Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Μια αξέχαστη χρονιά

Οι καλύτερες στιγμές του 2012 σε ένα βίντεο του Juventus.com
Το video της Juventus μας θυμίζει κατά τον καλύτερο τρόπο αυτό το αξέχαστο 2012 κατά τη διάρκεια του οποίου η ομάδα του Antonio Conte μας χάρισε το 30ο -όπως θυμίζει και το επίσημο site- scudetto, την 5η Supercoppa Italiana και μερικά μοναδικά ρεκόρ:
  • Από τις 8 Ιανουαρίου και τη νίκη στο Lecce με γκολ του Matri μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου και το 3-1 κόντρα στο Cagliari (με δυο γκολ του Matri και ένα του Vucinic), η Juventus έπαιξε 40 παιχνίδια στη Serie A και πέτυχε 28 νίκες, 10 ισοπαλίες και δυο ήττες, συνολικά 94 βαθμούς, νέο ρεκόρ που σπάει το προηγούμενο της Juve του Capello. Με αυτή τη βαθμολογία, η ομάδα -που κέρδισε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη και έχασε λιγότερο από όποια άλλη- αφήνει πίσω της το δίδυμο Napoli και Milan που συγκέντρωσαν από 73 βαθμούς.
  • Η Juve είναι καλύτερη απ' όλες και στα γκολ: δέχθηκε 20 (ένα ανά παιχνίδι) και έβαλε 80, δυο για κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος. Επιπλέον, για τους φίλοςυ των στατιστικών να σημειωθεί ότι οι Conte/Alessio/Carrera πραγματοποίησαν τις 120 διαθέσιμες.
  • Αν διευρύνουμε τη συζήτηση και συμπεριλάβουμε στο μέτρημα και τα Κύπελλα (Coppa, Champions League), η Juve έπαιξε 52 παιχνίδια (6 στην Ευρώπη, 5 στο Κύπελλο Ιταλία και ένα στην Supercoppa) πετυχαίνοντας 35 επιτυχίες, 14 ισοπαλίες και τρεις ήττες. Συνολικά έβαλε 104 γκολ, πάντα 2 ανά παιχνίδι, και δέχθηκε 31.
  • Πρώτοι σκόρερ, με 14 γκολ, ο Arturo Vidal και Mirko Vucinic ενώ τις περισσότερες συμμετοχές έχει ο Andrea Pirlo: 49 παιχνίδια, 4446 λεπτά.
Τα υπόλοιπα, και πιο σημαντικά, βρίσκονται στα συναισθήματα που μας χάρισε η Madama του Andrea Agnelli που μέσα σε αυτή τη μοναδική χρονιά αποχαιρέτισε τον capitan Alessandro Del Piero. Τι να ευχηθούμε; Το 2013 να φέρει νέες νίκες, νέα τρόπαια, νέα ρεκόρ που θα σπάσουν αυτά του 2012!

Πηγή: Juventus.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: