Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Primavera, 2-1 τη Siena, 1η με ένα ματς λιγότερο

Δυο γκολ ο De Silvestro, η Juve έχει την καλύτερη επίθεση (και άμυνα) του τουρνουά
Τρεις μέρες μετά την πρόκρισή της στο Κύπελλο, με το 4-1 επί της Napoli, η Primavera νίκησε 2-1 τη Siena και ανέβηκε στην 1η θέση της βαθμολογίας με 23 βαθμούς, όσους και η Fiorentina αλλά με ένα παιχνίδι λιγότερο από τους viola.
Πρωταγωνιστής το μαρς για την ομάδα του Baroni, o De Silvestro που άνοιξε το σκορ στο 8' (από άσιστ του Beltrame) και έκανε το 2-0 στο 21' μετά από απόκρουση σε σουτ του Ruggiero. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο De Silvestro έβαλε και τρίτο γκολ που όμως ακυρώθηκε λόγω ενός αμφίβολου οφσάιντ. Το πρώτο 45λεπτο είδε τον τερματοφύλακα της Siena, Marcone να γλυτώνει την ομάδα του από τέρματα των Garcia, Schiavone. Με την έναρξη της επανάληψης, ο Baroni έδωσε στο De Silvestro (που είχε φτάσει ξανά κοντά στο γκολ) την ευκαιρία ενός standing ovation: στη θέση του ο Spinazzola και νέες ευκαιρίες για τη Juve με καλύτερη αυτήν του Chibsah που αποκρούστηκε από τον Marcone. Τελικά, το γκολ ήρθε για τη Siena που είχε και δοκάρι.
H Juve, έχοντας με ένα ματς λιγότερο την καλύτερη επίθεση (28) και την καλύτερη άμυνα (8) του τουρνουά, προηγείται με 23 βαθμούς, όσους και η Fiorentina που έχασε 3-1 στο Livorno το οποίο ανέβηκε στους 20 βαθμούς... Την επόμενη αγωνιστική η Juve παίζει στη Genoa που σήμερα έχασε 2-0 στη Modena και βρίσκεται στην τρίτη θέση από το τέλος...
Το derby στους Allievi

(Update 27/11) Στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση αφού έφτασε το transfer, o Josipovic έβαλε τη σφραγίδα του στο derby που φέτος η Juve έχει κατακτήσει σε όλες τις νεανικές κατηγορίες. Στο derby των Allievi, οι bianconeri του Fabrizio Del Rosso είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο όταν η ανατροπή του De Crescenzo από τον τερματοφύλακα των granata, Gilardi απέδωσε ένα πέναλτυ που εκτέλεσε ο Mattielo αλλά απέκρουσε ο Gilardi. Στις αρχές της επανάληψης, και αφού το Torino είχε φτάσει κοντά στο γκολ, ο Tavanti έστειλε τη μπάλα στο κεφάλι του ελβετου Josipovic και 1-0. Στη συνέχεια, περισσότερες ήταν οι ευκαιρίες για τη Juve (η πιο καλή ευκαιρία από τον Di Benedetto) παρά για τον Toro που στο τέλος του ματς είδε τη Juve να τον προσπερνά στη βαθμολογία και με 15 βαθμούς σε 8 παιχνίδια να βρίσκεται 3 βαθμούς από την 1η Empoli (18 βαθμούς αλλά σε 9 ματς). Την επόμενη αγωνιστική, η Juve παίζει στη Novara.
Giovanissimi: 3-0 μέσα στη Sampdoria

Μεγάλη μέρα και για τους Giovanissimi του Claudio Gabetta οι οποίοι πέτυχαν μέσα στο γήπεδο της Sampdoria την 5η συνεχόμενη νίκη τους και μάλιστα με 3-0 (γκολ των Koffi, Clemenza, Di Giovanni) και βρίσκονται στη 2η θέση του Ομίλου με 27 βαθμούς, ένα λιγότερο από το Torino. Genoa και Sampdoria ακολοθουθούν με 25 και 23 βαθμούς. Την επόμενη αγωνιστική, η Juve υποδέχεται τον ουραγό Casale.

Πηγές: Juventus.com, zonacalcio.it

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

gia ton De Silvestro exw akousei polu kala logia. exei akousei kaneis tpt;