Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

12.000 παιδάκια είδαν και πάλι πώς γράφεται η ιστορία: 1-0 επί της Udinese και +3 επί της Roma

Με άλλο ένα βαρύ γκολ από τον Fernando Llorente, στο 91'
Δεν θα μπορούσαν να φύγουν απογοητευμένα τα 12.000 παιδάκια στην curva, ιδίως αυτά που ύψωσαν το πανώ "γειά σου δασκάλα, πάμε στο stadium να μελετήσουμε ιστορία"! Άλλωστε, έπρεπε να εκμεταλλευτούμε το δώρο της τέταρτης συνεχόμενης ισοπαλίας της Roma (1-1 στο 90' στο Bergamo με την Atalanta που άφησε στη Juve τη χαρά της νίκης επί των giallorossi).

Μετά από ένα δύσκολο παιχνίδι (και χωρίς Pirlo από το 15'), απέναντι σε μια Udinese που -τιμή στο
Guidolin- ήρθε να παίξει μπάλα με ό,τι όπλα έχει: καλά στημένη αμυντικά με δηλητηριώδεις αντεπιθέσεις που εξήραν τις (τόσο εύκολα αμφισβητηθείσες) ικανότητες του Buffon (αλλά και του Barzagli), μετά από χαμένες ευκαιρίες και όμορφες φάσεις (Tevez, Marchisio, Lorente, Quagliarella), ήρθε η νίκη με τον πιο γλυκό (και δίκαιο) τρόπο: στο 91' με τον (επίσης τόσο εύκολα αμφισβητηθέντα) Fernando Llorente από μπαλιά του Lichsteiner που επέστρεψε κατά τον καλύτερο τρόπο: 1-0, 6η συνεχόμενη νίκη και 3 βαθμοί διαφορά από τη Roma. H φυγή ξεκίνησε!!!

Και τα 12.000 παιδάκια θα πάνε αύριο στο σχολείο ξανά με εκείνο το πονηρό χαμόγελο της νίκης που ήδη έχουν συνηθίσει, το χαμόγελο που δεκαετίες τώρα μας ξεχωρίζει σε όλες τις σχολικές αίθουσες της Ιταλίας... (Και απόψε το βράδυ στο σπίτι, όπως τιτλοφόρησε το Juventus.com το άρθρο για το παιχνίδι, θα μπορύν να πουν: "Μαμά, είδα το Βασιλιά Λιοντάρι!"
La baby curva ha vinto (video από το Juventus blog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: