Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Έτσι παρακολουθούσε τη Juve η Inter: αποκαλύψεις Cipriani στη δίκη Telecom για τις παράνομες παρακολουθήσεις

Τα νέα στοιχεία επιβαρύνουν τη θέση της Figc - Moggi: να επιστραφεί στη Juve ό,τι κερδίσαμε
Μεταξύ 2002 και 2003, η Inter είχε παραγγείλει παράνομες έρευνες σε βάρος των Luciano Moggi και Antonio Giraudo, επικεφαλής τότε της Juventus, σε βάρος του Massimo De Santis, διεθνούς διαιτητή τότε, αλλά και σε βάρος της Gea World, της εταιρείας του ατζέντη ποδοσφαιριστών Alessandro Moggi και -επίσης καινούργιο στοιχείο- σε βάρος του τότε προέδρου της Reggina, Pasquale Foti. Το δήλωσε ενόρκως χθες το πρωί κατά τη διάρκεια της εξέτασής του από τους συνηγόρους στο πλαίσιο της δίκης Telecom ο ιδιωτικός ντέτεκτιβ Emanuele Cipriani που κατηγορείται για τις έρευνες που είχαν παραγγελθεί από τη security των Telecom και Pirelli, εταιρειών στενά συνδεδεμένων με την Inter, αλλά και προσωπικά από τον Moratti. Και έτσι η Juventus αποκτά ένα ακόμα ισχυρότερο χαρτί απέναντι σε Figc και Inter καθώς στην αγωγή της έχει επισημάνει τις "περίεργες" ενέργειες του συλλόγου του Moratti (αναλυτικά εδώ).
Moggi: η Calciopoli γεννήθηκε στο Μιλάνο,
ο Cipriani είπε όλα ήταν κανονικά οπότε
πρέπει να ξαναδώσουν στη Juve ότι κερδίσαμε
Ετοιμάζεται να ζητήσει αποζημίωση από την Inter


"Είναι τρέλα, κατασκόπευαν εμένα και την οικογένειά μου, παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα, παρακολουθούσαν ανθρώπους. Η Calciopoli γεννήθηκε στο Μιλάνο, την ενέπνευσε η Inter, τους είχαν όλους υπό έλεγχο", δήλωσε στον Tuttosport ο Luciano Moggi που βρέθηκε στο δικαστήριο για να ακούσει με τα αυτιά του με ποιο τρόπο τον κατασκόπευαν καθώς σκοπεύει, κατά το πρότυπο του Vieri και του De Santis, να ζητήσει αποζημίωση από την Inter.
(Update) Με νεότερες δηλώσεις του στο TuttoJuve.com, ο Moggi σημείωσε ότι "ο Cipriani είπε κατά λέξη: παρακολουθήσαμε τον Moggi αλλά ήατν όλα κανονικά. Επομένως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αφού ήταν όλα κανονικά, η Juve πρέπει να ξανπάρει ό,τι κερδίσαμε και μου αφαίρεσαν". "Από χθες κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί: ξέρουμε πως έχουν στην πραγματικότητα τα πράγματα χάρη στις δηλώσεις του Cipriani και του ίδιου του Tavaroli" πρόσθεσε ο Moggi [2].
Από την κατάθεση του Tavaroli, το σημείο
όπου αναφέρει ότι εντολέας ήταν η Inter και
προσωπικά ο Massimo Moratti (από το blog του Ju29ro)

ΕΝΤΟΛΕΑΣ Η INTER. Ο Cipriani εξήγησε ότι η παράνομη κατασκοπευτική δραστηριότητα ήταν πυκνότατη καθώς οι εντολοδόχοι του "απαιτούσαν εβδομαδιαίες επικαιροποιήσεις κατά τις οποίες διασταυρώνονταν τα στοιχεία που έρχονταν στην κατοχή μου με τα τηλεφωνικά στοιχεία που πιστεύω ότι έρχονταν από την Telecom" [1], την εταιρεία του επιφανούς παράγοντα της Inter, Tronchetti Provera... "Μου είπαν να τιμολογώ για την Pirelli για λόγους διακριτικότητας/μυστικότητας. Κατ' ουσίαν, δεν έπρεπε να εμφανίζεται η Inter", κατέθεσε ο Cipriani επιβεβαιώνοντας τον Tavaroli, επικεφαλής της security Telecom Pirelli που ρον Ιούνιο κατέθετε, επίσης ενόρκως στο δικαστήριο, ότι "για την επιχειρίση Κλεφταράδες μου δόθηκε εντολή από την Inter στο πρόσωπο του Moratti, μετά την έκανα με τον Facchetti. Οι αναφορές παραδόθηκαν πλήρεις στον Giacinto Facchetti, τότε αντιπρόεδρο nerazzurro"... Ο Tavaroli έχει δηλώσει επίσης, σε συνέντευξή του, ότι η Inter δεν παρακολουθούσε μόνον τον Vieri αλλά και άλλους παίχτες: "ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί δεν έχουν στραφεί ακόμα κατά του συλλόγου"...

De Santis: Καμία έκπληξη, το ανώμαλο είναι
ότι η Figc δεν έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης


Καμία έκπληξη δεν ένιωσε ο διαιτητής De Santis (η αγωγή του κατά της Inter για αποζημίωση, είναι να συζητηθεί στις 24 Οκτωβρίου) ο οποίος θύμισε, με αποκλειστική συνέντευξη στο TuttoJuve.com, ότι ο πυρήνας των τωρινών αποκαλύψεων είχε βγει ήδη από το 2006 "την επαύριον της Calciopoli και το μόνο νέο είναι η Gea, αν και όλο και κάτι είχε βγει. Η ανωμαλία έγκειται στο ότι ενώπιον αυτών των στοιχείων η Figc δεν προχώρησε σε διαδικασία διερεύνησης", είπε επισημαίνοντας ότι "οι δηλώσεις αυτές επιβεβαιώνουν ότι οι έρευνες της Inter (σ.σ. που δεν απέδωσαν τίποτε) ήταν λίγο πολύ οι έρευνες της Calciopoli. Επομένως, ιδού η επιχειρηματολογία που πρόβαλα πάντα τόσο εγώ όσο και ο συνήγορός μου, Gallinelli για το ότι η γέννηση της υπόθεσης είναι αυτή και κανείς δεν στάθηκε να αναρωτηθεί γιατί ήμασταν εμείς οι μοναδικοί που τέθηκαν υπό παρακολούθηση (σ.σ. εννοεί από την εισαγγελία της Νάπολη) και όχι άλλοι"...
"Είναι ανώμαλο, πρόσθεσε, έχοντας άλλες υποκλοπές, οι ανακριτές να μην διευρύνουν τις έρευνες σε όλους τους υπόλοιπους, και σε άλλους συλλόγους. Από την άλλη, ο στόχος ήταν: Moggi, De Santis, Gea και όλα όσα είδαμε από τα παράνομα ντοσιέ Telecom Pirelli οδηγούν σε αυτό το καθοδηγητικό νήμα. Είναι πασίδηλο ότι όλα γεννήθηκαν από την Inter και γίνονται τα πάντα για να κλειστούν τα μάτια και να μην γίνει αντιληπτό αυτό, γιατί είναι προφανές" σημείωσε ο διεθνής διαιτητής επισημαίνοντας μάλιστα ότι στη δίκη της Νάπολη δεν καταδικάστηκε για κανένα παιχνίδι της Juventus (που άλλωστε απαλλάχθηκε στη Νάπολι): "αν είχε υπάρξει μια δίκαιη αθλητική δίκη, αν η εισαγγελία της Νάπολι είχε ανοιχτεί σε όλες τις υποκλοπές, σήμερα θα είχαμε ένα εντελώς διαφορετικό σενάριο, η ιστορία αναποδογυρίστηκε εντελώς".
ΑΝΑΚΥΚΛΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ CALCIOPOLI. "Είναι σαν να ανακυκλώθηκαν όχι μόνον θεωρίες κατηγορίας αλλά και ανακριτικοί μηχανισμοί και αποδείξεις", πρόσθεσε από την πλευρά του ο Paolo Gallinelli, συνήγορος του διεθνούς διαιτητή, "οι ίδιες οι ρίζες της Calciopoli". Κάτι που συνδέεται με την προ μηνών αποκάλυψη ότι ένα από τα κομπιούτερ του Giuliano Tavaroli (πρώην επικεφαλής της security των Pirelli και Telecom, που βρίσκεται στο επίκεντρο της δίκης) ερευνήθηκε το 2005 από τον πυρήνα των Carabinieri της Ρώμης που απασχολούνταν με την υπόθεση Calciopoli: "σε κάθε περίπτωση, η έρευνα για την Calciopoli γεννήθηκε πριν το 2004, όταν επισήμως ανοίχθηκε από τον εισαγγελέα Narducci. Και σίγουρα δεν γεννήθηκε κατά τρόπο νόμιμο".

Ju29ro: τη Δικαιοσύνη δεν τη σέβεται κανείς
(και πάνω απ' όλα η αθλητική δικαιοσύνη)...


"Τ'ώρα λοιπόν γνωρίζουμε ότι υπήρχε ένας σύλλογος που κατασκόπευε το σύμπαν στο ποδόσφαιρο: παίχτες (τον Vieri αλλά όχι μόνον, απ' ότι φαίνεται), διαιτητές (De Santis), παράγοντες άλλων συλλόγων (Moggi), εταιρείες ατζέντηδων (Gea), και όλα αυτά πραγματοποιώντας ταυτόχρονα με όλη της την ησυχία με έναν εν ενεργεία διαιτητή (Nucini), απευθύνοντας στους αρχιδιαιτητές κάποιες "ανάρμοστες προτάσεις" (για παράδειγμα να κάνουν by pass στην κλήρωση των διαιτητών) και πηγαίνοντας στην εισαγγελία του Μιλάνο να κουτσομπολέψουν με την dottoressa Boccassini (θα μάθουμε ποτέ ποιά μυστικά σχετικά με την Calciopoli κρύβονται στο διαβόητο μοντέλο 45;)", σχολιάζει το Ju29ro.com και συμπληρώνει: "μπροστά σε τέτοιο σκάνδαλο, οι επικεφαλής της "αθλητικής δικαιοσύνης" δεν είχαν ποτέ ούτε έχουν κάτι να ξαναπούν, αρχειοθετούν διότι η παραγραφή βγάζει νοκ άουτ και την ηθική. Εξακολουθούν να μας θυμίζουν ότι οφείλουμε να σεβόμαστε τις δικαστικές αποφάσεις. Η Juventus το έκανε, δεν τις αποδέχεται διότι δεν είναι, αλλά τις σεβάστηκε. Αλλά η Δικαιοσύνης (τα κεφαλαία δεν είναι τυχαία) δεν την σέβεται κανείς".

[1] Η Agata Plateo, που εργαζόταν από το 2000 ως το 2004 για τον Asamo Bove (στέλεχος της security Tim το όνομα του οποίου ενεπλέκη στην υπόθεση Telecom και ο οποίο πέθανε το 2006 με το ξέσπασμα του σκανδάλου) και η οποία πέρασε μετά υπό τις εντολές του Tavaroli, κατέθεσε το Νοέμβριο του 2011 ότι, "ναι, ελέγχαμε τα τηλέφωνα της FC Juventus, της Gea, της Football Manager, του κυρίου Cenicolla (σ.σ. τηλέφωνο του De Santis) και αριθμούς κλήσης της Figc. Μπορούσα να το μπαίνοντας στο σύστημα Radar: μου έδωσαν τη δυνατότητα να βλέπω τις τηλεφωνικές επαφές, να κρατάω σημειώσεις χωρίς να είμαι κατά κανένα τρόπο αντιληπτή και με απόλυτη απαγόρευση να τυπώνω εκείνες τις αναφορές που στη συνέχεια παρέδιδα στους ανωτέρους μου".
[2] O Moggi είχε κέφια και έτσι αναφέρθηκε και στον Zeman ενόψει του σαββατιάτικου ματς: "ας ελπίσουμε να λήξει 6-0 για τη Juve και έτσι θα μάθουν να κάνουν τους κύπνιους. Στη Roma υπάρχει κάποιος που κάνει τον πονηρό και λέγεται Zeman. Και με τον Ciro Ferrara προσπάθησε να στ΄σηει το συνηθισμένο παιχνιδάκι (σ.σ. και το επιχειρτεί ξανά προκαλώντας τους φιλάθλους της Juve). Εύχομαι στο γήπεδο η Juve να του δώσει ένα καλό ποδοσφαιρικό μάθημα"


Πηγές: Tuttosport, TuttoJuve.com, Ju29ro.com

4 σχόλια:

JUVENTUS CONTRO TUTTI είπε...

καλώς σε βρήκαμε και πάλι GOBBO :)

χαιρόμαστε που είσαι πάλι κοντά μας και μας χαρίζεις τα πολύ ωραία σου άρθρα.

Να σου ευχηθώ να είσαι πάντα καλά με υγεία για εσένα και τα κοντινά σου πρόσωπα.

Και την JUVE μας στον τελικό του Wembley :)

Un Gobbo ad Atene είπε...

Καλώς σας ξαναβρήκα και εγώ JUVENTUS CONTRO TUTTI (ωραίο όνομα!) και ευχαριστώ για τις προσωπικές ευχές. Πολύ καλή και η ευχή για την ομάδα!

Ανώνυμος είπε...

Gobbo eisai simantikos gia emas tous filous tis Juve stin Ellada ..T ar8ra sou einai monadika..pragmatika xairomai kai as grafeis k mia fora to mina..FORZA JUVE..ARIS GALATSI

Un Gobbo ad Atene είπε...

Aris Galatsi, ευχαριστώ :)