Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Giovanissimi, πρώτοι στην τελική φάση

Στις 13 Μαϊου στο Cagliari ξεκινάνε τα playoff για την ομάδα του Gabetta.
Μετά την Primavera, σειρά των Giovanissimi να κλείσουν στην 1η θέση του Ομίλου τους το πρώτο μέρος του πρωταθλήματος και πλέον να περιμένουν τα playoff: πρώτο παιχνίδι στο Cagliari στις 13 Μαϊου, ρεβάνς στο Juventus Center εφτά μέρες μετά.
Στο σημερινό παιχνίδι με την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, το Casale που είχε.... μηδέν βαθμούς, οι "νεότατοι" του Claudio Gabetta νίκησαν 9-0 με έξι γκολ του Luca Clemenza, και από ένα των Santomauro, Udoh, Sallustio. Οι Giovanissimi έφτασαν τους 68 βαθμούς σε 26 παιχνίδια (21 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες, 95-10 γκολ) αφήνοντας πίσω τους το Torino.

Palermo, Chievo, Varese, Fiorentina, διεκδικούν δυο θέσεις
για την τελική φάση του πρωταθλήματος Primavera,
δίπλα σε Juventus, Torino, Inter, Milan, Roma και Lazio

Το πρωτάθλημα Primavera ολοκληρώθηκε την περασμένη βδομάδα, με τη Juve (1η) και το Torino να προκρίνονται στην τελική φάση από τον Όμιλο Α (μαζί με Inter, Milan από τον Όμιλο B και Roma, Lazio από τον Όμιλο C) και σήμερα έγιναν τα τέσσερα παιχνίδια playoff ανάμεσα στις καλύτερες τρίτες και τέταρτες: Palermo-Napoli 4-1 (στην παράταση), Chievo-Catania 2-0, Varese-Albinoleffe 2-1, Fiorentina-Genoa 2-0. Οι ομάδες που νίκησαν και προκρίθηκαν θα αναμετρηθούν το Σάββατο 5 Μαϊου (τα ζευγάρια είναι Palermo-Chievo, Varese-Fiorentina) για να αναδειχθούν οι δυο ομάδες που θα ακολουθησουν τις άλλες έξι την τελική φάση.
Πεντάρα των Allievi και αγώνας δρόμου από Τρίτη

Στα χέρια τους κρατάνε οι Allievi την τύχη τους. Μετά τη σημερινή νίκη με 5-0 στο Grosseto (δυο γκολ ο Ceria, από ένα Josipovic, Mattielo και Danza) η ομάδα του Fabrizio Del Rosso έχει τέσσερα παιχνίδια, ανάμεσα σε τρία εξ αναβολής και ένα προγραμματισμένο, με τις ομάδες που βρίκσονται μπροστά της: Empoli, Sampdoria, Torino, Fiorentina. Η κούρσα των μικρών "μαθητών" ξεκινά την Τρίτη στο εξ αναβολής παιχνίδι στο Empoli.

Πηγές: Juventus.com, zonacalcio.it, Lega Serie A

Δεν υπάρχουν σχόλια: