Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Juventus-Roma 3-0 με Giaccherini, Del Piero, αυτογκόλ Kjaer: η ιεραρχία αποκαταστάθηκε και στο Κύπελλο

Giaccherini στο 6', μεγάλος Del Piero απ' τα παλιά στο 30' (άγαλμα ο Stekelenburg είδε τη μπάλα στο "Γ"), απίστευτη ευκαιρία Estigarribia στο 39'. Παρ' ολίγο αυτογκόλ του Bonucci στο 47'. Αποβολή Lamela στο 69' (χτύπησε εκτός φάσης τον Chiello), τον μιμήθηκε ο Totti στο 72 (κίτρινη και αλλαγή)... Δοκάρι Quagliarella στο 80', μόλις άλλαξε τον Capitano (standing ovation) και λίγο μετά μπαλιά στον Estigarribia: ξυστά αόυτ! Ο Matri δεν κατάφερε το 3-0 στο 85' αλλά το έκανε στο 91' ο Kjaer από μπαλιά του Quaglia για το Matri. Bravo Marrone! Περιμένουμε τη νικήτρια του Milan-Lazio της Πέμπτης.
Μια νίκη πρόκριση που αφήνει έξω την άλλη ομάδα με τα 9 Κύπελλα και δίνει στη Juve τη δυνατότητα να διεκδικήσει και το ασημένιο αστέρι, μια νίκη πρόκριση που συμπλήρωσε κατά τον καλύτερο τρόπο το φιλμ τιμής στον Avvocato (σήμερα συμπληρώνονται εννιά χρόνια από το θάνατό του) που, μαζί με τις χιλιάδες σημαίες, tricolore e bianconere, υποδέχθηκαν τις ομάδες στο Juventus Stadium για ένα όμορφο ματς όπου ο χειρότερος ήταν ο διαιτητής: Luca Banti. (update 5) Εξαιρετικό video, που ξεκινά με τον ύμνο και εικόνες από τις εξέδρες, από το Vecchiasignora.com, εδώ.

JUVENTUS-ROMA 3-0
Τέρματα: 6' Giaccherini, 30' Del Piero, 91' αυτ. Kjaer
Κίτρινες κάρτες: 9' Estigarribia, 33' Barzagli, 88' Krasic (J) - 39' Pjanic, 66' Simplicio, 72' Totti (R)
Κόκκινη κάρτα: 69' Lamela (R)
Διαιτητής: Luca Banti (Livorno). Επόπτες: Mauro Tonolini (Milano), Luca Maggiani (La Spezia). Τέταρτος διαιτητής: Mauro Bergonzi (Genova).

JUVENTUS: 30 Storari, 26 Lichtsteiner, 19 Bonucci, 15 Barzagli, 3 Chiellini, 34 Marrone, 21 Pirlo, 24 Giaccherini (87' 27 Krasic), 10 Del Piero (77' 18 Quagliarella), 28 Estigarribia, 23 Borriello (63' 32 Matri). Αναπληρωματικοί: 13 Manninger, 11 De Ceglie, 22 Vidal, 5 Pazienza.
Προπονητής: Antonio Conte.
ROMA: 24 Stekelenburg, 3 Jose Angel, 44 Kjaer, 5 Heinze, 11 Taddei, 15 Pjanic, 19 Gago, 30 Simplicio (68' 23 Greco), 10 Totti (72' 20 Perrotta), 8 Lamela, 14 Bojan (58' 31 Borini). Αναπληρωματικοί: 1 Lobont, 4 Juan, 92 Viviani, 87 Rosi.
Προπονητής: Luis Enriquez.
Νέο ρεκόρ Del Piero: "πανέμορφη βραδιά"
Γκολ αφιερωμένο για τον Avvocato

