Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αποκτήθηκε ο Ouasim Bouy από τον Ajax μετά το Stefano Padoin της Atalanta

O ολλανδο-μαροκινός υπέγραψε ως το 2015. H Juve εξοικονόμησε 6,5 εκ. από μισθούς με τις παραχωρήσεις
Μετά την επίτευξη, μέσα στην ημέρα, του δανεισμού των Iaquinta (στην Cesena), Motta (στην Catania) και Pazienza (στην Udinese) -και οι τρείς ως τον Ιούνιο- η Juventus ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του διεθνούς (με την Under 21) Simone Padoin και, το βράδυ, του επίσης διεθνούς (με την ολλανδική Under 19) Ouasim Bouy από τον Ajax που έρχονται να συμπληρώσουν την απόκτηση (ως δανεικών) των Borriello, Caceres και την παραχώρηση του Amauri στη Fiorentina.
(Update 1/2) Με τις παραχωρήσεις (και των Amauri, Toni, εκτός από τους δανεισμούς) η Juventus εξοικονόμησε 6,5 εκ. από μισθούς που τον Ιούνιο, με οριστικές παραχωρήσεις, μπορεί να φτάσουν τα 15 εκ., ένα σημαντικό ποσό για να κλείσει η τρύπα στον ισολογισμό και ενδεχομένως να γίνει κάποια αγορά.
Ο γεννημένος στο Amsterdam στις 11 Ιουνίου 1993 μαροκινής καταγωγής Ouasim Bouy, που υπέγραψε συμβόλαιο ως τις 30 Ιουνίου 2015, μεγάλωσε στον Ajax και αγωνιζόμενος στη μεσαία γραμμή κατέκτησε φέτος μια θέση στη βασική ομάδα καθώς και στην Under 19 Ολλανδίας όπου έχει σημειώσει 3 γκολ σε 5 παιχνίδια. Την απόκτησή του ταλαντούχου μέσου είχε προαναγγείλει πριν δυο μέρες ο Mino Raiola, ατζέντης (και φίλος) του Pavel Nedved, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Juve προσπέρασε τη Milan.
Πενταετές συμβόλαιο για τον Padoin
που αγοράστηκε για 5 εκ. από την Atalanta

Ο Padoin, που είχε παίξει με τη Juve κατά την περιοδεία στις ΗΠΑ το 2010ο μεσαία, είχε παίξει ήδη με τον Conte στην Atalanta και εκεί ο mister μπόρεσε να εκτιμήσει την ιδιαίτερη τακτική ευελιξία του αφού αγωνίζεται τόσο ως εξωτερικός αριστερός μέσος, όσο ως μεσοεπιθετικός ή ακόμα και μπακ. Ο σχεδόν 28χρονος Simone Padoin, που κατέκτησε ένα Euro Under 19 με Chiellini, Pazzini, Aquilani, Palladino, αποκτήθηκε για 5 εκ. που θα πληρωθούν σε τρεις ετήσιες δόσεις και υπέγραψε 5 ετές συμβόλαιο (update 1-2) Ο Padoin πήρε τη φανέλα με το "20" που άφησε ο Toni.
Benvenuti!
Οι καλοκαιρινές μεταγραφές, εδώ.
Iκανοποίηση Marotta για τις μεταγραφές

Ο Marotta όταν ο Sky, όπου μίλησε μετά την αναβολή του ματς με την Parma, του απένειμε το όσκαρ των μεταγραφών, δήλωσε ικανοποιημένος επισημαίνοντας: "μετράει όμως η τελική νίκη. Εμείς αδράξαμε τις ευκαιρίες μιας ομάδας που πάντως είναι πρώτη στη βαθμολογία. Τις ευκαιρίες τις αρπάξαμε όλες. Πιστεύουμε ότι η Juve έκανε μια θετική μεταγραφική κίνηση. Ο Padoin; Τον γνωρίζω καλά, μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις του γηπέδου. Είναι σημαντικό και το ότι μπορέσαμε να παραχωρήσουμε κάποιους παίχτες, υπήρχαν παιδιά που δεν κολλάγανε με το τεχνικό πρότζεκτ του Conte. Υπήρχαν αξιολογήσεις του club και του προπονητή: τώρα ο Conte θα μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη ηρεμία", είπε ενώ ειδικά για το Naingollan επανέλαβε ότι η Juve τον ήθελε αλλά ο Cellino (ιδιοκτήτης και πρόεδρος του Cagliari) δεν συμφώνησε στην παραχώρηση: "σεβόμαστε τη θέλησή τους".

Πηγές: Juventus.com, Ajax, uccelinodidelpiero.com, Tuttosport, Tuttojuve.com

14 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Guarin και ο Palombo, δυο ονόματα που είχαν συνδεθεί με τη Juve (ο πρώτος έμεινε εκτός με την απόκτηση του Caceres οπότε δεν γινόταν να αποκτηθεί δεύτερος εξωκοινοτικός), πήγαν -δανεικοί- στην Inter. Tους έφυγε ο Thiago Motta (PSG) και ο Branca αντιγράφει.

Ένας άλλος που είχε ακουσtεί για επιστροφή στη Juve, o Candreva, πήγε στη Lazio ενώ ο Galliani, μετά τον τραυματισμό του Merkel πήρε τον Muntari από την Inter...

Και ο Pizarro πηγαίνει προς τη Manchester City.

Κωνσταντινος είπε...

Δεν ειμαι ευχαριστημενος με μεταγραφες του ιανουαριου,περιμενα κατι καλυτερο.
Τωρα αν αυτοι οι παικτες κανουυν στον κοντε καλως,αλλα περιμενω να βγει και να παρει το φταιξιμο επανω του σε περιπτωση που δεν μπορουν να αποδωσουν και χασουμε τους στοχους της φετινης χρονιας(δεν μιλαω για πρωταθλημα αλλα για 3αδα),κατι το οποιο θα επρεπε να κανει και στην περιπτωση του πατσιεντσα,μοτα αλλα και στην περιπτωση του ελια που δεν εχει παιξει ουτε 90 λεπτα και κοστισε 9 εκ.Εγω αυτο που εχω καταλαβει ειναι πως προσπαθουν με καθε τροπο να κανουν μια αμιγως ιταλικη ομαδα,στο οποιο συμφωνω απολυτα αλλα δυνατη ομαδα με παρα πολλους ιταλους δεν γινεται γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν πια πολυ καλη ιταλοι παικτες.Ενταξει παμε καλα με μια κατα τη γνωμη καλη ομαδα σε ενα ομως μετριοτατο απο αποψη δυναμικοτητας πρωταθλημα αλλα τι θα γινει του χρονου με το τλ,οταν η 4-5 ομαδα της αγγλιας θα σου ριχνει 3 για πλακα...

mike_bianconero είπε...

Ναι και εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος με τις μεταγραφες...Μια χαρα,μας πηρε τον Γκουαριν η ακατανομαστη και για αλλη μια φορα αλλου στοχευει ο αγαπητος μας Μαροτα που μαλλον μας κοροιδευει και σημερα και αλλου πετυχενει...Τι Γκουαριν ακουσαμε,τι Καντρεβα,τι Πιζαρο,Ναιγκολαν,Μπαχραμι και καταληξαμε με τον Παντοιν δεν εχω τιποτα με το παλικαρι απλα εχω βαρεθει αν στοχευει αλλου ακι τελευταιες μερες να καταληγει σε μια πανευκολη λυση...
Εσυ τι πιστευςι Gobbo γενικα για τις μεταγραφες?

Krike The Best είπε...

Καλη η προσθηκη του Παντοιν ειναι καλος παικτης και μπορει να καλυψει πολλες θεσεις,ξεφορτωθηκαμε αρκετους εστω και αν εφυγαν ως δανεικοι,γενικοτερα ολοι οι παικτες κρινονται στο γηπεδο οποτε μην καταδικαζουμε Μποριελλο,Παντοιν κλπ πριν καν τους δουμε, δεν ηθελα να πουλησουμε τον Ιμομπιλε (50%) αλλα θα δουμε πως θα παει στην Τζενοα Ο Πασκουατο επισης πηγε στην Τορινο μιας και δεν ειδα να αναφερετε πουθενα.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Η Manchester City, που είναι λίγο πιο πάνω από την "4-5 ομαδα της αγγλίας", αποκλείστηκε από τη Napoli, 7η Ιταλίας... Και ας περιμένουμε και τη Milan με την Arsenal.

Θεωρώ τo campionato πιο ισορροπημένο από άλλα πρωταθλήματα, δεν έχεις δυο ή τρεις ομάδες που ξεχωρίζουν και οι άλλες να κυνηγάνε από μακριά.

Τα υπόλοιοα θα μας τα δείξει το γήπεδο όταν έρθει η ώρα και αφού μεσολαβήσει η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού όπου φυσικά και δεν θα πρέπει να αναμένονται τρέλες: ούτε τα οικονομικά της Juventus ούτε τα οικονομικά της χώρας τις επιτρέπουν, για να μην πω ότι δεν τις ανέχονται. Οπότε, η ομάδα πρέπει να γίνει ομάδα με δουλειά σε βάθος. Όπως πάντα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι δυναμικότητας παίχτης είναι ο Padoin αλλά αφού έδωσε την συγκατάθεση του ο Conte του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Πάντως γίνεται πολύ καλή δουλειά και στις μεταγραφές ταλαντούχων πιτσιρικάδων. Μακάρι να εξελιχθούν και να τους δούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στη πρώτη ομάδα!
Delpi

Un Gobbo ad Atene είπε...

O Guarin δεν μπροούσε να αποκτηθεί από τη στιγμή που αγοράστηκε ο Caceres: είναι και οι δυο εξωκοινοτικοί οπότε έπρεπε να επιλεγεί ένας από τους δυο ακι θεωρώ λογικό να επιλεγεί ο Caceres, τον χρειαζόμασταν περισσότερο. Οπότε ο Guarin έμεινε διαθέσιμος και μόνον τότε, mike_bianconero, κατάφερε να τον πάρει η Inter.

