Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Απαλλαγή διότι το αδίκημα δεν υφίσταται ζήτησε η υπεράσπιση του Moggi. Η ετυμηγορία τις 9 το βράδυ

Χωρίς σθένος το κλείσιμο του εισαγγελέα: περιορίστηκε να υπεραμυνθεί της διάτρητης προανακριτικής διαδικασίας... Τα τελευταία τηλεφωνήματα και τις αποκαλύψει της δίκης Telecom έριξε στο τραπέζι η υπεράσπιση επισημαίνοντας αυτό που προέκυψε: δεν υπήρχε "παράγκα" Moggi!
Η δικαστής Casoria έδωσε ραντεβού στις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδας) για την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου μετά την ολοκλήρωση λίγο πριν το μεσημέρι της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου της Νάπολη. Απόφασης που για την υπεράσπιση του Moggi δεν μπορεί παρά να είναι μία: "απαλλαγή διότι το αδίκημα δεν υφίσταται", ζήτησε ο Trofino, συνήγορος του Moggi ολοκληρώνοντας σήμερα το πρωί την αγόρευσή του με την επισήμανση ότι αυτό που ζήσαμε είναι "μια μελανή σελίδα της αθλητικής δικαιοσύνης". Ο εισαγγελέας ανταπάντησε επιμένοντας στο θεώρημά του αλλά τον ελάχιστο χρόνο του τον διέθεσε για να υπερασπιστεί τους προκατόχους του, Beatrice, Narducci και τον Auricchio και να πει ότι τα νέα τηλεφωνήματα δεν έχουν ποινική σημασία, παρά να εισφέρει νέα στοιχεία...

Trofino: παράγκα δεν υπάρχει
Τα τηλεφωνήματα δείχνουν εμπλοκή
άλλων και όμως κατηγορείται ο Moggi!

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με το συνήγορο του Moggi, Paolo Trofino να επισημαίνει ότι "παράγκα δεν υπάρχει" και ότι αυτό φάνηκε καθαρά μετά από το στήσιμο κατά του Moggi μιας "τεράστιας προανακριτικής μηχανής, με τρελούς οικονομικούς πόρους" που δεν κατέληξε σε αποδείξεις αλλά απλώς σε υποψίες που μάλιστα τροφοδοτήθηκαν από μισές φράσεις και κομμένες και ραμμένες απομαγνητοφωνήσεις. Μάλιστα, ο Trofino κατήγγειλε ότι επιλεγμένες υποκλοπές είχαν βρεθεί στα χέρια συγκεκριμένων δημοσιογράφων-συνεργατών των αρχών (!) οι οποίοι καλούσαν μάρτυρες στις εφημερίδες τους και τους έβαζαν να ακούσουν τις συνδιαλέξεις για να τοποθετηθούν... Και, βέβαια, αναφέρθηκε στις παρακολουθήσεις Juventus-Moggi από τον παράνομο μηχανισμό που στήθηκε μέσω Telecom και αποκαλύφθηκε πανηγυρικά στη δίκη Telecom.
Ο Trofino αναφέρθηκε επίσης στην καταδίκη Giraudo στη συντετμημένη διαδικασία, την οποία επικαλείται ο εισαγγελέας, και τη χαρακτήρισε "προϊστορική" αφού δεν υπήρχαν τα νέα στοιχεία και επιπλέον στηρίχτηκε στον μη υπολογισμό της πραγματικότητας για το τι πραγματικά είχε συμβεί στο Udinese-Brescia (αναλυτικά εδώ). Ο Trofino επισήμανε ακόμα από τα ίδια τα τηλεφωνήματα γίνεται φανερό ότι ο Moggi δεν παρενέβη υπέρ της Fiorentina και ότι ίσα ίσα οι συνδιαλέξεις σχετικά με το Parma-Lecce δείχνουν ότι το πρόσωπο κλειδί ήταν ο Pantaleo Corvino που είχε ήδη υπογράψει με τους viola και θα έφευγε από τη Lecce. Αρκούσε να ακουστεί το τηλεφώνημα του Mazzini, σημείωσε ο Trofino, που έλεγε "ελπίζοντας ότι ο Pantaleo (Corvino) θα κάνει κάτι" και να το συνδέσει εμ το γεγονός ότι ο Zeman είχε γυρίσει, σε εκείνο το ματς, επιδεικτικά την πλάτη προς τον αγωνιστικό χώρο και κοιτούσε την εξέδρα όπου καθόταν ο Corvino... "Είμαι πεισμένος ότι (σ.σ. η Fiorentina) θα σωθεί γιατί ο Pantaleo θα κάνει τη δουλειά του" έλεγε ο Mazzini, αντιπρόεδρος της Figc και όχι ο Moggi, σημείωσε ο Trofino θέτοντας το ερώτημα πως γίνεται "όλοι αυτοί να τη βγάζουν καθαρή και ο Moggi να τρώει τέτοια κατηγορία;".
Οι διαιτητές που υποτίθεται πως ήταν φίλοι της
Juventus, είναι αυτοί τους οποίους είχε
καταγγείλει
η Juve... Και ο De Santis μιλούσε με τον Meani


O Trofino θύμισε ακόμα τη στιγμή που η Juventus, μετά τις μηντιακές επιθέσεις που οδήγησαν στην τιμωρία του Ibrahimovic ενόψει ματς με τη Milan και την προβολή του βίντεο με τον Cannavaro να κάνει ένεση (όταν ήταν Parma), διαμαρτυρόμενη αποφασίζει αν μην κάνει πλέον δηλώσεις (silenzio stampa). "Και το κάνει με μια ανακοίνωση τύπου όπου στο στόχαστρο μπαίνουν δυο διαιτητές που υποτίθεται ότι ήταν στην "παράγκα", οι Racalbuto και Bertini: ο Racalbuto μετά το Roma-Juve (.σ.σ όπου έγιναν ισότιμα λάθη σε βάρος και των δυο) δεν σφύριζε για εφτά αγωνιστικές, ο Bertini ευνοεί τη Milan στο Bergamo και συνεχίζει. Η Juve ζήτησε να παυθεί ο Bertini: ένας από τους υποτιθέμενους φίλους της Juve. Και το κάνει με επίσημη ανακοίνωση!", επισήμανε ο Trofino φέρνοντας στο φως ένα τηλεφώνημα του άλλου, υποτιθέμενου φίλου της Juve, διαιτητή De Santis με τον Meani της Milan όπου ο De Santis περηφανεύεται στον Meani που είναι ο πρώτος στην ιστορία του ποδοσφαίρου που οδήγησε τη Juve σε silenzio stampa (σιγή προς τον τύπο) και ο Meani τον συγχαίρει: "και μετά μου λένε ότι είσαι juventino", λέει ο υπεύθυνος διαιτητών της Milan για να συνεχιστεί η συνδιάλεξη με τους δυο να εγκαλούν τη Juve που ζητά την τιμωρία του Bertini: "Κύριοι, αυτό είναι άλλο ένα τηλεφώνημα που δεν υπήρχε", είπε ο Trofino που ζήτησε να ενσωματωθούν στη δικογραφία και τα νέα τηλεφωνήματα.

Επιμένει ο εισαγγελέας, υπεραμύνθηκε
του έργου της προανάκρισης και των προκατόχων του
και θεώρησε "ποινικά ασήμαντα" τα νέα τηλεφωνήματα...

Λακωνικότατο ο εισαγγελέας, μίλησε ελάχιστα και αφιέρωσε την παρέμβασή του στην υπεράσπιση των προκατόχων του και του Auricchio απορρίπτοντας, όπως είπε, εκφράσεις όπως "ντροπή, ανάξιοι, παλιάτσοι, για κάποιους που έκαναν τη δουλειά τους"... Ο Capuano επανέλαβε ότι δεν θεωρεί ότι έχουν ποινική σημασία τα τηλεφωνήματα που αποκαλύφθηκαν, και επανέλαβε τηλεγραφικά τις κατηγορίες χωρίς νέα νομική επιχειρηματολογία αλλά και χωρίς σθένος... Είναι χαρακτηριστικό ότι το μόνο που βρήκε για να υποστηρίξει ότι ο Moggi χρησιμοποιούσε τις ελβετικές sim για να στήνει παιχνίδια και όχι για να προστατεύει τις μεταγραφικές του κινήσεις από τη βιομηχανική κατασκοπία (που αποκαλύφθηκε ότι διενεργείτο μέσω Telecom), ήταν ότι καταγράφηκε συνομιλία στις 3 τη νύχτα -ώρα που στήνονται τα ματς, ως γνωστόν!... "Τον Cannavaro τον πήραμε στις 4.30 το πρωίι"', έλεγε ο Moggi", θύμισε ο Prioreschi ανταπαντώντας στον εισαγγελέα.
Επίθεση στην Figc που ζητά αποζημίωση:
ακούσατε πώς παρενέβαινε τον Carraro;
Αιχμές και για τον ρόλο του νυν προέδρου, Abete
Εδώ, η Juve είναι η μόνη που υπέστη ζημιά

