Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

5 εκ. για ένα 19χρονο τερματοφύλακα, το Leali

Τον παρακολουθούσε και ο Guardiola, ως τον Ιούνιο θα μείνει στη Brescia. O Zoff τον θεωρεί ελπιδοφόρο νέο που πρέπει να μεγαλώσει παίζοντας.
Παράλληλα με τις κινήσεις στην βασική μεταγραφική αγορά, ο Marotta εμφανίζεται ιδιαίτερα δραστήριος στην απόκτηση ταλαντούχων νέων που θεωρούνται το μέλλον του ιταλικού ποδοσφαίρου και βέβαια της Juventus. Σε αυτό το πλαίσιο, η Stampa αποκαλύπτει ότι χθες στο Μιλάνο διασφάλισε -για 5 εκ.- από τη Brescia τον γεννημένο στις 17 Φεβρουαρίου 1993 Nicola Leali που ήδη έχει παίξει 14 ματς ως βασικός στην ομάδα στη Β ενώ στα 18 και 3 μήνες είχε κάνει το ντεμπούτο του στη serie A. Με ύψος 189 cm και βάρος 78 Kg, ο νεαρός -που θα μείνει στη Brescia ως τον Ιούνιο- είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον του Pep Guardiola (που άλλωστε τη Brescia και τη σχολή της τη γνωρίζει) αλλά και πολλών μεγάλων ιταλικών συλλόγων. Ωστόσο, ο Marotta φαίνεται πως κατάφερε να νικήσει τον ανταγωνισμό αποκτώντας έναν παίχτη που θεωρείται ήδη ότι θα αντικαταστήσει το Buffon. "Έχει μεγάλες ηθικές αρετές και αποφασιστικότητα αλλά μην τον αποκαλείται νέο Buffon, έχει έναν χαρακτήρα εντελώς διαφορετικό, είναι λιγότερο εξωστρεφής και έπειτα υπάρχει χρόνος για να φορτωθεί τέτοια πίεση", είπε ο ατζέντης του Graziano Battistini.

(Update) Αποκρούσεις του Nicola Leali το 2011
Zoff: προτιμότερο για ένα νέο να αγωνίζεται

Ο Dino Zoff χαρακτήρισε το Leali "ελπιδοφόρο νέο" επισημαίνοντας ότι "η απόκτηση ενός νέου αυτής της ηλικίας σημαίνει ότι προσπαθείς να διασφαλίσει το μέλλον". Και πρόσθεσε: "να είμαστε προσεχτικοί με τις συγκρίσεις: άκουσα ήδη να μιλάνε για νέο Buffon, γι' αυτόν θα είναι σημαντικό να δει από κοντά έναν πρωταθλητή αυτού του επιπέδου", είπε για να συμπληρώσει πως για να μεγαλώσει ένας νέος "είναι πάντα προτιμότερο να αγωνίζεται" (όπως άλλωστε συνέβη με τον ίδιο). Ο Zoff εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την ιταλική σχολή τερματοφυλάκων ("είμαστε ξανά στην πρωτοπορία") και εκτός από το Buffon και τον De Sanctis δήλωσε εντυπωσιασμένος φέτος από τη βελτίωση του Mirante (αναπληρωματικού του Buffon στη serie B, προερχόμενου από την Primavera) και του Consigli.
Πιστός στην αρχή του συλλόγου, να δώσει έμφαση στους νέους, ο Marotta απέκτησε τα Χριστούγεννα τον 16χρονο αμυντικό Niccolò Curti της Perugia ενώ τις προηγούμενες μέρες κατέθεσε επίσημα το δελτίο του 19χρονου βραζιλιάνου μέσου Gabriel Appelt Pires που προπονείται με την Primavera από το καλοκαίρι (αποκτήθηκε τον Απρίλιο μαζί με τον αδελφό του που θα δοθεί δανεκός στην Alessandria) αλλά έπρεπε να ενηλικιωθεί για να αποκτήσει επίσημο δελτίο -τώρα είναι στην διάθεση και του Conte (update 13/1) και μάλιστα χθες πήρε μέρος στην προπόνηση και στο οικογενειακό διπλό της Πρώτης Ομάδας που παρακολούθησε και ο Pavel Nedved.
Παράλληλα, ο Marotta ζήτησε από τη Brescia και τον Omar El Kaddouri, βέλγο μαροκινής καταγωγής τον οποίο παρακολουθούν επίσης η Inter και η Napoli αλλά η Brescia ζήτησε 3 εκ. για τη συνιδιοκτησία του τα οποία θεωρήθηκαν υπερβολικά -ο Marotta, πάντως, συνεχίζει να τον παρακολουθεί.
Η Stampa αναφέρει επίσης ότι γίνονται συζητήσεις με τη Genoa για ανταλλαγή συνιδιοκτησιών Boakye-Immobile (παίζουν δανεικοί αντίστοιχα σε Sassuolo και Pescara) ενώ μετά τη διερεύνηση που έγινε για την απόκτηση του Destro, o Marotta ζήτησε από την Atalanta ενημέρωση για τον Gabbiadini, βασικό σκόρερ της Εθνικής Under 21 που όμως δεν παίζει στην ομάδα καθώς τον έχει κλείσει ο Denis, πρώτος σκόρερ της serie A με Ibrahimovic και Di Natale.