Γενικότερα; Το γήπεδο θα δείξει πόσο καλά θα ταιριάξουν όλοι στην ομάδα που φτιάχνει ο Conte. Αυτός και το γήπεδο θα κρίνουν.

magica juve είπε...

τι γκουαριν,τι πιζαρο,τι ναιγκολαν,τι μπεχραμι,τι παντοιν το ιδιο πραγμα ειναι...εναν παιχτη για τον παγκο χρειαζομασταν και τον πηραμε εφοσον η 3αδα στο κεντρο δεν προκειται να αλλαξει...και καλα εκανε ο μαροτα και πηρε τον κασερες εφοσον εχουμε μεγαλυτερο προβλημα στην αμυνα και μπορει να παιξει και δεξι μπακ για να ξεκουραστει επιτελους και ο λιχσταινερ...

mike_bianconero είπε...

Ξερω τι "παιχτηκε" Gobbo με την περιπτωση του Κολομβιανου...Ωστοσο αμα ηταν λιγο ξυπνιος ο τεχνικος αμς διευθυντης θα εκλεινε απο τωρα τον Γκουαριν για το καλοκαιρι οπως και εκανε η Ντορτμουντ με τον Reus...

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Καλα ενταξει πρωταθλητης των μεταγραφων και μπουρδες!Οι Ιταλοι στην υπερβολη ειναι καθηγητες!
Αναλυτικοτερα για τις μεταγραφες που γιναν:Περιμενω βοηθεια σημαντικη απο τον παγκο κυριως καθοτι λιχσταινερ χωρις σημαντικο λογο δε βγαινει απο την εντεκαδα απο τον Κασερες!Ερωτηματικο ο Παντοιν,μηδενικο ο Μποριελο(σαν προσφορα φυσικα δε θιγω υποληψεις)Μεταγραφη που σιγουρα δημιουργει προσδοκιες και ελπιδες ειναι του πιτσιρικα απο τον Αγιαξ!Μονο του οτι ειναι απο τον Αγιαξ και τον μανατζαρει ο δαιμονιος Ραιολα εμενα μου λεει πολλα!!!
Φυσικα η μεταγραφη που με χαροποιησε οσο καμια αλλη ειναι του Παλομπο στην Ιντερ!Σκεφτειτε θανατερο σουπερ ουαου συνδιασμο που αποτελειται απο το dna της Ιντερ,προπονητη Ρανιερι,παικτη Παλομπο!Μαλλον δε θελουν αλλο τροπαιο στο κοντινο τουλαχιστον μελλον!
Gobbo τον λεαλι τον εκλεισε ο φαλακρας τελικα γιατι δεν ειδα καμια ανακοινωση!

Ανώνυμος είπε...

Ο Bouy ειναι αποκτηθηκε για την Πριμαβερα ή για την πρωτν ομαδα?

Παναγιώτης είπε...

Μια χαρά το πήγαμε για την χειμερινή περίοδο. Τι περιμέναμε δηλαδή; Να έρθουν οι σούπερ σταρ και να βάλουμε πάλι την ομάδα "μέσα" στα οικονομικά; Ας είμαστε σοβαροί. Η κρίση δεν μαστίζει μόνο τους πολίτες αλλά και τις ομάδες και με την έλευση του Financial Fair Play το ερχόμενο καλοκαίρι καλό είναι να είμαστε τακτοποιημένοι για να μην έχουμε τρεξίματα.

Μπράβο στον Μαρότα για τις αποδεσμεύσεις των ποδοσφαιριστών που δεν χρειάζονταν, και τους ανέφερε ο Gobbo στο εν λόγω άρθρο. Μπράβο και για τις κινήσεις που έγιναν. Όλοι θα κριθούν στον αγωνιστικό χώρο, είτε λέγονται Κάσερες, είτε Παντοίν.

Να ασκούμε κριτική ΠΑΝΤΑ και στους ΠΑΝΤΕΣ. Αλλά όταν γίνονται σωστές κινήσεις πρέπει λέμε και ένα μπράβο.

Η ομάδα είναι πρώτη, παίζει την μπάλα που αγαπάμε και βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της. Ας παραμείνουμε ήρεμοι και να αφήσουμε την μιζέρια μακριά από τον σύλλογο.

ΥΣ: ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ μη το λάβει κάποιος προσωπικά το μήνυμα μου. Γενικά το λέω γιατί βλέπω τι γράφεται και σε διεθνή φόρουμ της Γιουβέντους. Ο Gobbo που είναι γνώστης και της ιταλικής γλώσσας θα ξέρει σίγουρα περισσότερα.

Ανώνυμος είπε...

gobbo na se rwthsw me ton immobile ti egine?
trelokefaloniths

Krike The Best είπε...

Πουλησαμε το 50% του Ιmmobile στην Τζενοα και λογικα θα μεινει δανεικος στην Πεσκαρα εως το τελος της σεζον χτες παντως εβαλε παλι γκολ και ειχε και δοκαρι!!!