Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Το Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης άκουσε τους συνηγόρους Moggi, Giraudo, Mazzini. "Άσσο στάνταρ" βλέπει ο Moggi ελπίζοντας να παίζουμε εντός

Τις επόμενες μέρες η απόφαση για την έφεση στην οριστική διαγραφή τους. Ο συνήγορος του Moggi κατήγγειλε ως φάρσα τη διαδικασία της Figc και προειδοποίησε με προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Δικαιοσύνης αφού η ποινή επιβλήθηκε με εξέταση των στοιχείων του 2006! Narducci, Baldini στο εδώλιο...
"Πώς μπορούμε να υπερασπιστούμε τον Moggi αν δεν μας επιτρέπουν την επικαιροποίηση της δίκης, αν δεν αξιολογούν, όπως ζήτησε η πλευρά Giraudo, την καλή συμπεριφορά, αν δεν μας αφήνουν να εισάγουμε νέες πράξεις που ήρθαν στην επιφάνεια αυτά τα χρόνια;". Τα βαριά ερωτήματα απηύθυνε στο Ανώτατο Δικαστήριο Αθλητικής Δικαιοσύνης της Ολυμπιακής Επιτροπής όπου εκδικαζόταν ως αργά το βράδυ η έφεση για την οριστική διαγραφή Moggi, Giraudo, Mazzini, ο συνήγορος του Moggi Maurilio Prioreschi ο οποίος, μετά από ακρόαση τρεισήμισυ ωρών, βγαίνοντας από την αίθουσα δήλωσε έτοιμος να προσφύγει ακόμα και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
"Αυτή η ιστορία δεν θα τελειώσει εδώ", προειδοποίησε ο Prioreschi δηλώνοντας κατά την έξοδό τους στους δημοσιογράφους ότι επισήμανε στους δικαστές (Roberto Chieppa, πρόεδρος, Giovanni Francesco Lo Turca, Roberto Pardolesi, Alberto De Roberto, μέλη) πως το ίδιο το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ζητήσει από την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που επέβαλλε μετά από 5 χρόνια σιωπής την οριστική διαγραφή του Moggi, την επικαιροποίηση της διαδικασίας. "Και έπειτα επισημάναμε ότι έναντι της δίκης παρωδίας που στήθηκε από την Ομοσπονδία, εμείς δεν θα σταματήσουμε και θα πάμε στα αστικά δικαστήρια ζητώντας αποζημίωση γι' αυτή τη μεταχείριση: η νέα δίκη με δυο βαθμούς (σ.σ. Πειθαρχική Επιτροπή, Αθλητικό Δικαστήριο με ενοποιημένα τμήματα) υπήρξε μια φάρσα. Παρατηρήσαμε ότι εδώ μας άκουγαν με ενδιαφέρον, άλλωστε ορισμένα νομικά θέματα τα εισήγαγαν οι ίδιοι όταν η πλευρά Mazzini (σ.σ. είχε παρουσιαστεί νωρίτερα) είχε ζητήσει την άποψή τους για τη νομιμότητα της ομοσπονδιακής ανακοίνωσης 143/a".
Ως αργά το βράδυ δεν είχε εκδοθεί επίσημο ανακοινωθέν από την Ιταλική Ολυμπιακή Επιτροπή, ωστόσο ήταν δεδομένο ότι η απόφαση αναμένεται τις επόμενες μέρες.
Εκτός του γεγονότος ότι στους δυο προηγούμενους βαθμούς απονομής αθλητικής δικαιοσύνης δεν επιτράπηκε να εξεταστούν τα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην ποινική δίκη της Νάπολη (τηλεφωνήματα, μαρτυρίες), οι συνήγοροι των κατηγορουμένων εστίασαν ιδιαίτερα στην ανισοτιμία έναντι των περιπτώσεων Preziosi, Sabatini, τους οποίους η Ομοσπονδία απέφυγε να διαγράψει (αν και οι κατηγορίες ήταν βαρύτερες) ενώ στάθηκαν και στην αλλαγή, μέσα στη χρονιά και παρά την αντίθεση του ίδιου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, της διαδικασίας που θα ακολουθούσε η Ομοσπονδία. "Η εξουσία διαγραφής πέθανε με την αλλαγή του καταστατικού που μετέφερε την εξουσία από τον πρόεδρο στους αθλητικούς δικαστές (σ.σ. κόλπο του Abete για να αποφύγει να πάρει την ευθύνη). Εδώ ξεφύγαμε πλέον από τα όρια της αθλητικής δικαιοσύνης: έπληξαν το βασικό δικαίωμα του ανθρώπου", σημείωσε στις δηλώσεις ο Andrea Galasso ο οποίος, μαζί με τον Massimo Krogh εκπροσώπησε τον απόντα από τη δικαστική αίθουσα της Ρώμης, Antonio Giraudo. "Και επομένως, η δικαιοδοσία των αθλητικών δικαστών ξεπερνιέται από τις αρχές της κρατικής και κοινοτικής δικαιοδοσίας, από τις αρχές για τα ίδια τα ανθρώπινα δικαιώματα", συμπλήρωσε ο Galasso επισημαίνοντας ότι το θέμα αφορά πλέον και τα επαγγελματικά δικαιώματα του κατηγορουμένου, επισήμανση που ανοίγει το δρόμο για προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αισιοδοξία Moggi:
τώρα ξεκινάμε το δεύτερο γύρο

(Update) Αισιόδοξος εμφανίστηκε, μέσω facebook, ο άλλος συνήγορος του Moggi, Paco D'Onofrio, ειδικός σε θέματα αθλητικού δικαίου: "η ακρόαση στο Coni έληξε διευκρινίζοντας πως μόνον για την Figc ο χρόνος σταμάτησε στο 2006. Τώρα αναμένεται η απόφαση που, αν έιναι ευνοϊκή, θα επέτρεπε να γίνει ένα πρώτο βήμα προς εκείνη την αλήθεια που εδώ και πέντε χρόνια, αγνοείται επιστημονικά".
Aκόμα πιο αισιόδοξος εμφανίστηκε μετά της ακρόαση ο Moggi: αφού ευχαρίστησε τον Marotta για τη συμπαράσταση (εδώ), δήλωσε στο Radio Manà Manà: " "δεν ελήφθη καμία απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο του Coni αλλά η αίσθηση που δημιουργήθηκε είναι κάτι παραπάνω από θετική. Αν έπρεπε να κάνω μια πρόγνωση, θα έλεγα "άσσος σταθερός". Ελπίζουμε να παίζουμε εντός εντός. Μια σημαντική είδηση που βγήκε σήμερα είναι η έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας έναντι του Giuseppe Narducci από πλευράς του Πειθαρχικού της Εθνικής Ένωσης Δικαστών. Τώρα, μπορούμε να ξεκινήσουμε το δεύτερο γύρο", είπε .
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο παραπέμπουν
τον εισαγγελέα της calciopoli, Narducci οι δικαστές

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Εθνικής Ένωσης Δικαστών άνοιξε πειθαρχική διαδικασία κατά του πρώην εισαγγελέα της calciopoli (και αρχιτέκτονα της κατηγορίας) στο ποινικό δικαστήριο της Νάπολη, Giuseppe Narducci που στο μεταξύ εγκατέλειψε τη δίκη για να αναλάβει αντιδήμαρχος στη Νάπολη στο πλευρό του νεοεκλεγέντα δημάρχου, πρώην δικαστή Luigi De Magistris. Ο λόγος της παραπομπής εντοπίζεται ακριβώς στο γεγονός ότι ο Narducci δέχτηκε τη διοικητική θέση στην πόλη όπου μέχρι την προηγούμενη μέρα ασκούσε χρέη δημοσίου κατηγόρου. Ο Narducci κλήθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τις 22 Νοεμβρίου.
Δικάζεται ο Baldini για εξύβριση του Moggi

O σχετιζόμενος, όπως αποδείχθηκε κατά την ποινική δίκη της Νάπολη, με το συνταγματάρχη Auricchio, Franco Baldini, ο εκ των βασικών κατηγόρων του Moggi -που στη δίκη δεν κατάφερε να στηρίξει την κατηγορία- θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου στις 24 Νοεμβρίου στο δικαστήριο της Νάπολη και ενώπιον του δικαστή Schiano, κατόπιν εγκλήσεως του Luciano Moggi. O Baldini, αυτός που είχε προαναγγείλει την "ανατροπή" στον Mazzini, θα δικαστεί για εξύβριση του Moggi τον οποίο είχε αποκαλέσει, μέσα στο δικαστήριο, "άνθρωπο χωρίς αρετές" με αποτέλεσμα να μηνυθεί από την υπεράσπιση του πρώην γενικού διευθυντή της Juventus.

Η Figc χαρίζεται στο Ranieri,
τώρα που είναι προπονητής στην Inter...


O Claudio Ranieri είχε αποβληθεί από διαιτητή και όταν ήταν προπονητής της Juventus. Και εξέτισε κανονικά την ποινή του. Τώρα που είναι στην Inter τα πράγματα άλλαξαν: το Δικαστήριο της Figc αποδέχτηκε την έφεση της Inter και μετέτρεψε την ποινή αποκλεισμού μιας αγωνιστικής σε πρόστιμο 10.000 ευρώ οπότε ο Ranieri θα μπορεί να καθίσει στον πάγκο στην αναμέτρηση με την Catania στο Massimino, παιχνίδι που μπορεί να χαρακτηριστεί ως αναμέτρηση του βάθους της βαθμολογίας αφού οι etnei έχουν 6 βαθμούς και οι nerazzurri 4...

Πηγές: Tuttosport, Tuttojuve.com, Coni, Ju29ro.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: