Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Αναβλήθηκε το Parma-Juventus

Conte: αδύνατον να παίξουμε σε τέτοιο γήπεδο, είχε 10 εκ. χιόνι, θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί ολα αυτά αν παίζαμε το μεσημέρι, στις 15.00
Χιόνι και πάγος οδήγησαν τελικά στην αναβολή του Parma-Juventus (όπως και του Sampdoria-Empoli για την Β), έτσι όπως είχε ζητήσει άλλωστε και η ίδια η Juve, για ημερομηνία που απομένει να καθοριστεί. (update 2) Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία από το GOS (Gruppo Operativo Sicurezza) επειδή δεν υπήρχαν οι αναγκαίες συνθήκες ασφαλείας για την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Ως πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής του παιχνιδιού, ακούγεται η 7η Μαρτίου (στις 18.00/19.00 ώρα Ελλάδας).
Conte: τι θέαμα θα προσφέραμε;

(Update 2) "Είμαστε αναγκασμένοι να καθυστερήσουμε την έξοδό μας από το γήπεδο γιατί οι tifosi της Parma (σ.σ. καμιά πενηνταριά) είναι εκνευρισμένοι με μας γιατί λένε ότι δεν θέλαμε να παίξουμε. Ας είμαστε προσεχτικοί όταν λέγονται κάποια πράγματα (σ.σ. αυτή είναι η επίσημη εκδοχή, στην πραγματικότητα είπε: να μη λέγονται μαλακίες). Η αλήθεια είναι ότι σε αυτό το γήπεδο δεν γινόταν παιχνίδι, υπάρχουν 10 εκ. χιόνι, με τα διαθέσιμα εργαλεία σήμερα ήταν γνωστό εδώ και τρεις μέρες ότι η πρόβλεψη καιρού θα ήταν αυτή. Πώς θα μπορούσαμε να παίξουμε σήμερα; Τι θέαμα θα μπορούσαμε να προσφέρουμε; Και τώρα είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε 15 ώρες με το πούλμαν για να γυρίσουμε στο Τορίνο και μετά να ξανάερθουμε στην Parma. Μπορούσανε να αποφευχθούν όλα αυτά παίζοντας το απόγευμα, στις 15", είπε ο mister.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Parma, Leonardi διευκρίνισε ότι ο εκνευρισμός του οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν υπήρξε ανάλογη ανταπόκριση για το Parma-Palermo "όπου δεν έβλεπαν τίποτε ούτε οι παίχτες. Εκείνο που με ενόχλησε είναι ότι υπήρχε θέληση να μην παίξουμε προκαταβολικά", υποστήριξε αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι το γήπεδο δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Οπότε, τι; Μήπως η Juventus πρέπει να παίζει σε γήπεδα επιπέδου Perugia μόνον και μόνον επειδή κανείς δεν συζητά σοβαρά για το πώς τα γήπεδά μας δεν θα είναι τριτοκοσμικά;
Marotta: σε τέτοια γήπεδα...
ενώ το δικό μας εγγυάται υψηλό επίπεδο

(Update) Ικανοποιημένος από την απόφαση αναβολής εμφανίστηκε ο Marotta που σημείωσε ότι το ιταλικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να προχωρήσει με αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να εγγυηθούν την δειξαγωγή ποιοτικών παιχνιδιών και την ασφάλεια των θεατών. "Εμείς κατασκευάσαμε ένα γήπεδο που αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα που ανέκυψαν σήμερα εδώ", σημείωσε υποδεικνύοντας τη λύση. Όσον αφορά την ημερομηνία του παιχνιδιού, δήλωσε ότι επαφίεται στην καλή διάθεση της Parma, της Lega και στους κανονισμούς. "Δυστυχώς ούτε εμείς ούτε η Parma έχουμε ευρωπαϊκά ματς οπότε μια ημερομηνία θα τη βρούμε", συμπλήρωσε.

Πηγές: Lega Serie A, Tuttosport, Gazzetta dello Sport, Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: