτοια παρεμβατικά σχόλια που σπανίζουν.

Και έτσι θα πορευτούμε...
Forza Juve...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Παιδιά, η φράση "δεν κατανοώ καν το θέμα της συζήτησής σας" (που προφανώς δεν ξεκίνησε από σας) διαβάζεται στο πλαίσιο των αυτονόητων που ανάφερα πε΄ρι διακριτών ρόλων. Πέραν αυτών, ό,τι άλλο, μπορεί να αφορά εσάς ή το Δημήτρη, οπότε ας διευκρινιστεί με mail: αυτό εννοώ και πιστεύω πως έγινε κατανοητό.

Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Dimitris είπε...

Ειλικρινά δεν περιμενα ένα κειμενο 373 λεξεων που εγραψα και ειχε σκοπο εκτος των αλλων να αναδοιξει το εργο του Gobbo αλλα και του Gruppogreco να απαντηθει ?? από ένα άλλο κειμενο 600 λεξεων που δεν ασχοληθηκε σχεδων τιποτα άλλο εκτος από τα λεγομενα μου…
Θα διαπιστωσω απλως ότι τελικα οι προτεραιότητες του καθενος είναι διαφορετικες και θα πω ότι και για μενα το θεμα αυτό όπως και πολλα αλλα εχουν ληξει…

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ευχαριστώ, Δημήτρη. ήταν ώρα να βάλουμε τη λέξη Τέλος.

Χρυσή Αυγή είπε...

και δεν βλέπω για ποιο λόγο να τη συζητήσω, ειδικά με κάποιον που ξεκινά ονομάζοντάς με "καμπούρη"

Ως "καμπούρης" δεν blogαρεις αγαπητέ; Θα μας τρελάνεις εντελώς; Τι σε ενόχλησε; Τα εισαγωγικά δεν τα είδες; Εκτός κι αν έχεις πραγματικά καμπούρα και... μυγιάστηκες. Φίλε ας το κόψουμε εδώ. Απλά δεν συμφωνούνε οι λογικές μας... Να σαι καλά.
(Υ.Γ Το blog σου είναι εξαιρετικό)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ακριβώς, δεν συμφωνούν οι λογικές μας. Το κόβουμε εδώ και παρακολουθούμε τη Juve μας.