Ο Trofino εγκάλεσε ακόμα την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: έθεσε το ερώτημα πώς γίνεται να κατηγορείται η Juventus και να της ζητείται από την Figc αποζημίωση τη στιγμή που από την ακρόαση των τηλεφωνημάτων πριν το Inter-Juventus που ανατρέπουν όλο το θεώρημα της εισαγγελίας (εδώ) γίνεται φανερό ότι ο μόνος που, όπως τόνισε, διέπραξε πραγματικά αθλητική απάτη είναι ο τότε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Carraro με την παρέμβασή του (εδώ). Και όμως, είναι ο μόνος που απαλλάχθηκε. "Εδώ η Juventus είναι η μόνη που πραγματικά υπέστη ζημιά", τόνισε.
Και ανέφερε ένα άλλο τηλεφώνημα του Carraro, στις 22 Μαϊου 2005, προς τον τότε αρχιδιαιτητη Bergamo όπου ο τοτε πρόεδρος της Figc κατηγορεί τον διαιτητή Rosetti γιατί αδίκησε τη Fiorentina και ξεσπάει: "δεν μπορεί να υποβιβαστεί η Fiorentina γιατί διαφορετικά εδώ θα είμαστε όλοι σε δύσκολη θέση. Η Fiorentina πρέπει να σωθεί!", φώναζε ο Carraro. "Kαι όμως, ο Moggi έχει την παράγκα!!!", ξέσπασε με τη σειρά του ο Trofino αναφέροντας ένα άλλο τηλεφώνημα, του σημερινού προέδρου της Figc, Abete προς τον Mazzini που αναφέρεται στο λάθος του Rosetti κατά της Lazio: 'αυτός ο ηλίθιος ο Rosetti μας δημιούργησε προβλήματα". "Ο Abete ήταν ο αντιπρόεδρος της Figc... όταν ένας διαιτητής κάνει λάθος, δεν δημιουργεί προβλήματα στις κορυφές της Ομοσπονδίας", σημείωσε ο Trofino που εγκάλεσε και την Brescia επισημαίνοντας ότι παρίσταται ως πολιτική ενάγουσα και ζητά αποζημίωση ενώ συνεργάτης του προέδρου της συνομιλούσε για τους διαιτητές με τον τότε αρχιδιαιτητή Bergamo σε μια σειρά τηλεφωνημάτων που είχαν μείνει κρυφά...
Τέλος, ο Trofino εγκάλεσε τον Auricchio και όλο το σύστημα της προανάκρισης για την -ποινικά κολάσιμη- διαρροή προανακριτικού υλικού, τη διαρροή που επέτρεψε να στηθεί το κλίμα στα media που οδήγησε στην καταδίκη της Juventus. Εδώ δεν μπόρεσαν να βρουν ποιος έκανε τη διαρροή, είπε και αναρωτήθηκε ποιος δεν θα καταλάβαινε τον υπαίτιο παρατηρώντας ότι μια δημοσιογράφος πηγαίνει σε δείπνο με τον επικεφαλής της προανάκρισης και δυο μέρες μετά δημοσιεύει τα στοιχεία ή βλέποντας έναν δημοσιογράφο (σ.σ. της Gazzetta dello Sport) να συνεργάζεται στην προανάκριση και μετά να δημοσιεύει τα απόρρητα προανακριτικά υλικά... "Αυτή είναι η δίκη των ρεκόρ όπου δημοσιεύθηκαν όλες οι αναφορές των carabinieri για μόνο 9 ευρώ από ένα εβδομαδιαίο περιοδικό" (σ.σ. το L'Espresso), σημείωσε ο Trofino.

Πηγές: Ju29ro.com, TuttosportΣύνδεσμος

4 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

In bocca al lupo Direttore!

Un Gobbo ad Atene είπε...

Όπως γράφει και ο Vincenzo Ricchiuti, εκείνη την ώρα όλη η Ιταλία θα παρακλουθεί την πτώση του Berlusconi και εμείς θα είμαστε εκεί, μόνοι. Μόνοι μας ξεκινήσαμε, μόνοι μας θα ολοκληρώσουμε αυτή που θα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη ανατροπή.

Ανώνυμος είπε...

εσυ πος το βλεπεις Gobbo?

John.The.Terrible

Un Gobbo ad Atene είπε...

JtT, θεωρώ ότι η υπεράσπιση έχει κατεδαφίσει το κατηγορητήριο με τρόπο που σπάνια βλέπει κανείς στις δικαστικές αίθουσες. Από την άλλη, ξέρω ότι στα νομικά υπάρχουν δυνατότητες ερμηνειών. Και, κυρίως. λαμβάνω υπόψη μου ότι η πλήρης απαλλαγή θα έδινε στους κατηγορούμενους ένα ισχυρίτατο όπλο για να προχωρήσουν σε αγωγές αποζημίωσης.

Υπομονή, σε λίγες ώρες θα ξέρουμε.