Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

0-0 στο Olimpico για τη Juve, η Coppa Primavera πήγε στη Roma, οι bianconeri προσπάθησαν ως το τέλος...

Το καταστροφικό πρώτο 20λεπτο στο Juventus Stadium επέτρεψε στην περυσινή πρωταθλήτρια (και φιναλίστ του Κυπέλλου που έχασε από τη Fiorentina) Roma να κερδίσει το 4ο Κύπελλό της, 17 χρόνια από τότε που σήκωσε το τρόπαιο ο Totti... H Juve τα έδωσε όλα, θα άξιζε τουλάχιστον το 1-0...

(Update 3) Highlights

Δυνατή από το 2-1 υπέρ της στο Juventus Stadium, Roma εμφανίστηκε στο Olimpico πιο συγκρατημένη φροντίζοντας πρώτα την άμυνά της και μετά τις επικίνδυνες αντεπιθέσεις της που στο πρώτο μέρος απέδωσαν στους giallorossi ένα δοκάρι στο 18' (σουτ του Ciciretti, στη μπάλα άλλαξε πορεία ο Gouanò,) και ένα γκολ στο 27' που ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η Juve προσπάθησε να απαντήσει κυρίως με τους Bouy, Spinazzola, De Silvestro και Chibsah που δημιούργησαν καλές φάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων (με τον Bouy στο 20' και 33' οι καλύτερες) χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν κλασικές ευκαιρίες σε ένα καλό, για τους θεατές πρώτο ημίχρονο όπου η Juve είχε την κατοχή μπάλας (54%) αλλά η Roma ήταν πιο επικίνδυνη στο τελείωμα. Στο 42' ύποπτη επαφή στην περιοχή της Roma ανάμεσα σε Orchi και Padovan που ο διαιτητής δεν αξιολόγησε -το ριπλέι στο Sportitalia δεν στάθηκε αρκετά διαφωτιστικό...
Με την αρχή της επανάληψης ο Baroni έβγαλε τον Bouy προτιμώντας τον πιο επιθετικό Beltrame: "είναι ώρα να ρισκάρουμε κάτι", εξήγησε ο mister στα μικρόφωνα του Sportitalia. Πραγματικά, η Juve αύξησε την πίεση και έφτασε κοντά στο γκολ με Padovan και De Silvestro στο πρώτο 10λεπτο. Στο 55' ο Padovan άφησε τη θέση του για το σκόρερ του γκολ στο Τορίνο, Alberto Libertazzi. Στο 57' εξαιρετικά επικίνδυνη αντεπίθεση της Roma αλλά ο Branescu κράτησε ζωντανή τη Juve με θαυμάσια απόκρουση του σουτ του Tallo σε κόρνερ. Νέο θαύμα του Costantin Branescu στο 61': υποδειγματική έξοδος με τα πόδια, πήρε τη μπάλα από τα πόδια του Nego που είχε βγει μόνος (φονικές οι αντεπιθέσεις της Roma καθώς η Juve είχε ξεχυθεί μπροστά κυνηγώντας δυο γκολ). Στο 71' ο Chibsah κατάφερε να απελευθερωθεί μέσα στην περιοχή της Roma αλλά έχασε μοναδική ευκαιρία για το 1-0: ελάχιστα άουτ από ευνοϊκή θέση... Σπουδαία απόκρουση του Branescu στο 76' σε φάουλ του Viviani. Στο 77' ο Baroni που έβγαλε τον De Silvestro και έριξε στον αγώνα τον Ruggiero ο οποίος δημιούργησε πολλά προβλήματα στα πλευρά της Roma κερδίζοντας το ένα κόρνερ μετά το άλλο (αναξιοποίητα, όμως). Στο 78' ο τερματοφύλακας της Roma απέκρουσε φάουλ του Beltrame. Η Juve έπαιζε μονότερμα τη Roma που όμως εμφανιζόταν πολύ σφιχτή αμυντικά.
Κρίμα. Το Κύπελλο χάθηκε στο πρώτο 20λεπτο του Juventus Stadium και τις πολλές κλασικές ευκαιρίες που έχασε η Juve στον πρώτο τελικό στο Τορίνο. 4ο Κύπελλο για τη Roma (στα 3 έμεινε η Juve), 17 χρόνια από τη 2η κατάκτηση με τον Francesco Totti... Bravo στην Primavera της Juve!

ROMA-JUVENTUS 0-0
Τέρματα: -
Κίτρινες κάρτες: 3' Tallo, 77' Orchi (R)
Διαιτητής: Massimilano De Benedictis (Bari). Επόπτες: Nicolò Calò (Molfetta), Giuseppe Grillo (Molfetta). Τέταρτος διαιτητής: Giuseppe Cifelli (Campobasso).

ROMA: 1 Pigliacelli, 2 Sabelli, 3 Nego, 4 Orchi, 5 Barba, 6 Viviani, 7 Politano (71' 17 Frediani), 8 Verre, 9 Tallo, 10 Ciciretti (56' 15 Cittadino), 11 Piscitella (81' 18 Leonardi). Αναπληρωματικοί: 12 Proietti, 13 Carboni, 14 Rosato, 16 Lopez.
Προπονητής: Alberto De Rossi.
JUVENTUS: 1 Branescu, 2 Untersee, 3 Liviero, 4 Appelt Gabriel, 5 Gouanò, 6 Rubin (c), 7 Spinazzola, 8 Chibsah, 9 Padovan (56' 18 Libertazzi), 10 Bouy (46' 15 Beltrame), 11 De Silvestro (77' 17 Ruggiero). Αναπληρωματικοί: 12 Sluga, 13 Magnusson, 14 Schiavone, 16 Margiotta.
Προπονητής: Marco Baroni.
Baroni: συγχαρητήρια στα παιδιά, πληρώσαμε το πρώτο
20λεπτο στο Τορίνο, τελικά η Roma είχε κάτι παραπάνω

(Update) "Η Roma είχε κάτι παραπάνω από μας", αναγνώρισε ο Marco Baroni που πήγε και παρηγόρησε τον Chibsah για τη μεγάλη ευκαιρία που έχασε να ανοίξει το σκορ και να οδηγήσει στην ανατροπή ("είχαμε ακόμα 25' και όλα θα ήταν ανοιχτά"). Ο mister έδωσε συγχαρητήρια στα παιδιά του, σημείωσε ότι τέτοια παιχνίδια αποτελούν διαφήμιση για το νεανικό ποδόσφαιρο και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η Juve πλήρωσε το πρώτο 20λεπτο στο Τορίνο "όταν δεν καταφέραμε να διαχειριστούεμ τη συγκίνηση που παίζαμε στο Juventus Stadium".

Αθλιότητα κατά Pessotto
Επίσημη συγγνώμη από τη Roma

(Update 3) Νέα αθλιότητα κατά Pessotto (όπως καταγράφηκε από το Tuttosport): μερίδα οπαδών της Roma της tribuna Tevere φώναζαν: "Pessotto ρίξου από κάτω" ("Pessotto, buttate de sotto")... Υπενθυμίζεται ότι μόλις πριν δυο μέρες η Bologna παραπέμφθηκε από την αθλητική εισαγγελία στην Πειθαρχική Επιτροπή για το αντίστοιχου "ήθους" πανό στο Dall'Ara κατά του παλιού παίχτη και σημερινού παράγοντα της Juventus, υπεύθυνου του Νεανικού Τομέα.
(Update 24/3) Με επίσημη ανακοίνωσή της, προς τιμήν της, η Roma ζήτησε συγγνώμη παίρνοντας αποστάσεις από τους ανεγκέφαλους: "Κρίμα μόνο που η ομορφιά της νίκςη λερώθηκε από μερικές υπερβολές κακόγουστου tifo. Στον παράγοντα της Juventus Gianluca Pessotto ο γενικός διευθυντής της Roma Franco Baldini επέδωσε προσωπικά τη συγγνώμη του".
Συγχαρητήρια και από τον Alberto De Rossi

(Update 2) Φανερά συγκινημένος για τη νίκη ο προπονητής της Roma, Alberto De Rossi (πατέρας του Daniele), τόνισε ότι παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι με ένταση και ρυθμό αντάξιο Πρώτων ομάδων και δεν παρέλειεψε να δώσει συγχαρητήρια, εκτός από τα παιδιά του και στον προπονητή της Juve Marco Baroni, συγχαρητήρια που ακούστηκαν ειλικρινή.

Πηγή: Sportitalia, Juventus.com

2 σχόλια:

Un Gobbo ad Atene είπε...

Μετά τη νίκη επί της Roma στο Viareggio, η Primavera έχασε το Κύπελλο στις λεπτομέρειες. Σπουδαία ομάδα η Roma αλλά και η Juve έδειξε ότι διαθέτει παίχτες που θα έχουν μέλλον. Και που μπορεί να διεκδικήσει στα ίσα το πρωτάθλημα.
Ωραίο παιχνίδι, καλύτερο από πολλά, πάρα πολλά, της Serie A.

Ανώνυμος είπε...

krima...

John.The.Terrible