Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Ο Galliani εκφόβισε στο ημίχρονο τη διαιτησία και η αγνόηση των γροθιών Mexes, Muntari από διαιτητή και τέταρτο διαιτητή είναι το αποτέλεσμα

παράλληλα, βεβαίως, με το καθαρό γκολ του Matri που ακυρώθηκε. Η Milan επιχειρεί αντιπερισπασμό με ευθεία και επίσημη επίθεση στον Pirlo!
Ο Adriano Galliani, μεγάλος tifoso -ως νέος, όπως θυμίζει πάντα ο ίδιος, της Juventus και μετά, βεβαίως, της Milan- έχει καλλιεργήσει μέσω των media τη φήμη του ανθρώπου που παρασύρεται από τα αισθήματά του και δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα νεύρα του... Μόνον που "μόνον ένας Τύπος δειλός και υπόδουλος (όταν δεν είναι απευθείας στο βιβλίο των πληρωμών)", όπως θυμίζει ο prof. Kantor στο uccelinodidelpiero, "θα μπορούσε να αποσιωπήσει το ντροπιαστικό επεισόδιο στο Cesena-Milan της περυσινής χρονιάς όταν άρχισε να βρίζει τον αρχιδιαιτητή Braschi στην εξέδρα των Vip. Ενώ κανείς τους δεν δίστασε να πετροβολήσει το Marotta και τον Conte που προχώρησαν σε εντελώς πολιτισμένες διαμαρτυρίες σε μια δημόσια συνέντευξη τύπου και μόνον αφού τα λάθη κατά της Juventus είχαν φτάσει ένα ανησυχητικό επίπεδο".

Η σταθερή ατιμωρησία αποθρασύνει τον Galliani
στην Ιταλία ενώ στην Ευρώπη, μετά τον αποκλεισμό
ενός έτους της Milan για μαι εξυπνάδα του, φέρεται σαν Λόρδος...

"Αλλά, συνεχίζει ο prof. Kantor, η ατιμωρησία των παραγόντων της Milan είναι σχεδόν απόλυτη και αποτελεί μια σταθερά των τελευταίων 20 ετών. Δεν είναι έτσι στην Ευρώπη όπου η μοναδική επινόηση του καλού Galliani στοίχισε στη Milan τον αποκλεισμό από τα Κύπελλα για ένα χρόνο (σ.σ. το 1991, όταν έσβησε τα φώτα στο παιχνίδι με την Olympique Marseille). Και, δες τι σύμπτωση, μετά από εκείνο το επεισόδιο, σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Galliani συμπεριφέρεται ως εγγλέζος Λόρδος (κάτι που με κάνει να αναλογίζομαι ότι τα στησίματά του στην Ιταλία είναι λιγότερο "συγκινησιακές" απ' όσο πιστεύεται).
Όμως τώρα ξεπεράστηκαν πραγματικά τα όρια. Αυτό που έκανε ο Galliani στο ημίχρονο του Milan-Juventus δεν μπορεί να αποδοθεί σε απλό ξέσπασμα ενός παράγοντα φιλάθλου, ιδίως αφού πετροβολήθηκαν μέσω των media Conte και Marotta για συμπεριφορές πολύ πιο σύμφωνο με τους κανονισμούς του ποδοσφαίρου αλλά και πιο πολιτισμένο. Διότι, η λεκτική επίθεση κατά ενός διαιτητή στο ημίχρονο ενός παιχνιδιού, εκτός από σημάδι βαρύτατα κακής αγωγής, σημαίνει ότι προσπαθείς να τον επηρεάσεις (σ.σ. για κάτι ανάλογο ο Moggi και η Juve σταυρώθηκαν) και βλέποντας τη διαιτησία του Tagliavento (και κυρίως τη συμπεριφορά του τέταρτου διαιτητή, Rizzoli, κατά τη διάρκεια και ιδίως μετά το παιχνίδι) θα έλεγα ότι το κατάφερε απόλυτα.
Μέσω των ανθρώπων της στα media, η Milan
είχε προετοιμάσει την εικόνα του... "θύματος του συστήματος"!

Όμως, αυτή η κατάσταση ξεκινά από μακριά. Σε όλους τους αντικειμενικούς παρατηρητές του calcio (αρκεί μια βόλτα στα sites του εξωτερικού) φαντάζει προφανές ότι η Milan είναι τόσο ψηλά στη βαθμολογία όχι βέβαια λόγω του παιχνιδιού του αλλά εξ αιτίας άλλων παραγόντων, όχι εντελώς διάφανων. Παρ' όλα αυτά η Milan πέρασε τις δυο τελευταίες βδομάδες φιλοτεχνώντας το προφίλ (κυρίως χάρη στη βοήθεια του οπλισμένου χεριού του Mediaset και των διαφόρων εφεδρικών ασκαρίδων που διατηρεί στον αθλητικό Τύπο) του "θύματος του συστήματος". Όχι μόνον, έκανε να περάσει η αναμφισβήτητη τιμωρία του Ibrahimovic ως συνωμοσία των ΣΔΑΕΕ (Σκοτεινών Δυνάμεων της Αντίδρασης που Έστησαν Ενέδρα), φορτίζοντας το παιχνίδι πέραν πάσης λογικής.
Οι εκφοβισμένοι διαιτητές δεν είδαν
τις γροθιές, τις αποβολές για τη Milan
και ακύρωσαν και ένα κανονικό γκολ του Matri


Οι γροθιές του Muntari που δεν είδαν οι διαιτητές και ανακάλυψε η δημόσια τηλεόραση μόλις σήμερα το απόγευμα

Η γκαντεμιά θέλησε να υπάρξει ένα εξόφθαλμο λάθος σε βάρος της και εδώ πρέπει κανείς αναγκαστικά να σκεφτεί ότι επρόκειτο για λάθος γιατί ένας διαιτητής (ή ένας επόπτης) επηρεασμένος μπορεί για παράδειγμα
  • να παραστήσει, σαν τον Rizzoli (τέταρτο διαιτητή), ότι δεν είδε τη γροθιά του Mexes Borriello (άλλωστε υπάρχει η τηλεοπτική απόδειξη)
  • να μην σταθεί στις άλλες γροθιές του Muntari (άλλωστε υπάρχει η τηλεοπτική απόδειξη)
  • να ακυρώσει ένα γκολ στα όριο του οφσάιντ αλλά κανονικό (σημαιάκι πάνω, σημαιάκι κάτω... Meani docet)
  • να φροντίσει, όπως ο Rizzoli στο τέλος, για να αποφύγει την τιμωρία του Ambrosini (που θα ήταν υποχρεωτική, βλέποντας και τα προηγούμενά του)
  • να μην αποβάλει τον Muntari και να αποβάλλει αμέσως μετά τον Vidal για ένα παρόμοιο φάουλ (άλλωστε το παιχνίδι τελείωσε...)


Η γροθιά, εντελώς εκτός φάσης, του Mexes στον Borriello...

αλλά είναι πολύ δύσκολο να "επιλέξει" να μην δει τη μπάλα που μπήκε μέσα μισό μέτρο, γιατί ξέρει ότι αυτό θα του στοιχίσει αναμφίβολα μια παύση και, στην περίπτωση του επόπτη Romagnoli, την παράταση για να μπορέσει να συνεχίσει τη δουλειά του για άλλο έναν χρόνο.

Τα συνδρομητικά κανάλια στην υπηρεσία της Milan

Και αυτό το προφανές λάθος προφανέστατα έκανε τους πάντες να χάσουν το κεφάλι τους, ξεκινώντας από τον Galliani και συνεχίζοντας με τον Allegri που έδωσε μια ντροπιαστική συνέντευξη τύπου, συνεχίζοντας με τον "εφεδρικό milanista" Boban στο Sky (τηλεόραση συνδρομητική σε πολύ μεγάλο βαθμό από tifosi juventini) που έκανε ένα αισχρό θέατρο σε βάρος του Conte (που στο τέλος τον σταμάτησε μια ενετλώς αμήχανη Ilaria D'Amico για να καταλήξει με τον "milanista σταθερής υπηρεσίας" Pellegatti [1] που έκανε στο Mediaset (άλλο συνδρομητικό κανάλι) που σε ένα κόσμο κανονικό θα του στοίχιζε μια μήνυση και την απώλεια της θέσης εργασίας. Αν θέλουμε να είμαστε κακοί ως το τέλος, θα έπρεπε να σημειώσουμε τη συμπεριφορά των συνήθων Ambrosini και Van Bommel που στο τέλος του παιχνιδιού προσπάθησαν να στήσουν καυγά. Δείχνοντας το στυλ Milan.

Αν ήμασταν σε ένα κανονικό κόσμο...

Αν ήμασταν σε ένα κανονικό κόσμο, θα έπρεπε να συμβούν τα εξής:

  • Ο επόπτης Romagnoli να τελειώσει την καριέρα του
  • Ο Mexes να τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές
  • Ο Muntari να τιμωρηθεί με 3 αγωνιστικές
  • O Galliani να υποστεί μομφή και ένα υψηλότατο πρόστιμο
  • Ambrosini και Van Bommel να υποστούν κατ' ελάχιστο μια μομφή και, μάξιμουμ, 1 ως 2 αγωνιστικές ποινή.

Η απόσταση ανάμεσα σε όσα συμβούν και όσα υπέθεσα, θα είναι ένα ακριβές μέτρο του πόσο βυθισμένο στη γελοιότητα είναι το σύστημα του ιταλικού ποδοσφαίρου. Καταλήγω με το συνηθισμένο απόφθεγμα, αυτή τη φορά του Ennio Flaiano (σ.σ. συγγραφέα, δημοσιογράφου και σεναριογράφου μεταξύ άλλων του Fellini και του Rossellini): "η βλακεία έκανε τεράστιες προόδους. Είναι ένας ήλιος που πια δεν μπορείς να κοιτάξεις κατευθείαν. Χάρη στα mass media, δεν είναι καν η ίδια, τρέφεται από άλλους μύθους, πωλείται πολύ, γελοιοποίησε την κοινή λογική, εξαπλώνει τον τρόμο τριγύρω της".

Σοφή ανακοίνωση του Vecchiasignora.com
που αναδεικνύει το στυλ Juve κόντρα στο στυλ Milan

Και ενώ τα media του συστήματος προσπαθούν να επικεντρώσουν το θέμα στο γκολ του Muntari που πέρασε τη γραμμή και ο Romagnoli δεν το είδε, σε άλλα media βλέπουν συνολικότερα την κατάσταση και επισημαίνουν τη συμπεριφορά του Galliani που, λόγου χάρη, κατά τον πρώην διαιτητή Massimo Chiesa θα πρέπει να τιμωρηθεί αφού ως πρώην πρόεδρος της Lega έχει ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη. Πόσο μάλλον που, όπως σημειώνει ο Zuliani, με 2-0 υπέρ της αλλά με δέκα παίχτες για ένα ημίχρονο, η Milan θα μπορούσε άνετα να δει το σκορ να ανατρέπεται.
Σε αυτό το πολεμικό σκηνικό που προσπαθεί να στήσει η ομάδα του Berlusconi εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της στα media, αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί η παρέμβαση του Vecchiasignora.com που με ανακοίνωσή του κάλεσε τους tifosi bianconeri να χαμηλώσουν τους τόνους: "αναφορικά με όσα συνέβησαν χθες κατά τη διάρκεια και μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος Milan-Juventus σας ζητάμε να χαμηλώσουν οι τόνοι που τις τελευταίες ώρες ήταν, από μερικούς χρήστες του site, υπερβολικοί και εκτός τόπου. Το Vecchiasignora.com είναι ένας ελεύθερος χώρος που θέλει να συνεχίσει να κάνει να ακούγεται η φωνή του tifoso bianconero στα media, αλλά αυτό δεν επιτυγχάνεται με ουρλιαχτά και πολύ λιγότερο ξεφεύγοντας από τον κανονισμό στο κομμάτι που προβλέπει, αν και γραμμένο σαρκαστικά, ιδιαίτερα αναφορικά με: a) την πρόσκληση στη βία και τη διάπραξη αδικημάτων 2) διαπιστώσεις για πρόσωπα με διάφορους τίτλους στον αθλητικό κόσμο, που δεν αποδεικνύονται. Όσον αφορά τη συμπεριφορά κάποιων "δημοσιογράφων tifosi" μετά το χθεσινό παιχνίδι, έχουμε τη μέγιστη εμπιστοσύνη στο έργο της Juventus FC και επομένως δεν θεωρούμε σκόπιμο να βγάλουμε ανακοινώσεις σχετικά για να μην δώσουμε χώρο σε όποιον χώρο δεν αξίζει".

Επίθεση Milan στον Pirlo και για το ματς με την Catania!

(Update) Με επίσημη ανακοίνωση στο site της η Milan επιχειρεί αντιπερισπασμό με επίθεση στον Pirlo: "οι εικόνες της τηλεόρασης επισημαίνουν, μετά τις αγκονιές του Andrea Pirlo στο Juventus-Catania σε βάρος του Gomez, άλλες δυο αγκονιές του ίδιου Pirlo σε βάρος του Van Bommel στο 2ο ημίχρονο του χθεσινού Milan-Juventus: η πρώτη στο λεπτό 22:56, η δεύτερη στο λεπτό 31:54"...
(update 2) Τα ανεπίσημα βίντεο της Milan στο youtube (από το rossoneropersempre.com): το πρώτο εδώ, το δεύτερο εδώ και εκείνο με την Catania εδώ.
Tα στατιστικά δείχνουν Juve

Τα επίσημα στατιστικά της Lega Serie A από το Milan-Juve δείχνουν:

  • κατοχή μπάλας, 55% για τη Juve
  • σουτ: 3 στην εστία/9 συνολικά για τη Milan - 3 στην εστία/11 συνολικά για τη Juve
  • μπαλιές που παίχτηκαν: 561 Milan - 629 Juve
  • πετυχημένες πάσες: 63.0 % Milan - 67.5 % Juve
  • εδαφική υπεροχή: 09':13'' Milan - 13':10'' Juve
  • επίθεση στην αντίπαλη εστία: 46.9 % Milan - 49.4 % Juve
  • προστασία της περιοχής 50.6% Milan - 53.1 % Juve
  • επικινδυνότητα 47.2 % Milan - 52.4 % Juve
  • Φάουλ που έγιναν 12 Milan - 12 Juve
  • Κόρνερ 9 Milan - 2 Juventus

Επιπλέον, τις περισσότερες μπαλιές τις κέρδισε ο Vidal (32) με δεύτερο τον Van Bommel (24), τρίτο τον Mexes μαζί με τον Barzagli (23), και πίσω τους Chiellini (22), Bonucci (21).
Πετυχημένες πάσες: Chiellini (58), Pirlo (57), Van Bommel (49), Barzagli (44), Thiago Silva (44), Vidal (44)...
Σουτ: Thiago Silva, Vidal, Quagliarella (3), Pirlo (2), Emanuelson, Muntari (1).
Ακόμα και αν ξεχάσουμε τις κόκκινες κάρτες για τους rossoneri, τα νούμερα δείχνουν ότι αυτό που υποστηρίζουν οι σχολιαστές της Milan, ότι με 2-0 στο 25' το παιχνίδι είχε τελειώσει, είναι μακριά από την πραγματικότητα. Άλλωστε, ακόμα και αυτή η κακή Juve του διαστήματος 14'-65' έδειξε ψυχραιμία, δεν άφησε τη Milan να τη βάλει κάτω. Και έχουμε και το προηγούμενο της Napoli...

Προσοχή τις επόμενες μέρες. Και στο μέλλον...

(Update 3) To σκηνικό στήθηκε (όποιος παρακολούθησε λίγη τηλεόραση σήμερα, το έζησε ανατριχιάζοντας), στη Milan αντιλαμβάνονται ότι ο αθλητικός δικαστής δύσκολα θα κάνει ότι δεν είδε τον Mexes Muntari οπότε προσπαθούν να βάλουν στο κάδρο τον Pirlo, ίσως και τον Conte αν είναι να βρθεί στο στόχαστρο ο Galliani: αντιπερισπασμοί και εκβιασμοί. Οπότε, καλώς θυμίζει το Ju29ro ότι θα ήταν ώρα να θυμηθούμε τον Moggi και να επιβάλλουμε μια σιωπή (σαν αυτή στην οποία κάλεσε "όλους, αλλά όλους" ο Conte) ώστε, χωρίς να αφήνουμε ανυπεράσπιστη την ομάδα, να αφαιρούμε τη δυνατότητα σχολιασμού από τους σχολιαστές. Και επειδή αυτή η κατάσταση θα συνεχιστεί (τα media δεν θα αλλάξουν), η υπόδειξη που ρίχνει το Ju29ro προς τον Andrea Agnelli ("να μας βοηθήσει να τον βοηθήσουμε") είναι απλή: "να μας χαρίσει το όνειρο να πληρώνουμε τη Juventus για να βλέπουμε και να υποστηρίζουμε τη Juventus, μόνο τη Juventus, χωρίς ενδιάμεσους που με την ομάδα μας επιβιώνουν, ας τους αφήσουεμ να σχολιάζουν Inter-Napoli ή Atalanta-Roma ή Siena-Palermo, έτσι θα διασκεδάζουν να βαριούνται. Ας αρχίσουμε να στυλώνουμε τα πόδια στα σκυλιά, κυρίως σε εκείνα που γαυγίζουν". "Να βλέπουμε Juve, πληρώνοντας Juve" 'εγραφα πριν από ένα χρόνο στο Gruppo Greco (εδώ), ας αρχίσουμε να το προετοιμάζουμε...

Επιθέσεις κατά Buffon, εδώ.
3 αγωνιστικές για Mexes, απαλλαγή για Pirlo, Muntari, στα μαλακά ο Galliani, εδώ.
[1] Ο Carlo Pellegatti, δημοσιογράφος (επίσημα στην υπηρεσία της Milan) βλέποντας τον Conte στο τέλος του ματς να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο για να ηρεμήσει τα πνεύματα, άρχισε να ουρλιάζει χαρακτηρίζοντας τον προπονητή της Juve ..."ψυχικά άρρωστο" και να τον αποκαλεί "cazzo". Mετά, ζήτησε συγγνώμη...

Πηγές: uccelinodidelpiero.com, Rai, Mediaset, Vecchiasignora.com, Tuttojuve.com, Lega Serie A, acmilan.com, Ju29ro.com

17 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Να ευχαριστήσω το Bianconero και τον Elvis που με γλύτωσαν από τον κόπο να βρω τα βίντεο στο youtube: η συνεργασία σας, πολύτιμη, με άφησε απερίσπαστο στη μετάφραση και την αναζήτηση στοιχείων!

kevez είπε...

πραγματικά αυτός ο Πελενιάτι είπε απίστευτα πράγματα(είδα το βίντεο της λήξης)... με τον Μπόμπαν τι ακριβώς συνέβη στη sky, διάβασα κάπου πως ο Κόντε του την είπε λέγοντας του να βγάλει τα κοκκινόμαυρα πριν σχολιάσει, αλλά τι ακριβώς προηγήθηκε???

υγ: εκ των υστέρων διαπιστώνω πως οι 'φωνές' των ανθρώπων της Γιουβέντους μετά το παιχνίδι με την Πάρμα ήταν υπερβολικές, αλλά το να προσπαθούν οι άλλοι μέσω των media Να δημιουργήσουν κλίμα(με τον Αλέγκρι να πρωταγωνιστεί σε καραγκιζιολίκια) είναι τουλάχιστον αισχρό. υπάρχει κι ένα παιχνίδι κυπέλλου στη μέση, άντε να δούμε.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Ίσα ίσα που η αντίδραση της Juve τώρα φαίνεται πόσο σκόπιμη ήταν αφού ανέδειξε πώς φτάσαμε ως εδώ.

P.S. Ο Boban υποστήριζε πως το γκολ του Muntari έχει μεγαλύτερο βάρος από του Matri, δες στο κομμάτι με τις δηλώσεις του Conte που είχα βάλει χθες

kevez είπε...

το είπα κυρίως, διότι λέγεται συχνά πως στην ιταλία το λάθος πληρώνεται με λάθος... κάπως έτσι φάνηκε με το ακυρωθέν γκολ της Μίλαν(με δεδομένα τα ανάποδα σφυρίγματα και τις διαμαρτυρίες της Γιούβε) και φυσικά η αθλια εικόνα της διαιτησίας στο 2ο μέρος. κατά κάποιο τρόπο μπορώ να πω πως τους δόθηκε πάτημα για να πούνε πως με αυτόν τον τρόπο η Γιούβε προσπαθεί να επηρεάσει τη διαιτησία.
απο εκεί κι έπειτα, δέχομαι πως το γκολ του μουντάρι μπορεί να ήταν καθοριστικό και μπορεί να έκρινε το παιχνίδι, παρόλα αυτά το παιχνίδι τελειώνει στα 90 και θα πρέπει να τονιστεί το ότι απ' τα αρκετά λάθη της διαιτησίας τα περισσότερο ήταν κατά της Γιουβέντους.

Vero Juventino είπε...

ΤIΠOΤA Gobbo, MHN TO ΣΥΖΗΤΑΣ ;)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Κυκλοφορεί σχετικά με τα προβλήματα πίεσης στα οποία αποδόθηκε η αποχώρηση του Galliani από το γηπεδο: "ο Galliani άφησε το γήπεδο λόγω πίεσης... στον διαιτητή"

Sakis είπε...

Τι να πεί κανείς... Ήλπιζα ότι θα δω ένα παιχνίδι, όπου στο τέλος θα μιλούσαμε μόνο για μπάλα, αλλά.... Δε λέω έχουν και αυτά τη φάση τους, αλλά έχει καταντήσει γελοίο το θέμα. Όσον αφορά την αντίδραση του Κόντε μετά το παιχνίδι με την Πάρμα ήταν λάθος και το παραδέχτηκε και ο ίδιος, όμως στο να γίνει τέτοιο θέμα συντέλεσαν και οι υπόλοιποι προπονητές που σχολίασαν στη συνέχεια με ειρωνικά σχόλια (Αλλέγκρι, Ρανιέρι, Ντοναντόνι). Προσωπικά, εκτιμώ ότι ο Κόντε θα επρέπε να είχε κάνει πιο ήπιες δηλώσεις τότε.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, πραγματικά ήταν το χειρότερο παιχνίδι της Γιούβε. Αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν ότι οι παίκτες μπήκαν πάρα πολύ χαλαροί, σα να μην τους ενδιέφερε το παιχνίδι, ενώ είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε μια ομάδα να τρέχει και να ''σκυλιάζει'' στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό.
Δε νομίζω ότι η αιτία ήταν η μη χρησιμοποίηση των Μάτρι, Βούσινιτς, Πέπε, καθώς πρόβληματα είχαμε και στην άμυνα.
Ελπίζω αυτή την εικόνα να μην την ξαναδούμε και ελπίζω στον επαναληπτικό του κυπέλλου οι οπαδοί μας να δημιουργήσουν μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, που να τους καθιστά όχι το 12ο, αλλά τον 22ο παίκτη.

Βοκάκιος είπε...

σιχαμένη πολιτική της μίλαν, ένα σχόλιο στα σχετικά βίντεο με τον πίρλο τα λέει όλα, απενεργοποίησαν την αξιολόγηση επειδή ξέρουν τι μαλακία ανέβασαν.νομίζω γενικά πάντως υπάρχει μια αποδοκιμασία των ενεργειών της μίλαν..Όι δηλώσεις Νίκι για τον καλύτερο τερματοφύλακα του γαλαξία, και πραγματικό παράδειγμα ήθους και σωστής συμπεριφοράς μόνο εμέτο μου προκαλούν...

Un Gobbo ad Atene είπε...

Sakis, ο Berlusconi το είπε καθαρά, εξηγώντας γιατί ζητά την τεχνολογία στο γήπεδο για να αποφεύγονται τα λάθη: το ποδόσφαιρο είναι υπόθεση πολλών εκατομμυρίων, κάθε τέτοια απόφαση μπορεί να επηρεάσει την οικονομική πορεία ενός συλλόγου. Οπότε, όλα αυτά δεν έχουν καθόλου πλάκα, είναι απλά business. Και το ξέρει και ο Conte που είπε απλώς ό,τι συνέβαινε, πολιτισμένα και ήπια και δημόσια, όχι παρασκηνιακά όπως κάνει η Milan. Δεν μπορεί να έχουμε δει την ανοχή όλων των media στον Mourinho (προσβολές, χειρονομίες με χειροπέδες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού που θα μπορούσαν να ξεσηκώσουν τους φιλάθλους), δεν μπορεί να έχουμε δει Moggi, Juve στη Β γιατί διαμαρτυρήθηκαν -ΜΕΤΑ το ματς- στον διαιτητή και να αφήνουμε να περνά σαν να μη συνέβη τίποτε την εισβολή του Galliani ρίχνοντας τα όλα στον Conte που, ας μην το ξεχνάμε, δεν ήταν μόνος: ο σύλλογος έβγαλε -δημόσια, όπως πάντρα- ανακοίνωση που μιλά για την ουσία.

Όσον αφορά το παιχνίδι, προσωπικά δεν τους είδα καθόλου χαλαρούς. Ειδικά στα πρώτα 10', μην πω μέχρι να μπει το γκολ, ασκούσαν πίεση ψηλά, η Milan δεν πέρναγε αλλά και εμείς δεν δημιουργούσαμε. Μετά ήρθε το γκολ, έτσι όπως ήρθε, από λάθος, και η ομάδα σα να φοβήθηκε. Την ψυχραιμία της την κράτησε αρκετά καλά (ως πολύ καλά θα έλεγα για τον Bonucci που θα μπορούσε να έχει κάνει από εκεί και πέρα το ένα λάθος μετά το άλλο), άντεξε αλλά χρειαζόταν αλλαγή για να αποδώσει. Αλλαγή του ίδιου του τρόπου ανάπτυξης που όταν ήρθε ανέβασε την απόδοση και όσων έπαιζαν ως εκείνη την ώρα και είχαν χάσει τη μάχη του κέντρου.

Βοκάκιε, κλασική κίνηση αντιπερισπασμού κάνουν γιατί ξέρουν πόσο σοβαρές είναι οι υποθέσεις Mexes, Muntari που έγιναν εκτός φάσης και μακριά από το διαιτητή ενώ ο Pirlo ήταν μπροστά του -την ώρα που ο Tagliavento σφύριζε ό,τι έβλεπε από μας- και φυσικά δεν σφυρίχτηκε γιατί αν σφυρίξεις αυτό, τότε δεν θα παίζεις μπάλα αλλά subbuteo.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Σορρυ παιδες αλλα δε μπορω να καταλαβω γιατι εκνευριζεστε μερικοι με ολο τον αποηχο που δημιουργηθηκε απο τη Μιλαν και το σκυλολοι της μετα το αγωνα!

Πιστευε κανενας οτι η ομαδα που εχει προεδρο την ντροπη του ανθρωπινου ειδους ,γενικο αρχηγο τον μαφιοζο,προπονητη τον κλοουν και με συμπαρασταση ολο το διεφθαρμενο μιντιακο συστημα δε θα ακολουθησει ολη αυτη τη τακτικη?

Η συγχρονη αλλα και παλαιοτερη ιστορια της εχει διδαξει και μας εχει δειξει πολλα!

Το μπαλακι πλεον ειναι σε μας να διαχειριστουμε ολο αυτο το συστημα που εχει περασει απο το 2006 και μετα να το γυρισουμε μπουμερανγκ!

Οπως καθε χρονο κανουμε σχεδιασμο μεταγραφικο,οργανωτικο οικονομικο κλπ πρεπει να υπαρχει ξεχωριστο τμημα με αντανκλαστικα αλλα Μπουφον να απανταει και να αποδυκνυει το πολεμο που γινεται σε μας!Οργανωμενα τεκμηριωμενα και οχι με κραυγες απελπισιας!

Στην Ελλαδα στο μεγαλυτερο αθλητικο site με το που ακυρωσαν το γκολ του Μουνταρι βγηκε αρθρο που διαβαστηκε απο χιλιαδες ανθρωπους που δεν ειδαν το ματς και δεν μπορουσαν να χουν προσωπικη αποψη με τιτλο "το σκανδαλο της χρονιας"!Φυσικα για τα μετεπειτα μουγκα!Φανταστειτε τι θα γινεται στην ΙΤαλια!

Προφανως και στη Μιλαν εννοιες οπως τσιπα και αξιοπρεπεια ειναι αγνωστες και θα ακολουθησει μεγαλυτερο τσιρκο οσο παμε προς το τελος!Οχυρωση και θεσπιση σχεδιου για αντιμετωπιση αυτου του οχετου Α-Μ-Ε-Σ-Α!

bianconera είπε...

Δημήτρη πόσο δίκιο έχεις. Την προπαγάνδα από τους Ιταλούς την καταλαβαίνω αλλά αυτό με το άρθρο της εγχώριας gazzetta με έκανε να απορήσω τόσο πολύ! Βέβαια δεν μπήκα στη διαδικασία ούτε να το διαβάσω αλλά και ούτε να σχολιάσω. Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε better than that.

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Bianconera ευτυχως εχουμε και το δικιο με το μερος μας αλλα και αρκετα τσακαλια γιουβεντινους να απανταν και να ξεφτιλιζουν και τον αρθρογραφο αλλα και τους γραφικους οπαδους την μιλαν!(νομιζω οτι και εσυ γραφεις κατα καιρους εκει).
Ειπαμε το εργοστασιο "καραμελας" με ονομασια η βρωμικη Γιουβε λειτουργει επι 24ωρου βασεως και πουλαει σε πολλους!Πρεπει να σταματησει,δεν ειναι αστειο!
Τουλαχιστον ας ειχε την στοιχειωδη λογικη να περιμενει να τελειωσει το ματς και ας εγραφε οτι θελει!Αυτο δειχνει προκαταληψη,εμπαθεια και κομπλεξ!
Αλλα ρε πουστη μου ειναι fucking simple:αν ηθελε να μας βοηθησει ο εποπτης θα αφηνε το γκολ του Ματρι ενω ειχε ακυρωσει της Μιλαν!Αυτος αντιθετως μετα τη μαλακια του μαζι με διατητη μας πηγαν γαμιωντας και με σφυριγματα 95-5 σε ολο το δευτερο ημιχρονο και σε φασεις που βγαζαν ματι οπως και του Μουνταρι!

kevez είπε...

είναι γεγονός πως στο 2ο μέρος τα σφυρίγματα ήταν τραγικά και σε καμιά περίπτωση δεν έδειχναν να θέλουν να βοηθήσουν τη Γιούβε... ίσως με το ακυρωθέν του Μουντάρι, απλά να θέλαν να κάνουν τη Γιούβε να σιωπήσει σε ο,τι αφορά τη διαιτησία.

Dimitris είπε...

Χαιρομαι που για μια ακομη φορα δικαιωθηκα με την διαιτησια, οτι δηλαδη ειναι η χειροτερη στα 5-6 πρωταθληματα που παρακολουθω... Ο αντι-γιουβεντινος Taliavento μπoρει τελικα να μην φανηκε τοσο πολυ οσο τον εποπτη Romagnoli ? αλλα εγω το συγκεκριμενο παιχνιδι θα το θυμαμαι μονο και μονο εξ'αιτιας της διαιτησιας...
Στα δια τ'αυτα...
1- Κανονικοτατο το γκολ της Milan , στην ευθεια ο εποπτης, απορω πως δεν τo ειδε...
2- Ανοιχτο χτυπημα του Muntari, λαθος του Taliavento, δεν θυμαμαι που βρισκεται...
3- Ανοιχτο χτυπημα ( εννοω οτι δεν ηταν περικυκλωμενοι απο παικτες ) του Mexes, ευθυνη παλι του εποπτη...
4- Καθαρο το γκολ του Matri, ευθυνη παλι του εποπτη...
Μετα απ'αυτα μπορω να πω οτι αν και δεν ειμαι υπερ των παραπομπων θεωρω οτι ο εποπτης δεν θα επρεπε να ξανα πατησει γηπεδο, υπο οποιαδηποτε μορφη...
Επισης, ναι, εχει δικιο ο Boban οτι η φαση της Milan ηταν πιο ευκολη (δεν ειναι μη-offside στο τσακ, αλλα μισο μετρο γκολ...) και πιο σημαντικη ισως, αλλα θα ηθελα να τους δω να αμυνονται με 9 παικτες στο τελος και ας εχουν το προβαδισμα με 2 γκολ...
Για μια ακομη φορα ευγε στη διατησια που εφτιαξε ο Collina...Καταφερνει να μας αποσπα απο το παιχνιδι...

Dimitris είπε...

Βγηκαν οι ποινες... Απορω πως την εβγαλε καθαρη ο Muntari...

bianconera είπε...

Δημήτρη/Θεσσ. δεν γράφω εκεί εδώ και πάρα πολύ καιρό (και είχα άλλο username) γιατί πολλές φορές τα πράγματα ξέφευγαν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτό το σήριαλ θα τραβήξει μέχρι Μάιο.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τις έβαλα εδώ τις ποινές, Dimitris. Πώς απαλλάχθηκε ο Muntari? Πολιτικά! Δες το σκεπτικό.