Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Viareggio: πέρασε στα ημιτελικά η Primavera

H Parma τώρα στο δρόμο της Juve που νίκησε 3-1 το Club Guaranì

(Update) Ψυχωμένη νίκη

Υπέφερε η Juve απέναντι στο σκληροτράχηλο Club Guaranì αλλά τελικά κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του 64ου Viareggio Cup.
Ένα τραγικό λάθος του Gouanò στην άμυνα επέτρεψε, στο 13', στον πιο επικίνδυνο αντίπαλο, τον Jorge Benitez (ένα από τα τρια αδέρφια που ήταν στο γήπεδο), να δώσει το προβάδισμα στους παραγουανούς. Η Juve αντέδρασε, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες με το Libertazzi (πριν δώσει τη θέση του στον Padovan στο δεύτερο ημίχρονο κόντεψε να σκοράρει εντυπωσιακά με τακουνάκι) και λίγο πριν κλείσει το ημίωρο ισοφάρισε με τον Gouanò που έτσι εξιλεώθηκε για το λάθος του.
Η ομάδα του Baroni έφτασε πολύ κοντά στο γκολ στο 65' με ατομική προσπάθεια και σουτ έξω από την περιοχή του De Silvestro ενώ την καλύτερη ευκαιρία της την έκανε 10' μετά από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Appelt Pires που μόλις είχε μπει δίνοντας ζωντάνια σε μια μεσαία γραμμή που δεν κατάφερνε να σπάσει την πυκνή αμυντική διάταξη των παραγουανών. Ήταν ο προάγγελος του 2-1 που έγραψε ο De Silvestro στο 76' μετά από σέντρα του Spinazzola. Και ενώ το club Guaranì προσπαθούσε να ισοφαρίσει (έβαλε ένα γκολ μετά από φάουλ αλλά ήδη ο Jorge Benitez είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ), ο Bouy έκανε στο 89' το 3-1 με ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ. Και ενώ η Juve πανηγύριζε, έχασε τον Padovan που είδε την κόκκινη κάρτα λόγω χειρονομίας στον αντίπαλο τερματοφύλακα... Λίγο μετά έμειναν με δέκα παίχτες και οι παραγουανοί: αποβλήθηκε ο Rafael Benitez.
Ο ημιτελικός θα διεξαχθεί το σάββατο στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) στο stadio "Bresciani" Viareggio όπου θα διεξαχθεί και ο τελικός τη Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου.

"Θέλουμε τον τελικό"

(Update) "Τώρα σκεφτόμαστε τον ημιτελικό γιατί αυτό το Viareggio θέλουμε να πάρουμε σπίτι": η δήλωση του De Silvestro δείχνει το πνεύμα που επικρατεί στην ομάδα, πνεύμα που εγκωμίασε και ο Baroni δίνοντας συγχαρητήρια στα παιδιά για το πώς αντέδρασαν και ανέτρεψαν το 0-1 για να πάρουν τελικά τη νίκη. Όσον για την Parma, θύμισε ότι "στο πρωτάθλημα εναντίον τους παίξαμε ένα από τα καλύτερά μας παιχνίδια (σ.σ. 6-1 κέρδισε η Juve), θα πρέπει να είμαστε καλοί να το ξεχάσουμε και να σκεφτούμε μόνον εκείνο του σαββάτου". Ικανοποιημένος για το πανέμορφο γκολ του ο Bouy: "αυτό το γήπεδο μου φέρνει τύχη, εδώ έκανα το ντεμπούτο μου και έβαλα το πρώτο μου τέρμα, κρίμα που ο ημιτελικός δεν παίζεται εδώ" Ικανοποιημένος για το πρώτο του γκολ και ο Gouanò.
Fiorentina-Roma το άλλο ζευγάρι

H Parma, ομάδα που είχε αποκλείσει την Inter στους "16", απέκλεισε νωρίτερα το Torino νικώντας με ένα καθαρό 3-0 και θα είναι ο αντίπαλος της Juventus στα ημιτελικά. Από τα άλλα δυο παιχνίδια των προημιτελικών βγήκε ότι το ζευγάρι του άλλου ημιτελικού θα είναι η Fiorentina με τη Roma αφού η Viola ανέτρεψε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου και νίκησε 3-1 τη Lazio 3-1 και η Roma νίκησε άνετα με 2-0 τη Rappresentativa Serie D.

Πηγές: Rai Sport, Torneoviareggio.it

3 σχόλια:

Παναγιώτης είπε...

Εκπληκτικό goal από τον Bouy. Μακάρι να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στην πρώτη ομάδα και (κυρίως) να βρει τον δρόμο του για εκεί και να μη χαθεί. Τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ σφιχτά οικονομικά, για αυτό και πρέπει να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στα πιτσιρίκια αλλά και τα ταλέντα ανά τον πλανήτη.

yotaras είπε...

Γκομπο πως θα μπορουσα να παρακολουθησω τον ητελικο?

Un Gobbo ad Atene είπε...

Τα παιχνίδια τα μεταδίδει η Rai Sport