Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Βίντεο που ήταν στο αποδεικτικό υλικό της calciopoli, αντικαταστάθηκε με φωτογραφίες σε λάθος σειρά και με λάθος περιγραφή!

Το κατείχε η Εισαγγελία από το 2009 και αφορούσε τις κληρώσεις που οι εισαγγελείς θεωρούσαν στημένες σε αντίθεση με όλους τους μάρτυρες και το ίδιο το δικαστήριο που άφησε αιχμές εναντίον τους στην απόφασή του
Σαν να μην έφταναν τα χαμένα τηλεφωνήματα, τώρα γίνεται γνωστό ότι έχει χαθεί από το αποδεικτικό υλικό της calciopoli που είχε περάσει στην κατοχή της Εισαγγελίας από τον Ιούλιο του 2009, ένα ολόκληρο βίντεο το οποίο μάλιστα αντικαταστάθηκε με φωτογραφίες που μπήκαν με σειρά που αλλοιώνει την πραγματικότητα!
Η αποκάλυψη έγινε στο σημερινό Tuttosport από τον Alvaro Moretti και αφορά ένα βίντεο σχετικά με την κλήρωση των διαιτητών το οποίο επικαλείτο μέχρι και την τελευταία αγόρευσή του ο εισαγγελέας Capuano επιμένοντας να θεωρεί στημένες τις κληρώσεις παρά το ότι όλες οι μαρτυρίες ήταν αντίθετες, κάτι που δέχτηκε και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου της Νάπολη αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά της εισαγγελίας (αναλυτικά εδώ). Το βίντεο αφορούσε την κλήρωση της 13ης Μαίου 2005 την οποία έκανε, απεσταλμένος από την Ένωση Συντακτών, ο Riccardo Bianchi της Provincia di Como που στο δικαστήριο κατέθεσε, όπως και όλοι οι άλλοι μάρτυρες όλων των άλλων κληρώσεων, ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση και αλλοίωση της κλήρωσης.
Το βίντεο έχει εξαφανιστεί και στη θέση του υπάρχει μια σειρά φωτογραφιών από το βίντεο, με σειρά παράλογη και επιπλέον με λάθη στα πρόσωπα: οι carabinieri, αναφέρουν το δημοσιογράφο Bianchi ως... παράγοντα της Figc!
O εισαγγελέας Capuano είχε επικαλεστεί αυτό το βίντεο για να απαντήσει στην υπεράσπιση του Moggi και μάλιστα είχε πει ανακρίβειες, ότι είναι χωρίς ήχο. Και όμως, καθώς το βίντεο κυκλοφορεί σε sites, ενώ υπάρχει και αντίγραφο στο αρχείο του La7 (εδώ όπου ακούμε και τον Bianchi να μιλάει για "απολύτως κανονική κλήρωση"), ακούγεται πολύ καθαρά ότι υπάρχει ήχος και γίνεται λόγος για το "Lecce-Milan", που έχουν βγάλει τα δυο μπαλάκια από τις κάλπες με τις ομάδες και το δημοσιογράφο να βγάζει το τρίτο μπαλάκι με το όνομα του διαιτητή: "Trefoloni"... Αυτό το βίντεο, λοιπόν, οι δικαστές που έβγαζαν την απόφαση δεν μπορούσαν να το δουν και ασχέτως του γεγονότος ότι απέρριψαν την κατηγορία (κάτι που δεν είχε γίνει στη δίκη του Giraudo), η εξαφάνιση αποδεικτικού υλικού συνιστά άλλη μια ανωμαλία αυτής της δικαστικής διαδικασίας. Πόσο μάλλον που το ποινικό δικαστήριο της Νάπολη έχει βεβαιώσει τους δικηγόρους ότι το πρωτότυπο είναι στα χέρια της εισαγγελίας από τις 29 Ιουλίου 2009...
Agnelli κατά Abete: ή θα σχολιάζει όλες τις δηλώσεις όλων
των προπονητών ή αλλιώς δεν μου κάθεται να μιλά για τον Conte

Στο μεταξύ, οι χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Figc, Giancarlo Abete για τις δηλώσεις του Conte όσον αφορά τη διαιτησία (τις χαρακτήρισε "δυνατές κουβέντες"), προκάλεσαν την αντίδραση του Andrea Agnelli: "βρήκα άτοπες τις δηλώσεις του προέδρου της Figc, Giancarlo Abete. Ή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος σχολιάζει κάθε βδομάδα όλες τις δηλώσεις όλων των προπονητών, αλλιώς μόνο του δικού μας δεν μου κάθεται καλά", τόνισε ο πρόεδρος της Juventus. "Οι συλλογισμοί μου, δεδομένου και του ρόλου μου, κινούνται πάντα στο πλαίσιο της μέγιστης ισορροπίας και σεβασμού για τα μεγάλα club", προσπάθησε να δικαιολογηθεί απαντώντας ο Abete...
Οι συλλογικότητες των φιλάθλων στο πλευρό του Conte
προειδοποιούν με νομικές ενέργειες κατά των αρμοδίων

Να επισημανθεί ότι την υποστήριξή τους στον Conte πρόσφεραν με ανακοίνωσή τους (ολόκληρη εδώ, στα ιταλικά) εκπρόσωποι sites, clubs, tifosi και ultras που αφού θυμίζουν αναλυτικά τι έχει συμβεί με τη διαιτησία τα τελευταία χρόνια μετά την calciopoli (τα στοιχεία ταυτίζονται με όσα δημοσιεύθηκαν πριν μερικές μέρες αναλυτικά εδώ), ζητούν πειστικές απαντήσεις από τους αρμόδιους για τη στάση της διαιτησίας κατά της Juventus. "Από σήμερα δεν θα σταματήσουμε μέχρι αυτές οι απαντήσεις να μας δοθούν. Πολιτισμένα αλλά σταθερά, εμείς λέμε Φτάνει. Δεν είμαστε πια διατεθειμένοι να δεχόμαστε αυτή την ανισοτιμία στη μεταχείριση που είναι προφανής σε όλους τους άντρες και τις γυναίκες που διατηρούν μια ελάχιστη διανοητική εντιμότητα (εμπόρευμα αρκετά σπάνιο) και θα χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους διαμαρτυρίας που ο νόμος μας διαθέτει".

Πηγές: Tuttosport, Ju29ro.com, laprovinciadicomo.it, La Stampa