(Update) O Alessandro Del Piero με το σημερινό του καταπληκτικό γκολ έγινε ο μοναδικός παίχτης στην ιστορία της Juventus που έχει σημειώσει γκολ σε όλα τα γήπεδα στα οποία αγωνίστηκε μεταπολεμικά η Juventus! (update 2) Χαμογελαστός και ευτυχισμένος για το γκολ και τη νίκη-πρόκριση "την οποια δείξαμε ότι θέλαμε πολύ", ο Capitano ευχαρίστησε τους φιλάθλους και παραδέχθηκε (με το γνωστό του ήρεμο τρόπο) το σημαντικό ρόλο του στα αποδυτήρια αλλά και το ρόλο του Conte. Και αφού ντρίμπλαρε το ερώτημα για το σύμβόλαιό του ("δεν θα το συζητήσουμε απόψε"), αφιέρωσε και μερικά θερμά σχόλιο στον Totti και το νέο του ρεκόρ: "χαίρομαι που τον αντιμετώπισα άλλη μια φορά", είπε θεωρώντας τον capitano giallorosso σημαντικό για τη Ρώμη και την Ιταλία. (update 6) Και βέβαια, αναφερόμενος στο γκολ του, δεν ξέχασε τον Avvocato: "πιστεύω ότι θα το βάφτιζε με μια από τις ιστορικές του φράσεις. Ήταν ένας σπουδαίο ωραίο γκολ και είμαι ευχαριστημένος που το έκανα σε μια μέρα τόσο ιδιαίτερη για την ιστορία αυτού του συλλόγου. Το ότι δεν είχα βάλει γκολ μέχρι τώρα δεν με έγχωνε αλλά ένα μικρό βάρος το έβγαλα από πάνω μου γιατί αυτό το τέρμα το περίμενα τόσο εγώ όσο και τόσοι tifosi".

(Update 25/1) Καλός οιωνός το 3-0 με τη Roma στα προημιτελικά, εδώ.
Conte, Luis Enrique εγκωμιάζουν τον Alex
O Conte συγχαίρει ομάδα και Giaccherini

Μετά τα συγχαρητήρια του Luis Enrique (που μπαίνοντας στο γήπεδο είχε αναφωνήσει: "μαμά μου, τι όμορφο!") στον Del Piero για το "μεγαλο γκολ", ένας ευτυχισμένος Conte υπογράμμισε πως επιτέλους ήρθε το φκολ του Alex: "για μένα αυτός θα είναι πάντα μια λύση, όχι ένα πρόβλημα", απάντησε.
Ο mister τόνισε ότι η ομάδα το ήθελε αυτό το αποτέλεσμα μετά από δυο συνεχόμενους αποκλεισμούς από τους giallorossi: "τα ημιτελικά θα τα παίξουμε εμείς", είπε και τόνισε πως δόθηκε "μια μεγάλη απάντηση απ' όσους έχουν αγωνιστεί λιγότερο. Giaccherinho, πέστε τον και έτσι", συμπλήρωσε εγκωμιάζοντας τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό ως "παραμυθένιο" καθώς και όλη την ομάδα. (update 4) Ο Conte επαίνεσε ακόμα τον "καταπληκτικό" Estigarribia, το Storari, "το πώς μπήκε στο ματς ο Borriello" και το Marrone, "έναν 20χρονο που αξίζει να ληφθεί πολύ καλκά υπόψη".
Giaccherini: αυτό είναι το μυστικό της Juve

(Update 7) Μετά το Bergamo και, βέβαια, μετά το γκολ στη Bologna στον προηγούμενο γύρο του Κυπέλλου, ο Emanuele Giaccherini τρύπησε ξανά τα δίχτυα: "Το αποψινό ήταν ένα παιχνίδι δύσκολο, εναντίον μιας μεγάλης ομάδας που έχει ως καλύτερο της όπλο την κατοχή μπάλας. Την αντιμετωπίσαμε κατά τον σωστό τρόπο, σκοράροντας αμέσως και μετά κλεινόμασταν και ξαναβγαίναμε. Πάμε καλά στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Ιταλίας, ελπίζουμε να φτάσουμε ως το τέλος και στις δυο διοργανώσεις. Η στιγμή μου; Εγώ δουλεύω σκληρά για να με βρίσκουν έτοιμο, έτσι όπως κάνουν όλοι οι συμπαίκτες μου, αυτό είναι το μυστικό της Juve", είπε στο Juventus Channel.
Ο Baldini αναγνωρίζει την ανωτερότητα της Juve