Πηγή: La Stampa

6 σχόλια:

Dimitris είπε...

Σωστες κινησεις απο τον Μαροττα, μακαρι κανα δυο απο αυτους να βγουν...

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Η επενδυση σε νεους(ταλαντουχους) ποδοσφαιριστες ειναι θετικοτατο γεγονος και το καλυτερο πλανο για μια ομαδα!
Μακαρι να μαζεψουν οτι καλυτερο κυκλοφορει Ιταλια και εκτος αυτης ωστε με πολυ δουλεια να αναπτυχθουν ενω συγχρονως "ποτιζονται" με το DNA της Γιουβε!
Δυστυχως εδω και αρκετα χρονια απο τις ακαδημιες μας μονο ο Μαρκισιο καταφερε να ανταπεξελθει στις απαιτησεις του συλλογου ενω δυο ακομη δικοι μας παικτες (τζιοβινκο,κρισιτο) που φαινεται να μπορουν να ανταποκριθουν ειναι σε αλλες ομαδες!
Επενδυση στους ταλαντουχους νεους λοιπον,δημιουργια ομοιογενειας και το μπατζετ των μεταγραφων να πηγαινει για 1 η 2 πραγματικα πρωτοκλασατους ποδοσφαιριστες(βλεπε μπαρτσα)!
Υ.Γ Ο αντικαταστατης του τζιτζι πρεπει να ναι καποιος με προοπτικες να γινει νο1 και ελπιζω ο πιτσιρικος να δικαιωσει τον μεγαλο τζοφ!

Ανώνυμος είπε...

Παρα πολύ καλές κίνησης τις ομάδας.. Όμως θα πρέπει να μην μένουν μονο στις αποκτήσεις. Δεν γίνετε να παίρνεις 5m έναν τερματοφύλακα και να τον δίνεις δανεικό ενώ μπορείς να τον έχεις διπλα στον Gigi μέχρι να τον αντικαταστήσει και να τον έχεις k ως ρεζέρβα. Έτσι διώχνεις τον Στοραρι και το παχυλό του συμβόλαιο.Τα ιδία παραδείγματα με τους υπολοίπους που θα αποκτηθούν.Προσωπικα θα ηθελα π.χ Ekdal αντί του Πιασεντζα. Καταλάβατε πως το τοποθετώ.

Νικ Θεσσαλονίκη

Un Gobbo ad Atene είπε...

Απόλυτα κατανοητό, Νικ Θεσσαλονίκη αλλά οι νέοι πρέπει να παίξουν για να κάνουν το βήμα από τα νεανικά τμήματα στην ανδρών. Ειδικά ένας τερματοφύλακας πιστεύω πως δεν μπορεί στα 19 να περιμένει τον Gigi και έτσι να καταλήξει να πρωτοπαίξει κανονικά στα 23-24: θα έχει χάσει τη δυνατότητα να ωριμάσει.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Νικ για Εκνταλ αντι πασιεντσα συμφωνω απολυτα!
Οσο για τον Λεαλι πιστευω οτι εφοσον αποκτηθηκε η καλτερη λυση ειναι να μεινει ως το τελος της χρονιας στην Μπρεσια!Καλοκαιρι μαζι με Γιουβε προετοιμασια και αγωνιστικα λεπτα σε διαφορα φιλικα και κατοπιν δανεικος σε ομαδα της σεριε Α!Νομιζω οτι αυτη τη πρακτικη την εχει ακολουθησει αρκετες φορες η Γιουβε με νεαρους!
Πιστευω ο γκομπο εχει δικιο οτι πρεπει να παρει παιχνιδια ετσι ωστε να αναπτυχθει και να ωριμασει ποδοσφαιρικα!

Ανώνυμος είπε...

Τον Ιμομπιλε και τα ματια σου (κι ας ειναι περιεργα) Μαροτα...