Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Όπως το '97-'98...

Από τότε, που όμως είχε Del Piero, Inzaghi, Zidane, είχε να βάλει τόσα γκολ η Juventus... Κάτι θα σημαίνει για τον τρόπο ανάπτυξης και στησίματος της ομάδας
Υπέροχη άσιστ του Vidal, εξαιρετική εκτέλεση Matri
Με την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής, η Juve βρίσκεται στην 1η θέση με 52 βαθμούς (3 περισσότερους από πέρυσι όταν είχε διαφορά τερμάτων 36-14), έχοντας την καλύτερη άμυνα του πρωταθληματος (16 γκολ) και την καλύτερη επίθεση με 48 τέρματα (εντάξει είναι και τα 49 της Roma zemaniana αλλά με 42 τέρματα παθητικό).
Η Juve είχε να βάλει τόσα πολλά γκολ από το 1997/98 (49-19 η διαφορά τερμάτων τότε, πάντα μετά την 23η αγωνιστική: 51 βαθμοί) όταν ο Lippi είχε στην ομάδα τον Del Piero (είχε σημειώσει στο πρωτάθλημα 21 από τα 32 συνολικά του), τον Inzaghi (18), τον Zidane (7), τον Conte (4), τον Davids (1), τον Deschamps, τον Fonseca (4) και τον Amoruso (2).

Μπορεί η στατιστική να μην λέει όλη την αλήθεια αλλά όλο και κάτι σημαίνει. Φέτος μπορεί να μην έχουμε εκείνους τους επιθετικούς -και συνολικά, εκείνη την ομάδα που έβλεπε στις τάξεις της και κάποιους... Montero, Ferrara (1), Peruzzi, Di Livio, Iuliano (1), Tacchinardi (1), Torricelli, Zalayeta (1)- αλλά η Juve καταφέρνει να βρίσκεται στα επίπεδα σκοραρίσματος εκείνης της ομάδας -χαραμίζοντας πάμπολλες ευκαιρίες, έχοντας την ανάγκη να δημιουργεί μια βιομηχανική ποσότητα ευκαιριών για να σκοράρει [1]... Αυτό κάτι σημαίνει για τον τρόπο παιχνιδιού, τον τρόπο ανάπτυξης. Κάτι που, αν και όταν βρεθεί ο ψύχραιμος γκολτζής -που μπορεί να σημαίνει, μέχρι κάποιο σημείο, να ξεμπλοκαριστεί σταθερά κάποιος από τους επιθετικούς μας, όπως έκανε σήμερα ο Matri- αυτή η ομάδα έχει τις βάσεις για να φτάσει πολύ ψηλά.

[1] Στο πρωτάθλημα, μετά από 23 αγωνιστικές, έχουν σκοράρει 12 παίχτες: Quagliarella (7), Giovinco (6), Matri (5), Pirlo (5), Vidal (5), Vucinic (5), Marchisio (4), Pogba (4), Lichtsteiner (3), Asamoah (2), Caceres (1), Giaccherini (1). Αν προσθέσουμε στους σκόρερ Bonucci, Peluso -από ένα γκολ ο καθένας, ο πρώτος στην Ευρώπη, ο δεύτερος στο Κύπελλο- έχουμε τον πλήρη κατάλογο των 14 παιχτών που έχουν δει το τέρμα.

Πηγή στατιστικών: JuWorld.net

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai pou na eixame cavani el sharawy jovetic i kai tous treis ti tha ginotan...

kevez είπε...

στα 49 γκολ της Ρόμα μετράται και το 0-3 της Ρόμα άνευ αγώνος με την Κάλιαρι, επομένως τα κανονικά γκολ της Ρόμα είναι 46, έχοντας παίξει ένα παιχνίδι λιγότερο.

όσο για τα γκολ, το ότι η ομάδα έχει σκοράρει 12 γκολ παραπάνω σε σύγκριση με πέρσι, την ίδια χρονική περίοδο, και μάλιστα έχοντας περισσότερα παιχνίδια στην πλάτη λόγω του τσάμπιονς λιγκ, είναι ένα θετικότατο στοιχείο. Επίσης, είναι άξιο αναφοράς, πως οι περισσότεροι απ' τους φίλους της ομάδας, σε αυτό το μουδιασμένο ξεκίνημα του 2013 τόνιζαν μετά από κάθε γκέλα, πως η ομάδα χρειάζεται επιθετικό. Δε λέω πως έχουν άδικο, αλλά κατά τη γνώμη μου το μεγάλο πρόβλημα της ομάδας στα τελευταία της παιχνίδια(όπου έχει χάσει αρκετούς βαθμούς και μια πρόκριση στον τελικό), είναι η αμυντική της λειτουργία.