(Update 3) O Franco Baldini, γενικός διευθυντής της Roma, πρώην συνεργάτης του Capello και μέγας κατήγορος του Moggi (είχε προαναγγείλει τη σκευωρία), αναγνώρισε την καθαρή ανωτερότητα της Juve ειδικά στη μεσαία γραμμή: "δεν μας άφησε να κάνουμε το συνηθισμένο παιχνίδι μας" είπε ενώ όσον αφορά την αποβολή του Lamela είπε ότι "ο σύλλογος θα κάνει τη φωνή του να ακουστεί" (από τον παίχτη, εννοείται).

Πηγές: Rai, Juventus.com (και οι φωτογραφίες)

7 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ωραίο παιχνίδι, η Roma δεν κρύφτηκε, έπαιξε μπάλα –τουλάχιστον μέχρι να εκνευριστεί...

Τελικά, το δημοσίευμα της Stampa που εξηγούσε ότι στα πρώτα ματς της χρονιάς τα πόδια ήταν βαριά λόγω της προετοιμασίας που είχε γίνει έτσι ώστε η ομάδα να αρχίσει να αποδίδει ενόψει Κυπέλλου και Udinese (και των εύκολων, στα χαρτιά, παιχνιδιών μέχρι το San Siro) δείχνει να ήταν σωστό.

Krike The Best είπε...

Ετσι απλα και ομορφα 3-0!!! Πολυ καλο παιχνιδι, για αλλο ενα ματς αρκετες ευκαιριες και μια γκολαραα του Ντελ Πιερο ανταξια της ιστοριας αυτου του τεραστιου παικτη!!!

yotaras είπε...

Eξω τα κωλοπαιδια,ο Παοκ της Ιταλιας που μονο να κλωτσανε ξερουν.Η σημερινη ανετη τριαρα ειναι η απαντηση για περσυ που δεν δοθηκε πεναλτυ του Μεξεζ στον Αλεξ.
Ντελ Πιερο απλα ΘΕΟΣ!Ζωγραφησε παλι.
Τζιακιερινι μετα το γκολ αφαντος.
Εστιγκαριμπια το προσπαθει αλλα απλα δεν μπορει.
Μαρονε ωραια ασσιστ και γενικα καλη εικονα.
Κιελινι αρχοντας στην αμυνα!
Μποριελο δεν υπηρχε.
Πιρλο απλα ΜΑΓΕΥΤΙΚΟΣ!
Κουαλιαρελα ατυχος.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Συγχαρητηρια σε ολους!
Δε θελω να αδικησω κανεναν αλλα μετα απο ενα τετοιο ματς εχω λογια κυριως για τον μεγιστο των μεγιστων!
Ελπιζω και ευχομαι ως το τελος της χρονιας να ανακαλεσει το τραγικο λαθος του ο ΑΝιελι και να εχουμε τον Αλεξ και του χρονου!
Παμε να ξεκ@@@σουμε την ουντινεζε!
Πρωτια στο πρωταθλημα και τετραδα στο κυπελλο!Ολα βαινουν καλως...

Un Gobbo ad Atene είπε...

δημήτρη/θες, νομίζω ότι θα συμφωνήσεις πως αξίζει μια αναφορά σε έναν άλλο capitano, τον Antonio Conte που έφτιαξε ΜΙΑ ομάδα, ακόμα και με τους αναπληρωματικούς!

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

1000% gobbo!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Me phge 15 xronia pisw o Alex shmera, sto prwto tou champions league kai ta goal me th dortmund...o Conte kanei pragmatika kataplhktikh douleia, ypomonh ola ginontai!

DD