Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Elkann και Agnelli στο Vinovo. Ανησυχία για Pirlo

O Berlusconi εμφανίστηκε στο Milanello, o John Elkann (με τους γιούς του Leone και Oceano) και ο Andrea Agnelli επισκέφθηκαν την ομάδα στο Vinovo: τα δυο ξαδέρφια παρακολούθησαν την προπόνηση και στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Conte και τους παίχτες ενθαρρύνοντάς τους ενόψει του ματς με τη Milan για το οποίο ο Conte δήλωσε: "δεν φοβόμαστε κανέναν". "Ο σεβασμός απέναντι σε μια ομάδα είναι έν πράγμα, και εμείς τη Milan τη σεβόμαστε πολύ αλλά να τη φοβόμαστε είναι άλλο πράγμα. Η στάση μας δεν πρέπει να αλλάξει γιατί θα πρέπει πάντα να προσπαθούμε να κάνουμε το παιχνίδι. Είναι σαφές ότι θα βρούμε έναν αντίπαλο μεγάλης ποιότητας αλλά αυτό θα πρέπει να είναι ένα κίνητρο παραπάνω. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι εναντίον μιας μεγάλης αλλά όχι το πρώτο μεγάλο παιχνίδι γιατί κάθε παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται σωστά μιας και το καθένα αξίζει τρεις βαθμούς", πρόσθεσε ο mister.
Η κατάσταση του Pirlo, που χτύπησε στο γόνατο
στην τελευταία προπόνηση, θα αξιολογηθεί.
Πάντως, έχει κληθεί κανονικά για το παιχνίδι

Αλλά, τα νέα από την τελευταία προπόνηση δημιουργούν ανησυχία: "στη διάρκεια του οικογενειακού διπλού, ο Andrea Pirlo χτύπησε στο αριστερό γόνατο. Η κατάσταση του μέσου θα αξιολογηθούν -όπως ανακοινώθηκε επίσημα- τις επόμενες ώρες αλλά το όνομά του εμφανίζεται στον κατάλογο των παιχτών που κλήθηκαν για την αναμέτρηση από τον Antonio Conte"...
Επανέρχεται ο Vucinic ενώ προληπτικά ο De Ceglie έμεινε εκτός της λίστας που περιλαμβάνει τους: 1 Buffon, 3 Chiellini, 5 Pazienza, 6 Grosso, 7 Pepe, 8 Marchisio, 10 Del Piero, 14 Vucinic, 15 Barzagli, 17 Elia, 18 Quagliarella, 19 Bonucci, 21 Pirlo, 22 Vidal, 24 Giaccherini, 26 Lichsteiner, 27 Krasic, 28 Estigarribia, 30 Storari, 32 Matri, 34 Marrone.
Η Juve ανακοίνωσε ότι υπάρχουν ακόμα 300 εισιτήρια.
H Napoli προσωρινά στην κορυφή μετά από μεγάλο ματς
και νίκη με 3-0 επί της Inter στο Μιλάνο. Αλλά...οι nerazzurri
διαμαρτύρονται για διπλό λάθος του διαιτητή σε βάρος τους


(Update) Η Inter έχασε 3-0 στο Μιλάνο από μια μεγάλη Napoli, που της έλειπε μάλιστα ο Cavani και στέλνει ήδη το πρώτο σήμα για το scudetto αφού οι partenopei νίκησαν με 3-1 στο San Paolo και τη Milan. Ωστόσο, οι nerazzurri διαμαρτύρονται για διπλό λάθος του διαιτητή Rocchi: την πρώτη κίτρινη που έβγαλε στο 9' στον Obi για φάουλ στον Lavezzi που ήταν πολύ αυστηρή και μετά για το πέναλτυ (με δεύτερη κίτρινη στον Obi) που έδωσε στο 41' αλλά έγινε επί του Maggio ακριβώς εκτός περιοχής. Στο ημίχρoνο αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες και ο Ranieri που δήλωσε πως ο διαιτητής του είπε: "δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι έτσι, ακόμα και αν έκανα λάθος"... Πάντως, ο ίδιος ο Ranieri αναγνώρισε την ανωτερότητα της Napoli, (update 3) χαρακτηρίζοντας παράλληλα "ακατάληλο" το Rocchi. Ακόμα παραπέρα πήγαν διάφοροι παίχτες διαστρέφοντας την πραγματικότητα και αρχίζοντας τις κλάψες για αδικίες σε βάρος τους σε προηγούμενα μας (φυσικά ξεχάσαν τις αποβολές που είχαν γλυτώσει). Η Gazzetta dello Sport, πάντως, δίνει την εικόνα: "Μαμά μου, τη Napoli ! Αλλά η Inter είναι έξαλλη"...

Πολιτική διαμάχη: εμπλέκονται
και τα αφεντικά του ποδοσφαίρου

(Update) Παράλληλα με τα παιχνίδια στο γήπεδο, με την οικονομική κριση να βαραίνει πάνω στη χώρα, υπάρχουν και τα ματς στον πολιτικό στίβο που εμπλέκουν τα αφεντικά του ποδοσφαίρου.
""Δεν είναι ώρα για διακηρύξεις ή για γενικευτικές δηλώσεις ή κριτικές. Η στιγμή που περνάμε είναι βαριά, το σημαντικό είναι να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι και κυρίως να έχουμε αίσθηση ευθύνης", δήλωσε ο πρόεδρος της Fiat και Exor, John Elkann σχολιάζοντας τις εκκλήσεις της αρχηγού της Confindustria (σ.σ. σύνδεσμος των βιομηχάνων) Emma Marcegaglia στους πολιτικούς και τη σημερινή πρωτοβουλία με την πληρωμένη καταχώρηση του Diego Della Valle σε μερικές εφημερίδες (με τίτλο: "Πολιτικοί, φτάνει πιά") κατά της πολιτικής τάξης, ιδίως εναντίον όποιου αγνοεί το γενικό συμφέρον των ιταλών για να ασχοληθεί με τα δικά του συμφέροντα. "Από την άλλη πλυερά, υπάρχει ακριβώς αυτό που υποδεικνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, Giogio Napolitano", συμπλήρωσε ο Elkann στο περιθώριο του συνεδρίου "Η οικογενειακή επιχείρηση: μοντέλα και προοπτικές", στο Courmayer". Έτσι συνοψίζει το κλίμα η Stampa.
Kαι έχουν σημασία αυτές οι παρεμβάσεις και αντιπαραθέσεις, που εμπλέκουν τους επιχειρηματίες που ασχολούνται και με το ποδόσφαιρο, για να γίνεται κατανοητό στους φιλάθλους της Juve στην Ελλάδα σε πιο πολιτικό και οικονομικό κλίμα διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας.

Πηγή: Juventus.com, Rai Sport, La Stampa

9 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

To βλέπαμε, τώρα βεβαιωθήκαμε: η Napoli είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσεις για να φτάσεις στο scudetto. H Napoli που ήρθε στην Α μαζί μας, αλλά πήρε τον Hamsik τότε που εμάς ο Secco και ο Blanc έπαιρναν Almiron, Tiago... Η Napoli που συνέχισε να ψωνίζει εξυπνα και φτηνά και αυτή τη στιγμή είναι στο CL (και πάει καλά), ειναι 1η στο πρωτάθλημα και έχει έναν ισολογισμό που εμφανίζει κέρδη.

P.S. H Inter έχασε καθαρά το ματς όσο και αν ο διαιτητής την αδίκησε.

kevez είπε...

