Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Τηλεκάρτα διαιτητή στην οποία είχαν αποδοθεί συνομιλίες με το Moggi, πουλήθηκε ένα μήνα μετά από τις υποτιθέμενες συνομιλίες

Αποκάλυψη από τον τεχνικό σύμβουλο της υπεράσπισης του Moggi με συνέντευξη στο Ju29ro.com. "Συνεχίζουμε την έρευνα, υπάρχουν πολλά σκοτεινά σημεία"
Η αντι-έρευνα για την calciopoli/farsopoli συνεχίζεται κα ο Nicola Penta, τεχνικός σύμβουλο των συνηγόρων του Moggi, Prioreschi και Trofino, ο άνθρωπος που ανακάλυψε τα "θαμμένα" τηλεφωνήματα, έδωσε μια πρόγευση στο πλαίσιο μιας συνέντευξης στο Ju29ro.com (ολόκληρη εδώ, στα ιταλικά): "Θυμάστε, είπε, τις περίφημες 40 επαφές ανάμεσα στην τηλεκάρτα που αποδόθηκε στον διαιτητή Bertini και σε εκείνη του Moggi πριν το Juventus-Milan της 18 Δεκεμβρίου 2004; Βρισκόταν ακόμα στο κατάστημα του De Cillis, στο Chiasso αφού ο ίδιος έχει καταθέσει ότι την πούλησε στις 14 Ιανουαρίου 2005. Αλλά υπάρχουν και άλλα...", συμπλήρωσε ο Penta.
Ωστόσο, ήδη αυτή η αποκάλυψη που προέκυψε από τη διασταύρωση των στοιχείων έχει ιδιαίτερη σημασία ενόψει και της έφεσης της εισαγγελίας κατά του σκεπτικού της απόφασης του ποινικού δικαστηρίου της Νάπολη που αθώωσε, μην το ξεχνάμε τη Juve. Και τούτο διότι η εισαγγελία θεωρεί ισχυρό χαρτί της τις ελβετικές sim η ύπαρξη των οποίων και μόνο, αποτέλεσε το μόνο επιβαρυντικό στοιχείο για το δικαστήριο παρ' ότι δεν υπάρχει περιεχόμενο αυτών των συνομιλιών (αφού δεν υποκλάπηκαν αν και στο δικαστήριο η υπεράσπιση απέδειξε ότι ήταν τεχνικά εφικτό) ενώ πρωτόδικα αμφισβητήθηκε επιστημονικά η ορθότητα του χάρτη των συνομιλιών που έφτιαξαν οι Carabinieri. Η δήλωση Penta δείχνει ότι η δουλειά τεκμηρίωσης που γίνεται στοχεύει στην αποκάλυψη όλων των αντιφάσεων που θα οδηγήσουν στην κατάρρευση και αυτού του τμήματος του κατηγορητηρίου.

Το Δικαστήριο ενημέρωσε ότι το βίντεο της κλήρωσης
είχε αποσυρθεί από την Εισαγγελία στις 29 Ιουλίου 2009
και είχε αντικατασταθεί από συρραφή φωτογραφιών...
Τώρα, ξαφνικά, εμφανίζεται στο site του Corriere.it...

Όμως, με τη συνέντευξή του ο Penta ρίχνει φως και σε ένα άλλο σημείο του κατηγορητηρίου που ο εισαγγελέας Capuano προσπαθεί να επαναφέρει, με μάλλον ανορθόδοξους τρόπους, με την έφεσή του: το ζήτημα των κληρώσεων το οποίο κατέρρευσε πλήρως με την δικαστική απόφαση. Μάλιστα το σκεπτικό δικαστήριο επισήμανε ότι "κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε κατά τρόπο επαρκώς σαφή ότι δεν στήθηκε η κλήρωση των διαιτητών", ενώ άφησε αιχμές κατά της ίδιας της εισαγγελίας: "ανεξήγητα ο εισαγγελέας πεισματικά επέμενε να ρωτά τους μάρτυρες για μπαλάκια που άνοιγαν, για μπαλάκια που είχαν χάσει το χρώμα τους και άλλες λεπτομέρειες για την κατάσταση τους, αν και ο μηχανισμός για τη συμμετοχή σ' αυτόν δημοσιογράφων και συμβολαιογράφου ήταν τέτοιος που καθιστούσε αδύνατη την εξαπάτηση από τους αρχιδιαιτητές Bergamo και Pairetto".
Ποιά είναι η ανορθόδοξη διαδικασία: η ξαφνική εμφάνιση στις 22 Μαρτίου 2012 "κατ' αποκλειστικότητα" στο site του Corriere della Sera (εδώ) ενός βίντεο που είχαν τραβήξει οι Carabinieri από την κλήρωση και το οποίο είχε ήδη αποκαλυφθεί ότι είχε εξαφανιστεί από τη δικογραφία και είχε αντικατασταθεί από συρραφή φωτογραφικών και μάλιστα με λάθος σειρά! "Στον φίλο Fulvio Bufi του Corriere θα ήθελα αν απευθύνω το ερώτημα αν γνώριζε ότι το φιλμ της κλήρωσης δεν ήταν πια στην κατοχή του Δικαστηρίου από τις 19 Ιουλίου 2009. Αν το ήξερε δεν θα είχε γράψει το άρθρο που δημοσίευσε τις προάλλες, είμαι σίγουρος", λέει στο Ju29ro.com o Penta και αφού προαναγγέλλει ότι "πάντως σε αυτό το μέτωπο η υπόθεση έχει ακόμα μερικές σκοτεινές πλευρές που θα αποσαφηνισθούν, δουλεύουμε επ' αυτού", αποκαλύπτει -ως τεχνικός σύμβουλος πλέον και των δικηγόρων Bordoni και Palazzoni, συνηγόρων των τέως διαιτητών Dondarini και Pietri- ότι "ο συνήγορος Bordoni, υπεράσπιση του Dondarini, ζήτησε από το Δικαστήριο, το Εφετείο και από την Εισαγγελία της Νάπολη αντίγραφο του εν λόγω φιλμ, δεδομένου ότι είχε συμπεριληφθεί στη δικογραφία αλλά το Εφετείο απάντησε ότι ποτέ δεν είχε στην κατοχή του το φιλμ. Ανάλογα το Δικαστήριο ενημέρωσε ότι το DVD είχε αποσυρθεί από την Εισαγγελία με ημερομηνία 29 Ιουλίου 2009. Καμία απάντηση προφανώς από την Εισαγγελία", επισημαίνει ο Penta και με λεπτή ειρωνεία προσθέτει: "Αυτές τις μέρες ο Corriere.it εμφανίζει το φιλμ και υποστηρίζει ότι ο εισαγγελέας Capuano, καταθέτοντας την έφεσή του αναρωτιέται γιατί η έδρα δεν το ανέλυσε προσεχτικά. Προφανώς ο εισαγγελέας δεν γνώριζε ότι η έδρα δεν είχε στην κατοχή της υλικά το φιλμ αλλά σειρά φωτογραφιών που, όπως δημοσίευσαν Tuttosport και Giornale, δεν ήταν και τόσο στη σειρά. Ευτυχώς το βίντεο είναι στα χέρια του Corriere, έτσι όλοι θα μπορούν να δουν σε τι συνίσταται αυτή η αλλοίωση". Και καταλήγει ακόμα πιο ειρωνικά: "μεταξύ άλλων φαίνεται πως, τυχαίως, η Εισαγγελία ξαναβρήκε το αυθεντικό φιλμ ακριβώς αυτές τις μέρες" -ίσα ίσα για να δημιουργήσει πάλι μηντιακή φασαρία στην έγκυρη πολιτική εφημερίδα του εκδοτικού ομίλου όπου μετέχει η Inter...

Περιμένουμε την απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού
Δικαστηρίου με μεγάλη σύνεση αλλά και εμπιστοσύνη

Αναφορικά με την αναμενόμενη για τις προσεχείς μέρες απόφαση του Ανώτατου Αθλητικού Δικαστηρίου του Coni, για την οριστική διαγραφή Moggi-Giraudo, o Penta δηλώνει στο Ju29ro.com ότι "είναι κατανοητό πως από την πλευρά μας υπάρχει μεγάλη σύνεση. Έχουμε όμως μεγάλη εμπιστοσύνη ότι αυτή τη φορά θα μπορεί να ληφθούν υπόψη τα γεγονότα και τα αντίθετα προς το κατηγορητήριο αποδεικτικά στοιχεία".
Η συνέντευξη τελειώνει με μια αναφορά στην ενασχόληση του Penta με τον εντοπισμό παιχτών στο πλαίσιο της οποίας το 2009 υπέδειξε στο συνέταιρό του (Riccardo Sogliano-First Sport Consulting) έναν παίχτη που σήμερα αγωνίζεται στη Juventus, τον Giaccherini. "Σήμερα μπορώ να πω ότι είχαμε δει σωστά", καταλήγει.

Πηγή: Ju29ro.com, Corriere della Sera

Δεν υπάρχουν σχόλια: