Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Τελικά, Moggi και Giraudo τα έκαναν όλα μόνοι τους!

Ο κατάλογος των καταδικασθέντων και απαλλαγέντων της Calciopoli δείχνει γιατί μιλάμε για farsopoli
Calciopoli: ας προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε. Οι κατηγορούμενοι για σύσταση συμμορίας ήταν: Moggi, Giraudo, Mazzini, Pairetto, Bergamo, Lanese, De Santis, Fazi, Mazzei, Ghirelli, Baglioni, Scardina, Fabiani, Racalbuto, Cassarà, Dattilo, Bertini, Gabriele, Ambrosino και Pieri, συνολικά 20 συμμετέχοντες/μέλη. Από αυτούς, ανάμεσα σε τακτική δικάσιμο και δίκη με συντετμημένη διαδικασία, 11 απαλλάχθηκαν: Lanese, Fabiani, Fazi, Cassarà, Mazzei, Ghirelli, Baglioni, Scardina. Gabriele, Pieri και Ambrosino.

Όλοι οι διαιτητές και επόπτες που δικάστηκαν με συντετμημένη διαδικασία απαλλάχθηκαν: Rocchi, Baglioni, Foschetti, Gabriele, Griselli, Messina, Pieri, Dondarini (σ.σ. που έκανε μήνυση κατά του εισαγγελέα Narducci για το βιβλίο του ζητώντας μάλιστα να αποσυρθεί). Στην τακτική δικάσιμο, απαλλάχθηκαν: Ambrosino, Ceniccola, Gemignani, Mazzei και Rodomonti, ενώ καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό τέσσερις διαιτητές: De Santis, Bertini, Racalbuto και Dattilo.

Ο De Santis καταδικάστηκε για απάτες που δεν αφορούν τη Juventus. O Dattilo καταδικάστηκε μόνο για το Udinese-Brescia, εκείνο το παιχνίδι με τον καυγά στο γήπεδο με την αποβολή του Jankulovski που υπέδειξαν οι επόπτες. Ο Bertini καταδικάστηκε για το Juventus-Milan (0-0). O Racalbuto καταδικάστηκε για το Cagliari-Juventus και το Roma-Juventus. Και έπειτα υπάρχει η περίεργη υπόθεση του Juventus-Udinese για την οποία καταδικάστηκαν Giraudo, Moggi και οι δυο αρχιδιαιτητές, αλλά ο διαιτητής του ματς Rodomonti απαλλάχθηκε.

Τέλος, έχουμε τους δυο επόπτες Puglisi και Titonmalio που καταδικάστηκαν σε πρώτο βαθμό μόνον για απάτη και όχι ως μέλη της "παράγκας". Ο Puglisi καταδικάστηκε για το Milan-Chievo μαζί με τον Meani (της Milan). Αλλά η πιο εντυπωσιακή υπόθεση είναι του Titonmalio που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για απάτη στο Arezzo-Salernitana. Το περίεργο είναι ότι για αυτό το παιχνίδι ήταν κατηγορούμενοι αυτός και ο Mazzei. O Mazzei απαλλάχθηκε, επομένως αυτό το παιχνίδι το αλλοίωσε μόνον ο Titonmalio, χωρίς να είναι μέλος της οργάνωσης, χωρίς να κερδίσει κάτι. Θα το έκανε για να το διασκεδάσει, να δει τι εφέ κάνει.

Επομένως, η εγκληματική οργάνωση που αρχικά υποτέθηκε ότι είχε 20 μέλη, περιορίστηκε στα 9. Ανάμεσα σε διαιτητές και επόπτες, κατηγορούμενοι ήταν 18, οι 12 απαλλάχθηκαν. Από τους έξι εναπομείνατες (τέσσερις διαιτητές και δυο επόπτες, με μόνον τους τέσσερις διαιτητές να θεωρούνται οργανωμένοι), μόνον δυο διαιτητές θεωρείται πως ευνόησαν τη Juventus, αλλά και στις δυο περιπτώσεις (Juventus/Milan 0-0 Bertini και Cagliari-Juventus Racalbuto) δεν κατάφεραν να την κάνουν να νικήσει.
Να γιατί ο Luciano Moggi έγραψε σε twitter/facebook: "Βέβαια, δεδομένου ότι απαλλάχθηκαν όλοι, μου έρχεται να ρωτήσω: ή την εγκληματική συμμορία την κάναμε μόνοι μας εγώ και ο Giraudo ή είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει κανείς να το πιστεύει...".

Θεία δίκη

(Update) Ο Zeman προηγήθηκε με ένα πέναλτυ που μόνον ο Orsato κατάφερε να δει (ο Bradley πήδησε πάνω από τον Ranocchia που δεν τον ακούμπησε) και, φυσικά, ο Βοημός δεν είπε κουβέντα. Ούτε η Inter ξεσήκωσε τον κόσμο... Τι να πουν, άλλωστε, οι δυο κερδισμένες της farsopoli; Ότι φταίει ο Moggi;...


Πηγές: Ju29ro, Luciano Moggi

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Gobbo μετά απο τόσο καιρό και τόσες δίκες υπάρχει φώς στο τούνελ?Θα πάρουμε πίσω τα πρωταθλήματα?Τι κινήσεις θα γίνουν απο την διοίκηση?