Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Ως παράδειγμα προς αποφυγή δείχνει στη Lega o Marotta την περίπτωση Amauri

στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τους ποδοσφαιριστές όπου διαφαίνεται η πιθανότητα λύσης καθώς η Lega προτείνει σύμβαση ενός έτους για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και νέο γύρο διαλόγου.
H περίπτωση Amauri έγινε ήδη παράδειγμα προς αποφυγή: το χρησιμοποίησε ο Marotta στη Lega Serie A όπου σήμερα συζητείται η υπόθεση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των ποδοσφαιριστών, η μη υπογραφή της οποίας οδήγησε στην απεργία της πρώτης αγωνιστικής: "η περίπτωση Amauri πρέπει να βάλει σε σκέψεις γιατί έχει ένα συμβόλαιο για καθαρό ποσό 3,8 εκ., του εγγυηθήκαμε κίνητρο αποχώρηση 3,2 εκ. από πλευράς Juventus και τα υπόλοιπα 2,5 εκ., καθαρά, από τη Marseille, που του πρόσφερε συμβόλαιο άλλων δυο χρόνων, συνολικά θα είχε τριετές συμβόλαιο. Μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση πρέπει να σκεφτούμε διαφορετικά οι σύλλογοι κινυδνεύουν να βρεθούν όμηροι σε ένα κλουβί", είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Juventus.
(Update 2) O Giampiero Pocetta, ατζέντης του Amauri, απάντησε μέσω Sky ότι ο παίχτης αρνήθηκε τις προτάσεις (σ.σ. που συζήτησε, όμως) γιατί θεωρεί τη Juve ως το μεγαλύτερο σύλλογο και θέλει να αποδείξει ότι είναι του επιπέδου του. Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και άφησε αιχμές ότι η υπόθεση Amauri χρησιμοποιείται για επιστροφή στη προ απόφασης Bosman εποχή.
H Lega προτείνει σύμβαση ενός έτους
και νέα συζήτηση. Η Aic το σκέφτεται

(update) Oι πρόεδροι των συλλόγων κατέληξαν ταχύτατα σε πρόταση προς τους ποδοσφαιριστές ενόψει μάλιστα της κυβερνητικής σύσκεψης στις 5 Σεπτεμβρίου για το μέλλον του αθλήματος: να υπογραφεί σύμβαση ενός έτους για να ξεκινήσει άμεσα το πρωτάθλημα και να ακολοθήσει διάλογος. Σύμφωνα με την πρόταση, στη σύμβαση θα περιλαμβάνονται όλα τα σημεία συμφωνίας ενώ στο σημείο 7 (προπονήσεις των εκτός ομάδας χωριστά) θα μπει το σημείο, θα ακολουθήσει διάλογος 15 ημερών και αν δεν υπάρξει συμφωνία σε αυτή τη φάση, θα ενσωματωθεί η ερμηνευτική πρόταση του Abete, κάτι που ήδη συνεννοήθηκε ο Beretta, πρόεδρος της Lega, με τον πρόεδρο της Figc ενώ μίκησε και με τον πρόεδρο των ποδοσφαιριστών, Tommasi "μου φάνηκε προβληματισμένος", είπε ο Beretta. O Tommasi ζήτησε ένα 24ωρο για να απαντήσει με δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές ζητούσαν τριεή και όχι ετήσια σύμβαση. Γενικώς, πάντως, από τις δηλώσεις προέδρων και εκπροσώπων των συλλόγων, διαφάνηκε ότι υπάρχει αισιοδοξία για την κατάληξη της υπόθεσης και την εξεύρση λύσης.
"H Juve βάζει τις βάσεις για ένα νέο κύκλο"
(και ο Ziegler στη Fenerbahce;)

Ο Μarotta αναφέρθηκε συνολικά στις μεταγραφές του συλλόγου υποστηρίζοντας ότι ανταποκρίθηκε στις ανάκες του Conte. "H Juve βάζει τις βάσεις για ένα νέο κύκλο με ένα νέο προπονητή που αποτελεί προστιθέμενη αξία", είπε επισημαίνονατς ότι ο Conte δίνει νοοτροπία νικητή στην ομάδα. Όσον αφορά την μη απόκτηση κεντρικού αμυντικού, επανέλαβε ότι η άμυνα είναι εντάξει, επιχειρήθηκε η ενίσχυσή της αλλά δεν υπήρχαν διαθέσιμοι παίχτες ανάλογου προφίλ με τις ανάγκες. Για τον Ziegler είπε πως "επ ουδενί δεν αποτελεί πρόβλημα" και ότι όλα θα αντιμετωπιστούν "με ηρεμία με σεβασμό των οικονομικών απαιτήσεων και των τεχνικών στρατηγικών που ο σύλλογος συνομολογεί με τον πτροπονητή". (update 2) αλλά το βράδυ μεταδόθηκε ότι ο Ziegler είναι κοντά στη Fenerbahce (οι μεταγραφές στην Τουρκία ολοκληρώνονται στις 5 Σεπτεμβρίου) όπου θα δοθεί δανεικός...
Τέλος, σε σχέση με την κριτική για την μη απόκτηση top player, o Marotta είπε ότι αυτός είναι ο Pirlo: "είναι ένας top player που έφτασε χωρίς να ξοδευτούν χρήματα (a parametro zero)", σημείωσε για να καταλήξει με το αυτονόητο: "το γήπεδο θα είναι ο μοναδικός σημαντικός κριτής".

To Ju29ro ζητά απόλυση του Marotta

(Update 3) Σε αυτό το πλαίσιο, το Ju29ro.com, με δυο ταυτόσημα άρθρα του (στα ιταλικά εδώ και εδώ) έθεσε θέμα απόλυσης του Marotta άμεσα επισημαίνοντας ότι σε τρεις μεταγραφικές περιόδου, φέτος, πέρυσι και τον Ιανουάριο, ξόδεψε 140 εκ. χωρίς να φέρει παίχτες που αλλάζουν τους συσχετισμούς, κρατώνατς άλλους που έπρεπε να δοθούν και αποτυχαίνοντας να πουλήσει.

Πηγή: Tuttosport, Gazzetta dello Sport, TuttoJuve.com

4 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Πριν ζητήσω την παραίτηση του κάθε Marotta και πριν επικρίνω το σύλλογο (όπως συχνά γίνεται και στην Ιταλία) ότι βάζει τα οικονομικά πάνω απ' όλα, αναλογίζομαι πόσο δύσκολο είναι να προσπαθείς να κλείσεις συμφωνίες για την απόκτηση παιχτών όταν έχεις τέτοια βαρίδια (αγωνιστικά αλλά και οικονομικά, διότι αν δεν παρεις λεφτά και δεν ανοίξεις θέσεις πώς θα κάνεις μεταγραφή)... Άντε τώρα να προσπαθείς να πάρεις παίχτες και την ίδια ώρα να πρέπει να λύσεις τέτοιους παραλογισμούς.

Κωνσταντινος είπε...

Για αυτο και δεν συγκαταλεγεται στους πολυ καλους τεχ διευθυντες,αν το μυαλο του εκοβε θα ειχε ξεφορτωθει πολλα παλτα φετος,εστω και με ενα πολυ μικρο οφελος για την ομαδα στη χειροτερη με ελευθερας για καποιους(εκτος απο το συμβολαια που θα γλιτωναμε).Παρεμπιπτοντως εγω θεωρω τον Αμαουρι καλο ποδοσφαιριστη και νομιζω πως μπορει να βοηθησει,απλα το προβλημα ειναι πως με τοσους επιθετικους που μαζεψαμε ποιος θα πρωτοπαιξει-πρωτοβοηθησει....

Παναγιώτης είπε...

Για να ευθυμήσουμε και λίγο μετά τα χθεσινά...

Μετά και το τέλος της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού ο Μαρότα έχοντας κάνει καλή δουλειά αποφάσισε να πάει σε γνωστό club του Τορίνο και να διασκεδάσει με την ψυχή του!

Περισσότερο στο παρακάτω link:

http://www.theuglydance.com/?v=zzckjtcvul

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όταν ο άλλος έχει συμβόλαιο, αν δεν θέλει αν φύγει, δεν φεύγει, Κωνσταντίνε. Ακριβώς όπως το έθεσε ο ατζέντης του Amauri: "η άρνησή του συνιστά δικαίωμα, δεν υποχρέωσε κανένας τη Juventus να υπογράψει συμβόλαιο". Όσον αφορά τον Amauri, από την αρχή δεν μου άρεσε η μεταγραφή του (έχω μια προκατάληψη με τους βραζιλιάνους, άλλωστε). Αλλά το θέμα, εδώ, είναι πώς όταν εσύ υπολογίζεις να πάρεις αυτόν πουλώντας εκείνον και ο "αυτός" σου λέει, δεν φέυγω, απλά γίνεσαι όμηρος μιας κατάστασης. Ειδικά όταν γίνονται συζητήσεις για μεταγραφή (όπως για τον Amauri) έως και μετά τη λήξη της προθεσμίας, μια ςκια στη Γαλλία η προθεσμία έληγε αργότερα. Ελεύεθρος άφησες τον Grygera, ok. Δεν θα άφηνες τον Iaquinta που, σε τελική ανάλυση τραυματίστηκε. Δεν άφησες το Grosso γιατί έχεις κάνει τη μαλακία με το Ziegler (ψωνίζεις πριν συνεννοηθείς με τον προπονητή), ε, τον Amauri δεν τον αφήνεις ελεύθερο όταν υπάρχυν προτάσεις.

Ωραίο, Παναγιώτη!