Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Στα δικαστήρια σκέφτεται να πάει τον Guido Rossi και ο Luciano Moggi

Απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Coni προσφυγή της Brescia που ήθελε να ακυρώσει το πόρισμα Palazzi. O Abete επαναλαμβάνει ότι θα αντιταχθεί στις προσφυγές της Juve στο Tar που με τη σειρά της επιμένει στην αναζήτηση της αλήθειας και των δικαίων της
Το δρόμο του Della Valle, που πηγαίνει στα δικαστήρια τον Guido Rossi, σκέφτεται να ακολουθήσει ο Luciano Moggi την ιδια ώρα που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Giancarlo Abete επαναλαμβάνει ότι θα αντιταχθεί νομικά σε κάθε προσφυγή της Juventus "θεωρώντας πως έκανε ό,τι ήταν στην αρμοδιότητά της"... Παράλληλα, ο Abete δεν απέκλεισε, όταν ρωτήθηκε σχετικά, άλλο ένα "ειρηνευτικό τραπέζι": "ας αφήσουμε τον Petrucci να αποφασίσει. Εμείς θα τον ακολουθήσουμε και, αν υπάρχουν οι συνθήκες, θα είμαστε στο πλευρό του", είπε επαναλαμβάνοντας ότι θα αντιταχθεί στις προσφυγές της Juve... "Από την πλευρά μας υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα για το διάλογο και από την άλλη μεγάλη σταθερότητα στην προσπάθεια να αναγνωριστούν τα δικαιώματά μας" αντέτεινε από πλευράς Juve o διευθύνων σύμβουλος Giuseppe Marotta.
"Yπάρχουν υποκλοπές που αλλοιώθηκαν, κόπηκαν στη μέση για να δοθεί ένα νόημα αντί άλλου", είπε αναφέροντας ειδικά μια υποκλοπή τηλεφωνήματος με τον Della Valle που αλλοιώθηκε και καταγγέλθηκε ήδη στο δικαστήριο της Νάπολη (αναλυτικά εδώ).
Στο μεταξύ, με τις αποφάσεις του το Coni (Ολυμπιακή Επιτροπή) δημιούργησε και άλλους εχθρούς, τη Lazio. Το Coni έθεσε σε εφαρμογή έναν ηθικό κώδικο, ανάλογο άλλων ξένων ομοσπονδιών) που προβλέπει την αναστολή της ιδιότητας και την απαγόρευση εκλογής όσων παραγόντων έχουν καταδικαστεί πρωτόδικα για αθλητικά αδικήματα: με αυτή την απόφαση το Coni ακυρώνει τη σχεδιαζόμενη από τη Lega Serie A αλλαγή του σχετικού άρθρου 22 των Noif της Figc με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Lazio, Claudio Lotito μέχρι να επέλθει παραγραφή για τις καταδίκες της Νάπολη (Σεπτέμβριο 2012) να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του Ομοσπονδιακού συμβούλου, να μην μπορεί να μετάσχει αυτοπροσώπως σε διαπραγματεύσεις για μεταγραφές και να μην μπορεί να μετάσχει στις συζητήσεις με το Coni για τη νέα σύμβαση για το Stadio Olimpico... "Έχω γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών που με δικαιώνουν", αντέτεινε ο Lotito.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Coni
δεν στέλνει για πολτοποίηση το πόρισμα Palazzi

Υπάρχει όμως μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ολυμπιακής Επιτροπής που αφορά πιο άμεσα τα δίκαια των bianconeri στην υπόθεση calciopoli: το δικαστήριο θεώρησε "απαράδεκτη" την προσφυγή που είχε καταθέσει στις 15 Ιουλίου η Brescia κατά της Figc για το περίφημο πόρισμα του αθλητικού εισαγγελέα Palazzi που τεκμηρίωνε τις βαριές ευθύνες της Inter (που παραγράφονταν, κατά τον ίδιο). Η Brescia, που είχε εμφανιστεί ως πολιτικός ενάγων στη δίκη της Νάπολη όπου, όμως, βγήκαν στοιχεία σε βάρος της τα οποία ο Palazzi συμπεριέλαβε στο πόρισμά του, ζητούσε να ακυρωθεί το πόρισμα θεωρώντας πως ο Palazzi δεν θα έπρεπε να προχωρήσει στην έρευνα λ΄γω παραγραφής. Με την ίδια απόφαση, το δικαστήριο απέρριψε την παρέμβαση του Moggi οι συνήγοροι του οποίου τάχθηκαν με τη Figc -ακριβώς για να παραμείνει σε ισχύ το πόρισμα του Palazzi- θεωρώντας ότι οι ίδιοι είναι ενδιαφερόμενα μέρη, θέση που προφανώς το δικατήριο δεν θέλησε να τους αναγνωρίσει. Το ντοκουμέντο του Palazzi, όπως επισημαίνει το Ju29ro.com, πρέπει να παραμείνει εκεί που είναι μιας και είναι χρησιμότατο για την επικαιροποίηση που το ίδιο το Ανώτατο Δικαστήριο θέλει να κάνει αναφορικά με τις διαγραφές Moggi, Giraudo, Mazzini ενώ αποδεινύει και την ανισοτιμία την οποία μάχονται Agnelli και Della Valle.

Πηγές: Ju29ro.com, Coni