Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Buffon, πάντα το νούμερο 1

IFFHS: Καλύτερος τερματοφύλακας της 25ετίας
O Gigi Buffon εξακολουθεί να είναι ο νούμερο ένα των νούμερο 1. Η πολλοστή επιβεβαίωση έφτασε από την IFFHS που έδωσε τη βαθμολογία των καλύτερων τερματοφυλάκων της τελευταία 25ετίας στην οποία προηγείται ο Buffon και ακολουθούν ο Casillas και ο Van Der Sar τον οποίο ο Gigi διαδέχτηκε κάτω από τα δοκάρια της Juventus.
O Buffon πήρε την πρώτη θέση με 226 βαθμούς. Ο Casillas δεύτερος με 213, τρίτος ο Van Der Sar με 201. Ακολουθούν: Peter Schmeichel (Δανία, 179), Oliver Kahn (Γερμανία, 162), Petr Cech (Τσεχία, 154), José Luis Felix Chilavert (Παραγουάη, 146), Walter Zenga και Andoni Zubizarreta (Ισπανία, 132), Taffarel (Βραζιλία, 130).

Ο CACERES ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ JUVE. Όλα τα δημοσιεύματα συγκλίνουν στο ότι o Martin Caceres θα βρίσκεται σχεδόν σίγουρα αύριο στο Τορίνο για να περάσει από τις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να ξαναφορέσει τη φανέλα bianconera. Άλλωστε, από τη Sevilla δήλωσαν ότι η προσφορά της Juventus ήταν τέτοια που δεν μπορούσε να την αρνηθεί. Γίνεται λόγος για 1,5 εκατ. για το δανεισμό και άλλα 8 τον Ιούνιο. (update 26/1) H Stampa αναφέρει ότι στη συμφωνία μπήκε μια ρήτρα σύμφωνα με την οποία η Juve θα αγοράσει αυτόματα τον παίχτη εφόσον βγει από 6η και πάνω διαφορετικά θα πληρώσει 1,5 εκ. ποινή. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, θα υπογράψει συμβόλαιο ως το 2016 με 2 εκ. καθαρά το χρόνο.

Ο MARRONE ΔΕΝ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ JUVE. Τη διαβεβαίωση έδωσε ο Giuseppe Bonetto, ατζέντης του νεαρού μέσου που τόνισε ότι είναι προτιμότερο ο παίχτης να ωριμάσει προπονούμενος με τον Pirlo παρά να πάει αλλού για να βαλει αγωνιστικά χιλιόμετρα στα πόδια του. Υπογράμμισε μάλιστα πως ο Conte (που άλλωστε το δήλωσε) δεν θέλει να στερηθεί τον Marrone και, σχολιάζοντας τις ειδήσεις ότι το Cagliari θέλει τον 20χρονο απάντησε: "όσον αφορά εμάς δεν έχουμε εξουσιοδότηση να διαπραγματευτούμε με κανένα club χωρίς τη θέληση του Συλλόγου. Οπότε, το πολύ να απευθυνθούν στη Juve αλλά παραμένω της ιδέας ότι οποιοδήποτε αίτημα για τον Marrone θα δεχθεί ένα αποφασιστικό όχι".


Με ένα βίντεο γιόρτασε το Juventus.com το νέο ρεκόρ του Alessandro Del Piero, μετά το χθεσινό του γκολ, να είναι ο μοναδικός παίχτης που έβαλε γκολ σε όλα τα γήπεδα που χρησιμοποίησε ως έδρα η Juve μεταπολεμικά.

DEl PIERO ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. (update 26/1) Η Stampa αναφέρει πως ο Del Piero θέλει να αγωνιστεί ακόμα για δυο σεζόν. Δεν πρόκειται να εγείρει θέμα όσο η ομάδα παλεύει για δυο στόχους, πρωτάθλημα και κύπελλο, δεν πρόκειται να δυσκολέψει τον Conte και έτσι δεν σκοπεύει να ανοίξει το θέμα της επόμενης μέρας πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Στο μεταξύ ο αδερφός του και ατζέντης του, Stefano, μελετά προτάσεις (ακόμα και από την Ελλάδα ακούστηκε ότι υπάρχει). Και όσο και αν υπάρχει ενδιαφέρον από την ισπανική Liga, φαίνεται να ξεκαθαρίζει ότι το ενδιαφέρον του Alex στρέφεται προς την Αμερική, ΗΠΑ ή Καναδά. Η Ρωσία, στα χνάρια του Eto'o, δείχνει να είναι μακριά από τον οικογενειακό προγραμματισμό, το Dubai δεν ενθουσιάζει δεδομένου ότι εκεί τα γήπεδα είναι άδεια. Στις ΗΠΑ, η παραμονή του Beckham στους Galaxy δείχνει να του κλείνει το δρόμο μιας και η ομάδα έχει ήδη τρεις παίχτες πάνω από το salary cup. Οπότε μένει η επιλογή των Red Bulls της Νέας Υόρκης, πόλης που αρέσει στον Del Piero ή των Montreal Impact που όμως τώρα χτίζουν την ομάδα τους. Ο Alex, όμως, θα ήθελε μια ομάδα που να εμφανιστεί ανταγωνστική από την πρώτη στιγμή. Δείχνει, δηλαδή, να σχεδιάζει μια πορεία ανάλογη με άλλων μεγάλων άσων του παρελθόντος της Juve, όπως ο Bettega.

Πηγές: Juventus.com, La Stampa, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, Vecchiasignora.com

2 σχόλια:

Vero Juventino είπε...

Terastie Gigi...

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Καλως να ορισει ο Καερες θα ναι σημαντικη βοηθεια!
Ο Μαρονε καλα ειναι εδω που ειναι και τωρα με τραυματισμο Μαρκισιο εχει ευκαιρια και ας την πιασει απο τα μαλλια!
Ο τζιτζι ειναι κορυφαιος ολων των εποχων!