Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Κλαψιάρηδες Νο 2 (και εκεί δεύτεροι;)

Η επίσημη Napoli θέλησε να δημιουργήσει θέμα με τον Marchisio που ως gobbo είπε απλά ότι του είναι αντιπαθής η ομάδα του De Laurentis! Φαίνεται πως ζήλεψε τις δάφνες της Inter στην κλάψα.... - Πληρωμένη απάντηση Juve, ακόμα καλύτερη απ'το Ju29ro
Από μικρός έμαθε ο Claudio
Marchisio να σηκώνει
Κύπελλα με τη Juve
Τι είπε δηλαδή ο Marchisio, όταν ρωτήθηκε από το Corriere della Sera Style αν κάποιος παίχτης του προκαλεί μια υγιή αντιπάθεια; "Κανένα πρόσωπο ειδικά αλλά μια ομάδα, ιδίως μετά τις τραχιές αντιπαραθέσεις του Κυπέλλου Ιταλίας και την Supercoppa: η Napoli. Όταν τους βρίσκω απέναντί μου, κάτι μου βγαίνει". Χάος, πολεμική, δηλώσεις, ο De Laurentis να ζητά εξηγήσεις με το γνωστό στυλ του: "πρόκειται για μια βαριά προσβολή της Napoli και του ιταλικού ποδοσφαίρου. Ελπίζουμε να πρόκειται για παρεξήγηση και αναμένουμε εξηγήσεις από τον παίχτη και τη Juventus"! Η επίσημη Juventus απάντησε, φυσικά, και με ανακοίνωση στο site του συλλόγου τόνισε ότι οι "δηλώσεις (σ.σ. του Marchisio) αφορούν την υγιή αθλητική αντιπαράθεση: το να μην το καταλαβαίνεις, σημαίνει ότι επιζητείς μια ανύπαρκτη αντιπαράθεση".

Την υγιέστερη αθλητικά απάντηση, όμως, την έδωσε το blog  του Ju29ro απαριθμώντας, απλώς, κάποιες δηλώσεις που έγιναν για τη Juve αλλά και κάποιες των ίδιων των παραγόντων της Napoli για την ομάδα τους:
Viviano (τερματοφύλακας της Fiorentina, πέρασε από την Inter): "η Juventus μου είναι αντιπαθής απ' όταν ήμουν παιδί".
Stramaccioni (o προπονητής της Inter): "Ωραία αντιπαλότητα με τη Juve. Τη βρίσκω αντιπαθή ως ...interista".
Stramaccioni-bis: "η Juve είναι αντιπαθής, δεν αποτελεί μοντέλο για κανέναν!"
Και έπειτα υπάρχει ο Zeman που υπογράφει τη φανέλα "Odio la Juve" ("Μισώ τη Juve") που, προσθέτω εγώ, ξεφεύγει από τα όρια της υγιούς αντιπαράθεσης κατά πολύ.
Gamberini (παίχτης της Napoli): "Έζησα ήδη στη Bologna την αντιπαλότητα έναντι των bianconeri, είναι μια ομάδα αντιπαθής σχεδόν σε όλους".
Cairo (ιδιοκτήτης-πρόεδρος του Torino): "Η Juve μου είναι αντιπαθής απ' όταν ήμουν παιδάκι"
Bonolis (παρουσιαστής της Rai, γνωστός interista): "Σπόνσορ της Juve δεν είναι η Jeep αλλά ο GIP" (σ.σ. είναι τα αρχικά του δικαστή που διεξάγει τις προανακρίσεις)
Bonolis-bis: "Να γιατί η Juve είναι αντιπαθής!"
Nino D'Angelo (τραγουδοποιός και ηθοποιός, ναπολετάνος, τραγούδι του είναι ύμνος των φιλάθλων της Napoli): "αντιπαθητική η Juventus; Ένας πραγματικός υποστηρικτής των γαλάζιων δεν μπορεί παρά να την μισεί, αθλητικά. Είναι μέρος του Dna μας, ίσως συναρτάται με τις ιστορικές κληρονομιές μας, με τους piemontesi που ήρθαν και λεηλάτησαν"

Αντιπαθείς: Μακάρι!

Tifoso της Napoli δίνει ένα πραγματικό
δείγμα τι σημαίνει να ξεφεύγεις από την
υγιή ποδοσφαιρική αντιπαλότητα...

Vincenzo Salemme (ηθοποιός και σκηνοθέτης): "Δεν πρέπει καν να προφέρεται εκείνη η λέξη και να μην λέγεται καν ότι η Napoli είναι μια ομάδα συμπαθής, οι ναπολετάνι έχουν βαρεθεί να υπομένουν τα συνηθισμένα σχόλια και τις κοινοτυπίες που κάποιοι θέλουν να περάσουν στις διάφορες συνεντεύξεις γι' αυτό το συναρπαστικό πρωτάθλημα, το μόνο αντικειμενικό και ειλικρινές σχόλιο που ήρθε από τον τεχνικό της Εθνικής Prandelli λογοκρίθηκε άμεσα από την πλευρά των milanisti και όχι μόνον, οδηγώντας στο ξέσπασμα σχεδόν ενός πολιτικού θέματος. Ε λοιπόν θέλουμε να είμαστε αντιπαθείς και νικητές στα μούτρα των υποκριτών και όσων δεν θέλουν το καλό αυτής της πόλης".
Mazzarri σχετικά με την αντιπαθή Napoli (2011): "Καλύτερα, σημαίνει ότι μας φοβούνται".

Ένας φίλαθλός μας σχολιάζει θυμίζοντας τη δήλωση του Dzemaili (14 Ιουλίου 2011) "θέλω να αγωνιστώ κατά της Juve γιατί οι napoletani τη μισούν" που φυσικά δεν σχολιάστηκε από τη Juve ούτε κανείς την εξέλαβε ως κάτι διαφορετικό απ' αυτό που είναι ενώ ένας άλλος φίλαθλός μας σχολίασε δίνοντας τον καλύτερο επίλογο: "Εγώ το έλεγα πάντα: είμασταν πάντα και θα είμαστε πάντα ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΑΝΕΛΕΗΤΟΙ και ΝΙΚΗΤΕΣ, είναι στο DNA μας. Οι άλλες δηλώσεις που δνε αφορούν το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ δεν με αφορούν και αν είναι θα πρέπει να συζητηθούν σε άλλες έδρες"

Πηγές: blog.ju29ro.com, resport.it, Juventus.com, claudiomarchisio.it, Tuttosport

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενταξει το ξερουμε οτι ι μιση Ιταλια ειναι χωρισμενη στα δυο χρονια τωρα...αλλα το οτι δεν μπορουμε και μεις να πουμε κατι "κακο" για μια αλλη ομαδα ειναι τραγικο..ελεος..αμεσως ο αλλος να το κανει εθνικο ζητημα τα λεγομενα του Μαρκιζιο..Ελεος!
Aris

Παναγιώτης είπε...

Αφήστε τους να σκούζουν, να κλαίνε και να ωρύονται. Το μόνο που καταφέρνουν να μικραίνουν όλο και περισσότερο και να μας γιγαντώνουν! Σκούξτε ελεύθερα!

Fino alla fine, FORZA JUVENTUS! * * *

δημητρης/θεσσαλονικη είπε...

Μετα τη κατακορυφη ανοδο του αγωνιστικα πλεον και με τα τελευταια λεγομενα του για την ομαδα της garbagetown ειμαι πεπεισμενος οτι πρεπει να διαδεχθει τον Τζιτζι στην αρχηγια της ομαδας!