τεράστια αλήθεια, ο τρόπος με τον οποίο δούλεψε η Νάπολι αποτελεί παράδειγμα και πιστεύω πως επειδή και ισχυρή διοίκηση έχει και κόσμο με τρομερή δυναμική, δε θα μπορέσουν να της φάνε τίτλο που αξίζει με νταιλίκι, όπως έκανε η Ίντερ στη Ρόμα. Η Ρόμα βέβαια, μπορεί σαν μέγεθος να είναι σαφώς μεγαλύτερο από Νάπολι και να έχει και κόσμο, αλλά έχω την αίσθηση πως η Νάπολι τρομάζει περισσότερο το βορρά τώρα που επέστρεψε δυναμικά.

Un Gobbo ad Atene είπε...

H Roma, kevez, είναι σημαντικότερο μέγεθος πολιτικά, σε επίεπδο φιλάθλων, όμως, η Napoli παραμένει ισχυρότερη, η 4η δύναμη στη χώρα. Και βέβαια, τρομάζει...

kevez είπε...

δεν καταλαβαίνω τη ακριβώς εννοείς με τον όρο "πολιτικά". Η Ρόμα είναι αγωνιστικά και ιστορικά μεγαλύτερη ομάδα, αυτό δεν αμφισβητείται και έχει και δυναμικό κόσμο, αλλά η Νάπολι πέραν του ότι έχει λίγο περισσότερο κόσμο, θεωρώ πως έχει κόσμο που μπορεί να ασκήσει περισσότερες πιέσεις και φόβο. Θα ξέρεις καλύτερα πως οι Ναπολιτάνοι αντιμετωπίζονται πολλές φορές ρατσιστικά απ' τους υπόλοιπους Ιταλούς. Ίσως αυτό να τους κάνει ακόμη πιο παθιασμένους.

Un Gobbo ad Atene είπε...

H Roma γεννήθηκε και μεγάλωσε (και παραμένει) ομάδα του συστήματος εξουσίας: αυτό εννοώ με το "πολιτικά".

Η Napoli, με πολύ περισσότερους και παθιασμένους φιλάθλους εκπροσωπεί το Νότο που ιστορικά έχει πολύ περισσότερους λόγους από το ρατσισμό πολλών στο Βορρά, να τη στηρίζει ως ομάδα του.

kevez είπε...

συμφωνώ, αλλά στα χρόνια που διεκδίκησε σκουντέτο με την Ίντερ η Ρόμα, έγινε φανερό πως δεν έπρεπε να το πάρει ή καλύτερα δεν έπρεπε να το χάσει η Ίντερ και αναφέρομαι κυρίως στη χρονιά 2007-08. Και νομίζω πως ξέρουν οι γείτονες πως αν πάνε να κάνουν τέτοια "μαγκιά" στους Ναπολιτάνους μπορεί να γίνει κατάληψη των γραφείων της ομοσπονδίας μέσα σε λίγες ώρες και όχι μόνο.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όπως το είπες: δεν έπρεπε να το χάσει η Inter. Όσο για τη Napoli, μην ξεχνάμε ότι πέρυσι (που ήταν λιγότερο έτοιμη), όποτε χρειάστηκε η Milan είχε τις βοήθειες της και σε βάρος της Napoli...

kevez είπε...

στο Μίλαν-Νάπολι 3-0 είχαν πάρει ένα ανύπαρκτο πέναλτι, αλλά σε γενικές γραμμές δε γίνανε και τρομερά πράγματα. Άσε που και η Νάπολι είχε πάρει και μερικά σφυριγματάκια υπέρ, όχι μόνο πέρσι, και μ' εμάς στο 3-0 είχε ακυρωθεί 1 γκολ του Τόνι. Και σήμερα σφύριγμα που άλλαξε τη ροή του αγώνα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

M' εμάς η Napoli παίρνει εδώ και χρόνια πολλά σφυρίγματα. Στο πρωτάθλημα πήρε και πέρυσι και φέτος. Αλλά τη Milan δεν τη φτάνει.

P.S. Πέρυσι το ανύπαρκτο πέναλτυ άνοιξε το σκορ, δεν ήταν αδιάφορο...