Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

H εισαγγελία του Bari διαψεύδει ότι ερευνά εμπλοκή του Bonucci στα στοιχήματα του Bari του 2009/10

Buffon, Chiellini: "για το Leonardo θα βάζαμε τα χέρια μας στη φωτιά". Ήσυχη η Juventus που έχει παρακολουθήσει την υπόθεση. "Δεν έχω καμία σχέση", λέει ο παίχτης και θυμίζει ότι τότε τα έδινε όλα για να κερδίσει τη μεταγραφή στη Juve και το Μουντιάλ
Η εισαγγελία του Bari διέψευσε οποιαδήποτε εμπλοκή του Bonucci στην υπόθεση calcioscomesse (στημένα παιχνίδια για το στοίχημα) που, χωρίς καμιά διασταύρωση, εμφάνισαν κάποιες εφημερίδες χθες που αποδίδοντάς του εμπλοκή σε στήσιμο του Udinese-Bari, τον έριξαν βορά σε μια κοινή γνώμη έτοιμη να καταναλώσει ασπρόμαυρο αίμα -αλλά όχι μόνο, δεν πάνε πολλές βδομάδες που με τον ίδιο τρόπο είχε γραφτεί το όνομα του De Rossi για να διαψευστεί και πάλι από τις εισαγγελικές αρχές.
"Είναι το συνηθισμένο πια παχνίδι: ποιον θα σφάξουμε. Με το Leonardo δεν είμαστε παλιόφιλοι αλλά υπάρχει αρμονία και γι' αυτόν θα μπορούσα να βάλω τα χέρια μου στη φωτιά", έσπευσε να δηλώσει ο capitano των azzurri, Gigi Buffon ενώ στο πλευρό του κεντρικού αμυντικού της Juventus βρέθηκε και ο Chiellini ("και εγώ βάζω τα χέρια μου στη φωτιά") όπως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Cesare Prandelli που του ξανάδωσε εμπιστοσύνη καλώντας τον στην Εθνική: "του είπα να μείνει ήρεμος, δεν υπάρχει τίποτε να στεναχωριέται".
Αλλά και η ίδια η Juventus, όπως γράφει η Stampa, είναι βέβαιη για τον παίχτη "και όχι τυφλά, όπως μπορεί να είναι η εμπιστοσύνη ενός συμπαίκτη, λόγω φιλίας ή ομαδικού πνεύματος. Εδώ και μήνες, γράφει η εφημερίδα, εκείνο το Bari 2009/2010 βρέθηκε κάτω από το μεγεθυντικό φακό των ανακριτών, μέχρι τις πιο κρυφές του πτυχές. Πρέπει να είναι γι' αυτό που χθες οι bianconeri ήταν πολύ λυπημένοι, μάλλον οργισμένοι που είδαν να εμπλέκεται το όνομα του Bonucci, αλλά κατά βάση ήσυχοι: ούτε υπό έρευνα, ούτε εμπλεκόμενος".
Ο ίδιος ο παίχτης απέφυγε τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων που έχουν συρρεύσει στη Γένοβα όπου το βράδυ η Εθνική θα δώσει φιλικό με τις ΗΠΑ αλλά τα λόγια που είπε στους συμπαίκτες του έφτασαν στην εφημερίδα: "ποτέ δεν έκαναν τίποτε, δεν ξέρω τίποτε για εκείνη την ιστορία" τόνισε πικραμένος όπως θα ήταν καθένας που ξυπνά το πρωί και βλέπει το όνομά του σε ένα απίθανο πρωτοσέλιδο. Και έπειτα, καθώς θυμάται εκείνο το Udinese-Bari στο τέλος του πρωταθλήματος, ξεσπά: "μα, είμαστε τρελοί; Εγώ τότε έπαιζα το μέλλον μου στη Juventus και το Μουντιάλ στη Νότια Αφρική, αυτό μας έλειπε".
MATERAZZI ΥΠΕΡ BUFFON. Μπορεί να πιστεύουμε ό,τι θέλουμε για τον Materazzi αλλά η παρέμβασή του στην υπόθεση με τις δηλώσεις του Buffon για το γκολ του Muntari ήταν κρυστάλλινη (όπως ήταν και του Thiago Silva): "εγώ είμαι με τον Gigi" είπε και δεν στάθηκε μόνο στο ότι το λέει "επειδή ξέρει ποιός είναι" αλλά προχώρησε αποκαλύπτοντας την υποκρισία των media: "δεν νομίζω ότι πέρυσι, όταν ο Robinho έβαλε γκολ με το χέρι στη Verona, με πολύ μεγάλους πανηγυρισμούς, οποιοσδήποτε είπε οτιδήποτε. Ενώ για τον Buffon μιλά όλος ο κόσμος. Νομίζω ότι υπάρχουν άλλα σημαντικότερα πράγματα για να σκανδαλίζεται κανείς και αυτά δεν είναι στον κόσμο του ποδοσφαίρου". Σωστός.
NICCHI ΥΠΕΡ ΔΙΑΤΗΤΩΝ ΚΑΙ TAGLIAVENTO. Λιγότερο κρυστάλλινος ο λόγος του Nicchi, προέδρου των διαιτητών που απέφυγε να επανέλθει στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε με τις προσβλητικές δηλώσεις του κατά του Buffon, αλλά υπερασπίστηκε τον... Tagliavento: "πρέπει να προφυλάξω ένα γκρουπ πολύ καλών διαιτητών που δουλεύουν πολύ καλά και με πολύ πάθος", είπε για να προσθέσει: "δυστυχώς μας έτυχε ένα λάθος που δεν χρειαζόταν, που μάλιστα έγινε απ' ότι καλύτερο διαθέτουμε, πάει να πει ότι σε μερικές περιπτώσεις χρειάζεται να έχεις και τη συνδρομή της μοίρας. Ο Tagliavento δεν διακινδυνεύει τίποτε, είναι ένας πολύ καλός διαιτητής που πρέπει να κρατήσουμε σφιχτά", συμπλήρωσε ενώ όταν ρωτήθηκε για τον επόπτη Romagnoli αρκέστηκε να πει ότι "θα σκεφτεί μια στιγμή"...

Πηγές: La Stampa, Tuttosport, Corriere dello Sport, Juventus.com (φωτογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: