Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Primavera, 2-2 με τη Fiorentina αλλά πάντα 1η με 5 βαθμούς διαφορά από τη Viola

Την Τετάρτη οι δυο ομάδες παίζουν τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου
Στο πρώτο ματς του 2012, η Primavera του Marco Baroni προηγήθηκε 2-0 (με πέναλτυ του Schiavone και ένα ωραίο γκολ του Padovan) αλλά τελικά είδε τη Fiorentina, πρώτα να μειώνει το σκορ με τον Beckam Da Silva και μετά να φτάνει στο τελικό 2-2 με τον Boadu. Πάντως, η Fiorentina έμεινε 2η στη βαθμολογία, πάντα 5 βαθμούς πίσω από τους νεαρούς bianconeri: στους 33 βαθμούς η Juve, στους 28 η Viola. Στα θετικά, η επανεμφάνιση σε μέρος της επανάληψης, του Libertazzi μετά από πολύμηνη απουσία λόγω τραυματισμού.
Οι δυο ομάδες θα ξανασυναντηθούν την Τετάρτη το απόγευμα στο Artemio Franchi στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Primavera (Primavera Tim Cup) -στις 31 στο Chisola η ρεβάνς.
Eξάρα από τους Giovanissimi

(Update 15/1) Mε 6-0 νίκησαν μέσα στο γήπεδο της Alessandria οι Giovanissimi του Gabetta ξεκινώντας κατά τον καλύτερο τρόπο το 2012. Οι "νεότατοι" έχουν την καλύτερη επίθεση του Ομίλου Α έχοντας σημειώσει 54 γκολ (14 περισσότερα από Torino, Genoa) ενώ έχουν και την καλύτερη άμυνα μαζί με τους granata: έχουν δεχθεί 7 γκολ. Και τα έξι γκολ ήρθαν στο δεύτερο ημίχρονο: Vitale, Clemenza, Pozzebon (2), Cabella (2), έδωσαν στην ομάδα 3 σημαντικούς βαθμούς που την κρατάνε στη 2η θέση του Ομίλου, ένα βαθμό πίσω από το Torino που σήμερα νίκησε 3-0 την Pavia και έφτασε τους 37 βαθμούς. Την Κυριακή derby piemontese στο Vinovo με την Pro Vercelli, 6η στη βαθμολογία με 25 βαθμους, που σήμερα νίκησε 2-0 την Aurora Pro Patria.
4ετές συμβόλαιο ως το 2016
για το 19χρονο Hörður B. Magnússon

Ένα χρόνο απ' όταν o παίχτης έφτασε στο Vinovo, η Juve μπόρεσε να υπογράψει συμβόλαιο -ως το 2016- με τον ισλανδό διεθνή αμυντικό (με τις Under 17 και 19) Hörður B. Magnússon, γεννημένο το 1993. Το ανακοίνωσε ο ίδιος στο Twitter: "Θα είμαι στη Juve τουλάχιστον για τα επόμενα τεσσεράμιση χρόνια, είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου", έγραψε πριν δυο μέρες εκφράζοντας την ευχή να μείνει στη Juve και μετά το 2016 και να αγωνιστεί στην Πρώτη ομάδα: "τώρα θα παίζω με την Primavera και καμιά φορά θα προπονούμαι με την πρώτη ομάδα αλλά ελπίζω μια μέρα να κάνω το ντεμπούτο μου με την πρώτη ομάδα, το κλείδι είναι να ξέρεις να περιμένεις. Ευχαριστώ σε όλους εκείνους που με στήριξαν, Forza Juve" έγραψε ο νεαρός που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στη Fram.

Πηγές: Juventus.com (φωτογραφία), zonacalcio.it, TuttoJuve.com, Twitter του Magnusson

1 σχόλιο:

Dimitris είπε...

Συνεχιζονται οι μεταγραφες νεαρων παικτων αλλα να, δεν μπορω παρα να αναρωτηθω: Ισλανδος ποδοσφαιριστης ?