Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Ποιά η διαφορά Terry-Conte; Η αγγλική δικαιοσύνη

Η Figc ανανέωσε για 4 χρόνια την εμπιστοσύνη της στον αθλητικό εισαγγελέα Palazzi...
Ενώ η υπόθεση αρχειοθετήθηκε από την τακτική δικαιοσύνη, ως συνέπεια των κατηγοριών του Ferdinand (QPR), ο αρχηγός της Chelsea, John Terry τιμωρήθηκε από την αθλητική δικαιοσύνη με ποινή 4 αγωνιστικών και πρόστμο 220.000 στερλινών για εκτόξευση ρατσιστικών ύβρεων. Όμως, η εκτέλεση της ποινής ανεστάλη από την Αγγλική Ομοσπονδία μέχρι την έφεση διότι έχει νόμιμο δικαίωμα να ασκήσει έφεση.

Από την ανακοίνωση στο site της Αγγλικής Ομοσπονδίας

Δεν είναι η μοναδική διαφορά αν συγκρίνει κανείς τη στάση της Αγγλικής με την Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Όπως επισημαίνει το blog του Ju29ro, στον Κώδικα της αγγλικής αθλητικής δικαιοσύνης προβλέπεται ότι οι αποφάσεις της τακτικής δικαιοσύνης είναι ανώτερες από της αθλητικής -γι' αυτό, άλλωστε, οι συνήγοροι του πρώην αρχηγού της Εθνικής Αγγλίας υποστηρίζουν ότι η Ομοσπονδία δεν μπορεί να ασχοληθεί με την υπόθεση ενώ η FA απαντά ότι το θέμα είναι διαφορετικό.
Μέχρι να λήξει, όπως λήξει, ας αναλογιστούμε τι επανάσταση θα έφερνε στην ιταλική αθλητική δικαιοσύνη μια τέτοια διάταξη και πώς ο Antonio Conte θα καθόταν στον πάγκο...

H Figc επιβεβαίωσε Palazzi & Co για άλλα 4 χρόνια...

(Update) Ως ...απάντηση, η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιεβαίωσε σήμερα για μια τετραετία "την εμπιστοσύνης της", όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της, Giancarlo Abete, στον αθλητικό εισαγγελέα Stefano Palazzi και όλη την κορυφή της αθλητικής δικαιοσύνης, μεταξύ των οποίων και ο Giacomo Mastrandrea, πρόεδρος του δευτεροβάθμιου οργάνου: είναι αυτός που εξέδωσε την απόφαση που καταλογίζει στον Conte την μη χρησιμοποίηση του Mastronunzio αγνοώντας ότι ο παίχτης, όπως θα μπορούσε να βρει στο site της Siena εκείνης της εποχής, ήταν τραυματίας... Τέτοια αξιοκρατία...

Πηγή: blog.ju29ro.com, TheFA.com, Figc, Ansa

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

i aggliki dikaiosini einai polu ma polu pio mprosta apo tin italiki...dustixos...Gobbo tha paroume pote tin apozimiosi twn 400muriwn euro???ARIS G.

Un Gobbo ad Atene είπε...

Aris G.: περίμενε να γίνει η δίκη, αυτά είναι χρονοβόρες διαδικασίες.